VIRTTIÖVAARAN ja NOPANENÄN TIE KUNNOSTETAAN!!

Can-Am

On kuulemma tiekunnan kokouksessa valitukset hylätty ja tietä aletaan kunnostamaan. Meniköhän kaikki oikein ja laillisesti sitten???, No mitäpä se minä siitä piittaakaan eihän minun tarvitse maksaa euroakaan koko tien korjauksesta,vaan körröötellä uudella mänkijällä sitten sitä korjattuuu tietä "kas kyllä"

21

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiet_kuntoon

      Hyvä asia, että huonokuntoiset metsäautotiet laitetaan kuntoon. Oikeaa hommaa!

    • Nopanenä

      Tienkorjausta vastustavat vaativat uutta julkista kokousta tästä teidenkorjausasista.
      Asia vielä ratkasistaan,niin että hanke kaatuu.

      • hetahtaareida

        Joo tiekunnankokous on ensikuussa ja silloin se teiden korjaushanke hylätään enemmistön päätöksellä.


    • lapioonnojaaja

      Kuulemma vetäisevät sille koemielessä öljysoran.Taitaa olla rikkaita osakkaita

      • Asfalttitie_on_paras

        Ei ollenkaan paha, jos asfaltin vetävät Virttiövaaraan / Nopanenään. Mukava mennä hillaan ja hirvimetsälle...


    • lakii

      hetahtaareida
      28.5.2015 23:43
      Joo tiekunnankokous on ensikuussa ja silloin se teiden korjaushanke hylätään enemmistön päätöksellä.

    • Tottuus

      Ylihuomenna 17.06 se sitten kaatuu lopullisesti ja haudataan ikuisiksi ajoiksi tämä tienparannushanke.. Tie on kohtalaisessa kunnossa, muutamia korjattavia kohteita on .esim joku kuorma soraa ja sillä se hoituu. Sitten tienlaitojen raivausta jonkinverran pari miestä hoitaa sen homman kolmessa päivässä.

      • murske

        Mun mielestä kannattaisi ajaa mursketta koko tieosuudelle ihan reippaasti.


    • Läppähousut

      Kokousta se pakkaa pukkaamaan tämä nopanenän ja virttiövaaran tiehanke. Uusi kokous jälleen loppukuusta.

      • Kokouksia

        Toivottavasti peruskorjaavat tien kunnolla, eivätkä pelkästään kokouksia pitele solkenaan.


    • otsoaei

      Suosittelen metsähallitusta näiden teiden kunnostajaksi. Heillä on kunnon kalusto,maata,soraa ja ennekaikkea kokemusta teiden teosta,sekä niiden kunnossa pidosta. Myöskin hinnottelu on kohtuiullinen.

      • riidatonta

        kannatan. yksityisten maanomistajien teiden kunnostushankkeista tulee yleensä vaan riitaa ja sanomista


    • kunnostetaan

      Kunnostetaan...-----ei kunnosteta---kunnostetaan. Kokous-laiton-uusi kokous. kunnostetaan--ei kunnosteta. uusi kokous jne...jne.... taas kokous jne....

    • Ääliötsyö

      Kolesterolilääkkeistä diabetesta

      Päivitetty 12.3.2015
      Huonot uutiset kolesterolilääkkeistä jatkuvat. Ne tuplaavat miesten riskin sairastua tyypin 2 diabetekseen, ilmenee Itä-Suomen yliopistossa akatemiaprofessori Markku Laakson johdolla tehdystä tutkimuksesta. Riski on paljon suurempi kuin aikaisempien tutkimusten perusteella on uskottu. Statiineja ei tulisi määrätä lainkaan terveille ihmisille, joiden kolesterolilukema ylittää vain hiukan viitearvon, korostavat tutkijat. Tutkimuksen perusteellla voidaan laskea, että kymmenet tuhannet suomalaiset ovat saanut statiineista diabeteksen. Statiinit tulevat siis valtavan kalliiksi yhteiskunnalle.

      Kuopiossa seurattiin kuusi vuotta lähes 9 000 satunnaisotannalla valitun miehen terveydentilaa. Kenelläkään heistä ei ollut diabetesta tutkimuksen alkaessa. Vähän yli 2 100 miehistä söi statiineja. Kaikille tehtiin muun muassa kahden tunnin sokerirasituskoe, mikä löytää uusia diabeetikkoja yleensä enemmän kuin paastoveren sokerimittaus keski-ikäisessä väestössä. Seurannan kuluessa 625 miestä sai diabeteksen.

      Statiineja syövässä ryhmässä riski sairastua tyypin 2 diabetekseen suureni peräti 46 prosenttia verrattuna lääkitsemättömiin miehiin. Statiineja syövistä sairastui 11,2 % ja muista 5,8 %. Sen lisäksi statiinit vähensivät insuliiniherkkyyttä ja insuliinin eritystä. Atorvastatiini ja simvastatiini lisäsivät diabetesriskiä sitä enemmän, mitä suurempi lääkkeen päiväannos oli. Muut statiinit (pravastatiini, fluvastatiini ja lovastatiini) eivät lisänneet diabetesriskiä. Tosin näitä muita statiineja käyttävien miesten määrä oli niin pieni, ettei varmoja päätelmiä voitu tehdä.

      Statiineja ei pidä määrätä terveille ihmisille, joiden kolesteroliarvot ylittävät vain jonkin verran viitearvot. Kolesteroli ei aiheuta sydän- tai valtimotauteja. Statiineista voi olla hyötyä niille, jotka ovat sairastaneet sydäninfarktin ja aivohalvauksen - ilman niitä statiineja ei kannata syödä. Statiinit huonontavat insuliinin eritystä ja aiheuttavat insuliiniresistenssiä, korostaa professori Laakso Iltalehden haastattelussa. Hän huomauttaa, että myös nesteenpoistolääkkeet ja beetasalpaajat voivat aiheuttaa diabeteksen.

      Ensimmäinen meta-analyysi statiinien aiheuttamasta diabetesriskistä julkaisiin Lancetissa vuonna 2010. Siinä analysoitiin tulokset 13 eri tutkimuksesta, joihin oli osallistunut yli 91 000 henkilöä. Heistä 4278 sairastui 4 vuodessa diabetekseen (2226 statiineja syövistä ja 2052 verrokeista). Tässä aineistossa statiinihoito lisäsi riskiä 9 %. Tulokseen suhtauduttiin vähätellen. Suomalaistutkimuksen valossa on ilmeistä, että diabeteksen riski kasvaa sitä enemmän, mitä kauemmin statiineja syödään.

      Ruotsalainen Lundin yliopiston sydänprofessori Peter M. Nilsson kommentoi suomalaistutkimusta sanomalla, että statiinihoidon ja diabeteksen välillä vallitsee kiistämätön yhteys. Vuonna 2013 julkaistussa meta-analyysissa statiinit lisäsivät suuren sydäntautiriskin potilailla diabetesriskiä 18 prosenttia. Kuopiolaistutkimuksessa satunnaisotannalla valittujen miesten riski oli paljon suurempi. Tutkimus julkaistiin maaliskuussa amerikkalaisessa Diabetologia-lehdessä, ja se on herättänyt maailmalla suurta kiinnostusta.

      Statiinien muita yleisiä sivuvaikutuksia ovat lihasten väsyminen ja kivut, nivelkivut sekä uni- ja muistihäiriöt. Sydänlihaksen rappeuma, rabdymyolyysi, ja haimatulehdus ovat harvinaisempia mutta vakavampia haittavaikutuksia. Haittavaikutuksia ilmenee eniten ihmisillä, jotka eivät syö riittävästi D-vitamiinia ja ubikinonia suojaksi statiinien haittoja vastaan. Minusta on järjetöntä, että lääkärit määräävät diabeetikoille statiineja, jotka aiheuttavat diabetesta. Kun yli miljoona suomalaista on syönyt viimeisten 20 vuoden aikana statiineja, ja ne aiheuttavat yli 5 prosentille käyttäjistään "ylimääräisen" diabeteksen (jota nämä eivät olisi muutoin saaneet), voimme laskea, että ne ovat aiheuttaneet diabeteksen kymmenille tuhansille suomalaisille.

      Suosittelen lopettamaan turhat statiinit tai vaihtamaan ne berberiiniin, ubikinoniin, kalaöljyyn ja karnosiiniin. Ne ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja paljon paremmin kuin statiinit, ja lisäksi ne ehkäisevät diabetesta, muita kroonisia sairauksia ja ennenaikaista vanhenemista.

      Cederberg H, Stančáková A, Yaluri N et al. Increased risk of diabetes with statin treatment is associated with impaired insulin sensitivity and insulin secretion: a 6 year follow-up study of the METSIM cohort. Diabetologia, published online 4 mars 2015. DOI: 10.1007/s00125-015-3528-5. Free Full Text



      Arvostele tämä uutinen:
      Share on facebookShare on twitter Share on emailMore Sharing Services

    • Körötelläpassaanyt

      Metsähallitus otti ja kunnosti puoletVirttiövaarantiestä ja ihan ilmaiseksi.

    • Marjastajat

      Joo ja hyvä on nyt tie

    • Saarviniva

      Lähti pöhiköt ja kuopat. Hyvä hyvä metsähallitus.

      • Metsänmiess

        Hyvä on ajella nyt korjattua tietä.


    • Bitumialappiin

      Päällystys menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle, mutta onpa hyvä tie jo nyt ajella.

      • Anonyymi

        Tähän on tultava loppu ja niin tuleekin.

        Keskivertoihminen tuottaa vuoden aikana melko paljon kehon jätettä. Noin 500 kiloa virtsaa ja 50 kiloa ulosteita, tarkemmin sanottuna. Kerrottuna lähes 8 miljardilla ihmisellä , mikä yhdessä tarkoittaa kokonaisia ​​kakkavuoristoja ja pissajokia. Suurin osa siitä kuitenkin heitetään pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe