Katsoin youtubesta Suomen puolustusvoimien videoit

kersanttireservistä

Miksi ihmeessä kaupunkijääkärit toimii noin??

Valloittaessaan erästä rakennusta etenevät huoneesta huoneeseen niin kuin hiipimällä, tottahan mahdolliset viholliset tietävät jo että rakennukseen on hyökännyt ryhmä koska laukauksiakin ja ovien murtamista kuuluu, silloin ei enää peräkkäin hiivitä ovelle ja ovesta sisään vaan toiminnan täytyy olla nopeaa mutta silti hallittua. Tuohon täytyisi saada muutos ja pian.

Jos ryhmä saapuu ovesta huoneeseen jossa vihollinen ja ryhmä ampuu vihollisen niin ei ole aikaa hiippailla hiljaa seuraavalle ovelle vaan sen täytyy tapahtua hyvin nopeasti että ryhmän jäsenet pääsevät ovi vierien suojaan ja samalla ensimmäiset jo ovesta sisään mutta sitä enne hyvin nopea kurkkaus ovesta päin vastaiseen suuntaan mihin ovi aukeaa ja sitten ovesta sisään ja ensimmäinen mies välittömästi kyykkyyn mutta ampumavalmiina jos oven aukeamis-suunnassa on vihollinen vastassa.

Samoin kuin katsoin videon tarkka-ampujista, miksi on kuvattu tarkka-ampujat aukealla paikalla maastossa, oli jokin suo tai muu täysin puuton ja pensaaton alue, ei niin ei niin vaan aina aukeat paikat ylitetään metsän reunaa hyväksi käyttäen vaikka on kyse koulutuksesta. Onko edelleen sama tapa kuin oli vuonna -83 armeijassa ettei vieläkään osata käyttää hyväksi maaston tarjoamaa suojaa? Paljon olisi muutakin mitä haluaisin muuttaa koulutuksessa!..asioita joita koulutettavien päähän pitäisi takoa, miksi kukaan puolustusvoimien kouluttaja tms ei kiinnitä huomiota asioihin kuinka koulutetaan??
Kyllä olisi muutettavaa armeijan koulutuksessa jos vain pääsisin asioita junailemaan mutta eihän ne tällaista tavista kuuntelisi jolla on sentään tuollaisista asioista hyvin vankka kokemus mutta jääköön kertomatta kuinka olen kokemuksen hankkinut.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huoheiginosta

      mee nukkumaan

      • kersanttireservistä

        Niin meninkin ja hyvin nukuinkin.


      • kersanttireservistä

        Lisäksi ihmettelen miksi ihmeessä Suomen puolustusvoimatkin on lähtenyt tuohon samaan Youtube-villitykseen että kaikesta mitä puolustusvoimat tekee pitää julkaista video netissä, YouTubessa.

        Ei missään nimessä mitään tuollaisia videoita, Venäjä sun muut kyllä tosin aika hyvin tietää mitä kalustoa on ja yms mutta vielä sitä esitellä täytyy netissä ympäri maailmaa. Minun mielestäni ei ole tarpeellista esitellä Youtubessa puolustusvoimien toimintaa.


      • kersanttireservistä

        Koulutuksessa pitäisi kiinnittää myös huomio aivan sinne ruohon juuri tasolle saakka eikä vaan suureen kokonaisuuteen kuinka esimerkiksi hyökkäys sujui.

        Jonkun kouluttajan tulisi ottaa asiakseen laatia yksittäisten sotilaiden toimintaan eikä vaan koko ryhmän. Opettaa täytyisi juuri sitä kuinka edetään esimerkiksi maastossa tai kaupunki-olosuhteissa niin että ollaan mahdollisimman hyvin suojassa eikä vaan edetä vaikka kyse on harjoituksesta.

        Harjoituksissa jos käytettäisiin jotain menetelmää jolla voitaisiin todeta kuinka helposti joutuu vihollisen maalitauluksi ja saa osuman niin se antaisi kuvan siitä kuinka pitää oikeasti edetä että on mahdollisimman hyvin suojassa mahdolliselta tulelta mutta tähän riittäisi myös pätevä kouluttaja. Itse kun olin armeijassa niin ainoastaan kerran oli kouluttaja joka kiinnitti huomion kuinka puolustusasemassa itse kukin oli, yleensä se oli sitä että tasaisella ryömittiin ja kouluttaja huusi että "perseet alas".


    • Amiraali

      Nooh, jos antaisit ammattilaisten hoitaa. Oot tässä ihan pelkästään tiellä ja jaloissa. Mee vaiks leikkimään värikuulapyssyllä Rambo kakkosta.

      • kersanttireservistä

        Tottahan ammattilaiset asiat hoitaa mutta toisinkin ne voisi mielestäni tehdä, jaloissahan en pyöri jos täällä vaan kirjoittelen.

        Olen jo sitä ikäluokkaa että en ole koskaan edes kädessäni värikuulapyssyjä pitänyt enkä edes livenä nähnyt enkä koskaan ole pelannut tietokonepelejä.

        Armeijan kävin vuonna -83. Tuo olisikin hyvä idea että joillakin värikuula-aseilla kokeilisivat kaupunkitaisteluja ja rakennuksen valloittamista/tyhjentämistä ja vastapuoli saisi toimia oman mielensä mukaan eikä vaan passiivisena maalina jossain huoneissa, siinä huomattaisiin se miten rakennuksen sisälle päästyään tulee ryhmän toimia eikä hiippailla hiljaa keskeltä huonetta seuraavalle ovelle ja ryhmän ensimmäinen on kyllä aika pahasti maalitauluna jos hiippaillaan suoraan ovelle ja avataan ovi ja edetään yhä tai vaikkapa kyseessä pelkkä ovi-aukko. Itse kyllä toimisin eri tavalla.


    • meedioita

      Nooh...wot...avot...vot...tavis...tavan...nää on kaikki venäläisiä täällä älkää uskoko näiden kirjoituksia/ alaspainamista/ eksytyksiä myöskään kirkoissa. Älkää antako vaatteitanne varastettaviksi . Ovat kovia noitumaankin .

      • jistus

        Olipahan hieman sekava viesti tuon edellinen.


      • kersanttireservistä

        Täytyypä hieman perua sanojaan sillä kyllä YouTubesta löytyy sellaisiakin videoita joissa jo sellaista toimintaa jota jo arvostaa, "sisu-finnish defence forces" tekemä video jonka katsoin oli jo yksi sellainen video, HYVÄ! Täydet pisteet videon tuottajalle, ensiksikin mitään Finlandia hymniä ei kannata videoihin musiikiksi laittaa, ei siksi etteikö Finlandia Hymni ole hienoa musiikkia muttei vaan sovi tämän kaltaisiin videoihin, no onneksi sitä ei ole edes laitettukaan.

        Tuo alku hieman hämää kun on kuvattu paraatia punaiselta torilta!

        Reserviläis-kirjeet nostatti monenlaisia tunteita ja eniten ehkä niitä joissa maanpuolustus halu nousi vahvana ja varsinkin niillä joita ei sijoitettu eli halukkuutta, tarmoa ja päättäväisyyttä löytyy että Suomea puolustetaan vaikka viimeiseen mieheen niin kuin silloin ennen ukkimme teki ja ei pidä jättää mainitsematta lottiakaan.

        Varmasti vielä löytyy ns. talvisodan henki jos tarve vaatii.


    • jääkärienkouluttaja

      Näit varmaan videon missä vielä kouluttamattomat jääkärit valtasivat rakennusta

      • Täysinoikeaoppisesti

        Kyseessä oli tyhjäksi tiedetyn rakennuksen valtaus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe