häviääkö saastaiset ajatukset uskovalla?

kaipaannn

Olen lukenut että Pyhä Henki on lopettanut uskoontulleella heti huumeet tupakat ja masturboinnit ja muut iljetykset. Sammuttaako se samalla himon ja ajatukset naisiin? Erkki Kuisma ja Petri Paavola ova kuvanneet kuinka PH on muuttanut himon kauniiksi rakkaudeksi ja likaista seksiän enää ole.

11

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qazzaq

      Uskoontulo kytkee aivot off-asentoon. Silloin häviää niin saastaiset kuin muutkin ajatukset. Järki lähtee aivan ensimmäisenä.

    • lihassaasutaan

      Lihan mieli on ...
      Eivät häviä minnekään. Me uskovat joudumme kilvoittelemaan tämän 'lihan ruumiin' kanssa tämän elämän matkan. Eivätkä silloin ne ajatukset, jotka terveestä seksuaalisuudesta nousevat häviä minnekään. Joudumme siis elämään tämän ajan vajavaisuudessa ja olemme vasta matkalla täydellisyyteen.
      Kilvoitus tuleekin siitä, että emme noudata lihan mielitekoja, eli niitä vääriä ajatuksia emme lähde toteuttamaan, emme siis lähde viestittelemään naisille haluistamme, saatikka pidemmälle. Me vain tunnistamme nuo ajatukset ja jätämmme ne toteuttamatta ja monilla muillakin alueilla tulee ajatuksia mieleemme, joita emme lähde toteuttamaan. Emme lähde sanomaan sellaisia asioita, jotka ovat pahoja tai vääriä, emme lähde tekoja tekemään, jotka ovat vääriä.
      Ajatuksia emme kuitenkaan pääse pakoon, ne kuuluvat tähän elämään, kaikenlaiset ajatukset ja tunteet.

      • jätetäänkeskustelut

        jätä sinäkin tämä sairaaseen kirjoittelu vastaamatta. Katsotaan kuukaudenpäästä, kun toiset on päästelleet höyrynsä päästään.


      • hölynpölystä5

        Hienoa,siis sinäkin harjoitat buddhalaista minfullnesia,loistavaa!Tai kenties onkin kyse vain siitä,että lihasi (ihmisen ego)on YLPEÄ,ei kurinalainen...tutkisit raamattusi paremmin.


    • diabamithuuleen

      Ottakaahan jo mielialalääkkeenne, sillä aika kierroksilla käytte.

    • Hei!

      Uudesti syntyminen tekee ihmisestä uuden persoonallisuuden jonka luonne muuttuu jatkuvasti koko ajan Jumalan/ Kristuksen luonteen suuntaan. "Kuvakseen" Jumala ihmisen loi eli toteuttamaan Jumalan kaikkea tahtoa. Jumalan luonteen arvot ja tahto on ilmaistu selkeästi 10- käskyn laissa joka opettaa synnin. Room 3:20,31.
      Jumalan Henki puhuttelee tuon lain arvoja vasten; Hebr 10:12-18.

      Yhdessä hetkessä ja yössä ihmisen kaikkeen uskoon tulo on melko lailla hankala asia, sillä päätös tiedostamattakin syntyy ensin jossakin ajassa. Mutta vakaita päätöksiä ihminen voi tehdä aivan hetkessä kuitenkin tietenkin. Päätöksien tekoa koko elämä on ja uskovainen tekee päätöksen Jumalan suhteen päivittäin.

      Mutta ihmisen ajatukset eivät aina pysy pyhinä. Tämä johtuu jo siitä että paha henkimaailma- langenneet pahat enkelit kiusaavat ihmisiä. Kiusaus eikä pahat ajatuksetkaan ole ihmisen vikasyntiä jos ihminen sellaiset ajatukset vakaasti heti torjuu, sillä eihän nuo ajatukset jotka kiusaajalta tulevat ole edes ihmisen oman tahdon mukaisia. Ihminen joutuu olemaan henkien taisteluareenalla ja joutuu kiusatuksikin itse kukin Dan 12:10.

      Ihmisen kaikenlainen tapamuutos vie oman aikansa, joitakin tuloksia voi syntyä yhdessä yössäkin toki. Mutta ihmisellä on kaksi persoonaa sitten; "vanha minä" ja "uusi minä" joista jompikumpi on vallalla. Ihmisen uusi minä pysy vallalla Herrassa Jeesuksessa koko ajan, mutta jos ihminen luopuu uskostaan -Jumalan hengen yhteydestä ihminen on viikossa heti se sama vanha aatami samoine synteineen mikä oli tilanne ennen uskoon tuloa.
      Uskovalla on puolustaja 1 Joh 2:1-6, Room 8:34, Joh 14.16, 16:7 tilapäisiä erehdyksiä varten, -harkitsemattomia erehdyksiä varten ja ihmisen kasvatusta varten; Ilm 3:19.
      Vanhurskaalla ja jumalattomalla on selvä ero kuitenkin; San 24:16.


      >>>>>>>>>>> Mutta on varmaa että jos ihminen riippuu sitkeästi rakkaudessa joka sekunti Jumalan Hengen yhteydessä- ihminen pysyy pyhissä arvoissa jatkuvasti.

      Olen kirjoittanut aiheesta; "Epäpuhtaat ajatukset. Voiko ihminen hallita ajatuksiaan? Voiko ajatuksissaan tehdä syntiä?" >> http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/5.7


      Siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija

    • alkajaketjuss

      Kiitos hyvistä kommenteista. Kuitenkin esim. Erkki Kuisman saarnoista käy ilmi että uskova on uusi luomus jolla ei ole enää mitään hekuman himoja vaan puhdasta halua vaimoon. Kiitos keskustelusta.

      • Halutonjapysyy

        Tuleeko sinulla sitten millaisia ajatuksia vieraita naisia kohtaan ja missä hetkessä tunnet sen olevan väärin? Ihan siis käytännössä miten tämä menee?
        Jos esimerkiksi tapaat todella seksikkään viehättävän naisen niin miehenä herää väkisinkin ajatuksia tätä naista kohtaan kuinka tämä tilanne menisi oletetusti sinulla?
        Entä jos tapaisit esimerkiksi ennen vaimoasi tuntemasi ihastuksen eli sinulla olisi jo olemassa joitain tunteita tätä naista kohtaan, pystyisitkö silloinkin tuntemaan vain puhdasta halua vaimoasi kohtaan? Ihan rehellisesti? Tuleeko tunteet ja pyydät niitä vain anteeksi jälkikäteen?
        Uskoisin että ihmisenä on aika vaikeaa olla haluamatta muita kuin omaa vaimoa vaikka kuinka hyvä uskovainen olisikin


    • JärkiKäteen

      Oman mielenterveyden kannalta ajateltuna on parempi lakata mahdollisimman pian kuvittelemasta, että seksuaalinen vietti jotenkin häviäisi tai vaimenisi uskoontulon tai minkään hurmoksen myötä. Se on ja pysyy, kunnes iän myötä (40 ) luonto tekee pikku hiljaa tehtävänsä ja seksiä ei tarvi miettiä enää ihan koko ajan.

      'Järki' käteen säännöllisesti eli masturboi silloin kuin siltä tuntuu ja lakkaa tuhlaamasta aikaa ja mielenrauhaa sen pohtimiseen. Se ei ole mitään kadottavaa syntiä.

    • Mitästäänyo

      Höpsis pöpsis. Kyllä minulla uskovalla menee välillä kannabista ja tupakkaa poltan noin askin päivässä. Viinaa menee ihan liikaakin. Runkkailen sillontällöin kun muijaakaan ei ole.

    • OulunSRK

      Olen uskova mies ja runkkaan tälläkin hetkellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe