Lietelannan levittäminen pelloille!

kuohu

Lailla pitäisi kieltää, maaviljelijät eivät katso ollenkaan koska levittävät paskan pellolle, juuri kun tuulee pellon vieressä olevaa kiinteistöä kohden ja vaikka olisi ulkona grillaamassa niin se jumalaton paskan haju tunkeutuu sisälle saakka, jokin raja kai silläkin kuinka lähelle omakotitaloa voi lietelantaa levittää.

Valvooko paikalliset viranomaiset kuinka paljon sitä paskaa saa levittää pelloille, mitä määriä? soitten päälle levitetään vielä teollista lannoitetta, onko järkeä?

Nyt kun tuli laki että rinnepelloille ei saa paskaa levittää niin maajussit levittää lietelantansa kaikki kuitenkin niille pelloille mihin sitä saa levittää eli kuormittuu yhä enemmän pellon ojat ja johonkin se paska sieltä liukenee, pohjavesiin jos ei järviin pääse suoraan.

Nyt tietysti joku tampio vastaa että on jollakin ongelma hohhoijjaa! Näinpä se on kun ei kosketa omaa napaa niin voi vaikka vittuilla keskustelupalstoilla.

24

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pidetäänhengissä

      No, no, ei saa toivoa toisen kuolemaa, se on rumaa. Voisihan tuon hörhön jättää jaloista roikkumaan niin että kalju hipoisi vain lietepintaa. Pari, kolme päivää opettaisi paskomaan grilleihin.

      • dddrtyu

        Anteeksi, en tarkoittanut. Eihän grilleihin saa kakkia.


      • sapeli

        Asian voi tarkistaa ELY-keskuksesta, ympäristöviranomaiselta. Ei varmaan saa lietelantaa levittää liian lähelle taloa, hajuhaitat, päästöt pohjavesiin varmaan valuu. Täälläkin ajetaan traktorin lavalla karjanlantaa monet kuormat just nyt ja onkohan sallittu.


    • ddffgh

      Työnnä grilli perseeseen homo

    • böndet

      Työnnä haiseva mulkkusi sinne grillihiilien väliin, niin saat muuta mietittävää ja muuta kaupunkiin pelle.

      • enema_Ruth

        Tuleeko grillihiilien olla hehkuvia vai kelpaako viileät kekäleet?


    • ddfghhyy

      Pelle on hyvä ja grillaa oman molonsa ja syötä se koiralles ääliö

    • BUUUUUUUUUU

      Älä sinä siitä marise, grillaa vaan kaikessa rauhassa, aromit on taattu ja ruokahalu kans. Viisaat on päättäneet, että yksittäisen kansalaisen on hankittava tyhansien eurojen paskakaivot pihallensa ja maksettava ne, maksettava kaivuri, suunnittelija ja varmaan paskaluvatkin. Yksittäinen kansalainen maksaa siis tuhansia euroja paska-astiasta, kun viereisellä pellolla (10 metriä) maajussi tyhjentää kerta toisensa jälkeen muutaman tuhannen litran tankkia maahan silkka kusta ja paskaa. Onkohan joku asia pielessä??

    • sdfghj

      Hyvinpä se kusella ja paskalla lannotettu ruoka teillekin kelpaa joten mitäs siellä vingutte vai mistä kuvittelit sen leivän ja perunan tulevan sunkin pöytään häh?!

    • farangkhiinok

      Mihinkä ajattelit että se paska pitäisi laittaa? Niistä teidänkin grilliannoksista on jonkunmoinen kasa paskaa syntynyt. Hyvin se varmaan maistuu myös paskalla lannoitettu leipä.

    • sddfghjk

      Eiköhän ne pellot kumminkin kannata lannottaa sillä sian jätöksillä kun kasvattaa kovilla myrkyillä ja se läski mitä grilliinne pistätte suoltaa samaa sontaa mitä sinne pellolle levitetään on nämä sitten tyhmiä

      • r3ecw

        Joku raja sentään, ensin levitetään paskaa ja kusta tonneittain pellolle ja sitten perään vielä teollista lannoitetta ja vielä siihen joukkoon muutaman omakotitalon sakokaivot ihmispaskoineen.


    • sddffghh

      No näyttää se paska sullekin maistuvan

      • tuet

        Pitäisi ottaa maataloustuet pois, jos maajussit ei osaa levittää liete/lanta varastojaan oikein pelloille kuljetuksineen.


    • sddfghh

      Nälkä se sullekin tulis jos ei maajusseja olis

      • jossaf

        Ihminen pärjää ilman maitotuotteita ja ilman lihaa.

        Lietelanta pitäisi levittää pelloille heti multaavilla vaunuilla jos asuin rakennuksia lähellä peltoja ja on olemassa säännökset jotka määrittää kuinka lähelle vakituisesti asuttuja rakennuksia saa levittää lantaa, kunnan virastosta saa tietoa asiasta.

        Maitoa vastaavaa tuotetta voi tehdä myös esim kaurasta joten lehmiä ja lihakarjaa ei tarvittaisi ja silloin ei lietelantaa syntyisi ja pellot lannotettaisiin teollisilla lannoitteilla jotka eivät aiheuta hajuhaittoja ja vesistöt ei pilaantuisi niin paljon kun ei lietelantaa syntyisi sekä lannoittamisen tarve vähenisi koska ei tarvittaisi heinää nauta-eläimille.

        Maataloustuet maksetaan aivan turhaan, ei mikään muukaan yrittäjä saa tukea jos yritys ei omillaan pärjää, maajussit ostelee moottorikelkkoja, mönkijöitä ja rakentavat kesämökkejään yms ja silti valittavat kuinka on köyhää eikä meinaa pärjätä, eikö tämä ole suoranaista huijausta ja petosta.


    • 3469821

      Olisit ajatellut sitä ennenkuin talos siihen pellon viereen rakensit.....se on myöhäistä kakoo ku paskat on housuis....

      • vfgrfev

        Katos tonttu kun en ole tätä taloa rakentanut, ei pitäisi kirjoitella jos asiasta ei tiedä yhtikäs mitään, kaikenlaisia luusereita tällä päivät pitkät kommentoi kun eivät mistään mitään ymmärrä. Ensin on ollut tämä taloa ja sitten tuli pellot.

        Laki se on näille paskan levittäjillekin eli sinäkin voisit pitää turpas kiinni etkä levitä tuota sontaas tänne.


    • ffggyhju

      Menkää kaikki ääliöt sinne sikojen sekaan röhkimään röh röh

    • haukka12m3

      ei jumalauta mulla tulee mieleen yks kerta kun levitin lietelantaa pellolle niin siinä yks naapurin rouva hirveesti valitteli kun haisee niin sen verran otti aivoon niin lähtiessäni pois päin niin siinä tie osuudella vahingossa meni pumppu päälle ja loput siihen tielle vanhinkoja sattuu

    • täysin.henkäyksin

      Onkos se pakko rakentaa tölli pellon reunalle. Siinäpä sitten nautit luomusta.

      • kuohu

        Ei pitäsi kirjoitella tänne jos asioista ei tiedä mitään. Tämä tölli ollut tässä jo ennen peltoa, nykyään kun maanviljelijät niin rahan ahneita että ostavat peltotuilla kaivinkoneen ja tekevät lisää peltoa että saavat lisää peltotukia, korjaavat kyllä sadon esim. heinän paalaavat ja kippaavat paalit muoviverkkoineen metsään.


    • sddgghhj

      Ennemmin mä sian paskaa haistelen kuin näitten valittajien kaasuja joita perseensä suoltaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe