Mikä kamera liikkuvien kohteiden kuvaamiseen?

sipulikana

Tarkoituksena olisi ostaa uusi kamera ihan vain harrastelukäyttöön. Olen selaillut monia merkkejä ja monia malleja, mutta runsaudenpula iskee (ja myös oma osaamattomuus hienojen termien kanssa).
Mitä kaipaan kameralta:
- Ensinnäkin hinta max.500€ hujakoilla, koska tulee kuitenkin vain omaksi iloksi
- Hintaan nähden mahdollisimman hyvä kuvanlaatu
- Videokuvaus mahdollisuus
- Hyvät kuvat etenkin liikkuvista kohteista (koirat)
Plussaa on:
- Kääntyvä näyttö
- Kompakti koko

Osaisiko joku ehdottaa näihin toiveisiin sopivaa järkkäriä (tai miksei muutakin, jos sopivampi löytyy)?

Kiitos!

8

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytettynä

      Canon 600D ja EF-50mm 1.8.

    • rawkuva

      Hyvät kuvat liikkuvista kohteista saa, kun pitää valotusajan tarpeeksi lyhyenä.

    • PentaxK-500
    • Canonisti_minäkin

      Tuo Canonin ehdotettu vaihtoehto on ihan ok, mutta pitää ymmärtää, ettei tuolla rahalla oikeasti saa runkoa, joka sopii liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Canonin 7D mark II on se runko, jonka oikeasti tarvitset. Kun haetaan budjettivaihtoehtoa, niin käytettynä 7D mark I olisi edullinen, mutta sekin on vielä yli tuon ja sitten objektiivit päälle.

      Objektiiveista esitetty f/1.8 50 mm on halpa, mutta oikeasti pitäisi tietää kuvauskohteista enemmän, jotta voisi tarkemmin suositella objektiiveja. Nuo zoomikitit ovat kaikilla merkeillä yhtä huonoja, joten ne kannattaa kiertää kaukaa. Yleensä f/4.0 70 - 200 mm zoomi on edullisin sellainen, jota kannattaa edes harkita.

    • Sipulikana

      käytettynä, Tuo Canon 600D ei kuulemma ole erityisen hyvä liikkuvien kohteiden kuvaamiseen, kun kyseisen kameran omistavalta kaverilta kysyin asiasta (en tiedä sitten miten eri objektiivin kanssa, kun en tajunnut kysyä mitä käyttää). Enkä kyllä mielellään ostaisi käytettyä kuin tutulta ihmiseltä.

      Canonisti_minäkin
      Tuo on jo niin hitava vehje etten edes uskaltaisi ulkoiluttaa sitä metsässä koirien kanssa. Tai ylipäätänsä ulkoiluttaa sitä.

      Luin suositteluja Nikonin D5200 kameralle, jossa on 39 tarkennuspistettä. Käsitin, että niillä on iso merkitys liikkuvan kohteen kuvaamisen kanssa, onko totta? Hinnaltaankin sopivissa mitoissa, kun löytyy Gigantista 495€.

      Vai onko tuo yllä mainittu Pentax K-500 parempi? Ainakin kuvapisteitä on huomattavasti vähemmän. Jos sillä nyt on oikeasti mitään relevanssia..

      • Canonisti_minäkin

        Canonilla 7D on se varsinainen suojattu malli, jota uskaltaa ulkoiluttaa metsässä paljon enemmän kuin esimerkiksi 600D:tä, jossa ei ole minkäänlaisia suojauksia.

        Liikkuvaan kohteeseen tarvitaan riittävästi oikean laisia tarkennuspisteitä ja rutkasti laskentatehoa niiden taakse. Eli olet oikeilla jäljillä. Todellisuudessa tuolla 600D:llä saa koirista kuvia, kunhan objektiivi ei ole ihan mikään suttuzoomi. Onnistumisprosentti vain on pienempi, kuin 7D:llä ja sadekelejä pitää varoa.

        Rajalan digiviikot alkoivat tänään. Siellä voisi olla ratkaisu kamerahankintaasi. Vanhaa 70D:tä dumpataan pois hintaan 900€. Uusi f/2.0 35 mm IS on hintaan 500€, kun palautukset lasketaan mukaan. Vanhaa f/1.8 85 mm:stä dumpataan myös pois uuden tieltä hintaan 370€. Viimeksimainittu objektiivi on oikeasti halpa ja kohtuu hyvä juuri sinun tarkoitukseesi.

        Tuo 70D on vähän parempi satasarjalainen ja siinä on mm. jonkin verran suojauksia läpivienneissä. Virallisesti sitä ei taideta laskea sääsuojatuksi rungoksi.

        http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-70d-runko.html

        http://www.photozone.de/canon_eos_ff/419-canon_85_18_5d

        Täysin toisenlaisena vaihtoehtona on tuolla Fujin X-T1 paketti zoomilla. Molemmissa on sääsuojaus, joten niitä uskaltaa kanniskella kelillä kuin kelillä.

        http://www.rajalacamera.fi/fujifilm-x-t1-fujinon-xf-18-135-3-5-5-6-ois-r-paketti.html

        Yhdistelmä on pienikokoinen, mutta peilittömien tarkennus ei ole ihan samaa luokkaa kuin peilikameroissa. X T1:een tuli juuri uudet softaversiot, jotka paransivat tilannetta. Jos kokeilet tuota, niin kysy, että sekä rungon että objektiivin softat on päivitetty.

        Tuohon kannattaa ostaa vielä vähän parempikin objektiivi. Esimerkiksi f/2.8 27 mm pannari on hyvä pari X T1:lle. Hinta näyttää Rajalassa olevan nyt 500€.

        http://www.photozone.de/fuji_x/855-fuji27f28

        Nikonkin on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. D7000 käytettynä olisi varmaan parempi kuin nuo vitossarjalaiset, eli ihan kuin Canonillakin mielummin käytetty 7D eläinkuvaukseen kuin satasarjalainen uutena. Nikoniin kannattaa ostaa yleisobjektiiviksi f/1.8 35 mm. Se on halpa ja optisesti hyvä.

        Tässä on erilaisia runkovaihtoehtoja rinnan.

        http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos7dii&products=canon_eos70d&products=canon_eos600d&products=canon_eos750d&products=fujifilm_xt1&products=nikon_d5200&products=nikon_d7000&products=nikon_d7200


      • Eitartteeollaparasta

        Kyllä minä olen liikkuvista koirista ja linnuista (ovat muuten pirun nopeita!) saanut pysäytettyjä kuvia 550d rungolla ja sehän on melkein sama kuin 600d. Koirien kuvaukseen tuo 50mm polttoväli tuppaa olemaan aika lyhyt, joten 85mm olisi parempi.

        Joku satasarjalainen riittää siis varmasti kunhan on valovoimainen objektiivi!


    • Nikonia

      Etsi käytetyt D300 ja 70-200 F2.8. Riittää valovoima, tarkennusnopeus ja kuvausnopeus.
      Mutta laita ensin tuo budjetti kuntoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe