Talopaketti

Apuatalonsuhteen

Olemme halukkaita rakentamaan talon, ja kaikista helpointa olisi talopaketti mutta mistään ei oikein löydy sellaista mikä tuntuisi sopivalta. Talon pitäisi olla puolitoista kerroksinen. Eli antakaa ehdotuksia miltä firmalta kannataisi tilata, että saa halvalla ja hyvän jne. Toivottavasti ymmärsitte. Kiitti etukäteen.

46

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omaaloitteellisuutta

      se että talotehtailla on "suoraan hyllystä" tyyppitaloja tarjolla, ei meinaa sitä etteikö ne tekisi myös omista piirustuksista tai näistä valmismalleista muunneltuja.

      ette sitten ole kysyneet että onnistuuko omista kuvista ?!.

      • apuatalonsuhteen

        Np ei itseasiassa olla kysytty, kannattaisi varmaankin.


      • TORPANOMISTAJA

        HALVALLA EI SAA HYVÄÄ !!! HALPA MERKKAA SITÄ ETTÄ JOSTAKIN ON TINGITTY !
        JOS OSAAT KÄYTTÄÄ EXELLIÄ JA TIETOKONETTA NIIN TEE TAULUKKO ERI TALOMALLEISTA JA MERKKAA ERI TALOMALLIEN OMINAOISUUSTIEDOT TAULUKKOON. KIINNITÄ ERITYINEN HUOMIO MATERIAALEIHIN JA ERISTYSSMATERIAALEIHIN.... ÄLÄ TUIJOTA ULKOKUORTA....


      • mökkikotilo

        itse en paketti taloa ostaisi.kannattaa palkata pari kirvesmiestä työhön.saa kotitalousvähennyksen ja sitten onkoi koti valmis.talo kannattaa tehdä yksikerroksinen,vanhuus on jo ovella tai sitten hissi ja kolmekerroksinen talo.ja vuokraa alimmat kerrokset


    • kannattaa_kysyä

      Eräät talopakettivalmistajat tekevät paketin asiakkaan omista suunnitelmista. Tällaisia on mm. Kastelli-talo ja Desing-talo. On varmaan muitakin, nämä nyt tulivat mieleeni. Ei muuta kuin katsot myyjän yhteystiedot ja alat aktiivisesti kyselemään.

      Kummallakin valmistajalta löytyy valmistaloja heidän omista malleistaan aika pitkälle räätälöitynä asiakkaiden toiveiden mukaan. Sellaisestakin saattaisi löytyä sopiva, jos jostain syystä ihan omilla suunnitelmilla ei saa sopivaa toimitusta.

    • Oma_koti

      Halvemmaksi tulee tehdä muutoksia valmiiseen malliin kuin omien suunnitelmien pohjalta.

      • jajärkevin

        Joo... Ehkä pari tonnia halvempi tulee, mutta ei välttämättä sellainen kuin haluaa. Arkkitehti mukaan hommaan ja kivitalo rakentaen. Niin tulee paras


      • puutasuomesta

        Kivitalo?


      • Puutalossa
        jajärkevin kirjoitti:

        Joo... Ehkä pari tonnia halvempi tulee, mutta ei välttämättä sellainen kuin haluaa. Arkkitehti mukaan hommaan ja kivitalo rakentaen. Niin tulee paras

        Kyllä hyvin tehty kivitalo on arvonsa pitävä, mutta kaikilla ei ehkä ole varaa rakentaa sitä. ? En kyllä ole asiantuntija rakennuskustannuksissa


      • STANDARDHOUSE
        jajärkevin kirjoitti:

        Joo... Ehkä pari tonnia halvempi tulee, mutta ei välttämättä sellainen kuin haluaa. Arkkitehti mukaan hommaan ja kivitalo rakentaen. Niin tulee paras

        KAIKKI TURHAT MUUTOKSET JA VINKKELIT MERKITSEVÄT LISÄÄ RAKENNUSKUSTANNUKSIA.... MITTATILAUSTYÖ MAKSAA


    • monta_rakentanut

      Katsotte vaan useampia talokirjoa läpi ja niistä mieleisin talo muutoksilla ostaen, varsin simppeli homma.
      Omilla "piirustuksilla" on tietty mahdollista teettää, mutta omat kokemukset siitä, että kaikki eivät edes ala yrittämäänkään ja tarjousta ei kuulu. Pakettitalot on tarkoitettu taviksille ja vähänkään erikoisemmat jutut ohitetaan. Eli bulkkitavarasta soveltaen saatte talotehtailta lähes mieleisenne talon ostettua, jos pakettitaloa mielitte.

    • Ovestaikkuna

      Siitäpä vaan suunnittelemaan ilman kokemusta taloa. Helpointa on tosiaan katsoa se valmispaketti mikä on lähinnä toivottua ja sitten edetä myyjän kanssa toivottuun lopputulokseen. Niillä tehtailla kun on tietoa mikä on mahdollista ja mikä on kallista ja ettei tule mitään ovimokia tms mitä itse piirreskellen tulis.

    • 6789

      Kastellin taloa en suosittele kenellekkään. todella surkeaa koko firman toiminta. työnjälki täysin paskaa. virheitänsä eivät korjaa kunnolla. valitkaa ainakin toinen talo toimittaja!

      • Ihmettelevärakentaja

        Hah, meillä ainakin on Kastellista hyvät kokemukset jo kahdesta talosta. Olisko kenties aihetta katsoa peiliin? Oliko omat toiveet talosta liian korkeat ja ei raha riittänytkään siihen mitä toivoitte?


      • Kastellimeilläkin_harmi

        No meilläkin on pari taloa rakennetettu, ensimmäinen JukkaTalo jälkimmäinen Kastelli...ja täytyy sanoa, että työn laadussakin Kastelli jäi toiseksi. Muuten kyllä hommat toimi ja ajoissa oli tilattukin (vuoden aikaisemmin), mutta pystytysporukka ei kyllä osannut tehdä sitä mallia Kastelli-taloa, kuin me tilasimme (pienin muutoksin) tai jotain. En itsekään enää Kastellia tuolla kokemuksella tilaisi. Ei se muuten rahanpuute tai toiveasiat tai peli ole todellakaan se, joka uuden talon voi pilata, vaan kyllä se on pystytysporukka.


      • Meille_tulee_Kastelli

        Kastellin kanssa on täysi arpa millaiset tekijät sattuu tulemaan... Meillä tuli sutta ja sekundaa! Ja hirveä riita. Olettaisin että "tehtaassa" tehty on tasalaatuisempaa.


    • jaamakka

      Kun suunnitelette taloa ja mietitte vaihtoehtoja niin miettikää valmiiksi ja etsikää sen pohjalta toimijat. Nimittäin rakentajan näkökulmasta ei mikään ole niin turhauttavaa kuin keskenkaiken saadut ideat ja muutostoiveet.
      Kunnolla suunniteltu on vähintään puoliksi rakennettu.
      Kukaan rakentaja ei halua kuulla kesken projektin että: Voisiko vielä.....

      Kunnollinen suunnittelu on kaiken aa ja oo!

    • TarpeetJaTarjonta

      Talopaketteja joskus selanneena vaikuttaa siltä, että tarjolla on joko bungaloweja Espoon insinööreille tai pohjalaisia harjakattotaloja lestadiolaisperheelle. Jäi hämäräksi, millaiselle joukolle ja millaiseen tarpeeseen noita suunnitellaan.

      Ymmärrän aloittajaa sikäli, että sellaiset viihtyisät, pienineliöiset ja persoonalliset 1-2 lapsen perheelle tarkoitetut talot loistavat poissaolollaan. Näitä on kuitenkin iso joukko ostajissa/rakentajissa.

      Joskus kun asiasta kysyin, sain vastaukseksi, että mitä enemmän neliöitä, sitä halvempia ne ovat. Pienineliöinen talo on kuulemma "hukkaan heitettyä rahaa". Kuuleman mukaan kaiken maailman lupiin ja sun muihin uppoaa jo ennen rakentamista valtavasti rahaa. Mitäpä sitä sitten köyhäilemään enää lattiapinnan suhteen. Ihmettelen vain sitä, etteikö lämmitys ja sun muu maksa sekin.

      • BauHerr

        Talotekniikka on nykyään hyvinkin suuri osa kokonaishinnasta. Helposti 1/3 kokonaiskustannuksista.

        Rakennusmääräyksen ja energialaskennat pakottavat rakentamaan varsin kalliita järjestelmiä.

        Lupiin ja suunnitelmiin uppoaa pks -alueella helposti 20.000. Sillä rahalla ei saa muuta kuin paperia ja niihin toivottavasti leimat.

        Minua naurattaa jatus 15 m2 minitaloista. Pelkät lupakustannukset nostavat neiöhinnan tuhanteen euroon. Alle 200 m2 ei juuri kannata rakentaa, ellei ole paksun lompakon masokisti.


    • padre52

      Kysäseppäs tarjous Suomen Kylätimpurit Oy!Tekevät Oivakoti merkillä semmoisen kuin haluat!!

    • Matteuspap

      Kreivitalo Kokkolan Kälviällä tekee asiakkaan toiveiden mukaan. Tehtaan työntekijä piirtää ja paketti on edullinen.

    • Uniikkitalopaketti

      Saa olla varsin tarkkana mitä paketti sisältää ja etenkin "tavis"ostaja yhdessä nk.=niin koulutettujen laskuttavien maksullisten "asiantuntijoitten" kanssa.
      Etenkin vaikeilla tonteilla joita pääkallonseudulla yleensä on vain jälellä voi heti
      tuplata kustannukset alustavassa pudjetissa koska pelkät perustamiskustannukset
      kaikkine liittymä ja lupa/pyrokratia maksuineen ovat järkyttäviä.
      Eli käytännös jos ei fyrkkaa löydy nii ostaa pienemmän tai suuremman gryndatun
      kaupallisesti tehdyn.
      Nykyää on melko turha luulo alkaa itte tekee paljookaan talossa jos ei ossoo..vaikka ois teoriassa opiskellu ja luulis mitä.
      Talopaketti tehtaat yleensä muuntelee mielellään valmiita talopakettejaan mutta
      melkoisilla lisäkustannuksilla..joka ylimääränen erkkeri ja pikku muutokselta ostajasta vaikuttava voi tulla varsin kalliiksi.
      Kannattaa huomijoida myös muut kulut mitkä eivät yleensä sisälly talopaketin hintaan vaikka talopaketteja toimitetaan ns."avaimet kätöseen periaattella" ei yleensä sen hinta ole ku osanen kokonaiskustannuksia ja ylläviin suuriinkin lisäkuluihin voi varautua.
      Normaalisti pohjat talolle joutuu rakennuttamaan itse ja vastaamaan paljosta muustakin mikä ei yleensä talopaketti toimitukseen sisälly.

    • raksa_reiska

      pyydä rakennusfirmoilta tarjouksia avaimetkäteeen periaatteella. Talopaketeissa on säästöjä vähän kaikkialta. Paras vaihtoehto teille on , että ostatte valmiin talon, joka on siis jo olemassa. Älkää tuhlatko aikaanne ja koetelko perheonneanne rakentamisen riemulla.

    • wernerska

      Ensiksi kannattaa harkita mitä oikeasti haluaa ja tarvitsee. Erikoiset talot ja ratkaisut käy huonosti kaupaksi jos joskus menee myyntitilanteeseen ja hintaa joudutaan laskemaan reippaasti suhteessa rakennuskustannuksiin. Se, että talo soveltuu nykyiseen tilanteeseen, ei välttämättä enää sovikaan 20 vuoden päästä ja kuitenkin siinä olisi tarkoitus asua. Kun lapset muuttaa pois jää turhaa tilaa liikaa, ja turhista tiloista kertyy vain lämmityskuluja. Paljon muutoksia ei kannata tehdä valmiisiin piirroksiin, kaikkea ei voi ottaa mukaan, tilat jää pieneksi ja osa tilasta tulee turhaan käyttöön. Kustannusarvio on vain summittainen ja siihen saa lisätä 30 % ainakin lisää.

      • HanuristaKokoOKtalo

        Jaa. Itse olen kuullut, että talopaketin hinnan voi kertoa kolmella ja sittenkään ei aina riitä. Kukaan ei tiiä yhtään mitään. Ja ne luvat ne vasta uskomattomia ovatkin ja sitten niitä papruja pitää vielä virastoista kerjätä.

        Missä muualla tahansa tuollainen projektien budjettien summittaisuus ja ylivaluminen oli h*lvetinmoinen ongelma. Mutta ei täällä Suomessa, missä OK-talo on kuin jumalan toinen tuleminen lihaksi.

        Oikeastaan ihmettelen, miksi niin moni edes vaivautuu, varsinkin, kun kunnat ovat ottaneet OK-talojen omistajat silmätikuikseen. Pelkät kiinteistöverot noussevat monissa kunnissa lähivuosina 100-300%. Pitää ottaa raha sieltä, missä se on ja tunnetusti OK-asuja ei pakoon taloineen pääse...


      • viisitaloarakentanut
        HanuristaKokoOKtalo kirjoitti:

        Jaa. Itse olen kuullut, että talopaketin hinnan voi kertoa kolmella ja sittenkään ei aina riitä. Kukaan ei tiiä yhtään mitään. Ja ne luvat ne vasta uskomattomia ovatkin ja sitten niitä papruja pitää vielä virastoista kerjätä.

        Missä muualla tahansa tuollainen projektien budjettien summittaisuus ja ylivaluminen oli h*lvetinmoinen ongelma. Mutta ei täällä Suomessa, missä OK-talo on kuin jumalan toinen tuleminen lihaksi.

        Oikeastaan ihmettelen, miksi niin moni edes vaivautuu, varsinkin, kun kunnat ovat ottaneet OK-talojen omistajat silmätikuikseen. Pelkät kiinteistöverot noussevat monissa kunnissa lähivuosina 100-300%. Pitää ottaa raha sieltä, missä se on ja tunnetusti OK-asuja ei pakoon taloineen pääse...

        "olen kuullut, että talopaketin hinnan voi kertoa kolmella ja sittenkään ei..." sehän riippuu siitä mitä/minkälaista kukin toimittaja pakettiinsa laskee mukaan / mitä haluat että lasketaan mukaan.
        "Olen kuullut", olet varmasti! Kun rakentamisesta kysymys idioottineuvojia riittää niin moneksi että mahdolliset hyvät neuvot hukkuvat neuvontatulvaan.
        Kiire pois suunnitteluvaiheessa, luotettava toimittaja, luotettava rakentajaporukka, referenssit jne.
        Unohda vain hintavertailu!


    • Jaakko555555

      Tuolta ainakin voi katsella sopiva vaihtoehtoa http://www.talovertailu.fi/ vaikea suositella yksittäistä talofirmaa kun ei ole rakentamisesta kokemusta.

    • kerrallakuntoon

      Talopaketeista löytyy nykyään melkein jokaiselle jo mieluisa talo. Niistä voi kopioida mieluisimman, tehdä pieniä muutoksia ja piirrättää puhtaaksi. Pakettifirmalta voi kysyä muunnellun hintaa tai rakentaa pitkästä tavarasta. Pakettitalon saa vähän nopeammin vesikattoon asti mutta sitten on samat työt kuin pitkästä tavarasta tehdessä. Talopaketti antaa monelle vääristyneen kuvan. Pakettityötä on yleensä vain ulkoseinät. Hinta on samoissa tekeeö pitkästä tavarasta vai ostaako ns. pakettitalon. Pohjatyöt on molemmissa samat. Samoin väliseinät sekä kattorakennelmat.
      Rakentamisen kannalta niinkuin kustannusten kannalta tärkein asia on hankkia alusta asti pätevä rakennusmestari, jonka kanssa alkaa suunnitella rakentamista. Hän osaa neuvoa pätevät rakennusmiehet. Rakentamisessa on tärkeää etukäteissuunnittelu ja aikataulutus.
      Omakotitalon saa rakennettua homeettomana kun saa vesikattoon heinäkuun aikana. Silloin tuuli ja aurinko kuivaa rakenteet. Talon pohjan teo täytyy aloittaa heti huhtikuun puolivälissä. Sisätöitä voi tehdä sitten läpi talven . Märkätilat kannattaa tehdä ammattilaisella ja tiukassa valvonnassa. Näissä tulee paljon virheitä. Vanhemmat talot on rakennettu rintanaan liian alas, jolloin maanvarainen laatta pysyy kosteana. Salaojat ei toimi ja katolta tulevat vedetkin jäävät vielä sokkelin viereen. Näitä on jälkikäteen vaikea korjata.
      Neljä vuosikymmentä olen viettänyt rakennustöissä, joten monenlaista kyhäelmää on tullut nähtyä.

      • BauHerr

        Rakennusmestari? Tarkoittanet vastaavaa työnjohtajaa?

        Minä en missään nimessä suosittele sitä, että palkataan vastaavan kavereita työmaalle muuta kuin poikkeustapauksissa. Vastaavan tarkoituksena on varmistaa laatu, ja parhaiten se onnistuu puolueettomalta henkilöltä.

        Jos itse rakennuttaa eläessään vain yhden omakotitalon ja ehkä vain yhden kesämökin, niin vastaavan kaverit rakentavat vaähintään yhden talon per vuosi. Kumman etua vastaava valvoo, kertarakentajan vai niiden, jotka ovat alalla enemmän tai vähemmän pysyvästi?


    • mietipä

      Omakotitalon hankkijoilla iskee suuruudenhulluus monesti niskaan. Tietysti myyjät lietsovat tätä voimakkaasti. 1 - 2 lapsen perheeseen pitää olla yli 150 m^2 ilman muuta. Meikäläisellä on nafti 100 neliön tupa. Se riitti mainiosti 4 hengelle. Nyt asuu kaksi, tilaa on turhan paljon mutta ei kuitenkaan järjettömästi. Mikäs siinä jos rahaa on yllin kyllin.

    • hersy

      menkää kerrostaloon vuokralle,olen nähnyt paljon hienoja omakotitaloja,mutta kun ne on kalliita,ei niistä ehdi nauttia kun pitää yötä päivää töissä käydä ,että kaiken kalleuden voi maksaa takaisin,miettikääpä sitä

    • ompavaikeaavai

      Talotehtaiden talomalleihin saa muutoksia haluttaessa. Noin tavallisen tallaajan itsetekemät suunnitelmat ovat yleensä pelkkiä huononnuksia. Tosin, "makunsa kullakin sanoi koira, kun muniansa nuoli."
      Rahamiehet voivat toki suunnitella ja toteuttaa lähes mitä vain. Yleensä rahamiehet saavat tahtonsa läpi, koska tuovat kunnille verotuloja.

    • tyhjäähakua

      Olettepa omituista porukkaa...

      Täytyy löytyä myöhemmin joku toinen omituisuus, jolle talonne käy kaupaksi.

    • AikaPieniViha

      Kysy madonnalta tätä naisen kahlitsemista. madonna sai mennä, minä en.

      • SlurpSunPepulles

        Äitini maksoi tämän myöhästyneen nettilaskun kaupunkilaisten rahoilla. Olen heille sijoitus jolla he tekevät mitä haluavat. Tämä on kultatnen minunpäivä. Uuh, aah ooh. Nyt kyllä kelpaa. Tämä on kaikkea sitä mitä minä olen halunut. Tämä on aina ollut tilaus meidän suurelle ja ihanalle politiikkaeliitille. Menit sitten haukkumaan setatätia. Muinun olisi pitäönyt nuolla vanhaa mätävittuista ämmää vai pilasiko hän varmuudenvuoksi etukäteen elämäni. Uuh, aah ooh. Nyt tuli voitto kotiin. Nyt tuntuu hyvältä.


    • hyvätalovieläkin

      Asuttiin pohjoisessa niin Ruotsalaisten valmistalojen hinta ja laatu,ja se että he tulivat ilmaiseksi kahden vuoden kuluttua tutkimaan talon onko kaikki niin kuin pitää.He myös olivat koko ajan itsekkin yhteydessä meidän kunnan rakennuspuolen ihmisiin,myös jälki tarkastuksessa.Kaikki toiveet otettiin huomioon ja tuo puolitoista kerroksinen kostautuu myydesssä,kannattaa tehdä kaksi kerroksinen ,on paljon halutumpi.Tajojen värit niillä on kyllä niin oudot Suomalaisen silmään että kannattaa valita heti mieleinen ja myös maali oli sekundaa meidän maalarimestarin mukaan joten sekin merkki vaihtui.Jotain olisi voinut olla toisin mutta ylipäätään Suomalaiset talotehtaat piti oman päänsä ja menettivät asiakkaita,esim kirvesmiehet ei olisi osanneet Suomen kieltä??

    • Pestatkaa ehdottomasti pääsuunnittelija/vastaava työnjohtaja ihan ensimmäiseksi. Ammattilaisen tehtäväksi tulee kartoittaa tarpeenne, budjettinne ja mahdollisuudet. Sen jälkeen toteuttaminen (yksilöllisenä tai vakiomallina) muuttuu paljon helpommaksi.

    • jalopuu

      Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, että mitkä ovat tarpeenne nyt ja tulevaisuutta ajatellen. Tilannetta voi verrata esim. nykyiseen asuntoonne, että mikä nykyisessä asunnossanne toimii ja mihin taas kaipaatte lisää tilaa. Jos olisin itse rakentamassa, niin miettisin esim. seuraavaa:

      - mitä perhe tarvitsee nyt ja mitä esim. 5 tai 10 vuoden päästä? Joustaako tila tarpeen mukaan esim niin, että väliseinien paikkaa voidaan muuttaa (vähentää tai lisätä makuuhuoneita)? Jääkö tila liian isoksi, jos yksikin lapsi muuttaa pois?

      - mitkä on käyttökulut? Mikä on edullinen rakennusvaiheessa (esim. suora sähkölämmitys) ja mikä edullinen pitkällä tähtäimellä (esim. maalämpö)?

      - mikä on luksusta ja mikä oikeasti tarpeellista? Esim. moni haaveilee ammeesta tai porealtaasta, mutta ei ole koskaan sitä käyttänyt eikä osaa sitä käyttää jatkossakaan. Osa haluaa erillisen takkahuoneen, muttei kuitenkaan ehdi sitä käyttää, vaan käyttää vapaa-aikansa katsomalla telkkaria olohuoneessa eikä takkatulta erillisessä huoneessa. Moni haluaa myös vieraille erillisen huoneen, terasseja, vilvoittelualueita jne, mutta aika harva perhe on sellainen, jossa vieraita on lähes joka viikonloppu isompia määriä.

      - mietitään asioita liikaa vieraiden näkökulmasta, vaikka todellisuudessa tärkeintä on arkitilojen toimivuus eli riittävät vaatesäilytystilat, eteisen toimivuus (tilaa riittävästi kaikille kengille, takeille jne), keittiön toimivuus ja riittävä kaappitila, pesutilojen toimivuus, kodinhoitohuone riittävä, wc-pönttöjä ainakin yksi per kerros tai yksi jokaista kahta alkavaa kahta makuuhuonetta kohden.

      - pihan toimivuus ja turvallisuus. Riittävä valaistus, tarpeeksi tilaa perheen polkupyörille, pihakalusteiden talvisäilytykseen, ruohonleikkurille, lumikolalle, kukkamullalle, lannoitteille, ruukuille, urheiluvälineille, talvirenkaille jne.

      Omasta mielestäni valmiissa talomalleissa on tosi kivasti vaihtoehtoja. Ihan ekaksi pitää selvittää oman tontin asettamat vaatimukset esim. kaavan suhteen sekä sen mukaan, että miten talo asettuu tontille, miten aurinko kiertää, mistä suunnasta tulee pääsisäänkäynti, mihin autot parkkeerataan, tuleeko erillinen autotalli jne. Vasta tämän jälkeen päästään katsomaan talomalleja tarkemmin.

      Valmiita talomallejakin voi katsoa sillä silmällä, että niitä voi muokata itselle sopivaksi esim. taloa voi usein pidentää vaikkapa puolella metrillä, jotta saadaan väljyyttä itselle tärkeisiin huoneisiin. Jos taas mallissa on liikaa huoneita ja kaipaa avaruutta, niin väliseinää kaatamalla ja makuuhuoneiden määrää vähentämällä voi saada juuri itselle sopivimman asunnon.

      Itse ei kannata alkaa piirtämään asuntoa. Eräs tuttu teki niin eikä ollut osannut huomioida tekniikan asettamia vaatimuksia (esim. lämminvesivaraaja, sähköpääkeskus). Hän ei myöskään huomioinut, että ympäri taloa ripotellut vesipisteet aiheuttivat sen, että putkityöt tulivat kalliiksi ja esim. kylmän/lämpimän veden saaminen varaajalta toiselle puolelle yksikerroksista taloa kestää joka kerta pitkän aikaa. Vaikka talo on heille sopiva, se ei kuitenkaan vastaa yleistä käsitystä toimivasta asunnosta, jolloin esim. asuminen ko. talossa on aikamoista ramppaamista huoneesta toiseen (esim. kodinhoitohuoneeseen mennään olohuoneen läpi). Myyntitilanteessa itse suunniteltu talo ei välttämättä tahdo mennä kaupaksi ollenkaan.

    • Pirkanmaalainen

      Katso tänne www.helmitalo.net
      Toiminu meillä

    • Ominkäsin

      Niimpä rakentaminen ja "rakennuttaminen" ovat erisasijoita ja kaupallinenrakentaminen eli gryndaus kaksi ja kolme toista..
      Moni jopa ammattilainen leveilee rakentaneensa itse "oman" talonsa vaikkei tosiasiassa noin oisikikaan..ei sinne päinkään.
      Veikkaan että, vaikka miten haluisi kaikkea ei voi..

    • mekkk

      Se on ihan sama miten rakennatte tai rakenutatte niin vähintään se 200000€ menee rahaa jos otatte vain niin snaotun runkopaketin jon hinta on 50-100000€ niin sen saa kertoa kolmella. Jos ette itse osaa paljon tehdä niin avaimet käteen talo on paras ratkaisu eikä tartte tressata rakentamisesta paljoakaan ja niitä saa 150 tonnista ylöspäin ja kun tuohon lisätään tontti ja kaikki tarvittavat liityymät niin se 200 tonnia on mennyt. Talotehtaat tekevät myös omien piituustutsten mukaan niin saan semmoisen kun haluaa mutta voi maksaa. Valmiiseen talopakettiin omat muutkset voivat olla halvempi retkaisu.

    • tottuu

      Tilaisuus olla töissä kesähessuna talotehtaalla: ei kahta samanlaista. Kataloogi-ehdotus muokkaamatta tod harvinainen. Ts joka kerta uudet kuvat eli tappiota. Semmosta fakiiria olekaan ketä näkis mimmonen tönö on käytössä ja vuosien kuluttua.

    • NIKKARJMIKKO

      SUUREST SUOSITAN HET TILLOOMAAN VANTAAN ASUNTOMESSUSSA 10.7. LÄHTIEN VAJJAAN KUUKAOVVEN NÄYTILLÄ OLOVAN, TOELLA VIKSUN STUDIOKOTI NIMEN SAANEEN, SATO OY:N KAKSKERROSASUNNON. ALAKERRASSA NELIJÖETÄ 15,5. PARVELLA 6.
      21.6.2015 kiiom mikko tammerforssin nuapurist

    • Hyvinkäätar

      Onko kenelläkään kokemusta Jalokivitalosta? Ilkka koskenkorva niminen henkilö siellä vastaa ja on kovasti ystävällinen. Hieman huolettaa että Sama henkilö hetki sitten oli Talokauppa 24:ssä kauppaamassa talopaketteja saksasta ja nyt Ko. yritystä ei enää löydy?

      • AutokauppiasTre

        Niin se autokauppiaskin voi olla mukavan kuuloinen kun käytettyä tuontiautoa myy... Ja itse autokin voi olla hyvä. Itse en kumankaan kanssa riskiä ottaisi.


    • RapeRappaaja

      Itse rakennan parhaillaan, joten tässä omat havaintoni:

      1. Tärkein henkilö koko projektissa on AMMATTITAITOINEN vastaava mestari. Kysele väsymättä suosituksia tutuilta ja tuntemattomilta. Hyvästä joutuu maksamaan, mutta se maksaa hintansa takaisin.
      2. Palkkaa vastaava mestari jo ennen kuin olet tehnyt päätöstä talotoimittajasta. Käytä hänen ammattitaitoaan jo talotoimittajan kilpailutusvaiheessa. Ammatitaitoinen vastaava mestari osaa neuvoa valinnassa ja hänen kannattaa myös lukea kauppasopimus läpi ennen kuin siihen allekirjoituksensa laittaa.
      3. Harkitse vielä ostaisitko jo olemassa olevan talon. Rakentaminen on stressaavaa, ja varsinkin jos ei ole kokemusta rakentamisesta.
      4. Harkitse vielä kerran.
      5. Onnea!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe