Ahdistus joka heittää sinut reaalimaailmaan

Pihlaja_7

On niin paljon sanottavaa, niin paljon asioita joista stressaan. On niin paljon asioita mitä olen oppinut ja mitä olisi pitänyt oppia. Tänään tunsin jälleen sen tutun ahdistuksen, jota en ole tuntenut pitkään aikaan, sen todellisen ahdistuksen. Pala nousee kurkkuun ja tuntuu että oksennan mutta en kuitenkaan oksenna. Paha olo, äärimmäisen levoton, kohta on jo maanantai kello 12.00 ja koe alkaa...

En tiedä tai en muista mitä olen viimeiset kaksi kuukautta edes tehnyt. Fiilis että en ole tehnyt juuri mitään verraten siihen mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä. Varmasti tosiasiassa olen tehnyt paljon ja tosiasiassa olen pärjännyt hyvin harjoituskokeissa. Se ei kuitenkaan riitä, mikään ei riitä minulle.

Pahin pelkoni tällä hetkellä on, että en pääse oikikseen. Olen tehnyt töitä sen eteen, ehkä en ole varma mutta ehkä olisin voinut tehdä enemmän, en tiedä.. Lasken pisteitä erilaisista kysymyksistä, joilla ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä koska mistä tahansa voidaan kysyä. Julman ajatuksen takana on vaan, että toivottavasti muut eivät osaa esimerkiksi englannin kielistä kirjaa yhtä hyvin kuin minä. Toivottavasti muilla ei ole samaa poltetta tai samanveroista poltetta päästä oikikseen kuin minulla. En tiedä todellakaan mitä elämälläni teen jos en pääse sisälle.

Vajaa kaksi kuukautta sitten olo oli hyvä, tosi jees että pankkisääntelyä on yhden kirjan aiheista, tässä vaiheessa se ei ole enää hyvä idea. Päinvastoin, kamalaa, sääntelyä sääntelyn perään ja erilaisia tunnuslukuja ja varmuusinstrumentteja toisensa perään. Olen aivan pihalla koko agendasta...

Internet Commerce and Law, sisällöltään abstraktia asiaa, ehkä vaikea ymmärtää mutta uskoisin että olen onnistunut poimimaan sieltä ne relevantit asiat ja ne asiat joita todennäköisesti kysytään. Vaikeinta ovat olleet esimerkit kirjassa, koska en ole yksinkertaisesti jaksanut keskittyä niihin. Niistä voisi saada hyviä kysymyksiä aikaiseksi jos kysytään esimerkiksi että mikä legal idea eli laillinen tulkinta oli esimerkiksi Tiffanyn jutussa.

Prosessi.. Röyhkeä v-mäinen sana kuvastaa hyvin tätä kirjaa ja omaa tunnetilaa. Tämän kirjan osalta ei voi muuta kuin toivoa että sattuu kohdalle sellainen kysymys jonka kokonaisuuden on itse opiskellut todella hyvin. Pääsääntöä poikkeuksien kera. Mikä voisi olla monimutkaisempaa kuin prosessi näistä kaikista kirjoista...

Mutta, sitä saa mitä tilaa, mikään ei tule ilmaiseksi, jos haluaa jotain niin sen eteen pitää tehdä töitä, toivon että olen tehnyt tarpeeksi. 3.7 kun tulokset tulevat, en tiedä mitä teen oli se sitten hyväksytty tai ei. En usko itseeni tarpeeksi. Olen kokenut elämässä asioita joista moni muu ei välttämättä selviytyisi, silti en ole koskaan saavuttanut mitään enkä usko että koskaan edes saavuttaisin mitään.

Näihin tunnelmiin, tällä viikolla tähän mennessä mennyt 3 pulloa viiniä. Siinä on jälleen hyvä näyte omasta stressinsietokyvystä, yritän sentään parantaa käyttäytymistäni että en kohtelisi itseäni niin ankarasti.

Kun luen tätä, ehkä vuonna 2016 kun haen taas oikikseen.. muista että lue enemmän, harjoittele enemmän. Jos ei tarvitse enää lukea pääsykokeisiin, ole onnellinen, sillä sinä olet vihdoin saavuttanut jotain jolla on sinulle merkitystä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nonononononostopit

      "Näihin tunnelmiin, tällä viikolla tähän mennessä mennyt 3 pulloa viiniä. Siinä on jälleen hyvä näyte omasta stressinsietokyvystä, yritän sentään parantaa käyttäytymistäni että en kohtelisi itseäni niin ankarasti."

      Voi luoja, ehkä oikis ei oo sua varten :DD

    • mmmmmm-m

      Eiköhän peli ole jo menetetty, jos olet ryypännyt koko viimeisen viikon ennen koetta.

    • Lenkillemars123

      Tuli jotenkin kauhea olo tätä lukiessani. Olen itsekin hermostunut ja hyvin epävarma osaamisestani. Jos et pääse nyt, ja jos sitten ensi vuonna haet, niin jätä se alkoholi pois, jooko. On muitakin keinoja kuin se alkoholi. Ensiksi, älä jää yksin niiden asioiden kanssa. Yritä verkostoitua. Tutustu kanssahakijoihin, ja yritä löytää itsellesi joku sellainen kaveri jonka kanssa voit käydä kirjastossa yhdessä lukemassa, vaihtaa ajatuksia. Tiedän, ettei se välttämättä ole helppoa kaikille, mutta vaikka tässä kilpaillaankin paikoista, niin kaksin on vahvempi kuin yksin. Näin se vaan menee. Sinun kannattaisi nyt mennä ulos ja ottaa vähän happea. Ei tämä ole mikään maailmanloppu kuitenkaan. Jos et nyt pääse, niin mene avoimeen ja ota vähän kursseja sieltä, niin saat luottamuksesi ylös, ja jaksat paremmin luottaa itseesi. Tämä on vaikeaa kaikille. Ei riitä että tietää, pitää osata poimia lauseet suoraan kirjasta. Raadollista ja vaativaa siteeraamista. Ja älä juo enää viiniä nyt. Ulos happea ottamaan, ja sitten sisälle kertaamaan. Hopi hopi. Tsemppiä maanantaina!

    • lohtusseon

      Jos et nyt pääse opiskelemaan, se romauttaa vain sinun maailmasi - hetkeksi. Muuten maailman meno ja touhu ei hetkahda hetkeksikään. Sama meno jatkuu.

    • järkikäteenNYT

      Nyt järki käteen! Mietipä asiaa näin, fakta on, että suurin osa hakijoista EI PÄÄSE sisään. Kun menet kokeeseen, ympärilläsi olevista ihmisistä 80-90% jää ilman oikispaikkaa tänä vuonna ja monelle heistä 3.7. on suuri surun päivä ja monessa kodissa itketään ja mietitään tulevaisuutta. Et ole yksin murheesi kanssa, mikäli et pääse sisään. Ei siitä nyt mitään tule, että jokainen joka jää vaille oopiskelupaikkaa oikiksessa alkaisi hautomaan itsetuhoisia ajatuksia ja tarttuisi pulloon sen siliän tien. Vastoinkäymisiä tulee ja niistä selvitään ja mennään eteenpäin.

      Monet yrittävät oikikseen monta kertaa ja jäävät silti rannalle. Se on todella ikävää, mutta se vain on harmillinen totuus. Silloin pitää miettiä muita vaihtoehtoja. Mitä jos hakisit ensi vuonna Rolloon, jos eivät Turun ovet nyt tänä vuonna aukea? Tai oletko miettinyt ehkä, että voisit muuttaa ulkomaille opiskelemaan ja tekemään töitä esim. Ruotsiin? Tai ehkä EU-oikeus voisi olla juttusi? Tsemppiä maanantaihin, mutta älähän vielä lannistu kun ei ole koekaan vielä ollut!

      Koe on suurimmalle osalle vaikea, muista se. Myös monella sisäänpäässeellä on kokeessa ollut epätoivoinen olo.

    • aivotjäässä

      Viina ei auta yhtään, sallittua korkeintaan saunan jälkeen siideri tai bisse. Nyt sitten sulta kuolee loputin aivosolut. Minäkin stressaan näitä asioita, mutta täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja edes yrittää loppuun asti. Jos rappiolla on hyvä olla, niin siitä vaan, oma valinta. Lärvit vasta kokeen jälkeen

    • n_i123

      Kannattaa muistaa, arvon oikeustieteelliseen pyrkijät, että aina on olemassa seuraava hakuvuosi, aina on olemassa muita aloja (kauppatieteet, yhteiskuntatieteet, insinööripuoli yms.) ja aina on mahdollista valita toinen polku opiskelun sijasta, siis. työ tai yrittäjyys. Vaihtoehtoja on siis vaikka miten paljon, ja elämä ei ole mitään "kaikki tai ei mitään" -peliä, vaan välillä on luovuttava.

      PS Olen huomannut sellaisen jännän jutun, että kaikille oikeustieteelliseen pyrkijöille kyseinen ala ei edes sinänsä ole kovin mieluinen, ts. he eivät koe sen sisältöä järin mielenkiintoiseksi tms., vaan koko homman pointti näyttäisi olevan siinä, että oikeustieteelliseen pääseminen koetaan yksinkertaiseksi ja hyväksi tavaksi kohottaa omaa statusta. Jos kuulut näihin eikä sinulla ole paukkuja, so. jäät rannalle ruikuttamaan kerta toisensa jälkeen, luovuta. On tullut aika keksiä jotakin muuta.

      • lakikiinnostaa

        Totta. Jos pääsykoekirjatkin tuntuvat puuduttavalta tahkoamiselta, niin miten sitä samaa jaksaa jauhaa vuositolkulla kokonaisen tutkinnon edestä.


      • lakiavaiei

        Olen huomannut aivan saman ilmiön. Yksikin Rollossa opiskeleva puolituttuni sanoi, että hän valitsi oikiksen täysin euronkiilto silmissä. Oli miettinyt ensin lääkistä isojen rahojen ja egon pönkityksen toivossa, muttei luonnontieteellis-matemaattiset taipumukset moiseen riittäneet ja päätti sitten että next best thing on oikis katsottuaan listoja siitä, mitä asianajajat ja muut OTM-tutkinnon ansaitsevat mediaanina ja keskiarvona. Kerran yritti Helsinkiin, kerran Turkuun ja sitten Rolloon ja sinne pääsi. Itse en kyllä jaksaisi opiskella, jos ei kiinnostaisi. Mutta kaipa se joillekin raha on ensisijainen juttu ainakin jonkun aikaa. Sitten jossain vaiheessa iskee todellisuus vastaan.

        Suosittelisin siis miettimään, mitä oikeasti haluat varsinkin, jos ne oikiksen ovet pysyvät kiinni jatkuvasti ja muutenkaan en suosittele valitsemaan koulutusta pelkän tulevan taloudellisen hyödyn ja oman sairaalloisen kunnianhimon perusteella. Totta kai raha merkitsee, mutta se ei saa olla kaikki kaikessa, koska voi päätyä lopulta aika onnettomaksi jos homma ei kiinnosta oikeasti pätkääkään.


    • Oikkari123

      Aika hätäisiä johtopäätöksiä tehty kirjoittajan hakuintresseistä. Omasta mielestäni oikikseen pyrkivät lähtevät tavoittelemaan opiskelupaikkaa useista eri syistä. Motivaattori voi olla raha, sosiaalinen yhteiskunnallinen asema, mielenkiinto oikeustiedettä kohtaan, yleinen tiedon jano, yhteiskuntarakenteen ymmärtäminen ja oman itsensä haastaminen yms.

      Yhtä kaikki, uskon että vain harva hakuprosessiin ryhtyvä kokelas ajattelee tässä vaiheessa lukevansa lakia lain itsensä takia. Tällä tarkoitan sitä, että mielenkiinto oppiainetta kohtaan ja ammatti-identiteetti kehittyy hiljalleen opiskelujen lomassa samanmielisten ihmisten ympärillä. Jokaista oikeustiedettä opiskelevaa yhdistääkin tietyllä tapaa yhteinen ammattikulttuuri ja -identiteetti, riippumatta kunkin henkilökohtaisista intresseistä hakuprosessin takana.

      Itse pääsin toisella yrittämällä sisään Helsinkiin ja motivaation lähteenäni toimi lähinnä money & bitches.

      Onnea pääsykokeeseen! :)

    • jabulani

      Miten meni, Pihlaja_7, pääsykoe? Toivon, että hyvin. Mutta jos näin ei käynyt, tai 3.7 ei tule ilmoitusta sisäänpääsystä, niin se ei ole maailmanloppu. Tästä prosessista on joka tapauksessa ollut hyötyä. Olet nyt kehittänyt juridista ajattelua muutaman kuukauden ja lisäksi tiedät, miltä tuntuu lukea satoja tunteja pääsykokeeseen. Näin siis jos aiot ensi vuonna hakea uudestaan.

      Ja vaikka keksisit jotain ihan muuta, on tästä silti ollut hyötyä, sillä se on ollut opettavainen ja kasvattava kokemus, joka sinulla on lopun elämääsi.

      Mutta älä sano, ettet olisi saavuttanut mitään. Ihmisen arvoa ei mitata rahalla tai statuksella. Jos olet selvinnyt monista vaikeuksista, olet saavuttanut jo paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe