oireeton liikatoiminta-hoidosta kieltäytyminen?

liikatoiminta74

Hei! Minulla on kilpirauhasen liikatoiminta, jos veriarvoja on uskominen. 60.9 on t4v mutta mitään oireita ei minulla ole! Kilpirauhasta jarruttavaa lääkettä en voi käyttää, tulee valtavat mahakivut, jatkuvat kuukautiset... Jo yhdestä tabletista tulee kovat oireet ja toisin kuin lääkäri epäilee, mahakivut on todellisia ja kovia.
Nyt meinaavat kokeilla sellaista, että antaa erittäin suuria annoksia kortisonia ja erittäin suuria annoksia litiumia. Ja korostavat vielä erittäin suurta annosta litiumia. Miksi ihmeessä, kun ei ole mitään mielenterveydellisiä ongelmia?! 20 vuotta sitten kun antoivat liikaa kortisonia hoitovirheen seurauksena, tuli reaktiivinen psykoosi joka hellitti muutamassa päivässä kun kortisoni lopetettiin kerrasta. Mutta tuli kortisonin käyttökielto. Lisämunuaiset lopettivat toimintansa. Lääkäri tietää sen, mutta... nyt aikoo endo kokeilla rajumpia hoitoja. Voinko kieltäytyä " hoidosta" joka on muutenkin epävarma ja josta ei ole takeita?
Radiojodia ei voi antaa, sillä se vaatisi vahvan kortisonin joka on kielletty ehdottomasti. Kilpparista on poistettu 75 % pian vuosi sitten, puoli vuotta diagnoosista. Kilpirauhanen osoittautuikin pieneksi ja erittäin niukkaveriseksi, ei kilpirauhastulehdusta. Kun tehtiin valtaosapoisto, se teki ensin yhtäaikaisen liika - ja vajaatoiminnan ( t4v osoitti yhtäaikaa liikatoimintaa, kun tsh osoitti vajaatoimintaa ) ja sitten se muuttui vasten odotuksia liikatoiminnalle, joka on pahentunut vain, numeraalisesti ja kun on yrittänyt väkisin käyttää kilpirauhasta jarruttavaa lääkettä, on t4v vaan noussut. Minkäänlaisia oireita ei ole. Esimerkiksi nukun oikein hyvin yöllä 8 - 9 tuntia, päivällä 1 - 2 tuntia, en ole mielestäni mikään laiha ( toisten mielestä vain luuta ja nahkaa, toiset näkee väärin... ) , mieliala on hyvä, ei masennusta, ei ylivirkeyttä, ei hermostuneisuutta, ei itkuisuutta ( hermostuneisuus tulee kilpirauhasta jarruttavaan lääkkeen vuoksi, mutta menee heti ohi parin päivän jälkeen kun ei ota tablettia ) .
Niin, voinko kieltäytyä varsin kyseenalaisesta hoidosta, eli kielletystä kortisonista erittäin voimakkaalla annoksella ja erittäin suuresta annostuksesta litiumia ( ylisuuri annos saattaa lamata kilpirauhasen toiminnan - tai kiihdyttää sitä ) eli Litoa? Ja onko luotettava omiin tuntemuksiinsa eli oireettomuuteen, hyvään oloon vai lääkärin haluamaan kilpirauhasta jarruttavan lääkkeen sopimattomaan käyttöön ja lääkärin tuijottamiin arvoihin? Tämä endokrinologi alkaa olla väsynyt hoitooni, kun en voi käyttää lääkkeitä ja ei usko siihen, että minulla on hyvä, oireeton olo ilman lääkkeitä.
Sama juttu sydänlääkkeen kanssa; kun olin ottanut Emconcorin ( bisoproli ) , oli rytmi sekaisin ( flimmeri & takykardia ) ja kun en ottanut sitä, rytmi oli tasainen ja rauhallinen. Verenpainetta kohottaa myös tämä samainen Emconcor. Olen sanonut kyllä kardiologillekin, että on parempi olla ilman Emconcoria, sydämen rytmi on tasainen ja jaksaa hyvin ilman sitä. Lääkkeillä on päinvastoin. Kardiologi määräsi päiväannostukseksi 20 mg eli maksimiannoksen Emconcoria. Hetkinen... jo yksi sekoittaa rytmin?!
Onkohan mahdollista että lääkkeet ei sovi minulle? Yliannostus on tullut niin kortisonista, kuin antibiooteista joista tuli puoli vuotinen clostridium difficile.
Endo alkoi uhkailemaan, että liikatoiminta on hidas itsemurha. Ja nopeampiko olisi lääkkeillä? Saahan lääkäri puhua...
Onko siis potilaan oma vointi vai lääkärin tahto tärkeämpi vaikka jälkimmäisellä vointi huononee?

12

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin-vaan

      Onko sulta koskaan mitattu noita kilppariarvoja dialyysimenetelmällä? En tiedä voiko poikkeuksellinen määrä TBG:tä tehdä noin suurta heittoa esim. T4V:hen tavan mittauksessa, mutta vois kai tämmöisenkin mahdollisuuden huomioida, jos oireetkaan eivät "ihan" täsmää.

      • liikatoiminta74

        Hei ja kiitos vastauksestasi! Ei ole mitattu koskaan tuolla tavoin. Tulin juuri lääkäristä ja kovin ne sitä leikkausta puhuvat, että loppunokare, 25 % leikattaisiin pika puoliin, 2 viikon sisällä. Kummallista sinällään että oireita ei ole... Aina olen mennyt kokeisiin 12 tunnin paastolla, että arvot on sinällään vertailukelpoiset. Ja kyllä ne litiumia käskevät käyttämään vaikka lääkärikin totesi, ettei mielialassa ole mitään häiriöitä, samoin jodiliuosta. Jodiliuos on sairaalahoidossa käytettävä. Ja virtsasta eivät suostu mittaamaan jodipitoisuutta.


      • hurja_juttu

        Ihan tämä sama tuli mieleen. Kumma juttu, jos ei endokrinologi ole tätä mahdollisuutta vielä tutkinut. Kannattaa ehdottomasti tehdä ennen mitään "fataaleja" lääkityksiä. Jotenkin sun tekstistä saa käsityksen, että nuo hurjat arvot ovat ainoa ongelma, elämää haittaavia oireita ei ole?


      • liikatoiminta74

        Joo, ei ole endo sellaista tutkinut. Onkohan liian kallis tutkimus keskussairaalatasolla tehtävänä? Nimenomaan, fataali lääkitys! Ja fataali hoitokeino. Olen pärjännyt 25 % kilpparin nokareella jo vuoden ja ei mitään oireita. Jos kokeilen litoa, vain 1 tabletilla 3 sijaan. Miulla on ihan hyvä olo, ei mitään klassisia kilpparin liikatoiminnan oireita - eikä basedowia, saati kilpirauhastulehdusta. Hyvä niin ettei niitä ole, mutta tuntuu jotenkin että kun on lääkäreiden armoilla, on kuin kaarnalaiva tuuliajolla...!


      • hurja_juttu

        Labroissahan pyritään julkisella säästämään viimeiseen asti. Mutta tuskin se nyt muutamaa satasta enempää maksaa. Multa on otettu T3V dialyysimenetelmällä ja maksoi jotain 50 e. On se varmaan tullut paljon kalliimmaksi poistaa suurin osa sun kilpirauhasesta. Ja mahdollisesti ihan turhaan. Saattaa olla jopa hoitovirhe. Mutta hyvä että pärjäilet sillä neljänneksellä. Vaadi siis ne labrat myös dialyysimenetelmällä että poistetaan mahdollisten häiritsevien vasta-aineiden yms. vaikutus. On sitten poissuljettu sekin vaihtoehto.


      • BigPharma

        Minäkin korostan tutkimusten vaatimista. Minulta mitattiin -09 julkisella sektorilla pelkkä TSH ja väitettiin sen perusteella olevan kortisonin puute ja T3V:n puute. Todellisuudessa molemmat olivat kohdallaan, kun yksityisen lähetteellä kävin labrassa myöhemmin. Olisin siis joutunut kokemaan saman kuin aloittaja, jos en olisi kyseenalaistanut julkisen sektorin toimintaa kriittisellä ajattelullani.

        Neuroleptit (mm. Lito) altistavat itsemurhalle:
        http://www.naturalnews.com/049767_Big_Pharma_antidepressants_suicides.html
        Samoin neuroleptit aiheuttavat aivolobotomian ja monia autoimmuunisairauksia.


    • lisää_liikevaihtoa

      Orion Pharma'n 48 711 "kotitalous"-omistajasta huhutaan aika suuren osan löytyvän suomen 20 tuhannen lääkärin joukosta. Juu tai ei, olisi luonteva selitys julkisen terveydenhuollon lääkäreiden pileriautomaatti-rooliin

    • kruuna_vaiko_klaava

      Leikkausten jälkeen moni joutuu useita vuosia etsimään hoitotasapainoa. Ehkä löytyy, ehkä ei. Ilmeisen aiheellisesti on Iltalehdestä potkitun terveysblogistin Christer Sundqvistin blogisivuilla vieraskynäilijä ehdottanut nimenmuutosta "arvauskeskus" -> "tyrmäyskeskus"
      http://turpaduunari.fi/

    • valvirasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe