Lääkettä ulkomailta edullisemmin?

samallakunmatkustan

Hei,

onko Thyroid Efra hankittavissa vähän edullisemmin jostain toisesta EU-maasta?
Ainakin tyroksiiniahan saisi hankittua, mutta se ei ole niin hintava lääke muutenkaan. Senkin suhteen olen miettinyt pitäisikö reseptipaperin olla sitten erilainen, kun siinä on aika paljon suomen kieltä.

34

3754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EU_sisämarkkinat

      Facebookin kilppariryhmissä tämä kai parhaiten tiedettäneen, mutta avoimillakin foorumeilla on ollut yhteystiedot ja hinnat johonkin Hampurin apteekkiin. Tanskalaiset tilaavat sieltä. Tanskasta lähettävät reseptin faksilla. (Saattoi olla kyllä Armourista ne kirjoittelut, mutta isoilla markkinoilla hintataso on kaikessakin alempi.)

    • EU_sisämarkkinat

      Facebook-tieto viime syyskuulta: "Hampurin apteekista saa reseptillä Erfaa. 500 kpl maksaa siellä 102 euroa 10 euroa postikuluihin."

      • HyväTieto

        Hyvä tieto! Resepti sinne pitää olla myös. Lääkärin kannattaa kirjoittaa EU resepti, silloin tulee kaikki tarvittava mukaan.


      • stofskiftesupport_dk

        http://stofskiftesupport.dk/?page_id=174
        Puolivälissä sivua sähköposti- ym yhteystiedot Hampuriin ja lukuisia lääkevaihtoehtoja hintoineen. PayPal-maksaminen toimii !
        500 kpl Thyroid Erfa 60 mg 91,99 10,00 euroa


      • onnaakohan

        mut onnistuuko käytännössä nois ison purkin tilaaminen, jos saa tilata vaan 3 kk lääkettä reseptillä ulkomailta, eikö se laki nuin mene? vai tietääkö joku paremmin/on kokemusta muusta?


      • milligrammat_reseptissä

        Eilen torstaina 28.5 Lahden Yliopistonapteekissa Armour 99e/100kpl :(
        Tosiaan postitse saa vain 3 kuukauden satsin, itse tuoden vuodeksi ... hyväksyttäisiinköhän "milligrammamatematiikka" eli 500 kpl Thyroid Erfa 30 mg (yht 15000mg, 84,45 10,00 euroa) vastaisi lääkemäärälleen kolmen kuukauden kolmen vuorokausitabletin kulutusta. (90 pv:nä 180mg = 16200 mg)


      • combolääkitys

        Muutama potilas on vaihdattanut eläinperäisen synteettisten yhdistelmään. Kahdellakin tutulla hyvin toiminut vuorokausiannos reseptissä 40 ug Liothyronin 50 ug Thyroxin. (Usein reseptissä Lio-osuus kuulemma pienempi.)
        Liosta saa kelakorvauksenkin, joka huomioiden hinnaksi jää n. 14e/100 kpl.


      • vain_3_kk_tarve
        onnaakohan kirjoitti:

        mut onnistuuko käytännössä nois ison purkin tilaaminen, jos saa tilata vaan 3 kk lääkettä reseptillä ulkomailta, eikö se laki nuin mene? vai tietääkö joku paremmin/on kokemusta muusta?

        Totta. Matkatuliaistuontina sensijaan saa tuoda vuoden tarpeen verran.


      • Hampurista_halvalla
        stofskiftesupport_dk kirjoitti:

        http://stofskiftesupport.dk/?page_id=174
        Puolivälissä sivua sähköposti- ym yhteystiedot Hampuriin ja lukuisia lääkevaihtoehtoja hintoineen. PayPal-maksaminen toimii !
        500 kpl Thyroid Erfa 60 mg 91,99 10,00 euroa

        http://stofskiftesupport.dk/bestilling-og-info-medicin-til-lavt-stofskifte-3
        Näyttäisi sivua uusitun ja hinnat siirretty alisivulle, samalla eurot jätetty hinnoista pois.
        Silmiinpistävän olematon ero 100 ja 500 taletin purkeilla! Harmillista kun postitse saa tilata vain 3 kuukaudeksi.
        Laskettava tuo 3 kk:n kulutus ja tilattava 120 milligrammaisia? Käytettäessä sitten pilkottava


      • Hampurista_halvalla

        Luokkaa sata euroa sekä 100 että 500 tabletista. (DKK=0,134EUR)
        Lääkärin kirjoittamasta reseptistä riippuu kuinka pitkän ajan tarve tuo 500 on. Postitilauksissa ei saa ylittää 3 kuukautta. Postikulu tiettävästi n. 10 euroa.
        3 kk kertaa 2½ "grain"ia päivässä: 180 pv kertaa 2½ jää harmillisesti alle edullisen pakkauskoon (500 kpl). Sensijaan resepti 3 grain'ia päivässä eli 540 osuu kivasti. Joillakin ylläpitoannos on neljääkin, joskus jopa viisi. Aloitusvaiheessa päiväannokset ovat hyvinkin pieniä.


      • PayPal_on_tyhmennetty

        Mainittu PayPal on lähimenneisyydessä kovasti sekopäistetty. "Pika top-up" suorastaan Suomessa tiliehtojen vastainen.
        Tavanomainen top up 2...3 pankkipäivässä EI enää käytä "transfer id"iä yksilöimään maksajaa, joka selvitetään kai vastaanottajan saamista lähettäjätiedoista. Vahvasti suosittelevat pankkitilinumeron ilmoittamista PayPal'ille. Tilisiirto ei enää mene SEBpankkiin Helsingissä vaan jollekin tilille Saksassa.
        Tietosuojan vuoksi parasta avata pienellä summalla eri tili jonka sitten kertoo PayPal'ille


    • Kreikasta_Lio

      Kreikan-lomalla ostaminen (ja reseptinkin hankkiminen) on ratkaisu jos kuulut niihin kymmeniin tuhansiin, joilla kilpirauhasen vajaatoimintaan ei endoyhdistyksen ainoaksi tunnustama Thyroxin-lääke tehoa. Kreikassa kyläapteekista saat Liothyronin'in ilman reseptiäkin, mutta apteekki myös neuvoo reseptin kirjoittavan lääkärin puheille. Varmempaa tullin kannalta. Tuliasina saa tuoda vuoden tarpeeksi.

      • hulluja

        Eikö Kreikassa olisi mielenterveystoimistoakin, jonka asiakkaiksi voisitte siirtyä samalla reissulla? Suurimmalla osalla ongelmat ovat kyllä jossain ihan muualla kuin kilpirauhasessa tekstien perusteella.


      • Meneppä_ite

        ehkä sut voitais siirtää sinne kreikkaan apteekkin kritisoimaan jokaista joka ostaa lääkkeensä sieltä kun näköjään tää energian laittaminen itseään koskemattomiin asioihin ja muiden ihmisten yritysten parantaa omaa elämäänsä vesittäminen on sydämenasia. Siellä voisit tehdä uran. Samalla voit myös siellä potkia niitä välimereltä tulevia pakolaisia kun näyttää tuovan nautintoa tää heikompien asemassa olevien elämän tekeminen v*mäiseksi.


      • Kreikka_ja_Espanja

        Tuosta Kreikan-reissusta on hyvä kuvaus:
        http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/05/susanna-joutuu-hakemaan.html
        Siis turistina Susanna sai sekä reseptin että Liothyronin'it mukaansa.
        Tarkempaa selostusta sensijaan ei ole Espanjan-matkoista. Joku rouva ihan ohimennen mainitsi sieltä saaneensa reseptinkin ja Facebookissa mieshenkilö taisi jättää hankkimatta reseptin (jota tulli voi vaatia Suomeen tullessa):
        "Sainpas lääkityksen ja toimii...saa muuten apteekista ainakin kanarialla käsikauppatavarana apteekista...älkää aloittako kuitenkaan ilmam lääkärin määrottämää annosta"


      • White_CleanPower
        hulluja kirjoitti:

        Eikö Kreikassa olisi mielenterveystoimistoakin, jonka asiakkaiksi voisitte siirtyä samalla reissulla? Suurimmalla osalla ongelmat ovat kyllä jossain ihan muualla kuin kilpirauhasessa tekstien perusteella.

        Sinulla tuntuu olevan sukurutsa ongelmana. Se nimittäin tuottaa vajaaälyisiä ihmissontia, psyykkisesti sairaita, kuten sinä :). Mene uuniin.


    • Turkista_myös

      Turkista saa ilman reseptiä apteekista T3 lääkettä nimeltä Tiromel. Siinä on 25 mikrogrammaa T3 hormonia, ja se on synteettinen lääke. Sitä saa tuoda mukanaan 3 kk annoksen. Maksaa 2 tai 3 euroa kolmen kuukauden annos.

      Jos ei ole EU maa niin kuin Turkki ei ole, saa tuoda 3 kk annoksen mukanaan. Aina se on parempi kuin ei mitään. Suomen tullia varten pitää olla resepti tai henkilökohtainen lääkeohjeistus. Sellaisen voi ottaa mukanaan Suomesta tai sen saa Turkista.

    • Voi_ottaa_kerralla

      Jos ottaa vain yhden Tiromelin eli 25 mikrogrammaa T3 hormonia päivässä, niin sen voi joko jakaa kahteen osaan tai ottaa kerralla. Minulla on 60 mikrogrammaa T3 hormonia (Liothryonin) ja otan sen kahdessa erässä.

      Jos ei tule tykytyksiä niin voi ottaa 20-30 mikrogrammaa kerralla. Näin ohjeistavat myös Liothryoninin ja Thybonin valmisteyhteenvedot. Jotkut voivat paremmin jos jakavat kahteen tai kolmeen ottokertaan, joten ihan oman olon mukaan.

      • otto_ohje

        Linkitetty turkulaisen kilpparispesialiston otto-ohje (4 kertaa vrk) oli ainakin muutaman kk:n T3-monoterapiakuurille.


      • Kaksi_tai_kolme_kertaa

        Linkki unohtui. Voi tietysti ottaa neljä kertaa vuorokaudessa, mutta ei tarvitse. Jos on iso annos niin silloin voi ottaa kolmessa osassa, tai tietysti neljässä jos haluaa.


      • dose-split

        https://drive.google.com/open?id=0B94Wq-KMIhMVSXFSYkFCSDA0NGZKOFBoUENEdHZuLUwtb3FF toimii, tuo bitcasa ei enää.


    • Annakaija
    • Halvempaa_Turkissa

      "halpaa_Turkissa" kirjoitti: "T3-lääke viime vikolla Turkissa 2,85€/100 kpl.
      Ilman reseptiä sai mutta ei ole EU-maa :-( "

      EU:n ulkopuolelta saa tuoda mukanaan 3 kuukauden lääkkeet. Jos siellä on lomalla niin kannattaa tuoda, kun on noin halpaa. Suomen tullia varten pitää olla resepti mukana. Postitse EU:n ulkopuolelta ei saa tilata lääkkeitä.

      • sääntö-suomi.kieltelee

        Kiitos tiedosta. Koskee kyllä harvoja, joilla on resepti

        Kateeksi käy brittejä joilla on oikeus reseptivapaasti tilata postitse ulkomailta henkilökohtaiseen käyttöönsä.

        Suomessa Takeda Pharman Liothyronin kela-korvauksen jälkeen 14e mutta Turkin hinta (*) jos on vuoden lääkekatto täynnä.
        (*) Toinen tieto että olisi Turkissa alle 1½ euroa jos ostaja ei ole liiaksi turistin näköinen.

        (Itärajan takaa hakevia ei näy palstoilla kertomassa hintoja...)


      • lomamatkalta

      • EUn-ulkopuoleltakin

        > Suomen tullia varten pitää olla resepti mukana.

        Pitää todistaa että tuot OMAAN käyttöön. Lääkärin allekirjoittama annosteluohje kelpaa. EU- ja ETA-maista saa tuoda vuodeksi. Turkista ja Thaimaasta jne. jne. 3 kuukaudeksi.
        Perusvajikseen kuulemma tuovat Venäjältä tyroksiinia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Enpä lähtisi kokeilemaan Turkin lääkkeitä!

      Olen käyttänyt yli 30 vuotta suomalaista Thyroxinia. Sitä saa jokaisesta suomalaisesta apteekista 100 kpl muutamalla eurolla (Kelan 100 % korvaus). Hyvin on toiminut ja elämä sujunut erinomaisesti.

      • Anonyymi

        Niin, mutta kun kilpirauhasvaivaisilla on usein mitä kummallisimpia oikkuja. Halvin ja helpoin ei kelpaa, vaan halutaan jotain kallista ja vaikeasti saatavaa. Sitä haetaan vaikka maailman toiselta puolelta. Silloin ei merkitse 10 euron lähetyskulut tai tuhansien eurojen hakumatka mitään, mutta itsensä lääkkeen hinta on tärkeä, jos se on euron halvempi kuin jossain toisessa maassa. Ei ole hulluus kaukana!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe