SUOMALAINEN SKEPONEN !

abdullah

Suomalainen skeptikko noudattaa usein samaa kaavaa kuin amerikkalainen vastustaen automaattisesti mm. seuraavia asioita: parapsykologiaa, astrologiaa erityisesti, vaihtoehtoista lääkintää ja terveydenhoitoa, New Age –liikkeitä, "hippejä", vaihtoehtoisia uskontoja, psykoanalyysiä, feminismiä, naistutkimusta, luonnonpalvontaa, vaihtoehtoisia tapoja hallita maailmaa, tuottaa hyödykkeitä, luonnonsuojelua, luomutuotantoa jne. You name it, they have NO for it. Skeptisten lehtien otsikoiden lukeminen tuottaa tunteen siitä, että tässä on menossa jonkinlainen yleispyyhkäisy, puhdistusoperaatio, tieteellisen Suitsait -älyaineen ruiskutus joka nurkkaan, jossa sana TIEDE ei selkeästi paista. Mutta TIEDE, jota tarjotaan kaiken mittariksi on mitä omalaatuisinta fundamentalismia, jonka ydin on siinä että nimetään viholliset, jotka pitää tuhota. Tämä on sekä poliittisen että uskonnollisen fundamentalismin ikuinen strategia. Mitä tahansa tiede uumenistaan työntää näkyville, sen joku ottaa lyömäaseeksi jotakin vastaan. Ja tieteen ytimessä ei ole ketään eikä mitään sanomaan että niin ei saa tehdä. (15) Nämä asiat ovat väistämättä "huonoja", ne ovat lisäksi "epätosia". Akateemiset harhaanjohdetut antavat lausuntoja asioista, joista heillä ei ole pienintäkään tiedon murua ja esiintyvät auktoriteetteina asiassa kuin asiassa kevytmielisen lukeneisuuden pohjalta. Miten tervehdyttävää olisi jos yliopistolliset Skepsiksen jäsenet pakotettaisiin tutustumaan vaikkapa James Randin toiminnan yksityiskohtiin tai Kurtz & Abell & Zelen -kolmikon tekemään Gauquelinin kokeen jäljittelyhuijaukseen. Onko näillä akateemisilla puupäillä mitään käsitystä siitä, mitä Skepsiksen historiassa on tehty vai onko vain kiva tukea järjestöä koska sen vanavedessä tieteen asema tuntuu vahvistuvan? Ja vahvistuuko se todella pitkässä juoksussa? (16) Periaatteena on: lue yksi "skeptinen" kirja, ellet jaksa, lue yksi arkkiskeptikon artikkeli tai brosyyri (toimittajille sopiva oppineisuuden taso), tule skeptikoksi, ala saarnaamaan tai kirjoita lehtijuttu. Kaava ei ole arvattavasti tieteestä vaan uskonnosta, joka on ns. yhden kirjan viisautta.

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxcvbnmvcb

      Suomalainen skeponen maailman surkein otus.

    • Hyvän_olon_skeptikko

      New-age lähettiläs Shirley Maclaine on pöyristyttänyt ihmisiä USA:ssa.
      Hän on sanonut että holocaustin uhreilla oli huono karma: olivat ansainneet polttokuoleman edellisessä elämässään.

      Hyvän olon skeptikko ei voi kuin kauhistella julmaa New age mualimaa.

      • onneeurallesi

        Kuulut siis New-age liikkeeseen ja olet siten uusi new-age-skeptikko!


    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Burman sotilashallitus,
      Natsi-Saksan johtaja ja
      rutiköyhän Haitin hallitus
      noudattivat astrologien oppeja.
      Haluatko sinäkin seurata heitä ?
      Kurjuuteen, julmuuteen ja köyhyyteen ?

      Ihmettelee
      Hyvän olon skeptikko

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      "Naistutkimus" on vanhenutunut nimitys, se on jouduttu nimeämään uudelleen
      "Sukupuolentutkimukseksi", koska tuo alkuperäinen nimitys oli sukupuolta sortava.
      Y-kromosomin kantajia hyljeksittiin.
      Hyi hyi mitä "geenisortoa" jo lähtökuopissansa harjoittivat monta vuotta.


      Ihmettelee
      Hyvän Olon Skeptikko.

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Amerikassa vaihtoehtoinen lääkintä ja lisäaineet ovat 96 miljardin dollarin häikäilemätön bisnes vaikka tehoa ei yleensä ole edes todistettu !
      Hyi hyi mitä riistoa köyhien taskuista suurten bisnesmiesten taskuihin !

      Ihmettelee
      Hyvän Olon Skeptikko

      • Bisnekset

        Millainen bisnes ns. "oikeiden" lääkkeiden bisnes sitten onkaan?


    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Tv:ssä sokkotestissä ihmiset ei tunnistaneet luomua, eivät erottaneet mausta eikä hajusta eikä ulkonäöstä kun vieressä oli ei-luomua.
      Miksi siis luomusta pitäisi maksaa enempi ? Eikö se ole huijausta?

      Ihmettelee
      Hyvän Olon Skeptikko

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Luonnon karkottamisessa myydään paljon humbuugia. Vain se on kunnolla toimivaa jossa on kemiallista dietyylitoluamidia mahdollisimman paljon. Esimerkiksi luonnolliset öljyt ei toimi. Kuluttaja-lehti testasi.
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1433378926301.html

      Hyvän Olon Skeptikko
      luottaa Kuluttaja-lehteen. Luota sinäkin !

      • Kansaneläkkeellä

        Mikä se sellainen kuluttaja-lehti oikein on? Niinkö, että pitää kuluttaa enemmän ja enemmän, että kansantalous kasvaa? Niinhän ne herrat käskee kuluttamaan enemmän, että työttömyys poistuu ja kansantalous kasvaa!
        Mutta mistä kuluttaa, kun on vaan toi kansaneläke!


      • Hyvän_Olon_Skeptikko

      • Hyvän_Olon_Skeptikko

        Paljastaa liioittelujen huijaukset

        Huulipunien kestolupaukset osoittautuivat kuitenkin liioitelluiksi. Varsinkin perinteisissä huulipunissa pitää väriä aika ajoin lisätä.
        http://kuluttaja.fi/testit/huulipunat-5-12-2012/

        Skeptisin terveisin
        Hyvän Olon Skeptikko


    • KJIAH

      KJIAH KJIAH KJIAH
      KAIKKI SKEPOSET ON IDIOOTTEJA
      KJIAH KJIAH KJIAH

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Peter J. Götzsche paljasti lukijoilleen Rochen vitamiinikartellin, eurooppalaisia jymäytettiin maksamaan vitamiineista liikaa ? Et ole kuullut ? Ei ihme koska niin hyvin se on salattu. ;D

      Eikä siinä kaikki, vitamiinit voivat aiheuttaa syöpää.. Eli maksettiin enempi jotta saatiin enempi syöpää kansalle..
      Lue lisää huijauksista Götzsche:n kirjasta Tappavat lääkkeet.

      Viskaa ne turhat pillerit roskiin niin tulee parempi olo ja tilisi voi paremmin.

      Paljasti pöyristynyt
      Hyvän Olon Skeptikko

      • Skepolukee

        Skepo on nähnyt ja lukenut tekstit taas ihan omalla tavallaan. Alkuperäinenhän on tämän näköinen!

        > Miksi reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen? Peter C. Gøtzsche paljastaa tässä ajatuksia herättävässä kirjassaan, miten lääkkeitä määrätään väärin, kuinka liiketavat ovat korruptoituneet ja miten laitonta lääkemarkkinointi on. Kirja paljastaa, miten lääkäreitä lahjotaan ja lääketutkimusten tuloksia pimitetään, miksi eri lääkkeiden yhteisvaikutuksista ei tiedetä ja miksi lääkkeiden käyttöä ei haluta rajoittaa. Gøtzschen mukaan lääketeollisuuden liiketoimintamalli muistuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta ja sen tärkein tavoite on suuret voitot, ei suinkaan potilaan terveys. Potilaiden luottamus lääkkeisiin perustuu hengenvaaralliseen illuusioon, että ne ovat turvallisia koska ne ovat testattuja ja hyväksyttyjä. Peter C. Gøtzsche väittää, että olemme erittäin tappavan lääke-e


      • Hyvän_Olon_Skeptikko

        Toisin kuin eräät, Hyvän Olon Skeptikko on tehnyt kotiläksynsä.
        Professori Peter J. Götzsche paljastaa vitamiinikartellin kirjansa Tappavat lääkkeet sivuilla 47 ja 48 näin:

        "Rochen korkein johto pyöritti kartellia, joka oli Yhdysvaltojen oikeusministeriön kartelliosaston mukaan kaikkien aikojen suurin ja vahingollisin yhteenliittymä.
        Euroopan ja Aasian isoimpien lääkefirmojen huippujohtajat tapasivat salaisesti hotellien sviiteissä ja konferensseissa. He antoivat muodostamalleen yhteenliittymälle röyhkeästi nimen "Vitamins Inc.", jakoivat sen avulla maailmanmarkkinat keskenään ja toteuttivat huolellisesti suunnitellun hintojen nosto-operaation käyttäen samalla hyväkseen maailman suurimpia ruoantuotantoon keskittyneitä yrityksiä. Pelkästään Roche tienasi Yhdysvalloissa kartellin avulla 3,3 miljoonaa dollaria[HOS huomauttaa että tässä ollee suomentajan virhe, pitänee olla 3.3 miljardia dollaria]. Liittouma pakotti vähitelleen ja taitavasti raakavitamiinien hinnat nousuun, ja jottei asiaan kiinnitettäisi huomiota, heillä oli sormensa pelissä myös tarjouskilpailussa.

        Oikeusministeriö syytti Hoffman-La Roche Vitamins and Fine Chemicals Divisionin entistä markkinajohtajaa Kuno Sommeria vitamiinikartelliin osallistumisesta ja siitä, että hän oli vuonna 1997 valehdellut rikostutkijoille kartellin salaamiseksi. Sommer todettiin syylliseksi ja hän sai neljän kuukauden vankeustuomion. Liittouman paljastuttua osalliset joutuivat maksamaan lähes miljardi dollaria liittovaltion kartellisakkoja , ja melkein kaikki maailman vitamiinituottajat olivat vähällä joutua pulittamaan toiset miljardi dollaria. Roche maksoi 500 miljoonaa, mikä vastasi sen yhden vuoden vitamiinimyyntiä."

        Vitamiinit ovat suuri ja häikäilemätön bisnes jolla asiakkaita vedätetään. Älkää luottako myyjiin ja mainostajiin jotka uskottelevat Teidän tarvitsevan näitä turhia ja monille vaarallisiakin tabuja!

        Varoitti
        Hyvän Olon Skeptikko


    • Kotiläksyt

      Millä sivuilla kerrotaan noista reseptilääkkeistä, ja tapahtumista niiden ympärillä, jotka pulskan skeptikon havainnoista oli jääneet täysin pois?

      > Miksi reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen?......

      • PilsuTappajaNo3

        "Hyvän Olon Skeptikko" on ilmeisesti lääketehtaan pillereitten myyjä ja siksi unohtaa tämän hänelle ikävän asian, sillä pillerit pitää saada kaupaksi maksoi mitä maksoi!
        Mahtivoitot lääketehtaille ja ruhtinaallinen tilipussi "Hyvän Olon Skeptikolle" bonukset!


      • Hyvän_Olon_Skeptikko

        Peter C. Götzsche tunnustaa mitä hän söisi jos hänellä olisi diabetes:

        "Jos päättäisin syödä lääkettä, se olisi metformiini, vanha ja hyvin edullinen lääke, joka - toisin kuin muut lääkkeet - todella vähentää sydän- ja verisuonikuolleisuutta ja yleistä kuolleisuutta ja aiheuttaa jopa hiukan painonlaskua. Se on selvästi paras lääke."
        - Peter C. Götzsche: Pahat lääkkeet, sivulta 247

        Onko hän lääketehtaan pillerimyyjä ?, kysyy
        Hyvän Olon Skeptikko


      • Voivoi
        Hyvän_Olon_Skeptikko kirjoitti:

        Peter C. Götzsche tunnustaa mitä hän söisi jos hänellä olisi diabetes:

        "Jos päättäisin syödä lääkettä, se olisi metformiini, vanha ja hyvin edullinen lääke, joka - toisin kuin muut lääkkeet - todella vähentää sydän- ja verisuonikuolleisuutta ja yleistä kuolleisuutta ja aiheuttaa jopa hiukan painonlaskua. Se on selvästi paras lääke."
        - Peter C. Götzsche: Pahat lääkkeet, sivulta 247

        Onko hän lääketehtaan pillerimyyjä ?, kysyy
        Hyvän Olon Skeptikko

        Skepolla on jälleen mennyt puurot ja vellit sekaisin!


      • Hyvän_Olon_Skeptikko

        Eikä ole.
        Hyvän Olon Skeptikko suosii itse ja suosittelee muille kaurapuuroa,
        kaura alentaa kolesterolia. Ja jos laimentaa verellä nii pohojanmaan kauraa
        ei kulu nii paljoa ku syörähän vaan vellinä.
        Hyvää mahalle ja syämmelle.

        neuvoi
        Hyvän Olon Skeptikko


      • Laihianmarkkanen

        "Ja jos laimentaa verellä nii pohojanmaan kauraaei kulu nii paljoa ku syörähän vaan vellinä."

        Olet siis kotoisin LAIHIALTA!
        Se selittääkin kaiken!


      • Hyvän_Olon_Skeptikko

        Hyvän Olon Skeptikko tietää että suomalainen saunalenkki on lopultaan pahasta syämmelle, kun sitä tupataan syömän liikaa ja rasvat täyttää suonia.

        Terveellisempi vaihtoehto on tämä laihialainen saunalenkki:
        Pannaan sinappia kainaloihin ja juostaan parikymmentä lenkkiä saunan ympäri.
        Siinä syvän tervehtyy. Ja säästyy turhilta syvänlääkkeiltä kun ennalta ehkäsöö.

        terveisin
        Hyvän Olon Skeptikko


      • isoooanttii
        Hyvän_Olon_Skeptikko kirjoitti:

        Hyvän Olon Skeptikko tietää että suomalainen saunalenkki on lopultaan pahasta syämmelle, kun sitä tupataan syömän liikaa ja rasvat täyttää suonia.

        Terveellisempi vaihtoehto on tämä laihialainen saunalenkki:
        Pannaan sinappia kainaloihin ja juostaan parikymmentä lenkkiä saunan ympäri.
        Siinä syvän tervehtyy. Ja säästyy turhilta syvänlääkkeiltä kun ennalta ehkäsöö.

        terveisin
        Hyvän Olon Skeptikko

        Olet siis kauraverivellillä kasvatettu skepotampio ja vajaaälyinen.


    • mnbvcxzuu

      Vanellus
      Tyyppiesimerkki suomalaisesta kahjoskeposesta.

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Skepsis videoita:
      https://www.youtube.com/user/SkepsisFinland
      Aloittakaa vaikka Kari Enqvistin videoista ja vilkaiskaa
      skeptikko Pertti "Fingerpori" Jarlan esitelmää.

      Jos olette nauraneet yhdellekin Fingerpori-skriptille niin silloin skeptikon kynä on pidentänyt taas ikäänne.

      Vinkin tarjosi
      Hyvän Olon Skeptikko

    • Hyvän_Olon_Skeptikko

      Näin teitä huijataan ja raskaasti - siksi ette ole luotettavia todistajia.

      Katsokaa miten huippuskeptikko Richard Wiseman vie teitä kuin litran mittaa:
      https://www.youtube.com/watch?v=v3iPrBrGSJM
      "Colour Changing Card Trick"

      Engelskaa ei tarvi osata, tajuatte sen kyllä, kunhan keskityttä kortteihin.. ;D

    • mnbvcxzäö

      Suomalainen skeptinen on maailman surkein painaa muistuttava otus.

    • PenaVirtanen

      Todella hyvä kuvaus suomalaisesta surkeasta skeptikosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe