Vahva itsenäinen nainen?

Outoakäytöstäkö

Aiheutan kanssaihmisissäni paljon närää.

Olen eurooppalainen, koulutettu ja sinkku lapseton kolmekymppinen.

Olen kovapalkkaisessa työssä ja näen maailmaa.

Kaikki avioituneet ja yksinhuoltajat vihaavat minua.

Mitä ärsytystä teissä herätän näillä tiedoilla?

34

175

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viileäsuru

      yksinäinen, kylmä, hylätty, elänyt ilman rakkautta ja hyäksyntää, juokset kieli vyön alla elämän perässä, et ole saanut sitä mitä olet ains halunnut, eli olettaisin että oma perhe. Ei lapsena eikä aikuisena. Suorituskeskeinen, ehkäpä aina vaatittu suoriutumista ja olet oppinut miellyttämään suorittamisella. Tämä vaan näin ensifiiliksenä. Et aiheuta minussa mitään tunteita. Olet samantekevä.

      • kaksytkuus

        Olen tämän kirjoittajan kanssa samoilla aaltopituuksilla.


      • Joopajoohui

        Minä taas olen eri mieltä.

        Miksi naiselta odotetaan perheen perustamista? Miksi nainen ei voisi elää itsenäisesti?

        Ylläoleva kuvaus on vanhanaikaista vanhapiika-propagandaa. Ei sen oman perheen pitäisi enää nykymaailmassa olla se kaiken keskipiste.

        Mielestäni on tietty valittu stereotypia, että se perheenperustaminen on kaikille naisille ajankohtaista jossain elämänvaiheessa.
        Ikäänkuin naiselta odotettaisiin onnellisuuden kriteerien täyttämiseksi suhdetta mieheen.
        Hyvin toissaikaista.


      • Marionella80

        Entäs kun olet vanhaikoti-iässä, dementointunut ja pissa tulee housuihin... kuka sinua silloin hoitaa ja vahtii? Kiireiset kodinhoitajat? Kukaan ei kysy miten voit tai tule ilman palkkaa tervehtimään. Se on edessä meillä kaikilla. Jos on lapsia voi odottaa hiukan enemmän, lastenlasten satunnaisia piipahduksia tai edes puhelinsoittoja omilta lapsilta. Go go kohti kuolemaa!


      • HienojaKysymyksiä

        Minusta hän herätti sinussa aika paljonkin tunteita ja koit jopa tarpeen alkaa esittää hänestä hyvin tarkkoja luonnetietoja vain muutaman pinnallisen tiedon perusteella. Kun joku sanoo olevansa sinkku, lapseton ja matkustelevansa, panostavansa uraan ja näkevänsä maailmaa, tuomitset hänet mm. kylmäksi? Perustuen mihin? Maailma ei kasvata empatiakykyä ja joku joka kokee työnsä mielekkääksi ja saa elämäänsä merkitystä hyvällä uralla on kymä, epäempaattinen ja suorituskeskeinen. Mitä kertoo SINUSTA, että ensifiiliksesi on nämä, vaikka ap luetteli vain pari asiaa. Hän ei itseasiassa maininnut mitään omasta suhtautumisestaan muihin, ei ystäviinsä eikä muuhun.

        Tuntuu että sinäkin toivot hänen olevan yksinäinen. Mitään siihen viittaavaa en hyvin pelkistetystä aloituksesta löytänyt. Miksi? Onko toiveesi, että hän olisi joku yksinäinen ja kylmä suorituskeskeinen ja onneton? Mitä jos kyseinen ihminen nauttii suorittamisesta ja on onnellinen saadessaan toteuttaa itseään? Mitä jos hän tapaa maailmalla jatkuvasti ihania ihmisiä, ja hänellä on paljon ystäviä niin koti- kuin ulkomaillakin? Mitä jos hän nimeomaan ON saanut mitä hän on aina halunnut: hienon kansainvälisen uran ja hyvän palkan. Voihan hän tulevaisuudessa haluta muutakin, vaikka sen perheen, mutta mitä jos se ei ole se, mitä hän on aina halunnut?

        Kerrot minusta enemmän itsestäsi kuin hänestä. Kerrot että sinusta naisen suurin toive ja kaikki mitä hän aina haluaa, on perhe, lapset ja perhe-elämä. Olet sitä mieltä, ettei raha, ura ja itsensä toteuttaminen 3kymppisenä (nuorehkona vielä) voi olla tyydyttävää ja koet jotenkin oikeutettuna huudella miten yksinäinen hänen on pakko olla: eli oletko itse jättänyt itseäsi toteuttamatta ja olet yksinäinen elämässäsi? Miten jonkun tuommoisen ihmisen suurin toive olisi perhe jos hän panostaa ihan johonkin muuhun? Mitä se kertoo sinun ajatuksistasi siitä, miten hyvin nainen osaa itse määritellä mitä hän ihan oikeasti haluaa. Samoin sinusta naisen on "pakko" haluta mies, lapsia ja perhe, koet vääräksi että hän ehkä ei haluakaan. Tuntuu, että kovasti TOIVOT, että hän olisi onneton. Mikä kertoo sinusta: sinulle on yksi oikea vaihtoehto ja elämä, naiselle, ja jos olet itse nainen, on uhkaavaa että joku kyseenalaistaa sen. Ja uhkaavaahan se on vain silloin yhdestä syystä: jos kyseenalaistaisit oman elämäsi, tajuaisit ettei se ole omasi ollenkaan. Ihminen esittää raivokkaasti ulospäin sitä, mitä ei koe sisäisesti hallitsevansa. Hän luetteli pari asiaa, sinä teit "raivokkaan" syväluotauksen hyvin jyrkällä sävyllä, mihin vielä painotit ettei sinulla ole tunteita. Mikä lisää epäilyä, koska jos hän olisi täysin samantekvä, et olisi edes vastannut. Niin sitä tekee: jos aihe ei lainkaan kiinnosta, siihen ei edes vastaa. Miksi valehtelet? Koska herätti tunteita. Niin. Joo, ap on todennäköisesti keksitty aloitus, mutta sinä olet mielenkiintoinen. Miksi koet noin?

        Hyvin mielenkiintoista.
        Onko kaikki uraansa 30-vuotiaana panostavat miehetkin sinusta kylmiä, yksinäisiä, hylättyjä? Onko matkusteleva, kansainvälinen ja hyvätuloinen mies aina automaattisesti yksinäinen ressukka, joka vaan ei ole saanut sitä mitä eniten oikeasti haluaa: vaimon, lapsia ja perhe-elämän lähiössä?
        Samalla ap:n kuvauksella mies olisi mielenkiintoinen nuori aikuinen, jolla olisi koko elämä edessä ja jolle povattaisiin upeaa vaimoa, kahta lasta ja kotiakin (sekä suomessa että ulkomailla), jolla olisi pullat hyvin uunissa ja varmasti ollut kannustava lapsuus. Kukaan ei huuda 30-vuotiaalle miehelle, miten tämän pitää kaivata naista ja lapsia nyt heti ja miettiä elämänsä loppuaikoja vanhainkodissa (mitä vittua sitäkin aina hoetaan nuorille???) eikä korkea koulutus ole miehelle kylmyyden merkki. Mies on hyvä, kun on menestynyt, varakas, koulutettu ja lapseton 30-vuotias. Miksi näin?


    • EtAiheutaMinussaNärää

      Luulen, että herätät joissakin ihmisissä kateutta, mikä torjutaan mitätöimisellä. Olet siis "katkera vanhapiika", koska olet onnellinen, menestynyt ja saat matkustaa paljon.

      Tai sitten olet vallan vittumainen luonne, kuten monet närää aiheuttavat ovat, mutta selität ihmisten reaktiot kateudella itseäsi kohtaan.

      Nyt saat itse valita :D

    • Oliskosittenkinmuuta

      Kuulun ryhmään "kaikki avioituneet ja yksihuoltajat" enkä näe kyllä mitään syytä, miksi aiheuttaisit ärsytystä minussa. Se mikä kirjoituksessasi kiinnitti myös minun huomiotani oli ihmetys, miten voit olla noin absoluuttisen varma aiheuttamastasi reaktiosta, jos todellakin olet niin fiksu mitä oletat. Ja vaikka joissakin aiheuttaisitkin ärtymystä, miksi se vaivaa sinua. Jokainen ihminen ärsyttää jotakin ihmistä mutta kukaan ei kaikkia. En oikein usko, että olet vahva, ainakaan perinteisessä mielessä; vahvat ihmiset ovat terveitsetuntoisia ja ystävällisiä.

      • yritänauttaa

        Hyvin kirjoitettu. Ekaksi tuli mieleen juuri tuo, mistä aloittelija päättelee muiden vihaavan häntä, miksi hänestä tuntuu siltä? Onko se todella vihaa? Yleensä jos tuntee aiheuttavansa jotain tietynlaisia reaktioita tietyssä ihmisryhmässä, kannattaa silloin tutkiskella itseänsä ja miettiä miksi saa muut reagoimaan niin, mitä voisi tehdä toisin. Voisiko vihan, jos sitä siis tosiaan oikeasti on, aiheuttaa jokin ihan muu seikka kuin se mitä kuvailit itsestäsi.

        Esim voisin kuvitella että kovin toisenlaisilla ihmisillä, toisessa elämäntilanteessa olevilla ei vain ole yhteistä sinun kanssasi tarpeeksi, ja keskustelu tyrehtyy. Sehän usein tulkitaan negatiivisesti, jos toinen vaikenee. Suosittelisin suhtautumaan nyt ongelmaasi avoimesti ja positiivisin mielin, miettien mitä itse voisi ja pystyisi tekemään toisin. Se voi olla vaikka ihan pelkästään se oma päänsisainen suhtautuminen, se toisintekeminen.


    • HeiKohtalontoveri

      Pakko kommentoida kun kuulosti hyvin tutulta.

      Olen itse neljääkymppiä lähestyvä, sinkku, lapseton ja myöskin hyvin kouluttautunut (akateeminen ja opiskelen edelleen) ja hyvää liksaa tienaava itsenäinen aikuinen NAINEN.

      Minua on kehuttu hyvännäköiseksi ja ihan mukavaksikin. Ottajia on ollut nuorempana liikaakin.

      Olen huomannut, että varsinkin Suomessa saan jonkinlaista ihmettelyä aikaiseksi.

      Sukulaiset yrittävät mm. "pakkonaittaa" minua ties kenelle "salonkikelpoiselle" puolisoehdokkaalle. Olen heidän mielestään epänormaali. Minua kun nuo seurusteluhommat eivät ole koskaan kiinnostaneet.

      Itse tiesin jo hyvin pienenä tyttönä että parisuhde ja äitiys ei ole se mun juttu.
      En osaa olla lasten kanssa luontevasti, en ole myöskään kovin äidillinen.
      Olen myöskin liian itsenäinen enkä voisi esim. pakottaa itseäni täyttämään aviovelvollisuuksia (seksiä mukaanlukien) täysin yhdentekevän ihmisen kanssa.

      Tuntuu olevan vaan se varma ja helppo kaava tuo että tietynikäisenä sitä koetaan tietyt kuviot, johon se lapsikin tuppaa mukaan.

      Ehkä Suomessa ei oikein osata suhtautua erilaiseen elämäntyyliin koska ulkomailla minulla ei ole kyseistä ongelmaa koskaan ollut.

      Suomi on maana melko takapajula eli en ollenkaan ihmettele ap että saatat herättää kateutta toisissa ihmisissä.

      • äöläölälö

        Minä en nyt kyllä ymmärrä, miksi te kuvittelette teidän herättävän kateutta? Vaikka te ette ole lapsia halunneet, tai edes parisuhdetta, niin miksi sellainen ihminen olisi teille kateellinen, joka on perheen halunnut ja saanut?

        Itse olen 35v, kirjoitinkin jo alempana. Jos minulla ei olisi perhettä, olisin tänä päivänä kateellinen vain ja ainoastaan sellaisille naisille, joilla on onnellinen perhe. Tai niillekin, joilla on edes lapsia, vaikka yh-äideillekin. Ja nyt kun tuttavissani on itseni ikäisiä sinkkunaisia, niin pääsääntöisesti he herättävät minussa lähinnä säälin tunteita. Tuntuu surulliselta, että kaikki eivät pääse kokemaan perhe-elämän riemua. No, kaikki eivät haluakaan, joten sellaisia ei kannata minun sääliäkään. Mutta siis en ole myöskään kade.

        Voisin luopua urastani, ja olla onnellinen. Voisin luopua rahoistani, ja olla onnellinen. Voisin luopua reissaamisesta, ja olla onnellinen. Jne. Mutta perhettä jos en olisi saanut, en voisi olla onnellinen. Hyvä että aloittaja ei perhettä kaipaa, mutta ei koskaan kannata kuvitella, että perheelliset ovat hänelle tai sinulle kateellisia. Säälistä teille niitä miehiä yritetään etsiä. Ja siksi koska teistä välittävät ihmiset haluavat teille hyvää. Suurimman osan mielestä elämässä tärkeintä on kuitenkin se perhe.


      • SääliOnSairautta
        äöläölälö kirjoitti:

        Minä en nyt kyllä ymmärrä, miksi te kuvittelette teidän herättävän kateutta? Vaikka te ette ole lapsia halunneet, tai edes parisuhdetta, niin miksi sellainen ihminen olisi teille kateellinen, joka on perheen halunnut ja saanut?

        Itse olen 35v, kirjoitinkin jo alempana. Jos minulla ei olisi perhettä, olisin tänä päivänä kateellinen vain ja ainoastaan sellaisille naisille, joilla on onnellinen perhe. Tai niillekin, joilla on edes lapsia, vaikka yh-äideillekin. Ja nyt kun tuttavissani on itseni ikäisiä sinkkunaisia, niin pääsääntöisesti he herättävät minussa lähinnä säälin tunteita. Tuntuu surulliselta, että kaikki eivät pääse kokemaan perhe-elämän riemua. No, kaikki eivät haluakaan, joten sellaisia ei kannata minun sääliäkään. Mutta siis en ole myöskään kade.

        Voisin luopua urastani, ja olla onnellinen. Voisin luopua rahoistani, ja olla onnellinen. Voisin luopua reissaamisesta, ja olla onnellinen. Jne. Mutta perhettä jos en olisi saanut, en voisi olla onnellinen. Hyvä että aloittaja ei perhettä kaipaa, mutta ei koskaan kannata kuvitella, että perheelliset ovat hänelle tai sinulle kateellisia. Säälistä teille niitä miehiä yritetään etsiä. Ja siksi koska teistä välittävät ihmiset haluavat teille hyvää. Suurimman osan mielestä elämässä tärkeintä on kuitenkin se perhe.

        Niin, eli määrittelet ikäisesi sinkkunaiset sälittäviksi? Miksi? Koska koet olevasi heidän yläpuolellaan. Et ole aina halunnut perhettä vaan tosiasia on se, ettet olisi "oikea nainen" ilman niitä: sen kertoo säälisi sekä tarpeesi korostaa sitä. Koet että sinun on kerrottava, miten paljon huonompina ressukoina pidät sinkkuja, eli olit itse kelpaamaton ressukka sinkkuna - ja koet että olisit sitä edelleen jos sinulla ei olisi miestä. Kyse ei ole toiveista eikä rakkaudesta vaan tarpeesta kelvata, olet valinnut perhe-elämäsi pelosta ja heikosta itsetunnosta ainakin osittain.

        Lisäksi jokainen tietää, ettei perhe-elämä aina eikä pelkästään ole riemua. Sen tietää ne sinkutkin, useimmilla kun on ollut perhe. On toisaalta siis ihan hassua korostaa miten säälii ihmisiä, jotka eivät sitä riemua saa kokea: tiesitkö tai tiedostatko, että on olemassa perheitä, minkä jälkeen kokee itsensä täydeksi, tyytyväiseksi ja onnelliseksi yksin? JOten, ei todellakaan sinun ei kannata sääliä, mutta et myöskään saa. Olet sillä tavoin törkeä ja ylimielinen ja kuvittelet olevasi muiden yläpuolella. Sääli on todella sairautta. Jos joku kärsiikin yksinäisyydestään tai sinkkuudestaan, se ei tee hänestä säälittävää ja jokainen säälin tarjoaja antaa itsensä narsistiselle puolelle oikeuden nostaa itsensä säälijäksi. Jokaisella on haasteensa ja lapsellisten on ihan turha esittää uhria tai sankaria: perhe-elämä on pelkkää elämää ja se siitä. Joten jos säälistä etsitään toiselle jotain, ollaan narsistisia ja sairaita. Luullaan itserakkaasti itse olevan jonkun toisen yläpuolellla eikä suinkaan auteta: oikea, todellinen empaattinen auttaja antaa ARVON ihmiselle ketä auttaa. Pyrkii kunnioittamaan. Sääli on vain alentavaa. Joten millaisia kusipäitä te oikein olette? Ehkä on syytä katsoa kriittisesti peiliin ja miettiä, tekeekö lapset ja perhe-elämä naisesta siis ylimielisen kusipään joka alentaa muita? Ennemmin itse olisin kateellinen. Ja samalla puheella on turha selittää, miten samaiset ihmiset "haluavat hyvää" koska eivät he sitä muille halua vaan itselleen. Heille itselleen on sietämätöntä, että joku elää toisin.

        Sinä voisit luopua urasta ja muusta, mutta kaikki eivät. Sillä kaikki eivät elä lasten sa ja miehensä kautta. Joillekin voi olla tärkeää myös itsetoteutus. Miehille tämä sallitaan, he saavat pitää kodin hoitajaa ja tukijavaimoa jolla ei ole omaa elämää, jotta heillä voisi olla ura, rahaa, elämä eikä kukaan velvoita heitä edes sanomaan samaa ääneen. Miehen ei tarvitse hokea, miten hän luopuisi kaikesta kunhan olisi vain vaimo ja lapset. Hän saa haluta reilusti ja suoraan kaiken. Mikä on hyvä asia. Onneksi edes miehet saavat tehdä niin.

        Lisäksi on jo todella naiivia yrittää todistaa ettei perheelliset "koskaan" ole sinkuille kateellisia. Siitähän nämä kaikki "villi ja vapaa sinkku"-otsikot syntyvät. Siksi ne jutut kesäseksist myyvät: ei ne niille sen harrastajille myy vaan niille kateellisille. Siksi me haluamme vain tietää, miten sinkuilla jää rahaa kaikkeen ja kyllä vanhemmuus sitten kasvattaakin: me emme halua tietää, että yksinäinen ja itsenäinen taloudesta vastaaminen voi olla rankkaa, että moni kehittyy enemmän luopumisen äärellä tai että sinkun suru lapsettomuudesta saattaa olla kovempi kuin puolisollisen ja silti hän joutuu kantamaan sen yksin. Jos nainen on onnellinen suorittaja, jonka hartain toive on saada kansainvälinen ura, matkustella, rahaa ja hieno elämä materialistisesti, hänet on leimattava ja alennettava. Jos hän muuttaa mieltään tai vaikka 40-vuotiaana katsoo, että olisi sopiva aika sittenkin lapsille, huokaistaan "mitäs minä sanoin" huo'ulla että menihän se ruotuun ja esitetään fiksua. Miksi? Miksi naisen elämän valinnat pitää olla niin kapeita ja vähintään säälittävä on, jos ei muulla tavoin voi alentaa?

        Sillä siksi usein kuvitellaan sitä kateutta, että se nyt se hyvin yleinen tunne on. Ihan perheellistenkin keskuudessa ja jos ruoho ei ikinä olisi aidan toisella puolella vihreämpää, ei olisi puolia eroistakaan.


    • scrg

      Kuka ihme määrittelee itsensä eurooppalaiseksi? Mitä kieltä puhut: belgiaa ja sveitsiä varmaankin.

    • AkateeminenN

      Eurooppalainen= kaukasialainen, valkoihoinen. Suurin osa Euroopan ja Länsi-Aasian kansoihin kuuluvista.

    • Ihmeissään

      Minusta on naista alentavaa odottaa hänen lisääntyvän (harrastavan panoja ja synnyttävän) . Miksei nainen saisi olla vaikka neitsyt koko ikänsä?

      Miksi naisen pitäisi onnellisuuden kriteerit täyttääkseen hankkia joku äijä?

      • quukkelinen

        Ei tietysti ole pakko panna. Mutta jos on ikänsä neitsyt, ei voi koskaan oppia, miten suuri nautinto aktiivinen seksielämä voi naiselle olla. Voihan sitä laittaa vaikka piuhat poikki, niin voi huoletta harrastaa seksiä omaksi ilokseen, ilman pelkoa lapsista. Samalla tavallahan miehen olisi toivottavaa löytää joku nainen, jonka kanssa voisi edes ilokseen harrastaa seksiä. Seksuaalisuus on osa kaikki ihmisiä.


      • Rubens

        Niin mutta tuosta herää myös eräs pointti: miksi kaikkien täytyy olla kiinnostuneita oppimaan aktiivisen seksielämän riemuista.

        Mielestäni (olen "seksuaalisesti aktiivinen") seksi ei nyt yleisesti ottaen ole mikään elämän pääpointti eikä myöskään mikään perustarve.

        Mutta kun nykyajan menoa katsoo, kun 12-vuotiaatkin harrastavat sitä, niin eipä ole ihme.


    • itsenäinen

      Ompa ihme ap.Olen myös itsenäinen koulutettu omillani toimeentuleva 2 poikaa aikuiseksi kasvattanut nainen.En tarvitse miestä enkä tukia.Olen kivassa työssä ja harrastukset, lapseni sekä ystävät ovat parasta.Kaikkeen tyytyväinen enkä aiheuta närää kenessäkään.Ihmeellistä eikö totta:)Taidat olal itteäs täynnä ap

    • Edwardo_epäilijät_2

      Aloittaja kuulosti enempi hetkenä minä tahansa raksahtavalta munankuorelta. Miksi mietit tuommosia, jos olet niin helevetin vahva ja onnellinen? Eikö ihmisten mielipiteiden luulisi olevan yksi hailee, jos olet varma tiestäsi?

      • 8798gjhjk

        Minusta ap vain toi asiansa esille.
        Sinä siltä munankuorelta kuulostat.


    • Täti_Moonika

      Kylläkai se harmittaa jos saa huonoa kohtelua osakseen?

    • vanhatarina

      Et aiheuta närää, mutta luulen, että ystäviesi saatue perheen heillä ei ole enää ollut aikaa tai jaksamista sinun asioillesi, ja kun ystävysten elämät alkavat kerran etääntyä niin harvoin ne enää kohtaavat, ja sinä tulkitset tämän niin, että tuttavasi ovat sinulle näreissään tai kateissaan siksi, että olet hyvässä työssä.

    • miäs.s

      et ole kelvollinen parisuhteeseen. Mutta varmaan ihan hyvä sijoitus työnantajallesi.

    • Vanhaämmä

      Naseva kommenti tuo edellinen.

      Minulla vähän sama tilanne kuin ap:llä. En ole koskaan miestä etsinyt ja "vanhapiikuus" (voi luoja mikä termi!) ei ole minua koskaan pelottanut.

      Sukulaiset ja kaverit tosin aina ihmetelleet, että miksi kukaan ei kelpaa.

      • Ärsyttäääääh

        Mulla sama homma, ärsyttää kun sukulaiset yrittävät parittaa mua koko ajan- eivät ymmärrä ettei mua kiinnosta.


      • wowowowow

        Olihan se naseva kommentti, mutta luultavasti hyvin paikallaan. Ystävissäni on yksi juurikin samanlainen. Ikisinkku nainen, uraohjus. Aina aikaa ja halua töille. Motivaatiota liike-elämään. Parisuhteeseen hän olisi... hmm... Kauniisti ilmaistuna aika rasittava kumppani. En tiedä haluaako hän parisuhdetta vai ei.


      • Niinpäniinnn

        No, tuskinpa hän on ystäväsi, sillä ystävänä mitä todennäköisimmin tietäisit mitä hän haluaa. Eikä ystävä pidä toista ainoastaan rasittavana parisuhteeseen, vaan näkee toisen hyvät puolet.


      • Rubens

        Minusta tuntuu että sinun "ystäväsi" ei sitä parisuhdetta halua. Ehkä hänellä on muita intressejä el'ämässä. Ehkä hän ei ole tavannut ketään sopivaa?


    • 54545454545

      Tuskinpa täällä naimatonta keski-ikäistä naista pidetään niin omituisena asiana kuin muualla.

    • Elämäänähnyt

      Ap, todennäköisesti aiheutat närää vain kateellisissa, oman elämänsä ryssineissä ihmisissä. Esim. jos vaikka se yh on valinnut väärän miehen ja saanut ei-toivottuja lapsia. Jos joku on suhteessa huonoon mieheen tai hankkinut lapset turhan nuorena vaikka olisi halunnut vielä opiskella tms.

      • Lobella

        Monta asiaa voi ihminen elämässään katua, mutta ei KOSKAAN lapsiaan.


    • äöläölälö

      No näiden tietojen perusteella ei mikään. Ainoastaan tapasi kertoa itsestäsi on hieman luotaantyöntävä. Esimerkiksi, emmekös me kaikki ole eurooppalaisia? Ja onko hieman epäsuomalaista ja sitä kautta kulttuurissamme epäsuotavaa kertoa kovin avoimesti sitä, jos tienaa huomattavan paljon? Myöskään koulutuksemme korkeutta ei ole tapana erityisesti korostaa. Me suomalaise (ja sitä kautta myös eurooppalaiset) olemme vaatimattomia. Jenkeissä on sitten omat meiningit ja tavat. Kenties sopisit sinne paremmin?

      Minä olen suomalainen ja siis eurooppalainen, koulutettu, onnellisesti naimisissa ja kolmen lapsen ylpeä äiti, 35v.

      Olen kovapalkkaisessa työssä ja näen paljon yritysjohtoa Suomen sisällä. Maailmaa näen vapaa-ajallani jonkin verran. 27 vierailtua maata kertynyt.

      Kaikki avioituneet tai sinkut, lapsettomat tai vanhemmat, eivät käsitykseni mukaan vihaa minua.

      • fufufufll

        Suomalisia ei muuten geneettisen kartoituksen myötä edes lasketa eurooppalaisiksi. Mehän olemme ugreja/ mongoloideja pääosin geeneiltämme.
        Miksi ei saisi kertoa tienaavansa paljon? Minusta kaikki pröystäily on vain toivottavaa tässä kateellisten ihmisten mekassa (Suomi). No, mitä suomalisenn koulutukseen tulee, niin kovin laadukasta se ei ole.


        Saattaa olla että ap ei ole suomalainen vaatimaton (huono-itsetuntoinen) juntti.

        Minä olen suomalainen ja siis finno-ugri, koulutettu (muualla kuin täällä thank god!), naimaton ja lapseton.

        Olen myöskin kovapalkkaisessa työssä ja matkustan ympäri maailmaa.

        En myöskään tunne vihaa kuin kateellisten ihmisten toimesta, ja niitähän piisaa joka maassa ja kulttuurissa.


    • RouvaU

      Yleensä sitä närää aiheuttaa se luonne ja tapa ilmaista asioita.
      Eihän sitä itse näe varmaankaan mutta kannattaa hiukan tutkiskella itseään.

      Jos on esim.tapana ihmetellä muka hyväntahtoisesti miksi se kaveri on päättänyt lisääntyä, jättänyt vaikka urakehityksen lasten vuoksi muutamaksi vuodeksi tauolle ja hui jessus vielä jonku äijänkin kanssa mennyt naimisiin. Sitten vielä lopuksi joka kerta muistutellaan "onneksi ei tarvitse kestää äijänkäppyrää nurkissaan eikä pakkoharrastaa aviollisia velvollisuuksia" ja niin edelleen.. Vauhkotaan kuinka nykyaikana jotkut naiset vielä alistuu avioliittoon ja seksiin, miellyttävät osa mokomat miehiäkin blabla..
      Aivan kuin ne naiset eivät olisi itse valinneet tapaansa elää vaan menisivät vain entisaikojen normien mukaan. Huoh.
      Niin eipä nyt ihme jos närää aiheuttaa. ;) Oikeasti on raskasta kuunnella muka ystävän naljailua omista elämänsä valinnoista kun ne poikkeavat ikisinkun aseksuaalin omista valinnoista.
      Sitten kun ottaa ns.hajurakoa haluten silti säilyttää kohteliaat välit niin saa kuulla olevansa katkera ja kateellinen. Mutta valitettavasti ei ole aihetta kateuteen.
      Monilla tuntuu olevan tarve ylentää omat valintansa muiden yläpuolelle ja ei ymmärretä erilaisia tarpeita. Yks tarvitsee perheen ollakseen onnellinen ja toinen kiertää maailmaa ja ei kestäisi kumppania nurkissaan. Kummatkin ovat hyviä valintoja jos niistä saa onnen ja rauhan sisälleen. :)

      Olen valinnut lapsettomuuden ja kevyen uran. Mutta ollakseni eheä halusin myös kumppanin ja sen kohtasinkin lopulta. Eli hyi olen avioitunut ja "joudun" seksiä harrastamaan useita kertoja viikossa. Vaan en pakosta vaan himosta jo yli 15 vuotta saman äijänkäppyrän kanssa ;)
      Elämässäni on paljon lapsia omaavia ystäviä eivätkä tunnu närkästyvän seurastani. En tosin ihmettele enkä arvostele valintojaan. Kukin on valinnut tapansa elää.

      Silti tunnen pari työkaveria, jotka tuntuvat jollain tapaa olevan kitkeriä omista valinnoistaan. Jos eivät kaipaa perhettä tai sitä miestä niin miksi ihmeessä muiden tekemiset ja valinnat voivatkaan niin kiukuttaa ja olla haukkumisen arvoista tyyliin "sääliittää ne vaipparalliin ja miehen passaajaksi alkaneet", "aina joutuisi lääppimistä ja sohvalla nyhjäilyä sen miehen kanssa kestämään", "onneksi sitä saa aivan yksin mennä ja tulla, saa päättää lomista ilman muiden nalkutuksia", "kehtaakin anoa lomaa samaan aikaan miehensä kanssa, joutava lammasakka sekin", "Se Pirkko taas oli koko yön vääntänyt jotain pullia kakaroidensa myyjäisiin, säälittävää alentumista". Samalla ihmetellään miksi ei miehet arvosta sellaista itsenäistä ja uraa tekevää naista vaan miesparat ottavat tyhmiä bimboja vaikka olisi parempaakin tarjolla.. hmm, miksihän? :D

      On toki sitten ne kitkerät ihmiset, jotka ovat jostain syystä tehneet elämänsä valinnat väärin perustein ja ehkä ollakseen ns.normaaleja. Mutta sellaisia energiasyöppöjä ei kannata pitää elämässään vaan karkottaa pois. Jos ei joku ymmärrä olevan muitakin tapoja elää kuin omansa niin mäkeen vaan sellaiset! :)

    • sarann88

      Et herätä kummempia vihantunteita. Korkeintaan pientä kateutta siitä, että itse en todellakaan ole mikään "vahva nainen", vaan päinvastoin todella herkkä. Moni mies on suhtautunut negatiivisesti mm. siihen, että itken herkästi. Joskus tuntuu, että vahvat naiset kiinnostavat miehiä enemmän, kun ovat vaikeampia. Tiedän etten kuitenkaan pysty muuttumaan, etkä sinäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe