Lasketaanko tämä tuloksi toimeentulotuessa

liperityts

Olen ostamassa verkkokaupasta n ~100e tuotetta, jos kuitenkin palautan tuotteen 14 vrk sisällä ja saan hyvityksen tililleni, jonka sossu näkee tietysti tiliotteista niin laskeeko sossu jollain omalla matematiikalla, että tämä on minulle tuloa ja se vähennetään ensi kuun tuesta?

9

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 45687

      Voihan sitä tietysti yrittää. Toki siinä samalla kuitilla näkyy myös sinun suorituksesi samaan lafkaan ja sama summa, että voithan sitä hakemuksessasi painottaa, jos epäilet etteivät osaa sossussa lukea.

    • riskipeliä

      Riippuu virkailijasta. Veikkaisin että n.90% virkailijoista laskee tuon tuloksi, joka on tietenkin laitonta. Voit valittaa asiasta ja n. vuoden kuluttua saat oikaistun päätöksen asiasta.

      • joiokppoo

        Jep, tiliotteella kaikki plusmerkkiset lasketaan tuloksi elleivät ne ole laissa mainittuja poikkeuksia.

        Eikä ongelmana ole pelkkä tiliotteella näkyvä tulo. Rahaton joutuu selvittämään, miksi tiliotteella ei näy ylimääräisiä tilipanoja, kun toimeentulotuen maksamista on viivästytetty useita kuukausia. Alkaa sosiaalityöntekijän itku-potkuraivari, että toimeentulotuen hakijan olisi pitänyt kuolla nälkää ellei "jotain tuloja" ole saanut jostain.

        Eli tavallaan ei myönnetä toimeentulotukea ennen kuin toimeentulotuen hakija esittää syyn, miksi hänelle ei tarvitse myöntää toimeentulotukea.


    • Petu_

      Olen itse aikoinaan Porissa ilmoittanut 20 euroan veikkausvoiton tuloksi. Sossu jätti sen huomiotta.

      Nyt toukokuulle koitin pitkästä aikaa hakea tt-tukea. Hakemus oli seuraava:

      Haen toimeentulotukea toukokuulle 2015.
      Tuloina KELAn maksamat etuudet. Ei muita tuloja.
      Menoina vuokra ja perusosa.

      Liitteenä tilien saldot 1.5.2015. En toimita muita liitteitä vaikka pyydettäisiin, joten lisätietopyyntö saa viivästyttää käsittelyä.

      * * *

      Ja päätös tuli: käsiteltiin! Aikaakin meni vain päivä yli sallitun.

      Kohtapuoliin laitan kokeiluun tuon tuen hakemisen tekstiviestillä :-)

      • SossullePataan

        Hyvinpä olet "kouluttanut" nuo etuuskäsittelijät kun eivät taida tahtoa olla eri mieltä kanssasi.

        Minulla uo on "vääntövaiheessa" vielä. Parasta aikaa väännetään siitä oikein monen miehen voimin oliko viime elokuussa tehty lisäselvityspyyntö tarpeellinen asian käsittelyn kannalta, miksi oikaisuvaatimusta ei käsitelty vaikka laki niin määrää ja sokerina pohjalla miksi esittelijä puhui täyttä potaskaa oikaisuvaatimuskäsittelyssä.

        Itse asia on kyllä jo käsitelty ja hakemus hyväksyttiin heti toisella kerralla, nyt tutkitaankin virkamiesten toiminnan laillisuutta asian käsittelyssä. Vaikeaa näyttää olevan ja valmista ei meinaa sitten millään tulla, piti puolisen vuotta "potkia persuksille" palvelualuejohtajaa ennen kun edes mitään tapahtui. Jouluksi varmaan tuokin asia ratkeaa mutta saas nähdä minä vuonna. Välillä huvittaa koko juttu mutta periksi en anna.

        Voi olla etteivät ihan vähään aikaan yrtitä mitään laitonta. Yleensä sen jälkeen kun ovat saneet "pataan" HaO.ssa niin vuoden jaksavat olla kiltisti.


      • hogooioiuoioogoiht

        Näköjään toisilla homma onnistuu hyvinkin nopeasti.

        Minä tein myös huhtikuussa toimeentulotukihakemuksen toukokuulle, mutta päätös tulee aikaisintaan joskus kesäkuussa. Taitaa olla oman edun mukaista ettei odota mitään ennen juhannusta. Itse katsoin jo kuinka kauan ihminen pärjää syömättä.

        Suomen toimeentulotuen myöntäminen kestää sen verran kauan aikaa, että on syytä olla maailmanlopun odottajien kaltaiset ruokavarastot.


      • SossullePataan
        hogooioiuoioogoiht kirjoitti:

        Näköjään toisilla homma onnistuu hyvinkin nopeasti.

        Minä tein myös huhtikuussa toimeentulotukihakemuksen toukokuulle, mutta päätös tulee aikaisintaan joskus kesäkuussa. Taitaa olla oman edun mukaista ettei odota mitään ennen juhannusta. Itse katsoin jo kuinka kauan ihminen pärjää syömättä.

        Suomen toimeentulotuen myöntäminen kestää sen verran kauan aikaa, että on syytä olla maailmanlopun odottajien kaltaiset ruokavarastot.

        Noin voi käydä ellei asialle tee jotain. Se jotain on kantelu aluehallintovirastolle heti kun päätös on myöhässä, tuo on kuitenkin hidas keino.

        Nopeampi keino on kysyä aluksi muutaman päivän välein ja sitten päivittäin tai jopa useaan kertaan päivässä käsittelyn etenemisestä ja muistuttaa virkavelvollisuudesta sähköpostilla. Sähköpostin pitää olla asiallinen ja siihen kannattaa liittää sopivia lainkohtia.
        Esim.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L3P14a
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#L2P8
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030013#L3P12

        Teksti ja linkki mukaan.


    • Oujeee

      Joo ei tämä ole rakettitiedettä, hakemus on noin yksinkertainen
      kuin petu laittoi ja se on tarpeeksi, mitään ylimääräisiä jumppaliikkeitä ei tarvitse tehdä, jos tarvitsee niin sossu tekee laittomuuksia.

      Minä haen aina kun päätöksissä katkos ni edeltävän kuun alussa seuraavan kuun tukea sähköpostitse ja sieltä napsahtaa 3-6 kk päätös yhdellä hakemuksella ni ei tarvii jatkuvasti miettii hakemista tms.
      Tiliotteen laitan aina kuun alussa ni ei tartte siitä vääntää, siellä ei mitään niin salaista tietoa, että en vois sitä laittaa, sähkölaskut menee sähköpostina _sosiaalityöntekijälle_ joka laittaa ne sitte johki eteenpäin maksuun. homma toimii ja kaikki on tyytyväisiä. :-)

    • löaskö

      Tuokin on varmaan kuntakohtaista. Mun omista kokemuksista paras oli kait se, kun olin siirtänyt rahaa omalta tililtä toiselle tilille maksaakseni asumiskustannukset sieltä, niin tuo tilisiirto olikin sitten sossulotossa laskettu tuloksi! Ei siis kannata siirtää edes omalta tililtä omalle tililleen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe