Tehoton huumesota?

weagew

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052519748966_uu.shtml

Iltalehden mukaan edelleen samanlainen venkuilu jatkuu kuin Jari Aarnion aikoina. Kansalaisten verorahoja palaa täysin hukkaan. Pitäisikö koko huumeet laillistaa jos ei kerran mihinkään pystytä? Minä en halua rahoittaa tämmöistä tunarointia.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kieltolaki

      Totta kai huumeet pitäisi laillistaa. Huumeiden laittomuus on täydellisesti yksilön vapautta ja ihmisoikeuksia vastaan.

      Huumeet kielleettiin aikoinaan kaupallisista syistä. Se oli monien miltikansallisten bisneksien (lääke, alkoholi, paperi, öljy, puuvilla) etu, että huumeet ovat ja laillissia ja kymmeniä vuosia lobbaamalla ka lahjomalla se onnistuikin.

      Se kuitenkin perustui valehteluun ja propagandaan. Siihen, että huumeidenkäyttö johtaisi maapallon tuhoon. Niin ei vaan ole ja nykyään internetin käyttö on niin arkipäiväistä, ettei kieltolaille löytyy enää niin paljon kannatusta. Sen lisäksi nuoret sukupolvet näkevät paskapuheiden läpi ja sama vanha huumevalehtelu ei enää uppoa nuoriin.

      Kieltolaki alkaa olemaan muutenkin liian kallis ylläpidettävä. Huumeidenkäyttö lisääntynyt huolimatta eksponentiaalisesti ja huumebisnes on niin laajaa ja systemaattisesti pyöritettyä, ettei sitä vastaan pysty enää taistelemaan. Ei vaan rahat riitä. Pian ainoa mahdollisuus on laillistaa huumeet ja kerätä niistä verorahat, mikä helpottaisi ongelmaa monessakin mielessä. Huumerikollisuus poistuisi ja samalla valtiot saisivat huumeet verolle. Luultavasti myös monet laittomat huumejengit aloittaisivat laillisia bisneksejä, sillä jakeluketjut ovat luotu jo valmiiksi pimeillä päiveillä.

      • a3wr

        Juu, ei tässä nykyjärjestelmässä ole mitään järkeä. 90-luvulta asti suomalaiset ovat maksaneet palkkaa miehelle joka on vain levittänyt huumeita Suomeen niiden kitkemisen sijaan. Pikkutekijöitä otettu kiinni. Siis jotain kotikasvattajia ja pikkupoikia. Oikeita tekijöitä ei ole ollut taitoa, halua, eikä uskallusta ottaa itse poliisipäällikkökin on myynyt, tehnyt yhteistyötä ja ehkä mahdollisesti käyttänyt aineita itsekin.

        En oikeasti usko että mikään muuttuu. Konnien tilalle tulee uusia konnia, niin huumekauppaan kuin huumepoliisiinkin. Laillista bisnestä nyt voidaan sentään valvoa.


      • 34tsdf

        Jep. Ei huumesodassa ole kyse mistään "hyvistä" ja "pahoista". On kyse rahasta ja eri isnstanssien hyödyistä. USA:ssa herättiin siihen että kannabiksella voi valtio tehdä rahaa ja sitä puolustavat myös monet pukumiehet ja jakkunaiset. Kannabis on saanut siellä niin sanotusti valkoiset kaulukset.

        Tuolla mitä Aarnio on touhunnut ei ole mitään tekemistä minkään mielipiteiden ja oikeudentajun kanssa. Se oli vain härskiä rikollisuutta, missä päästiin hyödyntämään tätä kannabiksen laittomuutta rahallisesti.


      • wee33

        Kuka rahoittaa esim. Irti Huumeista Ry:tä? En yllättyisi jos kannabiksenvastaista propagandaa rahoittavat myös rikolliset tahot, jotka haluavat kannabiksen pysyvän laittomana jotta oma bisnes pyörii ja hinnat ovat korkealla. Paholainen voi piileskellä papin kaavussa. Näin monesti on.


      • Mossukko
        wee33 kirjoitti:

        Kuka rahoittaa esim. Irti Huumeista Ry:tä? En yllättyisi jos kannabiksenvastaista propagandaa rahoittavat myös rikolliset tahot, jotka haluavat kannabiksen pysyvän laittomana jotta oma bisnes pyörii ja hinnat ovat korkealla. Paholainen voi piileskellä papin kaavussa. Näin monesti on.

        Huumevastaista Usko ja Urheilu- sivustoa rahoittaa ainakin alkoholia valmistava yritys.


      • huumeetlailliseksi
        wee33 kirjoitti:

        Kuka rahoittaa esim. Irti Huumeista Ry:tä? En yllättyisi jos kannabiksenvastaista propagandaa rahoittavat myös rikolliset tahot, jotka haluavat kannabiksen pysyvän laittomana jotta oma bisnes pyörii ja hinnat ovat korkealla. Paholainen voi piileskellä papin kaavussa. Näin monesti on.

        Paholainen piileskelee huume-aineessa ja vie ihmisen mennessään.


      • Diimonni

    • 33333333333333333322

      pitäisköhän kaikki rikokset sallia kun ei niistä ole mihinkään. kiellettyjä ovat mutta silti niitä tapahtuu. selvästi systeemi ei toimi.

      • wea3q12r

        Päihteen ottaminen ja turpaan vetäminen tai varastaminen on ihan eri asioita.

        Kaikki ymmärtävät että turpaan vetäminen on rikos.
        Varastaminen on myös aivan selkeä rikos. Ihmiset käyvät töissä ja keräävät omaisuutta ja heillä on oikeus omalla vaivalla kasattu omaisuus omistaa.
        Jos taasen joku ottaa ainetta joka aiheuttaa ajatuksen lentämistä ja hihittelyä niin kuka siinä kärsii?
        Minun mielestä päihdeaineen ottaminen ei ole sen kummempi asia kuin saunakaljan ottaminen jos siitä ei kukaan kärsi.
        Jos ihminen kärsii itse päihdeongelmastaan eikä häiritse muita niin kyse on kansanterveydellisestä asiasta. Terveysasioita hoitavat lääkärit eikä poliisi.

        Päihdeterveydenhuolto rahoitetaan verotuloilla joita päihdettä ostavat maksavat. Harva aine aiheuttaa samanlaisia terveydenhoitomenoja kuin alkoholi, eli jos meillä on varaa hoitaa alkoholismia niin on varaa hoitaa muitakin riippuvuuksia. Huomautan vielä että poliisi voi sitten tutkia niitä murhia, turpaan vetoja ja varkauksia kun ei tarvitse päihteitä kytätä. Päihteitä myyviä yrityksiä valvoo sitten esim. Valvira.


      • wea3q12r

        Joku kysyy että mites sitten kun on niitä jotka on sekä alkoholisteja, että huume- ja moniongelmaisia?

        Niitä on joka tapauksessa ja niitä on aina se tietty prosentti väestöstä. Tämmöisetkin tapaukset saadaan paremmin terveydenhoidon piiriin kun käyttö ei ole salaista. Näin heidän ongelmiaankin voidaan jo ennaltaehkäistä ja hoitaa. Joistakuista ei tule koskaan kunnon kansalaisia oli laki sitten millainen vain. Heidätkin meidän pitää hoitaa kuten olemme tehneet tähänkin asti. Emme voi sille mitään että kaikista ei ole käymään esim. töissä. Se johtuu monestakin asiasta ja mm. köyhyys periytyy.


      • 43t34rt

        Joku kysyy että mitäs sitten jos koko ihmiskunta sekoaa ja kaikki ovat vain ihan tillin tallin ja kukaan ei tee enää yhtään mitään?

        Sekö on käsityksesi ihmisestä? Olisiko todellakin niin että kaikki ovat semmoisia? Että meitä pitää ase kourassa vahtia että tehdään mitä käsketään?


    • War_of_BS

      Ehdottomasti kaikkien huumeiden myynti tulee päästää vapaille markkinoille. Käyttäjät kantokoot itse vastuun omista valinnoistaan. Lisäksi yhteiskunnalliselta kannalta saadaan verorahat valtiolle ja rikollisuus katki. Ne tahot, jotka nyt rahoittavat toimintaansa korkeiden hintojen takia ja verovapaana tekevät kaikkensa, että useimmat huumausaineet pysyvät laittomina. Siksihän rikollisjärjestötkin vastustavat huumausaineiden laillistamista, koska hinta putoaa ja tulot katoavat.

      • vattuuntunut

        Mua ei lakkaa hämmästyttämästä se, kuinka munattomia arkadianmäelle valitut ovat. Suurimman osan älykkyys on sitä luokkaa, että periaatteessa heidän pitäisi tiedostaa päihteiden (erityisesti kannabiksen) kieltolain älyttömyys valtion, sekä koko maapallon kannalta. Laki on myös teitä raivoraittiita vastaan. Te ette saa apua omaisuusrikoksien selvittämisessä, koska poliisi ei ehdi auttamaan. Poliisilla on kukkien keruu-päivä menossa samaan aikaan. Ei, poliisi ei ehdi metsästämään lapsianne hyväksikäyttäviä petoja, koska on niin tärkeää iskeä kiinni näihin kukkasten kasvattajiin. Ne rikokset on niin helppo selvittää, ettei tilastot kestäisi sitä, että jätetään ne kukat poimimatta ja yritettäisiin edes selvitellä näitä rikoksia, joissa on ihan oikea UHRIKIN. Lisäksi uhrittoman rikoksentekijän rankaiseminen on erittäin kallista ja turhaa. Miksi te haluatte syrjäyttää tällä tavalla ihmisiä, vaikka he ovat ainoastaan kasvattaneet ja käyttäneet jotain alkoholia turvallisempaa päihdettä? Siis mitä vittua teidän päässänne liikkuu? Miten vitussa Päivi Räsäsellä on enää mitään uskottavuutta lääkärinä, kun hän tappelee kannabiksenkin osalta tiedettä vastaan. Mikä vitun lääkäri se sellainen on? Sama koskee kaikkia lääkäreitä suomessa. Te annatte mulle heti halutessani kovia huumeita (bentsot,opiaatit), eikä mun tarvitse edes pahemmin vedättää teitä, mutta te vitun lääkärin irvikuvat ette pysty edes järkevästi keskustelemaan kannabiksesta lääkkeenä. Haistakoon itseasiassa VITTU koko paskavaltio! Suomalaisuus ei mulle merkkaa paskaakaan enää, ihmisoikeuksia poljetaan tässä maassa surutta, eikä vittu edes tajuta, että kustaan vaan omille jaloille näillä hienoilla kieltolaeilla.


      • Experrtti

        Lähes kaikki ihmiset ovat periaatteessa aivan käsittämättömän lahjakkaita ja potentiaalisia ihan mihin vain ihmeisiin ja suorituksiin ja vaikuttamiseen. Homo Sapiens on lajina niin kehittynyt.
        Lajillamme on kuitenkin taipumus kaikenlaisiin harhakuvitelmiin ja uskomuksiin. Keskiajalla poltettiin noitia ja samanlaista käytöstä on vieläkin. Joissain maailmankolkissa ihan konkreettisesti ja toisissa taas vertauskuvallisesti.
        Armeijassa tämmöisen "joukkopsykoosi-ilmiön" huomaa nopeasti. Ensin kaikki on ihan normaaleita ajattelevia ihmisiä, mutta viikon päästä 95% miehistä on täysin aivopesty. Tyypit ovat valmiita vaikka ihan vapaaehtoisesti käydä kuuraamassa vessan hammasharjoillaan jotta se vain herraa miellyttää. Järki palautuu sitten pikkuhiljaa takaisin ja loppuvaiheessa ollaan taas vähän repsahtaneita:) Armeija olisi ihan kiva paikka ilman sitä pakollista aivopesuvaihetta, jonka tarkoitus on alistaa suurin osa miehistä tottelemaan kysenalaistamatta ylempien käskyjä. Minulla ei ole tosin mitään armeijaa vastaan. Itse sain siellä hyvää kohtelua, ehkä siksi että älysin heti mistä on kyse.

        Pointtini on siis että ihmisiä on helppo aivopestä. Muoti on tästä hyvä esimerkki. Mikä näytti eilen hyvältä on taas tänään kaikkien mielestä ihan kauheaa jne.. Ensin vihataan homoja ja sitten heitä suorastaan rakastetaan ja hehkutetaan. Ensin kannabis on USA:n mukaan maailman vaarallisin huume ja sitten taas kohta heidän presidenttinsä sanoo että nuorempanahan sitä polteltiin tämän tästä.. Mielipiteet voidaan muuttaa ja koko maailma seuraa perässä. Ihmiset itse päättävät. On tahoja jotka eivät halua että kuka vaan rupeaa täällä muutoksia käynnistämään. Halutaan pitää se kontrollissa esim. pelolla koska niitä muutoksia voivat panna alulle ihan ketkä vaan. Kestää vain hetken että muotivirtaukset kiertävät koko maapallon.
        Loppujen lopuksi kuka on oikeassa ja kuka väärässä?
        Kaikki ovat loppupelissä oikeassa. Se tässä elämässä vittumaisinta on. Ainut mitä ihmiset voivat tehdä tehdäkseen maailmasta paremman on kunnioittaa enemmän toisiaan.


    • 2w3r3

      No mitäs mitäs.. Poliisihan tekee kansalle töitä. Kansalaiset ovat työnantaja. Kansa itse päättää mitä palveluita he verorahoillaan ostavat. Jos ihminen itse tilaa itselleen häkin ettei pääse tekemään tyhmyyksiä niin se on oma valinta. Ihmiset itse valitsevat minkälaisia lakeja itsellemme halutaan. Ei Suomessa ole mitään diktaattoria joka sanelee. Omaa hölmöyttä jos ihmiset antavat sellaisten ihmisten tehdä päätökset jotka ajavat vain omia kaltaistensa etuja.

      • Drrtorr

        Kannabiksen suhteen "diktaattori" oli arvonta, jolla kannabiksesta tuli Suomessa laitonta.


      • Owl6

        Täytyy vain muistaa että päättäviin ja johtaviin asemiin valikoituu tavallista enemmän sosiopaattisia ja psykopaattisia luonteita. Meidän täytyy olla siis erityisen tarkkoja siitä kenelle annamme valtaa ja laki täytyy olla sellainen että pahikset ei pääse tekemään liikaa pahaan jos he saavat vahingossa valtaa. Tärkeää on luoda kaikenlaisille erilaisille ihmisille turvallinen maa olla sellaisia kuin ovat, kunhan eivät tee mitään täysin törkeää kuten murhaa ketään, tai käytä väärin luottamusasemaansa. Rangaistuksien tulee olla myös sitä kovempia mitä enemmän valtaa ja luottamusasemaa rikoksen tekevällä ihmisellä on. Esim. epärehellistä poliisia tai myrkkysairaanhoitajaa pitää rangaista kovemmin kuin tavallista pulliaista.


    • arewgr

      " Jos ihminen itse tilaa itselleen häkin ettei pääse tekemään tyhmyyksiä niin se on oma valinta. Ihmiset itse valitsevat minkälaisia lakeja itsellemme halutaan. Ei Suomessa ole mitään diktaattoria joka sanelee. Omaa hölmöyttä jos ihmiset antavat sellaisten ihmisten tehdä päätökset jotka ajavat vain omia kaltaistensa etuja."

      Aikalailla on aikaisemmin saneltu ylhäältä alas. Eihän Suomi halunnut alunperin heroiinistakaan laitonta, mutta kun toiset maat oli sitä mieltä että meillä on ongelma. Kannabisäänestyksen äänet meni tasan kun äänestettiin ja valinta ratkaistiin kolikon heitolla. Ei suomalaiset ole koskaan aikaisemmin kovin huumevastaisia olleet, kunnes aloitettiin pelottelun taktiikka. Ihmiset aivopestiin. Se oli sitä vanhan mallin huumevalistusta. Keksittiin kaikenlaisia kauheita tarinoita ja väritettiin totuutta. Se oli propagandaa joka oli lähtöisin USA:sta.

      Kyllähän huumeista on joillekkin vaaraa ja niin on autolla ajamisestakin, mutta ei ne ole mitään oikeita rikoksia. En olisi esim. kannabiksen laillistumisen puolesta kovin huolissani koska se laillistuu aivan 100% varmasti. Sille ei edes voida mitään ettei se laillistuisi vaikka haluttaisiin. Tulevaisuudessa lait tulevat perustumaan tieteellisiin faktoihin ja sitten loppuu tämä mielipiteistä riiteleminen. Asiat tehdään niinkuin on kaikille järkevintä.

    • Kbibbk

      On muuten jännä seikka että länsimaissa väkivalta on ollut jo pitkään laskussa vaikka päihteitä käytetään enemmän. On todettu että ei sillä ole merkitystä onko baarit moneen asti auki tai moneen asti saa kaljaa kaupasta. Eikä sillä ole ollut väliä onko huumeet laillisia vai ei. Väkivalta vähenee koko ajan. Joku outo illuusio ihmisillä kuitenkin että päihteiden sääntelyllä voidaan vaikuttaa johonkin tämmöiseen asiaan. Ei tarvitse. Ihmiset on alkaneet käyttäytyä fiksummin ihan itsestään. Vai polttaako ne penteleet pilveä?!

      • Uuihi

        Veikkaan että ihan yleisen suvaitsevaisuuden lisääntyminen on saanut väkivallan vähenemään. Ihmiset ei provosoidu enää niin herkästi. Poliisin tehtävä on yleinen järjestyksen pito ja se onnistuu parhaiten myös heiltä kun puuttuvat hyvin varovaisesti kansalaisten asioihin. Vihaisia juoppoja toki aina on, mutta nekin vähenee kun syitä olla vihainen on vähemmän.


    • Kjihih

      Pitäiskö Jari Aarniolle vaan antaa anteeksi. Se on ollut vain koukussa helppoon rahaan. Sillä on ongelma. Hoitoon pitäisi laittaa ja päästää pois sitten kun on taas kunnon poliisi.

      • QWEEW44

        Joku tämmöinen kellopeliappelsiinityyppinen ratkaisu. Sopeutus takaisin yhteiskuntaan.


      • w3ewr

        Sehän se olisi hänelle pahin mahdollinen rangaistus että "sopeutetaan" yhteiskuntaan, eli kajotaan hänen aivoihinsa, kunnes ei enää eroa muista lampaista.


    • Jkkkbib

      TV1:llä menossa dokumentti USA:n loputon huumesota. Hyvä dokumentti aiheesta. Suosittelen.

      • veeeteee

        Hyvä dokkari mutta tuskin se junttien mieltä muuttaa. Tosin mikä niiden mielen muuttaisi?


      • aewwe

        Tuosta dokkaristahan kävi hyvin ilmi että tuo huumeiden vastainen pelottelutaktiikka oli ihan tietoinen valinta mikä vain otettiin uudeksi asenteeksi suhtautua aiheeseen. Monet lapset kasvoivat tämän propagandan vallitessa ja omaksuivat tämmöisen ääriajattelun aivan kuin se olisi ainoa totuus. Vanhempana ovat sitten ihmetelleet että mitäs hemmettiä? Meitähän on huijattu. Asioilla on monta puolta. Vähän samanlaista olisi jos esim. homoseksuaalisuutta vastuttettaisiin argumenttina että siitä repeää persereikä ja siksi se on kielletty.


      • aewwe

        Eikös ne ihmiset ihan itse päätä siitä kuinka paljon ne niitä huumeita käyttävät? Oletetaan että koko maailma sekoaa automaattisesti heti jos unohdettaisiin tämä muutaman kymmenen vuotta voimassaollut kieltolaki ja palattaisiin takaisin siihen vanhaan aikaan jolloin jopa heroiinia sai apteekista. Kumma kyllä me kaikki olemme sen sukupolven kasvattamia jotka saivat sitä heroiinia apteekista. Mikä oli lopputulos?


      • dddddddddde3x
        aewwe kirjoitti:

        Eikös ne ihmiset ihan itse päätä siitä kuinka paljon ne niitä huumeita käyttävät? Oletetaan että koko maailma sekoaa automaattisesti heti jos unohdettaisiin tämä muutaman kymmenen vuotta voimassaollut kieltolaki ja palattaisiin takaisin siihen vanhaan aikaan jolloin jopa heroiinia sai apteekista. Kumma kyllä me kaikki olemme sen sukupolven kasvattamia jotka saivat sitä heroiinia apteekista. Mikä oli lopputulos?

        lopputulos paljon vanhoja alkoholisteja. elämän kierto aloitettu yskänlääkkeellä nimeltänä heroiini. jos tämä on sinusta hieno juttu niin se on sinun asiasi.


      • wa4er

        Syytät siis huumeita siitä että maailmassa on alkoholiongelma? Mielestäni alkoholiongelma on kieltolain syytä, koska ihmisille alkoholi on ainoa laillinen vaihtoehto. Kaikille ei alkoholi kuitenkaan sovi. Ihmisellä pitää olla vapaus valita. Ei voida perustella totaalista kieltoa kaikilta sillä että on olemassa marginaalinen määrä ihmisiä jotka eivät osaa hallita elämäänsä.


      • wseg

        Jos alkoholisti menee katkolle jotta saadaan ryyppyputki poikki niin sille annetaan bentsoja. Ihmiset voisivat lopettaa juomisen niillä bentsoilla myös kotonaan jos niitä olisi saatavilla.


    • ajatelkaapas

      Huumeet sais puolestani laillistaa mutta samalla jokainen narkomaani joka edes kerran on varastanut tms rahoittaakseen käyttönsä saisi vaikka ampua. Nimittäin ko harrastus ei ole rahattomien laji!

      • zsdewrs

        Laittomuushan se niistä kalliita tekee. Ajattelee vaikka subutexin ongelmakäyttäjää. Se pilleri voi maksaa kadulla 100€. Jos semmoinen riittää vaikka 3 päivää niin kyl on kohta tyypiltä rahat loppu. Ei huumeiden/lääkkeiden valmistus oikeasti paljon mitään maksa. Se on vähän niinkuin alkoholinkin kohdalla että hinnasta 95% on veroja. Ei sen kossun tekeminen maksa paljon mitään.


      • wer32w

        Niin jos ajatellaan että narkomaani käyttäisi vaikka 1000€ kuussa huumeisiin ja siihen pitäisi olla vielä asunto ja ruokaa ja laskuihin rahaa. Ja tuo 1000€ menee jonkun rikollisen taskuun niin eikö se ole ihan sama jos valtio antaisi nuo lääkkeet sille puoli-ilmaiseksi?


      • peolk

        Tottakai kustannukset ovat valtiolle suuremmat jos narkkarit epätoivoissaan tekevät varkauksia ja murtoja jotta saavat rahaa ostaakseen huumekauppiailta kalliita huumeita verrattuna siihen että ne olisivat heille ilmaisia. Tietysti johonkin raja pitää vetää, mutta ainakin kannabista ja unikoita ihmiset voivat kasvattaa itse.


    • Vlkif

      Tästäkun lukee näitä Suomi24 huumeet keskusteluita, niin näkee huumeidenvastaisen sodan konkreettisen lopputuloksen. Tämä on saavutettu:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe