Nuorentaako kalaruokavalio?

mites_on

Eli tässä sellaset 10 vuotta ollu nyt kala/kasvisruokavaliolla, niin ihan mielenkiintonen ollu huomata kuin ihmiset ihmettelee oikeata ikää. 30 vuotta jo mittarissa, mutta jatkuvasti saa kuulla kommentteja, että "huh sä oot 30 v??" kuulemma näytän 20-25-vuotiaalta. Kai se sitten vissiin ruokavalio jonkin verran vaikuttaa. Syön siis ihan normaalisti, mutta punaisen lihan tilalla vaan on jo pitemmän aikaan olleet kalatuotteet (joskus kana) ja kasviksia yleensä tulee syötyä aikas paljon.

30

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti

      Kehu sitten kun mittarissa on 50 ja sua uskotaan 30-40 vuotiaaksi.

      • kaikkea_sitä

        Mikä se tämmönen meininki on. Saa kait sitä kehua millon huvittaa.


      • totta.se.on

        Kyllä kalansyönti pitää nuorekkaana ja rahapussin lihavana, nimittäin kalakauppiailla.


      • antipiottikala

        syön kotimaista kalaa haukea siikaa ahvenia särkiä,noin 150-200kg vuodessa olen olemukseltani 30 vuotias vaikka mittarissa 60v.mutta älkää syökö lohta jotka kaikki on kasvatettu antipioteilla,koska 100 prosenttia lohista sairastuu ilman antipiottia.oli oikein juuri lehdessä.itse en osta enkä huoli ilmaiseksikaan lohta jotka on kasvatettu antipioteilla.se on eri juttu kun itse pyytää oikeaa luomukalaa järvistä ja merestä,se on puhdasta ja terveellistä.


      • luomukala
        totta.se.on kirjoitti:

        Kyllä kalansyönti pitää nuorekkaana ja rahapussin lihavana, nimittäin kalakauppiailla.

        kalan syönti on terveellistä jos syö luomukalaa.ja mikä parasta saa luomuliikuntaa kun itse pyytää omat kalat.


      • omni_mori
        kaikkea_sitä kirjoitti:

        Mikä se tämmönen meininki on. Saa kait sitä kehua millon huvittaa.

        Totta; ihminen on niin nuori, kuin tuntee olevansa! Positiivista palautetta toisille kannattaa aina antaa! Nykyinen trendi "ikuisen nuoruuden tavoittelu" tuntuu kyllä hieman naurettavalta.
        Säännölliset elämäntavat, mm. terveellinen (paljon vettä, kasviksia ja kalaa sisältävä) ruokavalio, kohtuudella liikuntaa, valvomista ja muitakin paheita, (aurinko, kuivuus ja tupakointi vanhentavat ihoa eniten) sekä elämänasenne hidastavat vähän vanhenemista
        Jossain ikävaiheessa omat geenit, hormonitoiminta ja mahd. sairaudet tulevat kuitenkin vastaan...


      • oletsitämitäsyöt

        Rolle Harkimo piti kalakauppaa Tunturikadulla HKI (mun vakkari kalanostopaikka) ja kertoi miehestä, joka osti päivittäin ja söi ,vaan kalaa,Oli vitaali ja hyvännäköinen . Siinä jutustellessa paljastu miehen ikä ja Rolle ihan vilpittömästi sanoi. Olisin luullut ainakin kymmenen vuotta nuoremmaksi.


      • jlkjsfsk
        omni_mori kirjoitti:

        Totta; ihminen on niin nuori, kuin tuntee olevansa! Positiivista palautetta toisille kannattaa aina antaa! Nykyinen trendi "ikuisen nuoruuden tavoittelu" tuntuu kyllä hieman naurettavalta.
        Säännölliset elämäntavat, mm. terveellinen (paljon vettä, kasviksia ja kalaa sisältävä) ruokavalio, kohtuudella liikuntaa, valvomista ja muitakin paheita, (aurinko, kuivuus ja tupakointi vanhentavat ihoa eniten) sekä elämänasenne hidastavat vähän vanhenemista
        Jossain ikävaiheessa omat geenit, hormonitoiminta ja mahd. sairaudet tulevat kuitenkin vastaan...

        Näinhän se on. Ja kyllähän tuolla kylillä saa kuulla näitä "oi, ai olet jo 45 v, ihan luulin parikymppiseksi". no mieluummin tietty tuollaisia kuuntelee mutta jotenkin huvittaa, harva nelikymppinen nyt parikymppisestä menee, eikä kuulu mennäkään.

        Totta kai terveellinen ruokavalio plus muut auttavat.


    • fisuunassuun

      No ei nuorenna vaan vanhenet kuten ennenkin - toki runsas tupakointi ja alkoholin käyttö saa elimistön stressaamaan ja se näkyy vähintään kasvoissa.

      Terveellinen ruoka ja elämä tietysti auttaa pysymään nuorekkaana, mutta nekään eivät voi kumota geenistön vaikutusta lopulta - jos solujen aika tulee täyteen niin se on siinä - mitkään ruokavaliot tai voiteet eivät auta ja tämä tulee vain hyväksyä.

      Toki syö terveellisesti edelleen ja fisua kerran/kaksi viikossa - se on vain hyödyksi elimistöllesi.

      • Alesund

        Ei kait tuo voi pitää paikkaansa. USA:ssa oli tutkittu, että kalansyöjät elävät keskimäärin 5 vuotta pitempään ja eikä vain se, että elävät pitempään, vaan viimeset vuodet, etenkin vuodet 60-90 v on paljon paremman laatuista elämää verrattuna niihin, jotka kuluttaa pääosin punaista lihaa.


    • kaunismerenneito

      35v. sulla kasvaa nenän alla suomut viiksien sijaan,lantio muuttuu suomuiseksi ja alkaa kalanpyrstö kehittyä.

    • Jalluonvähissä

      Kalaruokavaliota saadaan marketeista sisältää enemmän ruotoja terveellä ihmisellä kokonaisvaltainen ruokavalio on paras siinä tapauksessa jos tunne elämältään tietää syövänsä oikein. Roukaa tehdään väärin usein liian hitaasti ja korkeilla lämpötiloilla on syytä muistaa tuoreen ruoan siältämät bakteerit sisältävät vähemmän muita haitallisia sivuvaikutuksia se määrä ratkaisee laatu on pääasia. Ruokaa syödään säännöllisesti senkin saamme tietysti valita tuloksista puhuvat kokemukset ratkaisee se on oikein.

    • Lupsis

      Tuoreessa Hälsa -lehdessä on kolesteroliartikkeli, ja lääkäri mainitsee 3 tutkimusta, joissa on todettu kasvisruokavalion poistavan verisuonikalkkeutuman kalkkia.
      Kalasta puuttuu epäterveellisyys, ja rasvaisena kuten lohi, se antaa niitä harvinaisia mutta ylen tarpeellisia omega 3 - ja 6 rasva...happojako ne ovat.

      Tuo kala varmistaa proteiinien riittävän monipuolisen saannin, eikä tarvitse kasvispuolta suunnitella pähkinöitä, papuja sekä soijaa myöten.

      • eipaljon

        Lohta ei saa syödä kuin korkeintaan kerran viikossa,raskaana olevat ja lapset ei sitäkään vertaa koska kalassa on niin paljon elohopeaa ja muita vesistön myrkkyjä.Siksi on vaihdeltava eri rasvaisia kaloja,jotta myrkkymäärä ei nouse kovin korkealle.Kyllä se ikä näkyy viimeistään päälle 50 vuotiaana,ei yksin ruoka vaikuta vaan terveystila,kuinka pystyy liikkumaan ym.seikat


    • joonmurheet

      Eihän tuossa iässä vielä ryppyjä ole ja vaikea arvata ikää,moni on tosi nuoren näköinen vielä kolmikymppisenä.Sinulla on varmaan ollut helppo huoleton elämä,eihän siinä rasitu.Ei vaikuta olevan muuta huolta kuin saako kehuja toisilta.

      • BUUUUUUUUUU

        Kyllä 3-kymppisillä on jo ryppyjä. Naururyppyjä ja jos olet kova kurtistelemaan otsaasi, niin otsaryppyjä, auringonotto aihewuttaa ryppyjä ja varsinkin monet nuoret naiset on aika pergamenttimaisia iholtaan ja kun ovat 5-kymppisiä, niin huomaat selkeästi eron, kuka on ollut auringon palvoja kuka ei


      • työelämässä_jo

        No jaa, amk-tutkinto on taskussa ja ollut töissä jo 3 vuotta. Miksi vitus mulla pitäis stressata jostain? Vähemmän niitä huolia on kun viitsii käydä edes jonkinlaisen tutkinnon.


    • BUUUUUUUUUUU

      Kattele nyt miltä äitis, isäs ja muut sukulaiset näyttää. Voit paljon siitä päätellä, minkänäköinen olet itse 50-60v. Kalan syönti ei auta ulkonäköön, mutta sisukaluja saattaa pitää paremmassa kunnossa

      • konnapuolue-kok

        Kalan syönti ei auta älykkyyteen, mutta saattaa jopa tappaa allergikon


    • Friguna

      Kyllä vanhenet koko ajan, ihan niin kuin muutkin. Mikään ruokavalio ei voi saada sinua nuorenemaan.

    • kalatonnainen

      En syö koskaan kalaa, ja minua luullaan usein kolmekymppiseksi vaikka olen yli 40

    • TotuusTämäkin

      Eihän kolmikymppinen nyt vielä voi kovasti ikääntyneeltä näyttää, ainakaan, jos tyyli on muuten nuorekas eikä mikään tanttamainen.
      Jos vielä viisikymppisenä sinua pidetään kymmenen vuotta nuorempana, niin sitten voit tyytyväisenä myhäillä ja mielessäsi kiitellä valitsemaasi elämän tapaa ja ruokavaliota.
      Kyllä vuodet tekee tehtävänsä ennemmin tai myöhemmin siitä huolimatta,mitä suuhusi laitat.
      Valitsemasi ruokavalio ei sinua nuoremmaksi tee, mutta saatat säilyttää nuorekkaamman olemuksen.

    • Kalarasva

      Tuskin kalan syönti nuorentaa mutta ehkä pysyy paremmassa kunnossa ja terveempänä.
      Olen muijani kanssa syönyt joka viikko kalaa 2 - 3 kertaa jo pitkään. Veriarvot kohdallaan , paineet ym.
      Kumpikaan ei ole sairastanut , eikä ole ollut työstä pois flunssan tms. vuoksi noin 15 vuoteen. Olemme yli 60 vuotiata.

    • Öyewestä

      Kyllä nuorentaa!

      Äsken söin lounaaksi pakkasesta n. puolivuotta vanhaa silakkalaatikkoa ja ai että se haisi sulatettuna pimpsalle!! Se jos mikä pitää (miehen) mielen nuorena!! :>

      • voisua

        sulla on ollut nainen/naisia joilla on tulehdus alapäässä...öäk.
        ei terve p haise !!


    • faktaaeifiktiota
    • vitaali78v

      ruokavalioni on k-linja; keitot,kasvikset,kala tai kana

      • juhannuskossu8

        Mulla on myös k-linja: kossu, keppana, kyrsä ja kent (siis rööki, ei se yhtye).


      • vittuukskoväännät
        juhannuskossu8 kirjoitti:

        Mulla on myös k-linja: kossu, keppana, kyrsä ja kent (siis rööki, ei se yhtye).

        No joilla pärjää varmuudella huomiseen ja huomenna sama lasti.

        Ruokavalioni on yleensä munakas, pastaa salaateilla, kauden vihanneksia jauhelihapihvin kera, hernaria, kasvispohjainen keitto ja viikonloppuna jotain muuta kuten fisua, grillattua lihaa jne...mitä nyt mieleen tulee - viimeksi tein kasvispohjaisen pitsan parilla juustolla ja siitä tuli oikeastaan erinomainen - jotain toista kuin Aihisen tai Välipalan tekeleet eli siis syötävää.


    • EeläSaimaa

      Syökää haukea kunnon linkki http ://www.esaimaa.fi/Teema---Ruoka/2008/09/11/Syökää haukea!/200815842334/51

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe