Miksi jotkut opet painaa avustajaa alas?

20plus14

Jos ope koko ajan puuttuu avustajan tekemisiin ja kieltää olemasta oppilaan kanssa luja, tai moittii tyylistä/tavasta ihan turhaan, niin ei tarvi ihmetellä miksi avustaja on oppilaiden kanssa epävarma hissukka jota oppilaat ei kunnioita. Siis missä järki? Kai toivomus on, että avustajasta on apua luokassa? Ei hyödytä silloin viedä avustajan itseluottamusta.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20plus4

      Aika tragikoomista, että oppilaille sanotaan että ei saa kiusata mutta sitten itse aikuisten kesken kiusataan ja nostetaan itseä korkeammalle dissaamalla avustajaa/avustajia. Tai mikä lieneekään sitten motiivina.

    • opex

      Parhaimmillaan ope ja avustaja ovat työpari, joka on samalla aaltopituudella. Mutta fakta on, että jos kemia ei itsestään selvästi kohtaa, niin kyllä se on opettaja, jonka pillin mukaan mennään. Opettaja on se, joka on kokonaisvastuussa tilanteesta. Mikäli opettaja ei tee mitään varsinaisesti väärin, on avustajan tehtävä mukauttaa toimintansa opettajan sääntöihin.

      Itse asiasta on paha mennä ulkopuolisen mitään sanomaan. Monesti vain olen nähnyt, miten aikuinen kohtelee lasta kurjasti ja nöyryyttävästi ja sitten arvioi itsensä juurikin lujaksi ja jämäkäksi. Nämäkin käsitteet voivat pitää sisällään aivan mitä tahansa.

    • 20plus14

      Ai että vika ei voi olla opettajassa? Jos kerran luokassa avustajaa tarvitaan ja sellainen on luokkaan haluttu, niin kyllä häntä pitää kunnioittaa ihan samoin kuin muitakin ihmisiä. Puhuin oikeasti tylystä käytöksestä, jossa korotetaan itseä toisen yläpuolelle niin että sillä on vain huonoja seurauksia tiimityöskentelyn kannalta. yhtä hyvin valitusta voi tulla siitä, että tekee juuri kuten ope on itse neuvonut. Tai vieraammalta opelta käytävällä siitä, että erehtyy kysymään jotain. Tämä ei ole kaikki kohdistunut minuun, olenpahan vaan nähnyt ja ihmetellyt.

    • Alistussuhde

      opettajissa nyt on niitä ylimielisiä, muka kaikesta kaiken tietäviä ihmisiä aika paljon, joten mitä muuta on odotettavissa sellaisten ihmisten kanssa kuin että joko alistut kiltisti tai konflikti on heti valmis.

      • 20plus4

        Se on vaan sikäli hämmästyttävää, että oppilaille opetetaan aivan toisenlaista käytöstä.


    • Koulunkäynninohjaaja

      Koulunkäynninohjaaja on opettajan työpari. Opettaja ei ole hänen esimiehensä, eikä niin ollen mikään käskyttäjä. Jos et saa tehdä työtäsi rauhassa, ota yhteys esimieheesi rehtoriin.

    • eräsope

      Opettajankoulutuksessa opetetaan, että avustajalle, ohjaajalle ei tulisi asettaa ollenkaan pedagogista vastuuta, mutta käytännössähän avustajaa pidetään apuopettajana vaatien liikaa. Joku opettaja ymmärtää tämän liian kirjaimellisesti ja pitää ohjaajaa alempanaan.

      Opettaja on periaatteessa tunnin pomo, mutta on ala-arvoista alentaa ja dissata ammattilaista! Ohjaaja on oppilaan tuki ja aikuinen, jota oppilaan pitäisi olla helppo lähestyä. Ohjaajaa pitää oppilaankin kunnioittaa, mutta ohjaajalla saa varsinaisesti olla kurinpidollista vastuuta.

      Nämä ovat niin niitä persoonakysymyksiä. Opettajissa on paljon pomottajia, täysin alalle soveltumattomia ihmisiä, ihmisiä, joille on vain tärkeintä pomottaminen. Hyvä ohjaaja on äidillinen tai isällinen huolehtija, kuin oppilaan kaveri. Huono ohjaaja puuttuu opetukseen ja hänelle"tulos" on tärkeintä. Sekä opettaja, että ohjaaja ovat kasvattajia, ammattilaisia, parhaimmillaan lämminhenkisiä kannustajia. Hyvä opettaja kunnioittaa ohjaajaa aikuisena työkaverina vertaisenaan. Palautetta saa toki antaa - puolin ja toisin - mutta negatiivista kauniisti aseteltuna niin, ettei lapset kuule

    • avustajateinarskuja
    • Magisteri

      Itse itselleen vastaten saa mieleisensä kommentit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe