Toimeentulotuen hakeminen helvetistä

kesäprotuko

Eli olen opiskelija ja olen nostanut opintolainaa maksimin tältä vuodelta eli 4 000€. Tuosta on nyt jäljellä 250€. Kesäkuun vuokraa ei edes ole vielä maksettu ja vuokra on noin 400€.

Kävin tuossa jotakuinkin juuri se 7 päivää sitten hakemasta sossusta toimeentulotukea kesä- ja heinäkuulle jolloin en saa mitään tuloja. Kesätöitä olen hakenut, moneen haastatteluun päässyt mutta paikkaa en ole saanut. Näistäkin oli todisteet paperilla ja muutamalta firmalta vielä pyysin todistuksen että olin hakenut paikkaa X ja olin ollut paikkaan X haastattelussa, hakemus oli heillä tallessa ja lähettivät myös sen niistä parista paikasta kun kysyin. Tiliootteet olivat kahden kuukauden ajalta. Auton (pakollinen kulkuväline kouluun päästäkseni) rekisteriote ja hinta-arvio (500€) molemmat pistin mukaan. Esitäytetyn veroilmoituksen laitoin mukaan sekä erittelyosan. Varallisuusselvityksen tein ja laitoin mukaan. Monia muitakin liitteitä laitoin mitä se sossuntäti oli paikanpäällä pyytänyt.

Kun viimein olin saanut opiskelun ohella kaikki nuo paperit kerättyä kävin sitten vielä ne paikanpäällä tarkistuttamassa ja kaikki oli kuulemma kunnossa. Kaikki tarvittavat liitteet olivat oikeat niinkuin se tantta siellä olikin sanonut ja tarvittavat liitteet olivat mukana.

Eilen sain ilmoituksen kuinka en ole oikeutettu toimeentulotukeen, koska minulla on auto joka pitäisi ensin myydä. Hienointa tässä on se, että tuota autoa ei kukaan ostaisi ja itselläkin kokoajan pelko, että milloin se jättää tienposkeen.

Kävin tänään kunhan vitutukseltani sain itseni kotoa lähtemään sitten tuolla sossulla mihin hakemuksen jätin ja sama tantta oli taas kerran vastassa. Kysyin häneltä perusteluja miksi hakemus hylättiin. No ensinnäkin minun tiliotteeni oli kuulemma sitten 2pvä vanha joten siinä oli yksi syy. Sitten oli tietenkin tuo auto. Kolmanneksi minulta kuulemma puuttui lukuisia liitteitä ja muita todistuksia vaikka juuri tämä samainen tantta oli sanonut että kaikki tarvittavat paperit olivat kunnossa. Eipä siinä sitten mitkään selitykset auttanut minun osaltani ja kiukuspäissäni sitten hiukan huudahdin tantalle "Kai se sitten pitää lähteä kadulle myymään itseään että saa vuokran maksettua ja syötyä muuta kuin kynsiä. Kaiken maailman mamuille ja musulmaaneille jotka vain nostavat rahaa tekemättä mitään rahaa kyllä irtoaa mutta kotimaan asukille ei irtoa senttiäkään".

Lähdin sieltä huoneesta ovet paukkuen ja aulassa istuvien ilmeistä päätellen he olivat selvästi "avautumiseni" kuulleet. Tämä tantta sitten kiiruhti vielä perääni ja pyysi tulla hetkeksi vielä niin puhuttaisiin hieman. No menin sitten vielä takaisin kuuntelemaan vaikka mieli teki jo lähteä. Mitään muuta en tästä tantasta enää irti saanut kuin numeron psykiatriselle osastolle että varaisin ajan ja puhuisin siellä jollekulle. Tässä kohtaa pettivät hermot lopullisesti ja lähdin vain vielä kovemmin ovet paukkuen ja todellakin toivon että ainakin jotain meni rikki ja pahasti siinä kun ovi pamahti kiinni.

Näinkö täällä oikeasti kohdellaan ihmisiä. Ensin kerrotaan miten kaikki on kunnossa ja viikon päästä kaikki on täysin päin vittua. Saa sitten nähdä millä tuonkin 150€ kehitän kesäkuun vuokraan. Toiste en kyllä enää samaan puljuun mene.

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Misssäää

      Missä kunnassa toiminta on noin naurettavaa :O kaikki tuntuu väärältä, ensinnäkään autoa ei tarvitse myydä kaikki muutkin tuntuu olevan jonkun maanantaivitutuksen aikaansaannosta!! todella harmillista ):

      • esson_baarista_kuultua

        tää oli se sama kunta missä somali sai 10000e kultahampaat ja manne 35000 mersun


      • Joopajoofewa

        Pimeillä rahoilla voi ostaa mitä vaan. Rikollisilla voi olla oikeus toimeentulotukeen mutta silti rahaa kaikenlaisiin asioihin sitten sillä rikollisella rahalla.

        Muuten ihmeellistä junttimaista provosointia. Ei sieltä kukaan saa mitään perusteetta, eikä edes perustellusti juuri kukaan. 50% ei tukea hae vaikka olisi oikeutettu. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1447896376180.html

        Aivan junttimaista "minun verorahoilla" huutelua, kun ei sivistys ja tieto ole kunnossa.


    • aina.sama

      Joo, toi juttu on se sama, mitä mullekki tapahtu. Miks se aina menee juuri näin?

      • törttöä

        Itse menin hakemaan kelasta kesäopintotukea jotta saan lopputyöni yliopistoon tehdyksi eikä tartte mennä töihin.Tähän tukeen olin kaikinpuolin oikeutettu ja kesällä voi suorittaa kursseja (jos sellaisia tarjolla)tai tehdä lopputyötä.Vielä on ensi vuosi aikaa olla yliopistossa muutoinkin kirjoilla.Virkailija alkoikin sönköttämään, että tiedänkös, että minulla on oikeus kuntoutustukeen jos minulla on sairauksia ja onkos minulla sairauksia, eikö mukamas mitään ole,jne...Tenttasi myös aionkos lainkaan mennä töihin syksyllä ja työttömyyskorvausta on oikeus sitten saada.Olin ihan että mitä helvettiä...minähän haen tässä nyt opintotukea kesälle ja opiskelen alaa jossa on on töitä. Enkä ole sairas tai kuntoutuksen tarpeessa-työtkin (hanttihomma)lopettanut opintojen vuoksi vasta 3 viikkoa sitten.Ja ollut viimeksi työttömänä 15 v.sitten. Virkailija ilmeisesti teki päätelmänsä kunnostani sillä perusteella kun edellisistä luentokursseista opintopisteineen on jo aikaa ja nyt vasta teen lopputyötä.Eipä juolahtanut hänelle mieleen kysyä olenko ollut koko sen ajan töissä.Olin tosi vihainen mielessäni ja tein Kelalle reklamaation.Pahoittelivat.


    • NäinLakiaNoudatetaan

      Kuukauden tulot, varat ja menot - jos eivät yllä toimeentulotuen minimirajaan toimeentulotukea on maksettava.

      Halpaa autoa eivät voi edes velvoittaa myymään - varsinkin kun tarvitset sitä. Ökyauto on ihan eri juttu.

      Ensin valtetaan päätöksestä lautakuntaan, jossa päätös todetaan oikeaksi. Sen jälkeen valitat hallinto-oikeuteen, jonka päätöksen perusteella saat toimeentulotuen noin vuoden kuluttua.

      Näin meillä toimeentulotuki irtoaa hyvin helposti ...

      • AP123

        Kiitos vinkistä. Onneksi ei vuotta kauempaa mene


      • MaijaMajava

        Minä olen saanut lautakunnan päätökset ihan inhimillisessä ajassa ja tasan yhden kerran valitukseni ei ole mennyt läpi lautakunnassa, kaikissa muissa (lukuisissa) tapauksissa on.


    • öouöoioiuio

      Mistähän johtuu, että sosiaalityöntekijät kokevat lain määrittelemien aikarajojan olevan "rahat heti tänne" tilanteita? Sosiaalitoimi on oppinut käyttämään järjestelmää väärin (eli karsimaan ne toimeentulotuen hakijat, jotka eivät osaa taistella mätää käytäntöä vastaan), joten pitäisihän heidän tietää, että pelkkä toimeentulotukihakemuksen normikäsittely tarkoittaa lain mukaisia aikarajoja ylittämättäkin melkoisen pitkää paastoa toimeentulotuen hakijalle.

      Mistä ihmeestä sosiaalityöntekijät ovat saaneet päähänsä, että toimeentulotuella voisi "shoppailla"? Toimeentulotuki riittää lähinnä monipuoliseen ruokaan ja muihin pakollisiin menoihin. Muihin menoihin kuten esim. vaatteisiin, kodinkoneisiin ym. rahat on säästettävä tinkimällä monipuolisesta ruokavaliosta. Mitä yksipuolisempi ravinto, sitä enemmän rahaa rittää muihin menoihin.

      Saavatkohan sosiaalityöntekijät jonkun proviikan jokaisesta säästyneestä toimeentulotukieurosta? Näyttäisi nimittäin siltä, että heillä ei ole enää mitään käsitystä rahan arvosta tai siitä, mitä vaikutuksia kuukauden/kuukausien rahattomuudella on toimeentulotuen hakijan elämässä?

    • SossullePataan

      "No ensinnäkin minun tiliotteeni oli kuulemma sitten 2pvä vanha joten siinä oli yksi syy. Sitten oli tietenkin tuo auto. Kolmanneksi minulta kuulemma puuttui lukuisia liitteitä ja muita todistuksia vaikka juuri tämä samainen tantta oli sanonut että kaikki tarvittavat paperit olivat kunnossa."

      Jos tiliote on sossun mielestä vanha niin pitäisi pyytää lisäselvitys eikä hylätä hakemusta. Tuon hintainen auto ei saa vaikuttaa toimeentulotukeen ainakaan välittömästi tuskin ollenkaan joten ei tuollakaan perusteella voi toimeentulotukea hylätä LAILLISESTI. Tuon kolmannen kohdan vuoksi kannattaa äänittää nuo keskustelut salaa, koskee kaikkia viranomaisia.

      Oikaisuvaatimuksen lisäksi tuosta kannattaa tehdä kantelu.

      • kloj

        Hakemusta ei saa hylätä ilman lisäselvityksen mahdollisuutta.
        Kaikki tuossa meni väärin.
        Kysy asiaa toiselta virkailijalta samasta sos.toimistosta ja kerro että haluat selvyyden ennen kuin teet kantelun kohtelustasi hallinto-oikeuteen.

        p.s Ei ole maahanmuuttajien vika jos jossain sos.toimistossa on puupää virkailijana.
        Turhaan sinä heistä tuossa yhteydessä kiukkusit.


      • SossullePataan

        Tee heti uusi hakemus. Mulle kävi viime vuonna niin että sain kaksi erimerkkistä päätöstä samasta asiasta kahden viikon välein kun tein uuden hakemuksen koska eivät vastanneet itseoikaisuvaatimuksiin. Sossun typeryyttä kuvasta hyvin se että väittävät molemipa päätöksiä laillisiksi, tuo on yhtä mahdotonta kun ikiliikkujan keksiminen. Itse asia on hoidettu kun se jälkimmäinen päätös oli myönteinen ja sossu kuvitteli selviänsä laittommuudesta sillä, ei selvinnyt. Asian käsittely on vieläkin kesken ja nyt tutkitaan virhanhaltjoiden virkatoimien laillisuutta kun esimiehet hommasivat itsensä vaikeuksiin jatkamalla laittomuuksia sen ensimmäisen päätöksen tehneen virkailija suojelemiseksi. Saas nähdä kuinka ämmien käy, helpolla eivät tule pääsemään. Saattaa tulla vielä "pataan" joillekin.


    • ent.opiskelija

      Joo mun mummu asuu kanadassa ja tarvisin lentokoneen.,kun ei jaksa näin nuorena kävellä tai polkupyörällä voi kaatua joten kypärään kans rahhoo!

    • Nytenymmärrä

      Sulle on tullut päätös toimeentulohakemukseesi, ei ne mitään sellaista ilmoittele ettet olisi oikeutettu toimeentulotukeen. Päätöksessä on selvät perustelut lain pykälineen ja laskelmineen miksi hakemuksesi päätös on kielteinen.

      • EiVirkaVastuuta

        Ei sitä kirjallista päätöstä välttämättä anneta.


      • SossullePataan
        EiVirkaVastuuta kirjoitti:

        Ei sitä kirjallista päätöstä välttämättä anneta.

        Yksi sossun nykytredeistä on päätöksen tekemättä jättäminen vaikka se on yksiselitteisesti laitonta. Laitonta on myös jättää kirjallinen päätös antamatta hallintolaki 7:43§.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#L7P43
        Usein käy niin että virkailija tekee tahllisen virkarikoksen jättämällä päätöksen tekemättä ja merkitsemällä hakemuksen tietoihin että asiakas peruutti hakemuksen. Siksi kaikki keskustelut viranomaisissa kannattaa äänittää ja tuosta äänittämisestä ei etukäteen kannata eikä tarvitse kertoa kenellekkään.


    • jepulis5we

      Myy se auto äidille 1€:lla, omistajaksi tulee äitisi ja haltijaksi sinä. Ongelma ratkaistu

      • hgihhjhj

        Juuri näin kannattaa tehdä.

        Rikkaat kuvittelevat toimeentulotuen olevan helppoa rahaa kun tietävät helpot keinot maksimoida tuen määrän.

        Köyhä kuvittelee, että järkevä toiminta osoittaisi ettei hän käytä rahaa harkitsemattomasti ja hän todella tarvitsee tukea. Lopputuloksena taloudellisesti järkevä ihminen saa kuitenkin vähemmän tukea kuin järjettömästi rahaa käyttävä ihminen.


      • HallelujaAamen
        hgihhjhj kirjoitti:

        Juuri näin kannattaa tehdä.

        Rikkaat kuvittelevat toimeentulotuen olevan helppoa rahaa kun tietävät helpot keinot maksimoida tuen määrän.

        Köyhä kuvittelee, että järkevä toiminta osoittaisi ettei hän käytä rahaa harkitsemattomasti ja hän todella tarvitsee tukea. Lopputuloksena taloudellisesti järkevä ihminen saa kuitenkin vähemmän tukea kuin järjettömästi rahaa käyttävä ihminen.

        TUo on niin totta.. olen joutunut itse elättämään aikoinaan itseni ja lapseni 85€/kk budjetilla, koska sossusta nyt vaan ei saanut mitään apua ikinä. Naapurin baarikärpäsille sen sijaan rahaa, ruokakuponkeja ja maksettuja laskuja virtasi solkenaan...


    • aika.sosiaaliohjaajalle

      Ohjeistan sinua varaamaan aikaa ton sossun sosiaalityöntekijälle. Ovat ihan eri maata kuin nuo etuuskäsittelijät, joista moni jopa näyttää enemmän tai vähemmän joltain mielenterveyspotilaalta. Käytös on myös samanlaista. Eivät välttämättä tunne toimeentulolakia kuin välttämättömimmän verran ja silloinkin ihan kiusallaan tekevät vääriä päätöksiä tyyliin ettei se hakija kuitenkaan tiedä/uskalla valittaa päätöksestä.

      • lkopg

        Millä tavoin etuuskäsittelijä eroaa sosiaalityöntekijästä?
        Millaisen koulutuksen etuuskäsittelijän virka edellyttää?


      • priuopiugiopfe

        Tuo taitaa olla "aika.sosiaaliohjaajalle" oma näkemys.

        Minulla taas on sellainen näkemys, että jotkin sosiaalityöntekijät ovat melkoisen sairaita yksilöitä ja etuuskäsittelijät tekevät rutiinityötä - usein sen perusteella, mitä sosiaalivirkailijat neuvovat.


      • SossullePataan
        priuopiugiopfe kirjoitti:

        Tuo taitaa olla "aika.sosiaaliohjaajalle" oma näkemys.

        Minulla taas on sellainen näkemys, että jotkin sosiaalityöntekijät ovat melkoisen sairaita yksilöitä ja etuuskäsittelijät tekevät rutiinityötä - usein sen perusteella, mitä sosiaalivirkailijat neuvovat.

        Jotkut sairastuvat siitä että heillä on valtaa ja oire on yleensä se että kuvittelevat sen vallan olevan rajatonta. Toki harkintavaltaa on mutta vain niissä asoissa jotka laki antaa, ei muissa eikä läheskään kaikissa asioissa.

        Sairastuneet sossutantat käyttävät harkittua mielivaltaa lähes poikkeuksetta asiakkaan vahingoksi. Lisäksi he kuvittelevat että heidän mielipiteensä ja sanomansa ovat vahvempia kun kirjalliset dokumentit ja yllätys on sitten suuri kun tulee HaO:ssa "pataan" ja sitten on naama norsunvitulla kauan aikaa.

        Valtaan sairastuneita on eniten sossuussa, työkkärissä ja Kelassa eli siellä missä asiakaat yleensä eniten luottavat viranomaisiin eivätkä osaa/uskalla kyseenalaistaa noiden sairaiden virkailijoiden päätöksiä. Taudin oireista kuvitellan jopa olevan hyötyä yhteiskunnalle mutta tuo on lyhytnäköistä "pakkasella-housuun-kusemista" koska hintalappu tuolle toiminnalle on rahassa mittaamaton ja kyllä siinä rahaakin palaa kun maksetaan eläkettä kymmeniä vuosia noiden sairaiden virkamiesten aikaansaamille ennenaikaisille eläköitymisille.


      • 76578507867589587i
        SossullePataan kirjoitti:

        Jotkut sairastuvat siitä että heillä on valtaa ja oire on yleensä se että kuvittelevat sen vallan olevan rajatonta. Toki harkintavaltaa on mutta vain niissä asoissa jotka laki antaa, ei muissa eikä läheskään kaikissa asioissa.

        Sairastuneet sossutantat käyttävät harkittua mielivaltaa lähes poikkeuksetta asiakkaan vahingoksi. Lisäksi he kuvittelevat että heidän mielipiteensä ja sanomansa ovat vahvempia kun kirjalliset dokumentit ja yllätys on sitten suuri kun tulee HaO:ssa "pataan" ja sitten on naama norsunvitulla kauan aikaa.

        Valtaan sairastuneita on eniten sossuussa, työkkärissä ja Kelassa eli siellä missä asiakaat yleensä eniten luottavat viranomaisiin eivätkä osaa/uskalla kyseenalaistaa noiden sairaiden virkailijoiden päätöksiä. Taudin oireista kuvitellan jopa olevan hyötyä yhteiskunnalle mutta tuo on lyhytnäköistä "pakkasella-housuun-kusemista" koska hintalappu tuolle toiminnalle on rahassa mittaamaton ja kyllä siinä rahaakin palaa kun maksetaan eläkettä kymmeniä vuosia noiden sairaiden virkamiesten aikaansaamille ennenaikaisille eläköitymisille.

        Hyvin kirjoitettu.

        Tosiaan yhteiskunta maksaa aika paljon ylimääräistä, jos lain mukainen toimeentulotuki haetaan hallinto-oikeuksien kautta.


      • 25-11
        lkopg kirjoitti:

        Millä tavoin etuuskäsittelijä eroaa sosiaalityöntekijästä?
        Millaisen koulutuksen etuuskäsittelijän virka edellyttää?

        Monesti kai ovat isommissa kaupungeissa merkonomeja nämä etuuskäsittelijät.


      • kljo
        25-11 kirjoitti:

        Monesti kai ovat isommissa kaupungeissa merkonomeja nämä etuuskäsittelijät.

        Merkonomikoulutuksella sosiaalityössä toimeentulotukien käsittelijänä?
        Ei hyvä.


      • Sossupaholainen
        kljo kirjoitti:

        Merkonomikoulutuksella sosiaalityössä toimeentulotukien käsittelijänä?
        Ei hyvä.

        Eivät tee sosiaalityötä, vaan laskevat perustoimeentulotuen( ei harkinnanvaraista).


      • klor
        Sossupaholainen kirjoitti:

        Eivät tee sosiaalityötä, vaan laskevat perustoimeentulotuen( ei harkinnanvaraista).

        Eli toimeentulotukilaskurilla raksuttavat mahd. joustamattoman laskelman kokonaiskuvaa huomioimatta?


      • PerustuloParas
        klor kirjoitti:

        Eli toimeentulotukilaskurilla raksuttavat mahd. joustamattoman laskelman kokonaiskuvaa huomioimatta?

        No jos olis perustulo niin sossut vois keskittyä siihen mihin niiden pitäisikin eli sosiaalityöhön eikä ihmisten tiliotteiden kyttäämiseen.

        Paitsi että ne haluaa tehdä sen. Joku sossunämmä kansanedustaja sanoi että ne nimenomaan haluaa kyttäillä ihmisten tiliotteista missä ne liikkuu ja mitä ne ostaa, jne.

        Onko missään kerrottu että kun tttuki siirtyy 2017 Kelaan, niin täytyykö niillekin toimittaa tiliotteet?

        Vai tuleeko silloin perustoimeentulotuki tulojen perusteella automaattisesti kuten asumistuki?


      • SossullePataan
        Sossupaholainen kirjoitti:

        Eivät tee sosiaalityötä, vaan laskevat perustoimeentulotuen( ei harkinnanvaraista).

        Yksi etuuskäsittelijä aikoinaan käytti sellaista valtaa jota ei edes hallinto-oikeudella ollut. Teki laittoman takaisinperinnän ja vielä väitti ettei se ollut edes takaisinperintä. HaO oli toista mieltä ja "pataan" tuli. Nyt sama ämmä on liemessä pärstäkertoimen käytöstä yms, ja esimiehet säestää ja keksii toinen toistaan suurempia valheita joita ei kukaan usko ja ovat siksi liemessä itsekin. En sitten ymmärrä millään mikä panee tekemään tuollaista.


      • NäinSeVaanMenee
        kljo kirjoitti:

        Merkonomikoulutuksella sosiaalityössä toimeentulotukien käsittelijänä?
        Ei hyvä.

        No onhan niitä kirjekurssin käyneitä merkantteja myös te-toimistossa tekemässä "kuntoutuspäätöksiä"......


      • sossu_maksaa
        SossullePataan kirjoitti:

        Yksi etuuskäsittelijä aikoinaan käytti sellaista valtaa jota ei edes hallinto-oikeudella ollut. Teki laittoman takaisinperinnän ja vielä väitti ettei se ollut edes takaisinperintä. HaO oli toista mieltä ja "pataan" tuli. Nyt sama ämmä on liemessä pärstäkertoimen käytöstä yms, ja esimiehet säestää ja keksii toinen toistaan suurempia valheita joita ei kukaan usko ja ovat siksi liemessä itsekin. En sitten ymmärrä millään mikä panee tekemään tuollaista.

        Usein nuo etuuskäsittelijät tekevät mitä pomo heiltä pyytää, muuten saattaa tulla kenkää tai uusi sijoitus, ellei sitten painostuksesta ja ilkeilyn seurauksena sosiaalityöntekijä vaihda työpaikkaa vapaaehtoisesti. Nämä työpaikat ovat rikollisten hallinnoimia kiusantekotoimistoja, jota ohjaa aivan jokin muu kuin moraali ja oikeudenmukaisuus.

        Tästä syystä päätöksenteon uudelleenjärjestely on arkipäivää sosiaalitoimessa jotta rikolliset eivät joutuisi vastuuseen. Koeaika on pitkä jolla varmistetan että työntekijä on systeemin orja. Ohjeistukseksi annetaan tehdä vääriä päätöksiä joita perustellaan sosiaalitoimen "käytännöillä ja ohjeistuksilla" joita ei tietenkään ole missään virallisesti olemassa koska ne voitaisiin todeta lainvastaisiksi.

        Mikäli valituksesta käy selkeästi ilmi laiton toiminta muuttavat sossut päätöksensä itse, mutta usein he luottavat siihen ettei ihmiset viitsi valittaa. He tietävät riskittömyyden vääriä päätöksiä tehdessään. Se että he joutuvat edesvastuuseen on äärimmäisen harvinaista, mutta nämä laittomat päätökset ovat todella yleisiä.

        Nämä tantat eivät koskaan tunnusta vääryyttään


      • SossullePataan

        "Mikäli valituksesta käy selkeästi ilmi laiton toiminta muuttavat sossut päätöksensä itse, mutta usein he luottavat siihen ettei ihmiset viitsi valittaa."

        "Nämä tantat eivät koskaan tunnusta vääryyttään"

        Koko teksti on täyttä totta, yllä olevat lainaukset erittäin täyttä totta.

        Noihin laittomuuksiin on aika vaikea päästä käsiksi. Aina keino on todisteiden kerääminen noita nilkkejä vastaan. Kirjallisten todisteiden lisäksi ne voivat olla äänitettyjä keskusteluja ja puheluita. Näyttävät itse antavan jatkuvasti uusia aiheita ja todisteita toimimalla typerästi ja yhä peittelmättömämmän laittomasti.

        Olen aivan tarpeeksi kauan yrittänyt pehmeillä keinoilla selvitellä noita asioita mutta ei siitä mitään tule kun vastapuoli pelaa sikaa ilman sääntöjä, jatkossa otteet kovenee pysyen silti laillisina. Ykköstavoite on saada nuo virkanilkit käräjille ja jos edes jonkin tuomion saavat niin se on sitten jo extraa. Oikeasti aika pelkureita ja raukkoja tosipaikan tullen ovat ja itku ja parku on oleva suuri kun joutuvat "istumaan omalla persauksellaan tuleen".


      • Suosittelenkapinaa
        lkopg kirjoitti:

        Millä tavoin etuuskäsittelijä eroaa sosiaalityöntekijästä?
        Millaisen koulutuksen etuuskäsittelijän virka edellyttää?

        Etuuskäsittelijät on yleensä merkonomeja. Sossutädit on yliopistokoulutettuja. Vain promille vääristä päätöksistä riitautetaan ja niihin haetaan muutosta.


    • tätämieltä

      Nykyinen toimeentulotukijärjestelmä on kestämätön ja epäoikeudenmukainen. Niin paljon kuulee näitä tapauksia, että tilit nollassa ja silti ei tukea. Ja toiset taas saavat lähes hetkessä. Riippuu ihan paikkakunnasta ja virkailijasta, saako tukea vai ei. Tämä, jos mikä on väärin eikä laisinkaan vastaa sitä, mitä laissakin sanotaan, että jokainen Suomessa vakituisesti asuva on oikeutettu sosiaaliturvaan. TTT Kelalle, virkailijoille kunnon koulutus lainsäädännöstä ja ohjeistus kriteerien tarkastuksesta sekä kunnon saktiot väärien ja laittomien päätöksien tekemisestä. Luulisin, että kansa voisi paremmin ja rahaakin säästyisi.

      • SossullePataan

        Järjestelmä itsessään on ihan hyvä jos se toimii niin kun lainsäätäjä on sen tarkoittanut toimivan. Ongelma on lain toimeenpanijat jotka toimivat väärin ja jostain ihmeen syystä lähes koko Suomessa samalla tavalla väärin. Jäljet johtavat "sylttytehtaaseen" eli jostain saattaa keskitetysti tulla ohjeita koko järjestelmän sabotoimiseksi. Niin kun jo kerroit niin vain kunnon sanktiot väärien ja laittomien päätöksien tekemisestä johtaisi lakien noudattamiseen ja järjestelmän toimivuuteen. Kyllä Kelassakin osataan laittomudet eikä koulutus paljon auta jos tehdään tahallaan laittomia päätöksiä kuten nyt tapahtuu.


      • NimetJulkiseksi
        SossullePataan kirjoitti:

        Järjestelmä itsessään on ihan hyvä jos se toimii niin kun lainsäätäjä on sen tarkoittanut toimivan. Ongelma on lain toimeenpanijat jotka toimivat väärin ja jostain ihmeen syystä lähes koko Suomessa samalla tavalla väärin. Jäljet johtavat "sylttytehtaaseen" eli jostain saattaa keskitetysti tulla ohjeita koko järjestelmän sabotoimiseksi. Niin kun jo kerroit niin vain kunnon sanktiot väärien ja laittomien päätöksien tekemisestä johtaisi lakien noudattamiseen ja järjestelmän toimivuuteen. Kyllä Kelassakin osataan laittomudet eikä koulutus paljon auta jos tehdään tahallaan laittomia päätöksiä kuten nyt tapahtuu.

        Nimenomaan, syynä on yksittäiset työkkärin, Kelan tai kuntien sossun ämmät, jotka tekevät täysin mielivaltaisia päätöksiä.

        Auttaisiko tähän ongelmana kyseisten päätöksien tekijöiden nimien ja väärien päätösten julkaisu netissä?

        Nehän ovat ihan julkista tietoa. Eikä omaa nimeään tarvitse tietenkään jutussa kertoa. Riittää että näyttää mielivaltaisen päätöksen kohdat ja sen laatijan nimen.

        Jos huomattaisiin että samoille tyypeille säännönmukaisesti tulee näitä lainvastaisia päätöksiä, niin ehkpä se estäisi niitä jatkossa tekemästä sellaisia?

        Julkisuus on usein ainoa toimiva puolustuskeino viranomaisten laittomuuksia vastaan.


      • SossullePataan
        NimetJulkiseksi kirjoitti:

        Nimenomaan, syynä on yksittäiset työkkärin, Kelan tai kuntien sossun ämmät, jotka tekevät täysin mielivaltaisia päätöksiä.

        Auttaisiko tähän ongelmana kyseisten päätöksien tekijöiden nimien ja väärien päätösten julkaisu netissä?

        Nehän ovat ihan julkista tietoa. Eikä omaa nimeään tarvitse tietenkään jutussa kertoa. Riittää että näyttää mielivaltaisen päätöksen kohdat ja sen laatijan nimen.

        Jos huomattaisiin että samoille tyypeille säännönmukaisesti tulee näitä lainvastaisia päätöksiä, niin ehkpä se estäisi niitä jatkossa tekemästä sellaisia?

        Julkisuus on usein ainoa toimiva puolustuskeino viranomaisten laittomuuksia vastaan.

        Ainakin sossun papereissa lukee salassa pidettävä tai salainen yms (=YnnäMuutaSontaa). Mutta minkäs mahtavat jos ei kopioi koko paperia nettiin vaan selittää asian muuten nimien kera. Ja jos siitä meteli nousee niin saavat lisää julkisuutta, mutta senttiäkään eivät tule saamaan vahingonkorvauksia jos sellaisia on kanttia lähteä hakemaan. Julkisessa virassa olevan on kestettävä totuus myös omalla nimellään.

        Joidenkin paatuneiden virkarikollisten kohdalla voi käydä niin että kyykytys jatkuu ja pahenee. Sitten vain todisteet talteen ja kantelua tekemään, ompahan kanteluun vastaamiseen käytetty energia poissa kyykytysenergiasta. Lopulta tekevät todella ison virheen ja sitten käräjille.


      • JulliKoo

        Salassapito on siinä asiakkaan takia. Viranomainen on työtehtävissä. Hänellä ei ole yksityisyyttä jota pitäisi suojata. Myöskään mitään valtionsalaisuuksia ei toimeentulopäätöksissä voi olla, että ihan vapaasti julkaisijaa pois. Viranomainen ei voi sitten edes kommentoida onko päätökset totta, koska salassapitovelvoite asiakkaan suojaksi.


      • SossullePataan
        JulliKoo kirjoitti:

        Salassapito on siinä asiakkaan takia. Viranomainen on työtehtävissä. Hänellä ei ole yksityisyyttä jota pitäisi suojata. Myöskään mitään valtionsalaisuuksia ei toimeentulopäätöksissä voi olla, että ihan vapaasti julkaisijaa pois. Viranomainen ei voi sitten edes kommentoida onko päätökset totta, koska salassapitovelvoite asiakkaan suojaksi.

        Salassapito koskee vain asiakkaan henkilötietoja. Sossut kuittelevat että voivat piiloutua salassapitosäännösten taakse myös työmenetelmiensä osalta, näin ei asia ole vaan ne ovat yhtä julkisia kun muukin hallinto. Paljon muutakin he kuvittelevat itsestään, mistä ihmeestä noihin sossuihin on ylipäätään löydetty noin kusipäistä porukkaa, toki ihan kaikki sel sellaisia ole.


    • JulliKoo

      Koko tiliotteiden kyttääminen voitaisiin siirtää koneille. Olisi tuen hakijalle mukavampaa ja yksityisyyden takaavaa kun kukaan ihminen ei niitä selvisi. Yritykset on jo vuosikymmenen toimittaneet sähköisesti tiliotteensa kirjanpitoon ja verottajalle. Ei tarvitse lähetellä papereita ja työllistää turhia merkonomeja papereita lukemaan. Maksaa kymmeniä miljoonia vuodessa kunnille nuo. Kone on voinut tehdä paljon luotettavammin ja nopeammin (sadasosasekuntia) saman työn paremmin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe