sopimuksen pitävyys

sopimusvoima

Onko sopimus pitävä jos toinen osapuoli on vilpillisesti laittanut sopimukseen väärät osoitetiedot. Nimi ja allekirjoitus oli kuitenkin oikein. Sopimus on lemmikin kaupasta.

13

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9-5

      Riippuu sopimuksen sisällöstä ja mitä sillä sopimuksella on haluttu saavuttaa. Ei pelkkä väärien osoitetietojen käyttö tee sopimuksesta pätemätöntä sinällään, ellei se ole olennaisena osana sopimuksen muita ehtoja jostain muusta syystä. Mahdotonta vastata noin niukoilla tiedoin juuta eikä jaata.

      Yleisesti ottaen sopimuksen pätevyyttä mitattaessa tutkitaan mitä sopimuksella on haluttu saavuttaa puolin ja toisin ja jos sopimuksessa on väärää tietoa, miten oleellisesti se vaikuttaa sopimuksen osapuoliin ja sopimuksen sisältöön muutoin.

      • 9-5

        Lisätään nyt vielä, että jos vastapuoli on antanut väärät osoitetiedot vilpillisessä mielessä ja voidaan katsoa, että sopimus on syntynyt tahallisesti väärien ja tarkoituksella vilpillisesti annettujen osoitetietojen pohjalta, on mahdollista, että sopimus on mitätön.

        Silloin pitää kuitenkin näyttää toteen tahallinen vilpillisyys sekä vilpillisyyden vaikutus sopimuksen syntyyn siten, ettei sopimusta olisi syntynyt muutoin.


    • hankala_änkyrä

      Kerro ensin, mistä asiassa on todella kysymys. Sitten ehkä joku voi auttaa.

    • sopimusvoima

      Lemmikin kauppa. Kauppakirjaan ostaja oli laittanut väärän osoitteen. Kauppoja tehdessä oli kertonu myöskin saman väärän osoitteen. Luulen ettei kauppoja olisi syntynyt jos olisi ollut rehellinen missä todellisuudessa asuu. Ostaja maksoi koko kauppa summan kerralla ja käteisellä myyjälle. Mitenkä tämä nyt menee kumman omistuksessa. Koira on ? Myyjän vai ostajan? Voiko tästä seurata ostajalle jotakin jos myyjä päättää viedä käräjille vai onko vain voi voi juttu?

      • ymmyrkkä

        Miksi myyjän osoite/asuinpaikka vaikuttaisi kauppaan?


      • 17-20

        Vaikea on täältä auttaa, kun et avaa sopimuksen sisältöä. Olet myynyt koirasi toiselle ja hän on siitä rahat maksanut, niin se koira on nyt ostajan omaisuutta eikä sinulla ole siihen enää oikeuksia. Tämä on lähtökohta. Yleensä koirakaupoissa ei mitään erillisiä sopimuksia kuittia lukuunottamatta tehdä, joten nyt pitäisi tietää sen sopimuksen sisältö. Pelkkä väärä osoite ei tee sopimuksesta pätemätöntä.

        Jos viet riita-asian käräjille niin sinun pitää selventää, että millä tavoin tämä ostajan antama väärä osoite tekee sopimuksesta pätemättömän ja miksi sitten sillä perustein kauppa tulee perua ja sinun maksaa rahat takaisin ostajalle ja hänen palauttaa koira sinulle.


    • sopimusvoima

      Sopimuksessa luki että koiraa ei saa myydä eteenpäin ilman edellisen omistajan lupaa ja nyt koira on myyty jälleen uuteen paikkaan kertomatta edelliselle omistajalle.

      • 1-5

        Sopimus sinällään voi olla jo mitätön, jos sopimuksen ehdot ovat mahdottomat. Ensinnäkään ethän sinä myyjänä voi vaatia sopimuksella, että koiran ostanut henkilö sitoutuu asumaan tietyssä osoitteessa koko koiran eliniän. Osoitteesta voi olla pakko muuttaa pois noin miljoonan ja kahden eri syyn takia, mille ei itse välttämättä voi mitään.

        Toisekseen koirasta voi joutua luopumaan monista syistä; taloudellisista, allergian takia tai minkä tahansa syyn takia, eikä sellaista pakkotilannetta voi sitoa sopimuksella niin, että koiraa ei voi myydä tai siitä ei voi luopua ilman jonkun ulkopuolisen lupaa.

        Kuulostaa siltä, että olette sopineet keskenänne jotain hetken mielijohteesta miettimättä sen enempää kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Loppuviimeksi tietysti riippuu sopimuksen sanatarkasta sisällöstä, että onko asian eteen mitään tehtävissä, jos haluat riitauttaa jutun. Jos koira on myyty vilpittömästi kolmannelle osapuolelle, siten että sen laillinen omistaja on laillisesti myynyt sen kolmannelle, on äärimmäisen vaikeaa saada sitä kauppaa enää perutuksi mitenkään.

        Riippuen sopimuksen sisällöstä voisit ehkä saada korvausta sopimuksen rikkoneelta osapuolelta, vaikka se ei mitenkään sido kolmatta koiran nyt omistavaa tahoa. Epäilen kuitenkin, etteivät teidän sopimuksentekotaidot ole sillä tasolla, että sopimukseen olisi edes kirjattu mitään sanktioita sopimuksen rikkomistapauksessa. Ei millään pahalla.


      • hankala_änkyrä

        Teoriassa voisit vaatia vahingonkorvausta ostajalta vaikka sopimussakosta ei olisikaan sovittu, mutta käytännössä lienee mahdoton näyttää, että jotain vahinkoa olisi sinulle syntynyt. Joka tapauksessa koiran omistaa nyt kolmas osapuoli, jonka saanto jää pysyväksi.


      • Tietääkseni tuollainen ehto on lähtökohtaisesti pätemätön, koska se on kaupan perusluonteen vastainen- Kaupassa myyjä luopuu oikeuksista myytävään esineeseen. Sopimus pitäisi muotoilla joksikin hallussapidon luovuttamiseksi tms. jolloin omistusoikeus ei siirtyisi.

        Yleisesti myyjän intressi kaupassa on saada pyydetty summa. Jos sen on saanut, myyjän on paha esittää vaatimuksia. Jos koira uudessa paikassa elää kelvottomissa oloissa, voi asia olla eläinsuojelullinen. Silloinkin intressi on viranomaisilla, ei aikaisemmalla omistajalla,


    • sopimusvoima

      Kyseessä oli rotu joka ei sovellu kerrostaloon. Jos oikea osoite olisi ollut tiedossa ei koiraa olisi kyseiselle henkilölle myyty.

      • fjkjfjkjfdjkl

        Semmoista rotua olekaan, mitä ei voisi pitää kerrostalossa ja jos olisikin, siitä olisi säädetty eläinsuojelusäännöksillä.

        Yksityisenä myyjänä voit toki valita kauppakumppanisi mieltymystesi perusteella niinkauan kuin tarjous on auki, mutta jos et ole asiaa mitenkään ilmaissut kaupan ehtona ja vastapuoli on ehtinyt hyväksyä tarjouksen, niin ei siihen pysty enää jälkikäteen vetoamaan, eikä toisaalta pelkästään väärä osoitetieto sinällään anna aihetta lähteä perumaan kauppaa, kun kerta ostaja on jo maksanut kauppahinnan ja jos muuta velvoitetta ei oltu asetettu kaupan toteutumisen ehdoksi.


    • Ihmemammatpapat

      Minuakin vähän mietityttää, että mikähän rotu ei sovellu kerrostaloon. Jos ei kauheasti hauku ja pode eroahdistusta. Muuten lenkkeilee säännöllisesti jne. Polkupyörä on muuten erittäin hyvä väline koiran ulkoiluttamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe