Voiko tyhmä pärjätä pomona?

wannabepomo

Miten on IT-alalla?

25

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokokuva

      Samat asiat pätee hyvään ja huonoon esimieheen joka alalla, siinä suhteessa IT-ala ei ole poikkeus.

      Monesti kun ajatellaan älykkyyttä, niin mittarina nähdään vain ÄO-testin tulos. Tuo testi ei kuitenkaan mittaa kuin matemaattista hahmotuskykyä. Kyky joka on kiva olla, mutta sillä ei kuitenkaan vielä ihmisten välisessä kanssakäymisessä kovin pitkälle mennä. Sosiaalinen äly ja tunneäly on monesti paljon tärkeämpää. Eli siis sillä, että miten osaat toimia sosiaalisissa tilanteissa ja toisaalta miten tunnet itsesi. Kaikki lähtee kuitenkin aina omasta itsetuntemuksesta.

    • adsfjlk325490

      Olen toiminut pitkään IT alalla ja olen tullut siihen tulokseen, että vain tyhmät ovat pomoina, eli ilmeisesti siinä kivasti pärjäävät?

      • IT-duunari

        Oletko pomo?


      • 02470732jsjsk

        Olen, mutta tosi tosi tyhmä.


      • Horiboy

        Ainakin valtion ns tutkimuslaitoksissa (vissiin sektoritutkimuslaitosten eli esim terveysala)voi korkeaankin hommaan päästä.Sellaista on naureskeltu viime aikoina ITpiireissä.Toisaalta tyhmä ei tajua että on liian isoissa saapikkaissa.ja tarkoitushan on että mikään ei muutu - siksi tyhmä palkattu koska sillä taataan muutoksen estyminen.


      • LickLick

        Itse pitkällä kokemuksella olen huomannut, että keskimääräistä korkeammalla älykkyysosamääräällä ja "pomoksi" tulemisella ei ole mitään yhteistä. Ne joilla todellakin on keskimääräistä korkeampi ÄO päätyvät toisenlaisiin tehtäviin tai jopa tänä päivänä siirtyvät It-alalta sellaisille aloille jossä älyään voi käyttää.

        Olen tavannut niin monta ns. "pomoa" joiden taustoista tiedän, että ÄO on muiden tasolla tai jopa alempi (esimerkki: ei pärjännyt softakehityksessä niin tehtiin sitten tyypistä projektipäällikkö tai palvelupäällikkö). Oli ala kuin ala niin älykkäimmät eivät pärjää parhaiten vaan tyhjän puhujat ja nuoleskelijat. Niillä taidoillahan saadaan mukavasti positiota nostettua. Ne oikeast älykkäät ihmiset päätyvät yleensä tieteen tms pariin.


    • kyynerpäätkäyttöön

      Tai sitten olet niin tyhmä itse, että et vain tajua miksi se kaveri siitä vierestä eteni pomoksi, mutta sinä et.

    • luovimista

      Toki pärjää, jos on sen verran fiksu, että palkkaa itseään älykkäämpiä alaisia.

    • kunnonura

      Mutta miksi ette ryhdy pomoksi?
      Mielestäni ainut jollain tavalla järkevä urapolku IT-alalla. No, ehkä myyntipuolella olisi myös jotain highprofile-hommia, mutta monesti vähän liikaa matkapäiviä ainakin omaan makuuni.

      • kuntapäättäjä12312

        Usein nuo kyllä yhdistyy pienissä taloissa eli johtajat on myyjiä myös.


    • tyhmyys_huipussaan

      Tyhmät pomot pärjäävät ainakin näissä suurissa IT-taloissa. Sinnehän ei fiksuja edes palkata.

    • mikroarvuutin

      Mies jota tapailin vähän aikaa, on pomona "ohjelmistotalossa". Nettisivustonsa antaa ymmärtää kuin kyseessä olisi suurempikin firma. Todellisuudessa hän itse on firmansa ainoa työntekijä. Ainoa alainen lähti kiitämään ja asiakkaitakin oli tuolloin vain yksi taho.Tämän "pomon" fiksuuteen tai tyhmyyteen en osaa ottaa kantaa. Vähän vain huvitti koko kuvio.

    • drgerwgt

      the boss

    • ForestPlump

      Siis mitä ylemmäksi "pomoudessa" mennään niin sitä pätemättömämpiä ja tyhmempiä ovat. Jotenkin käsittämätöntä tällä alalla jolla pitäisi Suomessa jo jonkinlainen kulttuuri takana (70-luvun lopusta alkaen).

    • sexsuu

      Fujitsulla pääsee idiootit johtajiksi, kumpa emoyhtiö tietäisi japapanissa

      • juuuuuuuuuusssss

        Taidat puhua siitä konalan kapteenista? :)

        Samaa mieltä.


    • homo_pomo

      pomous ja homous kävelevät käsi kädessä.

    • kärsikää

      Onko suomessa muitakin kuin tyhmiä?Terveiset täältä barcelonasta vaan....

      • ger-4t

        Suomalaiset fiksuja miten muuten kun kadulla kävelee niin näkee että vastaan tulevilla on yleensä vaatteet päällä ja kenkät jalassa ja tukka kammattuna


      • Manulot

        Onko Barcelonassa muuta kuin työttömiä ja velkaa? 25% porukasta kortistossa ja valtio konkurssissa.
        Joko äitisi lähettämät taskurahat on loppu?


    • ölksfssldf

      Pomon ei tarvitse olla IT-alalla aina mikään tekninen huippu mutta hänellä on kyllä hyvä olla ihmissuhdetaitoja, hyvä pomo osaa olla samaan aikaan vaativa sekä itselleen että muille mutta kuitenkin myös reilu ja oikeudenmukainen ja kiinnostunut istumaan aamusta iltaan loputtomissa palavereissa ja puhumaan it-kieltä ja bisness-kieltä muiden vastaavien tyyppien kanssa, ei varmaan sovi kaikille. Tekniset huipputyypit taas ovat joskus aika kulmikkaita persoonia eivätkä usein omaa näitä ihmissuhdetaitoja... Mutta toki löytyy pomoja jotka tuntuvat hallitsevan kaiken ja pomoja jotka eivät ole erityisen hyviä missään....

    • Whacker

      IT-pomoksi aikovat ehkä tarvitsisvat myös koulutusta. Annetaanko CIO-koulutusta Suomessa jossakin? Tarvetta ainakin olisi.

    • Wanha-ATK-mies

      Muistelen että ainakin tätä puolta on tutkittu: Esimiehissä on enemmän psykopaatteja kuin muissa työntekijäryhmissä.
      Mielestäni nykyään joutuu palikkatesteihin kun hakeutuu esimieheksi. Luultavasti on myös sen matemaattisen ja loogisen puolen palikkatestit käytössä ainakin IT-alalla. Tunnen yhden kaverin, joka varmasti pärjää logiikkatesteissä (on esimies nykyään) mutta ei välttämättä menisi läpi testistä, esim. Robert Haren psykopaattitestistä. Kaverilla riittää myös sitä itsetuntoa ja puhuu kenet tahansä pyörryksiin, eli osaa olla vakuuttava. Silti jotain ongelmia on kielellisissä ilmaisutaidoissa.

      • dddddddddd

        Valitettavasti psykologisissa testeissä ei pystytä tunnistamaan henkilöitä, jotka ovat psykopaatteja/narsisteja. Psykologisen testin tulokset tehdään 15 minuutin haastattelun perusteella ja psykologi arvailee keskimääräisiä luonteenpiirteitä. Eihän sellaista ihmistä olekaan, joka pystyisi tietämään, millainen ihminen on 15 minuutin haastattelun perusteella. Jos psykologisissa testeissä pystyttäisiin tunnistamaan narsistit, niin eihän niitä olisi johdossa. Mutta kuitenkin vaan on. On valitettava tosiasia, että ekstoverttiys ja hyvät esiintymistaidot ja narsistius kulkevat käsi kädessä. Siksi nämä piirteet paljastuvat vasta parissa kuukaudessa ja aluksi ihminen vaikuttaa erityisen hurvaavalta.

        Tyhmä esimies ajautuu ennemmin tai myöhemmin konflikteihin alaistensa kanssa, erityisesti jos tähän yhdistyy autoritäärisyys. Tällöin parhaat asiantuntijat vaihtavat työpaikkaa. Suuri ongelma on vielä kun tyhmällä johtajalla on usein vielä huono itsetunto, jolloin hän ei pysty hyväksymään, että alainen olisi oikeassa ja hän on väärässä. Johtamisesta tulee helposti kaaosta, kun äly ei riitä asioiden käsittelyyn. Johtaja kuitenkin joutuu tekemään myös päätöksiä ja kun jatkuvasti tekee vääriä päätöksiä, niin menettää alaistensa arvostuksen.

        Ei niin kovin älykäs ihminen ei toimi johtajana IT-alalla, jossa asioita pitää oppia nopeasti. Esimiestehtäviin haluavalla pitää yhdistyä älykkyys, riittävä asiantuntijaosaaminen, oikeudenmukaisuus, halu toimia organisaation edun mukaisesti oman edun sijasta, diplomaattisuus ja ahkeruus. Sitten kun joku näistä ominaisuuksista puuttuu, on näitä narsisteja ja riitelijöitä.


    • pomomiesnro1

      Kaipa se näkyy tilissä - tyhmä tienaa vähemmän - mitä se kertoo pomoista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe