Linux ja Pandan antivirusohjelma

pandahmiesh

Olen jo yrittänyt jo useampaan kertaan asentaa minttiin Pandan antivirusohjelmaa mutta se katkeaa aina siihen että mint käskee ottamaan lisää viiniä. Olen vetänyt jo laatikollisen Magyaria ja seuraavakin on jo avattu mutta ei se Panda silti asennu.

Joudunko tyytymään tietoturvattomaan linuxiin vai pitääkö siirtyä vahvempiin juomiin että alkaa toimimaan?

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaahans! Teit siis mitä pyysimme, ja asensit Linuxin tietokoneellesi!

      Usein vindovshihhulit yllättyvät siitä, että oikeat käyttöjärjestelmät eivät tarvitsekkaan minkäänlaisia apupyöriä pysyäkseen kunnossa.

      Linux ei tarvitse mitään antivirusohjelmia, koska se on turvallinen.

    • Tohtori kirjoittelee itse itselleen. Hoitoon joutaisi.

      • Debian__Mika__tuhoo

        Tuotahan se Mika on tehnyt jo pitkään......† Mutta leikitään edelleen, ettemme tiedä sitä, ettei Mika vain loukkaannu......†


    • Linuxiin ei tarvitse haittaohjelmientorjujaa.

      • Vajaa_linuks

        Se tarvitsisi parempia ohjelmia ja sovelluksia, jotta esim. MTV-3 katsomo näkyisi niinkuin se tetokoneella pitäisi näkyä!


      • Vajaa_linuks kirjoitti:

        Se tarvitsisi parempia ohjelmia ja sovelluksia, jotta esim. MTV-3 katsomo näkyisi niinkuin se tetokoneella pitäisi näkyä!

        Tuollaiset laajennukset ovat vanhanaikaisia. On vain ajankysymys, milloin MTV Katsomo siirtyy pois Silverlight-tekniikasta. Sen jälkeen ohjelmat toimivat Linuxilla.

        Jos en aivan väärin ole käsittänyt, Silverlight-sisältö on mahdollista saada toimimaan myös Linuxilla. Jos ei muuten, niin Winellä.


      • pipellä_näkyy
        Kooditin kirjoitti:

        Tuollaiset laajennukset ovat vanhanaikaisia. On vain ajankysymys, milloin MTV Katsomo siirtyy pois Silverlight-tekniikasta. Sen jälkeen ohjelmat toimivat Linuxilla.

        Jos en aivan väärin ole käsittänyt, Silverlight-sisältö on mahdollista saada toimimaan myös Linuxilla. Jos ei muuten, niin Winellä.

        Pipelight asennukseen ja Katsomo näkyy. Tosin ei siellä ole edes mitään katsomisen arvoista...


    • zilliaamiainen

      Paras siirtyä bambunversoja nauttimaan, niinkuin pandatkin .

    • EiEtanolille

      Mistä lähtien mikään linux on käskenyt ottaa alkomahoolia? Taitaa oll mätäkuun juttuja ennenaikojaan

      • pandahmiesh

        "Sisään tallliin viiniä" se sanoo. Onhan siinä pieni ajattusvirhe mutta ei kai ulkomaalaislta voi täydellistä engelskan hallintaa vatia. kyllätuo on tulkittavissa käskyksi että lisää vinniä.

        toinen jaatikko meni kanssa. ENää panda ei vaivaaa kovinkkaan paljo


    • Photoshop_piste_exe

      Meinasit Winen kautta asentaa virustorjunnan?

    • Tietoturvatonta Linuxia ei ole.

      • lukemattomia

        Tietotyrvattomia linux-distroja piisaa.


      • lukemattomia kirjoitti:

        Tietotyrvattomia linux-distroja piisaa.

        Ei ne normaalit tuotantovalmiit Linuxia käyttävät käyttöjärjestelmät ole turvattomia. Ja millään harrastusvirityksillä ei ole väliä.


      • 6ja28
        lukemattomia kirjoitti:

        Tietotyrvattomia linux-distroja piisaa.

        voi sua poikaa raukkaa
        kun olet tyrvaton
        et voi sä leipää haukkaa
        kun tyrpa poissa on


    • aivot_narikassa___

      Linux-jakeluissa ei toimi miljardit windowsin haittaohjelmat. Ei ole ainaoaa syytä asennella tietoturvaa vaarantavia ohjelmia.

    • älä_tartuta

      Linuxdistrolla pitää olla virustorjuntaohjelma jos sillä on yhteydessä Internettiin. EI linuxdistron itsensä vuoksi vaan Internetissä olevien Windowskoneiden vuoksi.
      Katsos kun tietokoneet voivat tartuttaa viruksia toisiin koneisiin vaikka itse ei siitä kärsisi lainkaan.
      ETTE taida ymmärtää yhtään mitään netin tietoliikenteestä? Virukset voivat siirtyä erilaisista käyttöjärjestelmistä toisiin vaikka ne itse olisivat turvallisia.
      Windowsien ja linuxdistrojen rakennearkkitehtuuri on erilainen. Windowsvirukset eivät toimi linuxdistrossa, mutta se "tarttunut" virus (esim. sähköpostin saastuneessa liitteessä) kyllä voi siirtyä linuxdistron kautta toiseen Windowskoneeseen.

      Virustorjuntaohjelmia tarvitaan Windowskoneiden suojaukseen Internetissä koska linuxdistrot (ja unixit) toimivat SAMASSA Internetin verkossa kuin Windowskoneetkin. Ethän halua tartuttaa Windowskoneisiin netissä liikkuvia virusohjelmia? Oman koneen linuxdistro (unix) käyttöjärjestelmä voi olla immuuni Windowsviruksille mutta silti voi olla virusten siirtäjä (levittäjä).

      Näinhän se on monien oikeiden lastentautienkin kanssa, kun itse ollaan saatu immuniteetti ei enää sairastuta samaan tautiin vaikka päiväkodissa, koulussa tai työpaikalla jylläisi se pöpö (virustauti). Immuniteetin kantaja voi silti olla viruksen levittäjä vaikka ei siihen itse sairastu.

      Yrittäkää edes oppia se miten virukset toimivat Internetissä. Virusohjelmat tykkää suojaamattomista koneista riippumatta niiden käyttöjärjestelmästä. Saastuneet liitteet ovat yksi tehokas levityskanava.

      • Ei_merkitystä

        Sehän on niiden windowsia käyttävien homma hoitaa koneidensa suojaukset kuntoon, ei linuxia käyttävien tarvitse siitä välittää.


      • LinuxOnSuuri
        Ei_merkitystä kirjoitti:

        Sehän on niiden windowsia käyttävien homma hoitaa koneidensa suojaukset kuntoon, ei linuxia käyttävien tarvitse siitä välittää.

        Ristintumputtajakin muiden akkunavajakkien tapaan hoitakoon asiansa kuntoon sopivilla apupyörillä vindovsin suhteen, joita se , vindovs siis, AINA tarvitsee. Ennuste on silti huono, kun on niinkin tumpelo käyttäjä kuin Kari.


      • yhteinen_verkko
        Ei_merkitystä kirjoitti:

        Sehän on niiden windowsia käyttävien homma hoitaa koneidensa suojaukset kuntoon, ei linuxia käyttävien tarvitse siitä välittää.

        Kyllä me linuxdistrojen, unixien ja Windowsien käyttäjät toimimme SAMASSA yhteisessä verkossa jota kutsutaan Internetiksi.
        Fiksut käyttäjät huomioivat toisetkin käyttäjät. (ottaen huomioon MYÖS toisten käyttäjien tiedolliset puutteet).

        Minä ole asentanut linuxdistrooni virustorjuntaohjelman koska toisessa tietokoneessani on Windows. En halua Windowskoneeni saastuvan yhteisessä verkossa toimimisesta! Windowsissakin on asennettu virustorjunta, tämä EI merkitse kahdenkertaista suojausta koska ne saastuneet tiedostot voivat olla myös yhteisiä (kuten sähköpostin liitteitä).
        Voin lukea kaikkia sähköpostejani molemmilla tietokoneillani.

        Tietoturvassa on muitakin uhkia kuin nuo virukset. Nyt tilanne on vaan sellainen, että Windowsiin on tarjolla aivan valtava määrä viruksia ja osa näistä voi tulla myös linuxdistrojen (unixien) kautta. (saastuneet liitännäiset)
        Viisas vastuunsa tunteva käyttäjä huomioi kokonaisuuden.


      • Missään koneessa ei tarvitse olla mitään virustutkia. Parempi vaan huolehtia siitä tietoturvallisuudesta eikä asentaa mitään huuhaa ohjelmia. Huuhaa ohjelmien asennus ei ole ikinä pakollista.


      • "(esim. sähköpostin saastuneessa liitteessä) kyllä voi siirtyä linuxdistron kautta toiseen Windowskoneeseen."

        Sitä varten sähköpostipalvelimissa on virustutkat.

        "Oman koneen linuxdistro (unix) käyttöjärjestelmä voi olla immuuni Windowsviruksille mutta silti voi olla virusten siirtäjä (levittäjä)."

        Tai sitten ei. Voihan ne virukset poistaa sillä immuniilla järjestelmällä yksinkertaisesti tallentamalla tiedoston uusiksi.


      • ime_jormaa-PC
        M-Kar kirjoitti:

        Missään koneessa ei tarvitse olla mitään virustutkia. Parempi vaan huolehtia siitä tietoturvallisuudesta eikä asentaa mitään huuhaa ohjelmia. Huuhaa ohjelmien asennus ei ole ikinä pakollista.

        Windowsissa tarvii virustorjuntaohjelmia, koska windows imee viruksia ja matoja.


      • ime_jormaa-PC kirjoitti:

        Windowsissa tarvii virustorjuntaohjelmia, koska windows imee viruksia ja matoja.

        Ei se silloin kun tietoturvallisuudesta on huolehdittu asianmukaisesti. Mitkään huuhaaohjelmat ei siihen auta.


      • windows_imeskelee

        Windowshan niitä viruksia imee, joten ne jotka ovat tietoturvattomnan windowsin koneeseensa valinneet, huolehtikoon koneensa suojaamisesta asianmukaisella tavalla. Pitäisihän windowseissa nykyään jo oletuksena olla virustorjunta. Asia ei kuulu linux-käyttäjille vähääkään. Ubuntuun on toimivia viruksia 0kpl.


    • fwefwef

      Yhtään tutkimatta arvaan, että Panda on joku linux repojen ulkopuolelta löytyvä ohjelmisto. Ohjelmat pääsääntöisesti asennetaan linuxeissa distron omista repoista, joten mikä lie winhihhulin aloitus tämäkin oli. ClamTk löytyy repoista ja siinä käytetään samaa virusmoottoria kuin webbipalvelimissa, eli clamav:ta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe