Raamattu pilasi elävän uskon

Usko_eläväksi

Jeesuksen kuoleman jälkeen kristillinen usko oli hedelmällistä ja elävää. Puhuttu perinne kohtasi tekstit, joita kirjoitettiin tuohon aikaan paljon.

Kaikki loppui siihen, kun kirkko kokosi Raamatun ja piilotteli ja poltti valtavasti muita tekstejä. Roomassa päätettiin vuonna 325, mitkä kirjat Raamattuun otetaan mukaan. Oltiin luomassa uutta uskontoa, jolle haluttiin saada uusi Pyhä kirja.

Lyhytnäköisesti roomalaiset ajattelivat, että Raamattu voisi ikuisesti olla uuden uskonnon ainoa alku ja juuri. He eivät voineet ajatella, että tavallinen kansakin saisi joskus lukea Raamattua ja oppia sen, miten roomalaiset tämän kirjan toimittivat.

Elävä usko oli kuitenkin jo tuhottu. Kristinuskosta tli taaksepäin suuntautuva, menneisyyttä ihannoiva usko. Siinä ei ole tilaa luovuudelle, kehitykselle tai kompromisseille. Roomalaisten "ansiosta" kristinusko on jo yli 1500 vuotta ollut pysyvä vastaan haraaja ja ihmisen moraalisen kehityksen jarru. Jokaista kehitysaskelta vastustetaan loppuun asti, vaikka tiedetään, että jonkin ajan kuluttua uutta kehitysaskelta jo ylistetään ja sanotaan kristillisten arvojen mukaiseksi.

Raamatun takia usko on naulittu puun latvaan ja kun puu kasvaa, nousee usko aina vain kauemmas ihmisten ulottuvista.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Kaikki loppui siihen, kun kirkko kokosi Raamatun ja piilotteli ja poltti valtavasti muita tekstejä. Roomassa päätettiin vuonna 325, mitkä kirjat Raamattuun otetaan mukaan. Oltiin luomassa uutta uskontoa, jolle haluttiin saada uusi Pyhä kirja."

      Kirkolliskokouksessa ei päätetty mitä kirjoja Raamatun kaanoniin otetaan ja mitä ei, vaan siellä löytiin lukkoon jo olemassa oleva Raamatun kirjakokelma. Tämä oli luonnollinen ja looginen toimenpide, koska liikkeellä alkoi olemaan gnostilaisia ja muita tekstejä, jotka edustivat erillaista oppia kuin Raamattu. Ihan luonnollista pitää erillään kahta eri oppia edustavia tekstejä.

      • hyvä.aloitus

        Kirkolla oli paljon tekstejä, mistä valita. Ennen kirkolliskokousta ei ollut olemassa mitään vakiintunutta kirjakokoelmaa.

        Aloittaja on oikeassa siinä, että kirkon Raamattu lukitsi uskon niin, ettei se voi enää elää ja kasvaa vapaasti.


      • hyvä.aloitus kirjoitti:

        Kirkolla oli paljon tekstejä, mistä valita. Ennen kirkolliskokousta ei ollut olemassa mitään vakiintunutta kirjakokoelmaa.

        Aloittaja on oikeassa siinä, että kirkon Raamattu lukitsi uskon niin, ettei se voi enää elää ja kasvaa vapaasti.

        Ehkä sana "valita" ei kuvaa täysin kaanonin muodostumista vaan tekstit kävivät läpi tiukan ja selvän seulan. Ut:n tekstien tuli olla apostolista alkuperää, puhdas harhaopeista ja sen tuli kuulua julkisesti seurakunnissa luettaviin kirjoihin.

        Kyllä se kirjakokelma oli jo vakiintunut, kirkolliskokouksessa ei enään tehty "valintoja". Jo 170-luvulla piispa Meliton käyttää nimitystä "Vanha Testamentti", tämä siksi että kristityillä oli jo tässä vaiheessa olemassa kirjoituskokoelma, josta käytettiin nimitystä "Uusi testamentti". Vielä aikaisemmaksi menee ensimmäinen maininta Ut:n kaanonista, nimittäin Justinus marttyyri mainitsee Ut:n kaanonin 150-luvulla. Muratorin fragmentti, jossa on varhaisin Ut:n kaanonin luettelo, sisältää liki kaikki tänä päivänä käytössä olevat Ut:n kirjeet ja evankeliumit.Tämän fragmentin alkuperäinen teksti ajoitetaan vuoteen n.170 jKr. Eusebius (n.262-339 jKr) luetteloi täsmälleen tänä päivänä käytettävän Ut:n sisällön.

        Kristillinen usko voi kasvaa Raamatun rajojen sisäpuolella, jos se sen ylittää se muuttuu joksikin muuksi kuin kristilliseksi uskoksi. Näinhän on asianlaita kaikkien asioiden kohdalla. En minä näe siinä mitään ihmeellistä, vaan ainostaan loogisuutta ja järkevyyttä.

        Osittaisina lähteinä olen käyttänyt ja suositeltavaa luettavaa: Kaarlo Arffman: Kristinuskon historia ja Rafael Gyllenberg:Uuden testamentin johdanto-oppi. Muuta hyvää ja suositeltavaa luettavaa:Stefan Gustavsson: Mihin uskomme perustuu","Marshall: Taistelu Raamatusta".


    • VäärinMeni

      Olenkin ollut jo pitkään vakuuttunut siitä että koko totuutta asioista ei Raamatussa kerrota vaan ainoastaan osia siitä. On sääli ettei jeesus ole ilmestynyt kenellekään ja kertonut mitä roskaa tuonne kansien väliin on koottu. Moni on tuhonnut elämänsä tuon kirjan takia. Kauheaa. Moni on tulkinnut vääriin ja saanut aikaiseksi tuhoa.
      Valtaapitävät ovat tehneet Raamatusta vallan välineen ja osa uskon periaatteessa on vääristynyt ihan kokonaan. Näin itse uskon ja olen uskonut jo vuosia.

      • TodellaVäärin

        Minä myös olen epäillyt Raamatun oikeellisuutta jo pitkään. Kirkko ei halunnut koko totuutta kirjaan, jolla se halusi hallita kaikkea kansaa. Raamatun tarkoitus oli ainoastaan pönkittää kirkon valtaa. Yli tuhat vuotta kirkko onnistui säilyttämään Raamatun latinankielisenä. Tavallista kansaa kyykytettiin Raamatulla, jota tulkitsi vain kirkko omien tarpeidensa mukaan.


      • 728334

        Raamattu on TÄYSIN totta.
        JOKAINEN Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat. San. 30:5, Sinun sanasi on KOKONANSA totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät IANKAIKKISESTI. Ps. 119:160, Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus. Joh. 17:17, Ja nyt, Herra, Herra, sinä olet Jumala, ja sinun sanasi ovat todet; 2 Sam. 7:28, Niin, laki on kuitenkin PYHÄ ja käskysana PYHÄ, VANHURSKAS ja HYVÄ. kirj. room. 7:12


      • Itse uskon että Raamattu sisältää juuri sen kristillisen totuuden jota Raamattu edustaa. Uskon että Jumala on valvonut Raamatun kaanonin syntyä, Raamatussa on juuri ne kirjoitukset jotka siellä kuuluukin olla.
        Tulkinta on sitten asia erikseen. Oikean ja hyvän tulkinnan tulee tehdä itse tulkittavalle asialle oikeutta. Väärinkäytökset ja väärät tulkinnat eivät pilaa itse asiaa.
        Siitä olen samaa mieltä että valtion/valtaapitävien ja kirkon liitto on usein epäonnistunut. Kirkolle tulee paineita luopua opeistaan valtion yhteydessä, näin on valitettavati myös aikojen saatossa käynyt.


      • kiitos.palj

        Todella mielenkiintoinen linkki!


      • HyväHomma

        Kiitos, hyvä että kiinnosti. Itseäni aihe kiinnostaa todella paljon ja yritän ottaa siitä mahd.palj. selvää.


    • JonesHenry

      Ongelmana on, että osaa Raamatusta ja sen sanoista on systemaattisesti käännetty VÄÄRIN! Kannattaa etsiä lisää tietoa aiheesta internetistä

      http://www.teosofia.net/artikkelit/raam-virheet.htm


      Itse silti yhä uskon Raamatuun ja ristin pelastusanomaan! Täytyy vain muistaa että osa sanoista ja käsitteistä on pikkuisen käännetty väärin vuosien varrella.

      • Noi teosofit ovat pimeyden puolella eli harhassa ja perkeleen puolella.


    • Retu3

      Raamatun sana on lukittu. Sitä ei voi ymmärtää ilman Pyhäähengeä. Järje llä voi päätellä ja selitellä niinkuin aloittajakin tekee, sana ei elä. Uusin painos on käännetty sillä tavalla, että on helpompi järjellä päätellä. Ihmisen herätessä syntisyyteen, sana alkaa elämään ja Pyhähenki johdattaa näkemään Jeesuksen työn ja yksin hänet pelastajaksi.

    • ain.fakta

      Eikö uskovainen itse pysty päättelemään ei tietysti, luotetaan toisten kirjoituksiin. Raamattu on ihmisten aikaan saannos samalla tavavalla kuin Darwinin opus evoluutiosta sillä erotuksella että se perustuu tietoon. Mihin jumala ei ainakaan tietoon olisiko kuvitelmaan vailla mitään todistetta.

    • Onmahdotonta

      Raamatun on mahdotonta pilata elävää Uskoa !

      Siis uudestisyntyneelle, eli Hengelliselle ihmiselle Pyhä Henki avaa Raamattua, ja se juuri on sitä elävää Uskoa se !!!

      • Elävässä_uskossa

        Raamattu vei pois perimätiedon. Juutalaisilla se on yhä elossa, sillä heille on selvää, ettei uskoa voi lukita kirjan kansien väliin.

        Kristinuskon perinne kadotettiin Raamatun myötä. Meille jäi vain pappien luoma usko, joka perustuu kirkonmiesten puheisiin ja päätöksiin.

        Raamatusta voi löytää osan totuudesta. Loput täytyy etsiä muualta. Onneksi kirkon sensuuri ei enää päde, vaan meillä on mahdollisuus lukea vapaasti.


    • No huh huh ... Noin voi vain tulkita menneitä jos ei ole Elävä Jumala joka Hallitsee nyt !!! Ja pitää kiinni mitä on kirjoitettu..

    • päinvastoin

      Ei vaan Raamatun ansiosta meillä on puhdas kristinusko. Jeesus tiesi, että paholainen tulee pukeutumaan valkeuden enkeliksi ja esiintymään hänen palvelijanaan, ilman Raamattua kukaan ei voisi sanoa, mikä on Jumalasta ja mikä on eksytystä. Sen takia Jumala antoi meille Raamatun.

    • päinvastoin

      Suurinta uskoa on juuri uskoa Jumalan Sanaan ilman ihmeitä ja merkkejä. Kyllä näiden helppoheikkien(esim. Benny Hinn) kokouksissa on stadionit täynnä ihmisiä, mutta puhdas Raamatun Sana ei kiinnosta. En silti vastusta ihmeitä, niitäkin Jumala tekee edelleen tänä päivänäkin, jos näkee hyväksi.

      5. Ja kun hän saapui Kapernaumiin, tuli hänen tykönsä sadanpäämies ja rukoili häntä
      6. ja sanoi: "Herra, minun palvelijani makaa kotona halvattuna ja on kovissa vaivoissa".
      7. Hän sanoi hänelle: "Minä tulen ja parannan hänet".
      8. Mutta sadanpäämies vastasi ja sanoi: "Herra, en minä ole sen arvoinen, että tulisit minun kattoni alle; vaan sano ainoastaan sana, niin minun palvelijani paranee.
      9. Sillä minä itsekin olen toisen vallan alainen, ja minulla on sotamiehiä käskyni alaisina, ja minä sanon tälle: 'Mene', ja hän menee, ja toiselle: 'Tule', ja hän tulee, ja palvelijalleni: 'Tee tämä', ja hän tekee."
      10. Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli ja sanoi niille, jotka häntä seurasivat: "Totisesti minä sanon teille: en ole kenelläkään Israelissa löytänyt näin suurta uskoa.
      11. Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten valtakunnassa;
      12. mutta valtakunnan lapset heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys."
      13. Ja Jeesus sanoi sadanpäämiehelle: "Mene. Niinkuin sinä uskot, niin sinulle tapahtukoon." Ja palvelija parani sillä hetkellä.

      • uskostahanOnKyse

        Onko Hinneille paikat olemassa siitä syystä, että srk.nnat "yleisesti" laiminlyö uskonrukouksen palvelun.
        Eli jos joku sairastaa "kutsukoon" srk. vanhimmat jne.

        Nyt en muista, oli Ruotsin vain Norjan maaperä.

        Mutta, kuvauskohde oli eräs srk. luultavasti eräs lestadiolaisten srk.
        Siinä kuvattu haastatteluryhmä meni ko. srk. vanhimman johdolla.
        Tämä vanhin kysyi srk.sta, että saako tämä toimittajaryhmä tulla kuvaamaan ja sai luvan.

        Siinä ohjelma edetessä haastattelija kysyi, että teillä ei ole näitä "parantamiskokouksia". Varmaan viittasi tämänpäivän hengellisiin toimintoihin erinäköisissä suunnissa.
        Vastaus oli. "Emme pidä, mutta teemme sanan mukaan. Sairastava kutsuu meidät vanhimmat kotiinsa, ja siellä Herra parantaa ja tekee ihmeensä."!

        Tässä kysytään meiltä uskollisuuttaa sanan toimintamalliin, millä evästetään srk.tia toimimaan tässä kenttätyössä.
        Se tavallaan vie raamatulliseen "henkeen" asioissa, että rukous on kammiossa, Isä maksaa"! Sairaat paranee, Jumalan suunnitelman mukaan kotona, kun srk. vanhimmat -uskossa- tekevät kirjoitusten mukaan.

        Siis ihmeitä ja merkkejä ei haeta tai rukoilla kadunkulmissa, että ihmiset katseleisivat.

        Srk. pitää saarnata "veren" evankeliumia, Jeesusta, joka ainutkertaisena uhrina on nyt sovitusuhri. Ja Jumala rajaa sanomansa omilleen, eli tähän Pyhään kansaan, joka kuuliaisuudessa pyrkii vaeltamaan Hengen mukaan. Ja myös tekee sen mukaan, mitä Isä sanoo.

        Parantuminen on Jumalan teko, Hänen aivoituksensa ja suunnitelmansa mukaan.
        Meillä on Sanasta tieto, siis toimikaamme sen tiedon varassa ja tässä tulee sitten se -usko- .

        Kun ja koska tämä alue on laiminlyöty, niin kehen voi siirtää katseen, kun tarkastelemme "Hinniläisyyttä"!

        Eikö toimintamalliemme epäusko Sanaan. Siis syy onkin sisällä ja siksi Herra on "lähettänyt" eksymyksen, että on tekoihimme "vertailukohta", jotta pääsisimme ajatuksissamme takaisin "kirjoituksiin".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe