Millaisia venäläiset ovat

hssss

Helsingin Sanomat tänään 25.5.2015. Neuvostoliittolaiset eivät ymmärrä ja venäläiset eivät tiedä mitään näistä Suomen historian tosiasioista viime sotien ajoilta. Osa jopa uskoo ihan tosissaan, että piskuinen Suomi alle nelimiljoonaisena kansana aloitti talvisodan 30.11.1939 valloittaakseen 140-miljoonaisen Neuvostoliiton! Neuvostosotahistoria on niin totaalisesti vääristänyt sotahistorian, niin aloittamansa roistomaisen alueriistoisen Talvisodan 30.11.1939 - 13.3.1940 osalta, kuin sitten "natsistamansa tai fasismistamansa" jatkosodankin 1941-44 osalta, että oikeastaan tällainen historian vääristely ei yhtään hämmästytä ainuttakaan vapaan maailman tiedotuspiirissä eläviä länsimaalaisia. Vain valtaosa nykyvenäläisistä elää oman valtiollisen propagandakoneistonsa luomassa informaatioumpiossa tietämättä tuon taivaallista siitä missä Euroopassa ja maailmassa mennään. Länsi ja Nato muka ovat laajentumassa itään ja hyökkäämässä ja valtaamassa Venäjää! Täysin käsittämätöntä valtiojohtoista propagandaa, jolla lietsotaan vihaa länsimaailmaa kohtaan. Tämä on valitettavaa, sillä Venäjällä on mittava määrä ihan tervehenkisesti maailman asioista ajattelevia, mutta he vaikenevat!

3

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyssssss

      Suomesta tehtiin hyökkäyksiä Neuvostoliittoon 20-luvulla ns. heimosotien merkeissä. Edelleen Suomi ohitti vanhat rajat toisen maailmansodan aikana ja muuttui näin puolustajasta hyökkääjäksi. Paljon muutakin sieltä löytyy, jos viitsii kaivella. Mainilan laukaukset eivät ole sen enempää alku- kuin päätepistekään tuossa jatkumossa, joka alkoi paljon aikaisemmin.

      Tosiasia nyt on, että tangoon tarvitaan kaksi osapuolta. Tässä tapauksessa jos Venäjä/Neuvostoliitto olisi jättänyt hyökkäämättä, se olisi saanut siitä huolimatta Saksan Suomen kautta kimppuunsa. Neukkulan ehdottamia aluevaihtoja on tutkittu useiden tutkijoiden toimesta, eivätkä ne heijastaneet mitään erityistä taktista/strategista päämäärää lukuunottamatta Leningradin suojaamista, joka joutuikin sittemmin piiritykseen, jossa kuoli miljoonia(?) venäläisiä.

      Asiasta löytyy myös ulkomaista tutkimusta, esimerkiksi muutama amerikkalainen historiantutkija on todennut, että Suomi ei ollut sitoutumaton ja etsiytyi aktiivisesti konfliktiin. Mitään ajupuuta ei ollut, vaan se oli sodanjälkeisen hallinnon tapa arvokkaasti poistua takavasemmalle koko tilanteesta.

      Toinen maailmansota on Suomessa myös huomattavasti politisoituneempi asia kuin Venäjällä, jossa se on puhuttu ja käsitelty, eikä edusta edes kovinkaan merkittävää lukua historiankirjoissa. Suomessa sen sijaan nousee näitä kummajaisia kumpujen yöstä, kuten armeijan yhteistoiminta natsien einsatzkommandon kanssa, joka ei oikein sovi siihen kuvaan Daavidista ja Goljatista, mitä Suomessa on hellitty yli 70 vuotta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Einsatzkommando_Finnland

    • Veteraanimme

      Kai ne sen ainakin tietävät, että miljoona niitä lopetimme - mitäs yrittivät tulla - ainakin lähes, ja mahdollisesti jopa yli.

    • isä_kuutamoinen

      Totta kai Suomella oli tarkoitus tuhota Neuvostoliitto ja ensimmäinen hyökkäysyritys Mainilaan tuli torjutuksi Neuvostoliiton sitkeällä puolustautumisella.
      Seuraava yritys raatteentien kautta oli jo astetta menestyksekkäämpi ja Neuvostoliiton puolustusvoimat kärsivät suuria menetyksiä paholaimaisesti hyökkääviä tsuhnia vastaan.
      Suomi teki vielä useita läpimurtoyrityksiä, mutta ei päässyt läpi Leningradin kimppuun, saati Moskovan.
      Sankarillinen puna-armeija puolusti isänmaataan hyökkääjältä kuten jokaisen rauhaa rakastavan kansan kuuluukin tehdä.

      Jatkosota liitossa saatanallisten natsien kanssa päättyi sekin vihollisen armonanomuksiin, joihin aina niin ystävällinen ja rauhaa rakastava Neuvostoliitto sitten suostuikin vaikka vihollinen oli raukkamaisesti murhannut sen kansaa valtavia määriä.

      Saman kohtalon koki toiselta suunnalta Moskovaan pyrkinyt Puola. Sen hyökkäys kukistettiin heti alkuunsa ja jatkossa Puola sai mitä ansaitsi, koska oli raukkamaisesti hyökännyt silloin vielä rauhalliseen Saksaan.
      Puolan ja Suomen valtioita ei pitäisi minkään järjen mukaan olla edes olemassa uhkana maailmanrauhalle, mutta Isä Aurinkoinen oli silloin(kin) niin hyväntahtoinen, että salli vihollisten jäädä eloon.

      Nyt jos Suomi liittyy Natoon, niin se lakkaa olemasta samana päivänä kun sopimus allekirjoitetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe