SURKEAT TYÖTTÖMYYSLUVUT HEINOLASTA!

hävyttömät_luvut

Itä-Hämeen nettisivuilta poimittuna:

Matalimmat nuorten työttömyysprosentit olivat Hollolassa (12,2) ja Kärkölässä (12,4). Korkeimmat olivat Heinolassa (27,5), Lahdessa (21,0 ja Hartolassa (20,5).

Heinolassa ei siis ole nuorilla tulevaisuutta. Tänne ei kannata jäädä räpiköimään, nokka kohti kasvukeskuksia! Heinola on onnistunut nuorten työllistämisessä heikoiten koko Päijät-Hämeessä.

Kokonaisuutenakin työttömyys on 16,5% luokkaa, joka on Päijät-Hämeen toiseksi surkein luku.

Surullisinta on kuitenkin nuorten tilanne Heinolassa. Päättäjät ovat täydellisesti epäonnistuneet nuorten asioiden hoidossa.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0pom

      ei täällä ole kellään tulevaisuutta. työpaikkoja on haussa mutta ketä niihin otetaan? useiden pitkään työttömien kertomaa: yhtään kertaa ei työvoimatoimistosta ole ehdotettu mitään, kaikki mitä sieltä saa, on: katso netistä. kaikki paikat taitavat mennä sukulaisille taikka muuten suhteilla, tavan tallaajalla ilman kontakteja ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia. pois kannattaa lähteä kun vielä ehtii.

    • lisäätyöntekijöitä

      Pitäisiköhän palkata lisää työntekijöitä elinkeitoimistoon? Siellä on kaksi johtajaa, joten he varmaan tarvitsevat alaisia tekemään varsinaiset työt.

      • lukkaritalonpoikakuppari

        Tarkennus:
        siellä on sekä johtaja että päällikkö, elinkeinojohtaja ja elinkeinopäällikkö.
        Mielestäni pitäisi olla myös elinkeinotiiminvetäjä, elinkeinoasiantuntija, sekä apulaiselinkeinojohtaja ja apulaiselinkeinopäällikkö.
        Kuten vanhaan hyvään aikaan oli kansliapäällikkö ja apulaiskansliapäällikkö, jotka korvattiin yhdellä hallinto- ja kehitysjohtajan viralla, jonka kelpoisuusehdoista tosin "unohtui" pois oikeustieteellinen loppututkinto eli nyt tarvittaisiin kuitenkin erikseen lakimies, jota ei MUKA ole saatu rekrytoitua yrityksistä huolimatta.
        Liekö johtuu juuri oikeustieteellisen loppututkinnon puuttumisesta, että päätösten valmistelussa on tapahtunut virheitä, joita on jouduttu korjailemaan uusilla päätöksillä ja taisi yksi hankintapäätös kaatuakin hallinto-oikeudessa, kun siihen osallistui esteellisiä henkilöitä.


    • banjonsoittajiako

      Ongelmana näyttäisi olevan, että nuoret eivät ymmärrä tai halua muuttaa pois. Mikä heitä täällä pidättelee? Muualla nuoret äänestävät enemmän jaloillaan.

      • eikoskaantyötön

        Töitäkin olisi tarjolla, valitettavasti asenteissa vikaa, kun työ ei kaikille maistu, Kännykkä ja muu viestintä tärkeämpää!


      • 179

        eipä muuten ole kaikilla HAKIJOILLA asenteessa vika, vaan vaatimuksissa; pitää olla nuori (abut parikymppinen), nätti, koulutettu, työkokemusta kymmenen vuotta...mikähän ei voi mitenkään toteutua, täällä kun ei lapseta asti SAA raataa ja hankkia sitä kokemusta!


      • elämä.on.laiffiiii

        Peräkamarin poikia äitinsä ja isänsä hoivissa. Kuka nyt pois kotoansa....leipä tuodaan nokan eteen ja kotona saa asua.


    • mietinvainn

      Kyllä täällä niitäkin riittää jotka eivät työtä saa vaikka kuinka yrittää. Enään edes koulutus alalle riitä vaan sen lisäksi vaaditaan niin ja niin paljon työkokemusta, mistä nuori ihminen sitä työkokemusta saa jos ei kukaan valmistumisen jälkeen ota töihin!?? Entä tämä päiväkotiryhmien kasvaminen, kuinkahan tämä tulee vaikuttamaan lasten henkiseen hyvinvointiin, mille pohjalle tätä yhteiskuntaa rakennetaan? Päivähoitomaksujen korotus nostaa entisestään kynnystä pienituloisten lapsiperheiden vanhempien työelämään lähtöä kun käteen ja aina saman verran, olit töissä raatamassa niska limassa tai kotona lasten kanssa??

      • perjanta1

        nimenomaan. se on niin hel***n helppoa kunnan suojatyöpaikassa 40 vuotta olevan viranhaltijan sanoa työttömälle että "mene töihin". ei sitä niin vaan mennä, vaikka kuinka viikottain hakemuksia laittaa!


      • Syrjäytyminen_lisääntyy
        perjanta1 kirjoitti:

        nimenomaan. se on niin hel***n helppoa kunnan suojatyöpaikassa 40 vuotta olevan viranhaltijan sanoa työttömälle että "mene töihin". ei sitä niin vaan mennä, vaikka kuinka viikottain hakemuksia laittaa!

        Kyllä suojatyöpaikoissakin syntyy vipinää kun uudet maakuntakeskukset aloittavat rationalisoitujen sosiaali- ja terveyspalvelujen jäjestämisen ja kun kuntia yhdistetään työpaikkakeskittymiin. Keskustapuolue on ajanut kuntaliitosten osalta maakuntakeskuksia ja kokoomus työpaikkakeskittymiä, jotta julkinen hallinto supistuu.

        Ensin poistetaan kuntaliitosten yhteydessä ollut viiden vuoden irtisanomissuoja. Heinolaankin tullee rakennemuutosten jälkeen (nyt 1357 kunnan työntekijää) runsaasti lisää työttömiä. Jäljelle jääneiltä vaadittaneen 100 palkatonta lisätyötuntia, joten työtahti kiristyy, jos yhteiskuntasopimus heinäkuussa hyväksytään.

        Kyllä nyt viimeistään pitäisi Heinolan työttömien nuorten miettiä tulevaisuuttaan ja muuttoa kasvukeskuksiin, jonne on paljon enemmän muuttajia muutaman vuoden kulttua. Kun joka neljäs nuori on jo nyt työtön ja tilanne ei näytä ainakaan paranevan. Keskiasteen koulutusta vähennetään, opintotukea vähennetään tai se poistetaan kokonaan. Pelkästään peruskoulun käyneitä odottaa työttömyyskortisto, kun työn saanti samoin kuin opiskelumahdollisuudet vaikeutuvat entisestään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe