Kolme - ÄSSÄÄ

Lo-rena

Hallitusneuvottelut ovat pitäneet mielenkiintoa yllä miten ne oikein etenevät. Mielenkiintoa on riittänyt asioiden käsittelyn lisäksi Sipilän neuvotteluissa esiintuomat sanat, jotka ainakin Kehä III siäspuolella asuvat ovat joutuneet huuli pyöreänä miettimään, mitä se oikein takoittavat. Puheissa joku ns. uusi sana tai sanonta aktivoi kuulijaa pysymään juonessa mukana. Moni on turvautunut Googlen kautta etsimään sanojen merkitystä.

Jo alkuun tuli ilmoille sanonta - PANNAAN RAMPPA KALKATTAMAAN - tuttua kotiseudulta, tarkoittaa heinänteko on alkanut, niittokoneen ääni Ramppan kalkatuksineen oli tuttu ääni heinänteon alkamisesta. Juhannuksen jälkeen heinänteko alkoi, samalla tuli viesti sadonkorjuun aika vähitellen on alkanut.

- ITEROINTI - sekin monelle vieras sana joka tarkoittaa asioiden pilkkomista pienempiin osasiin, josta lopputuloksena saadaan hyvä tulos.

- JAMPPA - ilmeisesti tarkoittaa jahkailua asioista päätettäessä, lopputulosta viivästytetään.

- VATULOINTI - VATULOINTI KORI - sekin asioiden sivuun jättämistä vailla päätöstä. Korista sitten otetaan asiat uudelleen käsittelyyn ja korissa olevat asiat päätetään parhaan mahdoLlisen lopputuloksen aikaan saamiseksi.

Koko hallitusneuvottelujen ajan on kolmikko toiminut hyvin, heidän keskenään sovittu luottamus on ollut keskeinen neuvotteluissa ja se on kiitettävästi pitänyt.

Ainakin tahtoa kolmikolla on kiitettävästi riittänyt Suomen asioiden parempaan järjestykseen saamiseksi. On ollut kaiken aikaa - sitä tekemisen meininkiä - voimiaan säästämättä kolmikko töitä tehnyt. Uskon uusi hallitus tulee onnistumaan vaativassa tehtävässä kiitettävästi.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • papparainenpa

      Hyvä kirjoitus täyttä asiaa. Menestystä uudelle hallitukselle joka lähipäivänä muodostuu.

      Muistan kun Vennamo oli oikea sanaseppo. Jo puolueen nimen lyhennys oli SMP joka tuli sanoista Sirkka minä ja Pekka. Samoin seteliselkärankaiset ym sanonnat. Paras oli silloinen Pohjois-Karjalan mopomies Eino Poutiainen, joka kiersi tekemässä vaalityötä ympäri maakuntaa, eipä ollut suuria rahoja hänelle jaossa. Kunnia hänen muistolle.

      papparainen kirjoitti tyttären koneella

      • huomattuon

        Papparainn tais kirjoittaa Lorenan koneella. On niin samaa tyyliä.


      • Lo-rena

        Aivan oikeassa olet, papparainen on kyläilemässä luonani ja tässä koneella katseltiin esim. Mapista missä hänen kotinsa on. Onhan tämä kone aina uusia ihmeitä täynnä yli 70v saati sitten 93v papalle vaikka hänellä hyvin järki vielä pelaa.

        Jatketaan me jokainen koneen käytön opettelua, huomaan en ole käynyt pankissa pitkään aikaan kun on tuo maanmainio E-laskutus käytössäni.


      • Ramoona_

        Poliitikkojen pitääkin olla verbaalikkoja ja uutta luovia usealla saralla. Kuolemattomia lauseita on jäänyt elämään monelta, kuten Vennamon "Kyllä kansa tietää". Kekkosen lausuma "saatanan tunarit" voisi moneenkin hallitukseen liittää, mutta toivotaan nyt keskinäistä luottamusta ja tekoja pelkkien aikeiden ja puheiden sijaan. Lipponen keksi oppositiosta sanoa ilkeimmin : "Nahkurin orsilla tavataan".

        Lorenan aloituksen sanonnoista vain vatulointi oli jotenkin tuttu, mutta enemmänkin meilläpäin puhuttiin vätystelystä. Sipilän sanonta "jappasee" on myös tarkoittamassa jankuttamista. Paljon käytetty sana "takkuilee" on joka paikassa kyllästymiseen asti käytetty, toivottavasti takkuilu loppuu siinä missä vatulointikin. Stubb on kuulemma käyttänyt sanaa "moporadio" ilmeisesti puskaradiota tarkoittamassa - ilmeisesti muisti puskan mopoksi. Toivotaan nyt , ettei mopo karkaa käsistä eikä edes keuli uudella hallituksella. Kohtahan se tiedetään , ketkä ja minkä salkun haltijoiksi sinne pääsevät.


    • uusio

      Sipilä Stubb ja Soini, hienoa työtä kaikki olette tehneet, itseä säästämättä,
      Suomen parhaaksi, että viimein tuo talouden tasapaino joskus saataisi.

      Kuusi vuotta, niin talouden pitäisi jo olla kunnossa. Toivotaan parasta!

    • vaalierkki

      Kovin kivikkoiselta vaikuttaa alkutaival. Akavalaiset ovat verrattain usein heitelleet kapuloita rattaisiin jäämällä kolmikantaneuvottelujen ulkopuolelle, nyt tilanne vaikuttaa vieläkin vaikeammalta liiton epäyhtenäisyyden vuoksi. SAK:n on puolestaan vaikea ottaa ensimmäistä askelta, perussuomalaisten epäluottamuslitaniat ovat vielä liian tuoreina muistissa. Eli saapas näkee.

    • kljh

      Kaikkien pitäisi nyt puhaltaa yhteen hiileen ja jättää pois turha pönötys,
      niinkuin nuo ay.pomot, ettei heitä käsketä, sehän olikin Sipilältä toivomus!, että
      saataisi vielä se yhteikuntasopimus aikaan.

      Ei nyt ole varaa mihinkään äkseeraamiseen, vaan sopia asiat ja niin päästään eteenpäin!

    • savon_sisukas

      Hallitusohjelma on valmis ja sitä on käsitelty eri lähteissä.

      Erityisesti kahden ryhmän etuja heikennetään, nimittäin opiskelijain ja työttömien. Tämä on todellakin järkevä toimenpide. Kumpaankin tyhmän kuuluvat ovat saaneet kohtuuttomat edut, jotka tietysti muun kansan , niin työtätekevien ja eläkeläistenkin, on maksamillaan veroilla kustannettava.

      Uutta hallitusta on syytä onnitella tästä järkevästä suuntauksesta ja toivottaa sille menestystä niin tällä kuin muilakin aloilla.

    • hyviäjuttuja

      Oikea suunta onkin, nämä laiskimukset ei edes viitsi töitä hakea kun mukavasti elää tukien varassa. Lasten päivähoitoa rajataan, saisi ottaa kokonaan pois niiltä joitten vanhemmista molemmat tai toinen kotona, siis myös mamuilta. Asumistuki pois, olisivat säästäneet aikanaan asunnon tai menköön sellaisen asuntoon jonka vuokraan varaa. Omasta asunnosta vielä nousee kiinteistövero, sähkövero ym, tulee uusi vero autoon, veneeseen jne. Opiskelijoiden tuen aikaa pitääkin vähentää, valmistuvat siten kohtuu ajassa. Vielä kun saisi mamu tulvan katkaistua, Suomella olisi toivoa.

      • punainen_porvari

        Kyllähän mamutkin vievät rahaa, mutta monin verroin suurempi ongelma taloudellisesti ovat kotimaiset yhteiskunnan jakamilla tuilla elävät kansalaiset yhtä hyvin kuin opiskelijat.

        Vanhemmat, suoraan sanoen laiskurit, ovat kotona ja elävät yhteiskunnan varoilla päivien kuluessa oluen juonnissa. Siitä huolimatta toimittavat vielä lapsensa yhteiskunnan kustantamaan päivähoitoon!

        Tämä yhteiskunta on laiskojen paapomisessa mennyt liian pitkälle! Vähitellen on tullut narunpää vetävän käteen. Hallitus on pannut alulle ryhtiliikkeen.


    • Poikkeuksellisen suuri määrä sivistyssanoja tuli esiin tiedotuksissa. Pitäisikö kansalaisia sivistää vai päättäjiä.

      Vahva hallitus on poliittisesti ja parannusta Suomelle lopultakin.

    • Kun näitä uudistuksia ja karsintoja nyt suoritetaan, niin mahtoivatko karsijat muistaa, että moni työtön ei edes voi ottaa tilapäistöitä vastaan tyhmästi laaditun byrokratian takia. Työttömän pitäisi laskutikun kanssa laskea ja tietää, montako euroa voi vielä tienata, ja jos laskee väärin, on menettänyt työttömyysturvansa ja tienatut eurot peritään takaisin. Juuri luin erään tapauksen, missä työtön oli saanut väärät tiedot ja ottanut työn vastaan. Tienasi 600 euroa liian lyhyessä ajassa, menetti avustukset ja sai 2100 euron laskun, koska oli petkuttanut ja tehnyt työtä samalla kun sai jotain toimeentulotukea. - Kyllä siinä on sellainen opetus, että muistaa kiertää tarjotut pätkätyöt kaukaa.
      Huomasivatkohan nämä jytkyttäjät tarttua tällaisiin lillukanvarsiin. Maan talouteen tuollaisilla laskennallisilla kiristyksillä ei ole mitään merkitystä, mutta yksityisen ihmisen ne voivat viedä täyteen ahdinkoon.

    • kahvinporo

      Ay-pomot ja poliittinen oppositio opponoi ja voi naamojen ilmeitä voi. Suusta tulee juuri sitä samaa jargonia kuin aina, "porvarien juonia ja kiristystä".
      Valtion velka saisi näitten puolesta kasvaa seurauksista välittämättä. Työn tekemisestä ja työpaikkojen lisäämiskeinoja ei saisi edes yrittää.

      • Lo-rena

        ILtalehdestä voimme lukea Venäjän pääministeri Medjevevin onnittelut Pääministeri Sipilälle:
        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1432954475385.html

        Tästä on hyvä alkaa pääministereiden tapaaminen. Onnea Sipilälle!


    • näin.on.nähtävä

      Tottakai joudumme vyön kiristykseen, vaalien alla lupaukset toisenlaisesta niin mitä niistä keskustan toimet oli tiedossa rivien välistä, kokoomus tekee mitä se on luvannut mutta persut jäivät apupuolueeksi koska heiltä ei löytynyt tapeeksi hyvää osaamista ja rahaministerin paikan Soini luovutti kiltisti stubille, mitä tuo kuvastaa muuta kuin tehtävän pakoilua,häpeäisi tosiasiassa pelkäsi epäonnistumista.
      Kansa tietää kansa odottaa Sipilältä ja Stubbilta toimia koska joutuivat vastuu tehtäviin Soini joutaa ulkomaille takki väärinpäin niin näyttäisi nyt populismia siellä hah tuskin puree, pare kun kiltisi nyökkäilee muitten toimille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe