Akkutehtaan ja kalalaitoksen takuut pöydälle

veronmaksajana.vaadin

Valtuutetut käyttäkää järkeänne ja kuunnelkaa teitä äänestäneitä.
Ei pilata varkauden taloutta lopullisesti miljoonavastuilla. Akkutehdas ei onnistunut eka kerralla, kalalaitos ei onnistunut kahdella aikaisemmalla kerralla. Mikä nyt on toisin? Ei mikään, tilanne on esim akkutehtaan kannalta huonompi kuin kuusi vuotta sitten. Kilpailu koventunut ja vanhat laitteet. Uudessa yrityksessö puuhamiehenä entinen toimari ja pari "venäläistä". Ei kuullosta sen paremmalle kuin viime kerralla.
Joskus ne alaskirjaukset tulee. Nyt se on parempi tehdä kun Varkaudessa on hyvä pöhinä päällä, ei kahden vuoden päästä kun takuita on miljoonia enemmän!!!

Jättäkää takausasiat pöydälle. Suljettu lippuäänestys jos "puuhamiehet" Husu, Kuronen, Koikkalainen yms teollisuuskylän hallituspelottaa ryhmäkurin puolelta.

Järki käteen kaikille!!

91

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harhaanjohtajat

      Eiku kato se on kuulemma populismia, jos näitä vastustaa.

      Tämmöisiä jutteli viimeksi mm. demareiden kansanedustajaehdokas kun edellisen kerran kalalaitokseen oltiin takuita pyytämässä. Silloinkin homma kaatui nopeasti rahan puutteeseen eikä päästy alkua pidemmälle.

      • kuka.siunoo

        €€€€


    • 300eQunvaalitollo

      Onko tuo ihan tuulella käyvä. Olevinaan "ajaa" pienituloisten asiaa, ainakin tarjousmakkaralla täytetyn kaasurillin vieressä vouhkatessaan.
      Kyllä se köyhiltä ja vähäosaisilta on ensimmäisenä pois, kun takaukset raukeaa maksuun veronmaksajille. Leikataan viimeisetkin palvelut, yms.

      Onneksi ei päässyt läpi, eikä tule pääsemään.

      Jaakko Ikonen otti Sykkeessä kantaa näihin takauksiin. Pelkkää asiaa.

      • onttojasanoja

        Jaakko Ikonen kopioi sanottavansa joko Varkauden lehdestä. Tai toistaa niitä kuultuja asioita jotka nuolevat tavallisen kadunmiehen peppua.Todellisuudessa manttelinperijä on tyylipuhdas tyhjänpuhuja.


      • minneaurinkolaskee

        Tyhjänpuhuja on tuo henkilö joka oli myös aiemmissa vaaleissa ehdolla. Vaalikentillä yritti nuoleskella juurikin näiden tavallisten kadun perseitä, mutta onneksi ei tehonnut kun noin vähän sai ääniä jaossa olleista Rajamäen äänistä. Demarit näyttää riitelevän myös täällä paikallispiireissä, ei riitä että Rinne ja Urpulainen käy valtataistelua.
        Auringonlaskun puole!


      • vastenmirli

        Hyi helv.


    • miettikääpä

      Kyllä nyt ryhmänvetäjien pitää viheltää peli pöydälle ja jäähylle. Sitä vaatii jo lähes kaikki äänestäjät puoluetaustasta riippumatta.

      Muuten seuraavissa vaaleissa persut vie paikat.

    • OTK

      Arvoiset valtuutetut! Jos ajatte kaupunkimme riskisijoituksiin, niin kannatte siitä vastuun.

      Teidän ei kannata toistaa aiempien valtuustojen virheitä. Teollisuuskylä saneeraukseen ja uusi toimitusjohtaja.

    • Pötyjäpiisoo

      Eikö olekkaan järkevää uusia lainat pienemmällä korolla? Pitäiskö nyt kaataa kaikki veronmaksajien niskaan.

      • vastuumiehet.torill

        Hehe. Huumoriveikkokin ilmaantui keskusteluun. Kestikö pokka kirjoittaa nuo kaksi lausetta. Hohoh

        Mutta asiaan, tämä akkutehtaan korttitalo kaatuu joka tapauksessa veronmaksajien syliin. Kun alaskirjauksia tulee joka tapauksessa tehtäväksi, ne kannattaa tehdä nyt eikä kahden vuoden päästä. Ei tilanne paskahoussa parane, kun sinne uuden tortun päkerrät, hetken lämmittää, mutta paska valuu sitten jo lahkeista. Mitä nopeammin päästään uuteen alkuun ja akkutehtaan tiloille uutta käyttöä, niin sen parempi. Akkuja siellä ei koskaan tulla kannattavasti tekemään.

        Kalalaitoksen osalta tilannehan on mitä mainioin. Kalalaitos ei onnistunut kahdella aikasemmalla kerralla, tuskinpa nytkään. Hetken pyörisi ja konkurssi melko todennäköinen.
        Asia jätetään odottamaan tai hylätään. Kaupungin vastuut ei lisäänny kun ei takauksia myönnetä, joten tästä ei toinna sen enempää vouhkata.


        Valtuutettujen on hyvä muistaa. Että kunnan tehtävä ei ole osallistua riskibisnekseen!!!!!

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/12/03/kunnat-konsultit-ja-riskibisnekset-kasikirjoitus




        SANA KIERTÄMÄÄN!!! ILLALLA PELASTETAAN VARKAUS SUUREMMILTA VAHINGOILTA!!


    • Moolokin_kita

      Sen vielä ymmärtäisi, jos tämä kala-altaan hyvin riskaabeli sijoitusleikki toisi mukanaan satoja työpaikkoja, mutta nyt puhutaan maksimissaankin parista kymmenestä. Saman verran häviää Varkaudesta joka kuukausi.

      Akkutehtaassa puolestaan yhden hyvin lyhytkestoisen työpaikan hinnaksi kaikki investoinnit ja kustannukset huomioiden tuli pitkälle päälle toista miljoonaa euroa.

      • Omenanhatt

    • VanhaValtuusto
      • Luottamusvastuu

        Kyllä nyt Karvinen on lähtenyt vedättämään ja määräämään. Jo pienempikin meuhkaaminen riittää luottamuspulaan.

        Karvinen ulos ja akkutehdas alas. Uusi pätevä tilalle.


      • Kala-akku
        Luottamusvastuu kirjoitti:

        Kyllä nyt Karvinen on lähtenyt vedättämään ja määräämään. Jo pienempikin meuhkaaminen riittää luottamuspulaan.

        Karvinen ulos ja akkutehdas alas. Uusi pätevä tilalle.

        Vähemmästäkin on toimitusjohtajaa vaihdettu.


    • saunan.taakse

      Ennustus. Takaukset hyväksytään miltei yksimielisesti. Persut, Keto ja muutama muu äänestää vastaan. Muut kyllä, ikävä näin.

      • tilannetieto

        Ei hyväksytä! Yrityksillä ei ole omia takauksia. Rahattomille ei anneta. Ideana oli, että yritykset työllistäisi ja verotulot yritykseltä ja duunareilta virtaisi kaupungin kassaan.


    • Ajatusten_Osmajoki
      • paskalehti

        Naurettava tuo WL että ilkeää kirjoittaa, ettei vielä ole koitunut veronmaksajille kuluja akkutehtaasta/teollisuuskylästä. Mitä se useana vuotena tapahtunut teollisuuskylän pääomittanen parilla miljoonalla on? Veronmaksajien rahaa juurkin.

        Laittakaas nimet ylös ketkä oli puoltavalla kannalla valtuustossa. Paska osuu tuulettimeen sopivasti ennen seuraavia kunnalisvaaleja!!!



        Voiko noista takauspäätöksistä valittaa jonnekin? Onko ne edes kuntalain, tms. mukaisia, kun kunta lähtee riskibisnekseen, tms.? Valittakaa ihan kiusalla, niin saa kapuloita Husun & Co rattaisiin.


      • PäätäSamaanMäntyyn

        "Akkutehdas ja kalanjalostus ovat olleet suurimmat takaiskut, ja yritys on niistä kärsinyt. Veronmaksajat eivät vielä ole joutuneet suoraan näitä tappiota makselemaan. Se vaihtoehto olisi ollut edessä, mikäli valtuusto ei olisi kallistunut takauksen puolelle."

        Jahas, siispä päätämme kaiken tämän jälkeen nyt taata verovaroin tätä touhua vielä lisää jo toivoa jumalallista väliintuloa. joka pelastaisi Varkaduen. :D


    • Varkkila1

      Nyt ollaan tiedottamisessa vaiheessa: Tehdyt päätökset oli pakko tehdä ja kaikkien on syytä osallistua talkoisiin. Valoa tunnelin päässä...Sumu on hälvennyt...

      Minnaaaa, Huhuuu! Kerroit lapsiperheiden asioiden parantamisen olevan etusijalla, että kaupunki houkuttelee asukkaita jäämään tai peräti muuttamaan takaisin kaupunkiin. Kerrotko meille kaikille, miten lapsiperheiden asema paranee, jos käy jälleen kerran lainatakaukset menee maksuun ja teollisuuskylän miljoonat menee hukkaan? Älä siis selitä, kuinka paljon tuottoa on odotettavissa, jos se onnistuu. Kerro vaan meille, miten lapsiperheiden tilanne paranee, jos kaikki menee maksuun ja käy niin kuin eräs valtuutettu sanoi, että "joskus vaan tapahtuu näin ja takaukset menee maksuun..."
      Kerro lisäksi, kuinka paljon ihmisiä on muuttamassa tänne lisää seuraavina kuukausina, koska nyt jopa läpyskä on ilmoittanut konsernivelan olevan kaksinkertainen muihin naapurikuntiin verrattuna, asukasluku laskee vauhdikkaasti ja sen lisäksi muista lähteistä voidaan todeta asuntojen hintojen edelleen laskevan tulevaisuudessakin?????? Onko siis mahdollista, että yltiöpositiivi oli väärässä ja realisti oli oikeassa???

      • ytdisrujreee

        Minna jää historiaan,,,,,


      • Kala-akku

        Alkuvuodesta, tammi-huhtikuun aikana toista sataa ihmistä on muuttanut pois Varkaudesta...ja poismuutto kiihtyy kuluvan vuoden loppua kohti, jo nähtävissä. Miksiköhän ihmisiä yhä enemmän muuttaa pois Varkaudesta?


    • Kuolevakylä
    • Valitukset.Vetämässä

      Onneksi pankit on ottaneet etäisyyttä kalalaitoksen rahoitukseen. Kyseessä on paha kriisiala ja kannattavuus on negatiivinen ja huononee.

      Heinon Tukku Oy ei pärjää Apetit Oyj:n Kuopion kalatukulle . Varkaus on jo hävinnyt.

      Akkutehdaskiinteistö ei saa vuokralaista.

    • Kuntalakia-ON-rikottu
      • Pekkaedes

        Se kuka (ketkä) valituksen tästä tekee, ansaitsee patsaan torilta!!!

        Hop hop joku kenellä on vielä selkärankaa!!!


      • Hyvä.PEKKA

        Pekka varmasti valittaa. On sanansa mittainen MIES!


    • Moolokin_kita

      "Heh, kaupungin "oma lainakanta" on vain, mutta tosin konserni sitä ja konserni tätä. Tässä on siirtymä aikaakin viisi vuotta..."

      Lopullinen maksaja kuitenkin sama. Kriisikunta mikä kriisikunta, vaikka kuinka kierreltäisiin ja kaarreltaisiin ja kirjanpidolla kikkailtaisiin.

      Riskit toteutuvat.

      • Ajatusten_Osmajoki

        Viidessä vuodessa kaupungista häviää toista tuhatta veronmaksajaa lisää, kun asukasluku tippuu koko ajan.


    • 2017-Kusessa

      VARMASTI RISKIT REALISOITUU. PANKIT TIETÄÄ!

      ASUKAS MAKSAA ja PALVELUT romahtaa!

    • Harhaanjohtajat

      Milläs substanssiosaamisella nämä kaupungin yhtiöidenkaverit ovat päteviä edes arvioimaan kalantuotannon tai akkutehtailun mahdollisuuksia? Epäilen, että aika heikoilla hangilla ollaan.

      Kusisukassa ovat ja se kertoo tilanteen vakavuudesta paljon.

      • Kuntalakia-ON-rikottu

        Substanssiosaamista ei ole. Karvinen naureskellen kertoo satuja. Hän uskoo, mutta takuuseen ei mene. Todellisuudessa "hänkään ei usko"

        Kysyttäessä, miksi akkuyrittäjät eivät tulleet valtustoon esittämään suunnitelmiaan.

        Rajamäki tokaisi, että " yrittäjät tulee tiedoitustilaisuuden kautta esille"

        Tsupari tokaisi, että kommentointi ei kuulu valtuustoon ja heillä on kirjallinen sopimus.

        Karvinen sanoo, että akkuyrittäjät maksaa vuokraa 15 vuotta, joilla maksetaan lainoja.

        Miksei akkuyrittäjät OSTA sitten tehdasta jos se on kannattava?

        TODELLISUUDESSA SE EI OLE ja koko farssi on rakennettu valtuutettujen vedättämiseksi.

        PANKKI TOTESI jo 2014, että AKKUTEHDAS kiinteistönä on lähes arvoton ja ei kata edes pantin arvoa.


    • lapsenusko

      Hih, mistä vetoo, että ensimmäistäkään akkua ei tule tuolta pihalle.

    • MissäTulosvastuu

      "Toimitusjohtajien asiantuntemusta ja ammattitaitoa ei ole syytä epäillä, eikä myöskään kyseenalaistaa hallitusten jäsenten näkemyksiä yhtiöiden tilanteesta ja tavoitteista...."

      http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/osaamista-vaaditaan/

      Näin se paikallis-Pravda taas tarinoi. Eiköhän tappiota tuottavien yhtiöiden hallinnon asiantuntemusta ole aina syytä epäillä. Oli sitten yritys yksityisellä tai julkiselta puolelta. Johdolla pitää olla tulosvastuu.

    • Moolokin_kita

      "Yhtään ei ole veronmaksajien rahaa akkutehtaassa kiinni..." sanoi toimitusjohtaja.

      Samalla logiikalla asuntovelallinen voi sanoa, että yhtään ei ole omaa rahaa kiinni. On vain velkaa, jota rahoitan työstäni saamalla tulolla.

    • rahatmän

      Miten tämä kuulostaa jotenkin tutulta?

      http://luluriikonen.blogit.hameensanomat.fi/2014/09/15/mika-kaikki-onkaan-mennyt-pieleen-sunny-car-center-hankkeessa/

      "Päätösten taustalla puutteelliset tiedot
      Koko SCC-tarina perustuu pääosin kaikkeen muuhun kuin tiedolla johtamiseen. On uskottu, toivottu, selitetty ja tarinoitu. Päätösten valmistelijat sekä ne tahot, jotka ovat olleet tiedon äärellä ja vastuussa päätöksenteon pohjana olevien tietojen riittävyydestä, oikeellisuudesta ja luotettavuudesta, eivät ole olleet tehtäviensä tasalla. Ongelmat näyttävät johtuneen kaupungin puolella erityisesti puutteellisesta hankeosaamisesta, päätösten heikosta valmistelusta sekä puuttuvista dokumenteista. Muitakin syitä voi olla. Päätösten valmisteluun liittyvästä tiedosta ja valmistelupohdinnoista tärkeitäkin osia näyttää jääneen virallisen päätöksentekoprosessin ulkopuolelle. Tietoja on pitänyt itse erikseen hakea ja täydentää, koska virallisissa esittely- ja päätöksentekotilanteissa on usein esitelty hyvin puutteellisia tietoja eikä kysymyksiin ole aina saatu vastauksia. SCC-esittelijänä on toiminut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo. Mikä on esittelijän vastuu siitä, että päätöksentekoon tuodaan päättäjille kaikki tarpeellinen tieto ja päättäjät pidetään koko päätöksentekoprosessin ajan ajan tasalla myös ongelmista? Entä vastuu siitä, että päätösesitykset ovat kaikilta osin perusteltuja ja lainmukaisia? Hyvin kyseenalaista on myös ollut kaupunginvaltuuston puheenjohtajan istuminen yksityisen yrityksen hallituksessa yhtiön miehenä ja samaan aikaan vahvassa poliittisessa vaikuttajaroolissa kaupungin puolella."

    • RiskitRealisoituu

      Lehti kirjoittaa "Takuut pureskeltiin kunnolla".

      Jaa-a, no ei ainakaan tuon valtuustovideon perusteella. Ympäripyöreää liirunlaarumia ilman konkretiaa. Kukaan ei uskaltanut tuoda esille kuinka "uusi" omistaja saa akkutehtaan pyörimään yhtään sen paremmin ja maksaa vuokrat seuraavat 15 vuotta.

      Oli vain uskoa ja toivoa, tai oikeastaan epätoivoa.

      Teollisuuskylän toimitusjohtaja on toistuvasti vakuutellut kuinka hän USKOO edelleen akkutehtaaseen. Jos tämä toinenkin käynnistysyritys on samanlainen katastrofi kuin ensimmäinen, niin en näe kyllä mitään syytä miten hän voisi jatkaa enää sen jälkeen virassaan.

    • rahatloppujamittatäynnä
    • ovas

      Pekka Rauhoitu tämä ei ole oikea paikka poliittiselle keskustelulle , asialinja ei säily.

    • muuttovirta-jatkuu

      Kalalaitos jämähti seinään jo alkumetreillä. Akkutehdas vie loputkin miljoonat .. Ei saada kipeästi kaivattuja varoja. Sairaala sekä koulut ja tiet retuperällä...

    • miksitehämuutakuvoi

      Mites valitusten kanssa? Joko peku laitto menemään?

    • Hienoa-Peku

      On valitettu :)

    • ähäkutti.ähäkutti

      Kiitos Pekka!
      Tässä asiassa sinua tukee lukematon varkautelaisten joukko.

    • mestariainesta

      YLE uutisoi tänään: "
      Kuva: Antti Karhunen / Yle

      Varkauden kaupungin takausvastuut omistamansa Keski-Savon teollisuuskylän luottoihin kasvavat vauhdilla.

      Kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana yhteensä 13 miljoonan euron takauksista teollisuuskylään liittyen. Takauksista 8,5 miljoonaa kohdistuu pitkään tyhjillään olleeseen, konkurssiin ajautuneen akkutehtaan kiinteistöön.

      Kaupunki joutui lisäämään takausmääräänsä tähän kohteeseen 3,9 miljoonalla, koska pankille entinen kiinteistövakuus ei enää riittänyt. Uuden akkutehtaan on määrä aloittaa tiloissa piakkoin.

      Uuteen kirjolohen kalankasvatuslaitokseen Varkauden valtuusto puolestaan myönsi 4,5 miljoonan euron takauksen. Tilat uudelle yritykselle rakentaa Keski-Savon Teollisuuskylä.

      "Riskit selkeämmin esiin"

      Perussuomalaisten valtuutettu Pekka Keto aikoo tehdä takauspäätöksistä kunnallisvalituksen hallinto-oikeuteen. Kedon mielestä Keski-Savon Teollisuuskylä pitäisi saattaa yrityssaneeraukseen.

      ? Teollisuuskyläyhtiö pyörii pelkästään verorahoilla, Keto arvostelee.

      ? Nykyinen tilanne ja riskit pitäisi tuoda päättäjille paljon selkeämmin esiin. Nyt näin ei ole, hän toteaa.

      ? Varkaus on jo nyt selvästi kriisikunta, eikä verorahoja pidä käyttää tällaiseen, Keto sanoo.

      Hän uskoo, että Varkaus joutuu pakkoliitetyksi naapurikuntien kanssa jossain vaiheessa kaupungin surkean taloustilanteen takia."

      Hyvä Perus- Pekka. Kannattaa vielä kyselyttää yhdenvertaisuus muihin Varkauden yrityksiin nähden ja rikkooko takaus valtiontukena EU-n CEUT 108 tai 107 sopimuksien artikkeleitä.
      Rajoittaako ja rikkooko kilpailusääntöjä. Näin nimittäin tekee, vaikka kyseessä kaupungin konserniin kuuluva yritys.





      Vastaa viestiketjuun

    • Pekka.PYSÄYTTI

      Pekka pisti kapuloita ruosteisiin rattaisiin.

    • Konkurssipesä

      Joo, miksi kukaan ei kerro julkisesti TOTUUTTA? Eikö kantti kestä? Totuus lienee valjennut jo aika monelle, hyssyttely on päättymässä. Teollisuuskylän pomo saa edelleen jatkaa hymyillen, niinkö?

      • Suojatyöpaikka

        Kansa tietää.


    • riski-investoinnit

      Kaikki tietää. Ei haluta tunnustaa, että on menty pahasti metsään. Kaikki investointiraha kelpaa, kun ne valuu verotuloina kaupunkiin.

      Nyt näyttää, että ne ei valu.

      • Taloustietäjät

        "Joskus riskit realisoituu....normaalia liiketoimintaa..."

        - Kaupunginvaltuutettu


    • oikein.hahah

      Hahahahahajaja. Kun hiertää, hiertää kovasti Pekan valitukset. Hyvä Pekka, hyvä.

      • uhkailtu

        suoraselkäinen

        4.6.2015 20:13




        Keto tulee tekemään kaksi kunnallisvalitusta ja sitten paljastuu kaikki kuprut vuosien takaa. Saattaa vielä korkeimmassa hallinto- oikeudessa oleva hallintovalituskin tulla sopiasti oy:n hallituksien tasa-arvo 60/40 % kesäkuussa ennen lomia :)


    • HUSUNSANOIN

      Varkautelaiset poliitikot!!


      Hei, kertokaas joku teistä kumileimasimista, että saatteko edes päättää sitä kummallako kädellä peräpeilin pyyhkäsette? Paperin merkin varmaan ryhmäkuri määrää, eikö?? Äänestätte vaikka Aku Ankkaa, jos se on "yhteisen edun! mukaista... Bua haha ahh aahahahahahahah ahah aha haa hah!!!!!!

      • selvittääää

        Hyvä Keto pidä vaan lippu korkealla...äänestäjät on samaan mieltä kuin sinä...asiat pitää selvittää ennekuin takauksia annetaan: Muut selvittäjät kuin kaupunkin virkamiehet jä poliitikot.


      • faktatpöytään

      • la_lehteä_odotellessa

        Ai-jai. Nyt taisi Warkauden Lehden toimitus haukata hatullisen paskaa. Täyttä paskaa koko kirjoitus!
        Nyt toimituksessa häntä koipien väliin ja lauantain lehteen haavoja nuolemaan. ;D


      • stilisointia

        Siellähän se oli pienellä oikaisu WL s. 6 alakulmassa. Etusivun juttu siitä olisi pitänyt olla anteeksipyynnön kera!

        Mutta eihän WL voi nöyrtyä saati sallia HEITÄ moitittavan.

        Samasta syystä toimittaja "stilisoi" vastineita s. 7 mieleisekseen. Pekka Kedon alkuperäinen teksti oli aivan toisen näköinen ja Tiina Grönlundin kotisivuilta voi lukea hänen alkuperäisen tekstinsä.


      • tilauslopetetaan

        Ei saanut Pekka Keto niin näyttävää vastinepaikkaa, kun paljasti WL:n pääkirjoituksen valehtelevan pääkirjoituksessaan törkeää manipulointia Antti Aholta. WL ei ole vallan vahtikoira vaan asianosainen.


      • jämähtäminenmenneeseen
        tilauslopetetaan kirjoitti:

        Ei saanut Pekka Keto niin näyttävää vastinepaikkaa, kun paljasti WL:n pääkirjoituksen valehtelevan pääkirjoituksessaan törkeää manipulointia Antti Aholta. WL ei ole vallan vahtikoira vaan asianosainen.

        Seuraavaksi voisi muistella kuka oli missäkin R-kioskilla myyjänä 70-luvulla. Entä Eka-marketin kassat?


    • kynätön-A-penaali-A

      Warkaudenlehden toimittaja joutuu syömään hatullisen paskaa. Niin onnettomasti on toimittaja valehdellut.

      Mistään ei tiedä.

    • muutospuolue

      Arvoisa Suomen hallitus


      Uncategorized

      2.6.2015

      Oili Harjula




      Ei ole varmaan kovin vierasta teille kuulla ongelmista pienituloisten suunnalta, jotka ongelmat johtuvat siitä, että on niin hitsusti vähän tuota rahaa käyttää mm. jokapäiväiseen arkiseen elämiseen. Eläminenhän koostuu mononemoisista asioita, joista kaiken aikaa saa maksaa rahaa, ja jos sitä ei ole riittävästi, on mahdotonta elää. Onko vieras ajatus? Tiedän toki että edelliset Suomen hallitukset ovat linjanneet ihmisten tulotason siihen malliin, että se tulotaso on kaiken aikaa vaan alentunut, kun taas hinnat ovat kohonneet, niin kuitenkin nyt vetoan teihin uusi Suomen hallitus. Saattaa olla teille tuttua, mutta onko tajunnassa?

      Myös eräs suuri problema on Suomen valtion tuossa ulosottoperimisasiassa/laissa. Samaan aikaan kun mm. entiset kansanedustajat nauttivat 4000 euron eläkkeitä, (vaikka ikää tuskin 40 vuotta heillä) joutuvat pieniä eläkeitä saavat yli 60 v pulittaa niistäkin vähistä eläkkeistään valtiolle aimo osan, sillä armoa ei oikeus anna, koska laki määrää niin, että maksavat, maksavat, vaikka itku kurkussa, kun se saakelin tuloraja on niin pieni. Se on vaan n. 700 euroa/kk, ja jos tulo tuon ylittää, pienen eläkkeen saaja alkaa makselemaan vaikka ei voisi. Vaikka menisi asunto, vaikka menisi ruokarahat, vaaterahat, niin maksaa. Voitko Suomen uusi hallitus puuttua tähän helventinmoiseen vääryyteen, ja nostaa edes sitä tulorahaa niin, etteitävät pieniä eläkkeitä saavat joudu niistä raskaista työvuosistaan mistä tuo pieni eläke on heille langennut, vielä maksamaan lisää. Tai että tuo ulosotto kokonaan poistetaan pieniä eläkkeitä nauttivilta. Itse kuulun tähän samaiseen sakkiin. On myös suuri häpeä, että eläkeistä peritään ja ulosmitataan.

      Monet saavat pieniä eläkkeitä siksi, että Suomen valtio ei ole tehnyt velvollisuuttaan, ja suonut kaikille suomalaisille työpaikkaa. Monet pieneläkeläiset joutuvat hakemaan myös sitten jotakin työtä, jotta saa maksut maksettua. Onhan tämä nyt melkoista omituisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa valtiovalta kuuluttaa, että Suomi on hyvinvointivatio.

      Siispä Suomen hallitus, teillä on töitä.

      • TALOUSSANOMAT

        Vuodesta 1971 kun dollari irroitettiin kultakannasta Vietnamin sodan jäljiltä on USA elänyt muiden maiden varoilla velaksi sotadollareita ja Sisilian huume dollareita on maailma täynnä nyt palataan siihen totuuteen kuin kaikki kuplat puhkeabvat kerralla 2009 aikana :)


        Anonyymi: Pekka Keto
        17.4.2009 0:11


    • Hatullinen

      Antti se taas. Sivupersoona.

    • epäonnistunut

      Yritystukien kanta-asiakkaiden joukosta erottuu joukko kuntia ja kunnallisia elinkeinoyhtiöitä. Ne saavat valtiolta rahaa rakentaakseen alueelleen tiloja yrityksille.


      Suorat yritystuet ovat kuin jäävuoren huippu. Kun katsoo pinnan alle löytyy aina suurempi summa julkisia sijoituksia, lainoja ja takauksia, usein myös riskinottoa kunnan veroeuroilla.


      Otetaan esimerkiksi Varkaus. Kaupungin kaksi elinkeinoyhtiötä yltävät molemmat investointitukien kymmenen kärjessä -listalle.


      Tuilla on rakennettu yrityksille uusia tiloja. Varkauden veronmaksajat ovat taanneet niihin liittyviä lainoja noin 40 miljoonan euron edestä.


      Pasi Paananen:

      "Periaate on kuitenkin se, että kun meillä veroja kerätään Suomessa niin verotulot valtionosuudet ne muodostaa aika lailla yhden potin. Ja jos keskenään ruvetaan kilpailemaan toisen kunnan kanssa siitä, kumpi polkasee hinnat alemmasja saa yrittää niin tää ei lopu koskaan tää kujanjuoksu."


      Grafiikkaa

      Tässä on listattuna yli kymmenen vuoden aikana eniten Ely-keskusten investointitukia saaneet yritykset. Näkyy, että äkillisen rakennemuutoksen alueilla äkillisesti lisääntyivät ainakin yritystuet. Näillä on synnytetty muutamia isoja yrityshankkeita. Kemijärvellä Arktosin kävi jo huonosti.

      Toiseksi suurin tuen saaja etsii parhaillaan kuumeisesti lisärahoitusta pysyäkseen pystyssä.


      Grafiikkaa: European batteries 5,3 milj.€


      Varkautelaisen akkutehdas European Batteriesin on löydettävä ainakin parikymmentä miljoonaa euroa lisää rahaa, tai se menee nurin. Käräjäoikeus on antanut aikaa vuoden loppuun.

      Muutama vuosi sitten akkutehdas sai nopealla tahdilla investointitukia yli 5 miljoonaa euroa.


      Tavalla tai toisella julkislähtöistä rahaa tuli lisäksi 2 miljoonaa lainana Tekesiltä, noin 5 miljoonan lainat ja takaukset Finnveralta, reilu 3 miljoonaa Suomen teollisuussijoitukselta ja samanverran eläkeyhtöiltä. (Yhteensä 19,5 miljoonaa. )


      Ja sitten vielä Varkautelaisen veronmaksajan osuus. Varkaus rakensi European Batteriesille peräti 12 miljoonan euron toimitilat.


      Autossa istuu Varkauden Perussuomalaisten koko valtuustoryhmä.


      Varkaudessa riski on ulkoistettu kunnan elinkeinoyhtiöön, eikä kaupungin omistama yhtiö suostu kertomaan edes paljonko akkutehdas on tällä hetkellä kaupungille velkaa.


      Pekka Keto:

      "Nii, me valtuutetuthan ei olla saatu mitään tietoa sillai. Et se pitää hakee näistä yleisistä julkasuista jos haluaa niinkun enemmän tietoa."


      Pasi Paananen:

      "Niin Jarkko Karvinen oli elokuun valtuustossa meijän nähtävänä kun hän uutena toimitusjohtaja alotti ja kysymys siitä että paljonko teillä on näitä vuokrasaatavia tältä yhtiöltä niin vastaus oli, etten voi kertoa."

      Jos yksityistä rahaa ei vuoden loppuun mennessä löydy, Varkaudelle jää käsiin 45 työtöntä lisää ja 12 miljoonan euron halli.

      • WTFu

        Ja nyt kun vihdoin viimein vuokratuloja olisi saatavissa, pannaan valitus menemään niin että homma pysähtyy.


      • Uskookunnäkee

        Meinaakko oikeesti, että tuolta alkaisi akkuja tulla pihalle?


    • eitaidatonniriittää
    • aft1w

      Pekka, veronmaksajien etu olisi jos vaikka menisit sinä töihin! Helevetti sinun eläkettä joudutaan makaamaan liian monta vuotta.

    • ankkojalehdi

      Pekka ole tiukkana!!

      Yritetään kaikin keinoin saada vetämään valitukset pois.

    • Mahdotonakkuyhtälö

      "Tuotanto alkaa jälleen syksyllä, tuotanto jatkuu..."

      Missä vaiheessa se pääsi koe-eriä lukuuonottamatta edes alkamaan? Jos tilauksia ei ole, niin ei niitä akkuja myöskään valmisteta. Piste.

      Pahoin pelkään, että jää vuokrat saamatta.

    • TulosTaiUlos

      Teollisuuskylän toimitusjohtaja on vastuussa, jos taustoja ei ole selvitetty kunnolla.

    • uhkailua.sekä.muuta

      Joko peku peru valitukset painostuksen alla?

    • Hyvä-Pekka

      Ei perunut.

      • vvalituksett

        Ei taida perua muutkaan valtuutetut....katsotaan miten käy..


    • Akkutehtaankonkurssi

      Liekö se Teollisuuskylän tirehtööri näyttäytyy Sampi-Sampanja festivaaleilla......epäilen.

    • ar.mamut

      Yei jio joo

    • ja.haukiOkala

      Miten näille takuille kävi loppupeleissä. ?

    • Kukatietää

      Tilanne on todella kriittinen, mutta vain persut uskaltavat kertoa asioiden oikean puolen.

      • Moneytalksbullswalks

        Ilmankos täällä käy Demarien äänestäjät ärjymässä hermopinnassa,pelko omien tukirahahanojen kiinnimenemisestä kalvaa yötäpäivää.Hyvä että joku puolue kertoo totuuden ja panee kampoihin


    • Anonyymi

      perunat

    • Anonyymi

      herve herve herve

    • Anonyymi

      perunat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe