koira ei tykkää tokosta?

mixii

voiko olla niin että koira ei tykkää tokosta? :DD ylipäänsä tuntuu ettei se tykkää mistään missä vaaditaan tarkkuutta.
oppii mielellään kaikkea vauhdikkaampaa, esim. pomppii esteitä, kiville...
ei tykkää oikein älypeleistäkään, menee hermot niihin. vaikka tällä rodulla (bordercollie - colliemix) pitäisi älliä olla!

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuh

      Voi olla tietenkin mahdollista, että koira ei vaan tykkää jostain harrastuksesta :D Rhkä sulle on sattunut jokin oikein mukavuudenhaluinen tai laiska collie :p Tai sitten voi olla, että tarkkavaisuudessa on neurologisia ongelmia, tai sitten koiran mielestä on vaan tosi tyhmää totella ihmistä pelkän tottelemisen vuoksi. Jotkut terrierit tyypillisesti ajattelee jälkimmäisenä mainitulla tavalla, mutta ei se liene mahdotonta paimenillakaan :p Mahtaisko sun koiruli tykätä ennemmin sitten juuri jostain agilitysta, jäljestyksestä tai paimennuksesta? Nääkin vaatii toki keskittymistä.

    • 8412

      Nuoriko se on? Jos, niin harvalla teini-ikäiselläkään ihmisellä se pinna niin kovin pitkä on. Teinikoiralla vielä vähemmän voit odottaa pitkää pinnaa koska yrität opettaa käytäntöjä jotka ovat ihmisen kehittämiä ja epäluonnollisia eläimille.

      Jatka vaan sitkeästi opettamista, pieninä palasina, nii kyllä se oppi vielä sinne menee ja se keskittymiskyky varmasti iän myötä paranoo. Jos koirasi on yli kolmevuotias niin voit oikeasti alkaa olla huolissasi.

    • trainingbits

      Palkkauskin voi tökkiä vaihtele lelujen ja erilaisten namien välillä äläkä tee toistoja liikaa. Luovuus ja hauskuus tokossakin :)

      • dgdgdged

        Pakko kompata tätä. Jos höpöily on kivaa mutta haasteet eivät onnistu, niin ehkä vika onkin ohjaajassa? Koiran täytyy ymmärtää, ennen kuin se voi innostua.


    • eitarvidigata

      Kaikkea sitä joutuu lukemaan....

    • Vaaditko

      koiralta liikaa puuhaillessasi sen kanssa näitä "älyjuttuja"? Opeta koiralle tottelevaisuusliikkeet ihan alkeista alkaen äläkä etene opetuksessa liian nopeasti. Pidä myös huoli, että koira on motivoitunut, eli kunnon palkkio aina, kun harjoitus onnistuu. Myös älypelejä voi ensin helpottaa ja kun koira älyää juonen, se saa kokeilla itse.

      • coll

        Paimenkoiraa kiinnostaa ainakin a) juosta vapaana ja lujaa b) miellyttää omistajaa jopa orjailuasteelle asti. Mahdollisesti c) työskennellä paimentaen?
        Terrieri voi olla onnessaan "älypelien" ja retuutuslelujen kanssa, sekä nameista. Pitää muistaa minkätyyppistä koiraa on käsittelemässä, koirat eivät ole mitään sikanautaa joka on aina standardisti käsiteltävissä ja opetettavissa.


    • mahdollista3657

      Tietenkään koirahan ei tykkää mistään mikä ei ole sille riittävän kannattavaa. Sinun kanssasi toko on siis tylsää. Liian huono palkkio, et ole itse riittävän innostunut, liikaa saman toistoa ja liian pitkissä erissä, palkan ajoitus on väärä, neuvot on huonoja tms. jne. Koira tietenkin tykkää juoksennella ja hyppiä, totta kai. Älliähän kyseenalaistavalla koiralla nimenomaan onkin, ihmiset usein pitävät älykkäänä sitä joka tottelee heitä kyseenalaistamatta ja tarjoamatta haastetta, mutta semmoinen ihminenkö on älykäs? Not so much. Älykkäät ovat usein haasteellisia, ihmisissäkin.
      Johtui mistä johtui, niin tällä hetkellä toko ei ole kivaa eikä kannattavaa. Se ei motivoi. Juoksemisessa ja vauhdikkaissa lajeissa on palkkio itsessään.

      Tietenkin koiria on myös erilaisia, eli ei pidä luulla samojen asioiden motivoivan niitä muutenkaan. Rodun sisälläkään: kaikki vetokoirat eivät vedä, vaan osa on laiskoja, nekin pitää opettaa työntekoon. Kaikki bordercolliet eivät ole innoissaan tokosta ellei niitä opeta siihen. Sinun tehtäväsi on keksiä mikä sitä motivoisi.

      Useimmiten tarkkuusasioissa ihmiset vaativat liikaa ja liian isoin harppauksin (epäselvällä ohjeistuksella) ja kun älypelit eivät kiinnosta vika on jälleen ihmisessä. Otetaan liian vaikeita pelejä eikä pelata niitä koiran kanssa. Pelaisitko itse afrikan tähteä yksinäsi ja olisit huikean innostunut? Tai olisiko hauskaa aloittaa viulun soitto, kun opettaja heittäisi suoraan alkeista ammattitasolle ja hokisi että treenaa, treenaa vaan, kun ei lihakset, motoriikka ja perustekniikka riitä? Jostain tämmöisestä pohdinnasta voi usein aloittaa. Koira tarvitsee osaamisen ja onnistumisen tunteita ja palkkiota motivoituakseen sekä yhteistä tekemistä. Älypelitkään eivät ole luotu sitä varten että jos koira ei niitä heti ymmärrä, niin omistaja katselee tyhmänä vieressä että "no onpas hölmö koira". Joskus ne pitää opettaa. Älliä tuskin puuttuu siis koiraltasi.

      Tietenkin energiselle paimenkoiralle joka on työkoira, kaikkein isoin motivaatio on lähellä sitä mitä se tekisi, eli tässä paimentaminen. Bordercollie on erittäin aktiivinen ja älykäs, eikä ulkonäöstään huolimatta välttämättä sovi aloittelijalle - koska aloittelijan älli ei riitä. Collie on hieman enemmän anteeksi antava, käsittääkseni. No, näyttää siltä, että mixisi on enemmän BC:ltä perinyt, mikä vaatii siis sinun oman taito- ja ymmärrystasosi nostamista jos aiot sen saada toimimaan kuten toivot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe