Autovero alas - Suomi nousuun

KohtuusKaukana

Jatkossa V8 Mustangin ostaja saa autonsa reilu 7000 e halvemmalla. 300 e Nissanilla ajava maksaa sen johdosta vuotuista veroa vähän enemmän ;)

Polttoaineiden veroja ei nosteta. Siinähän vois köhä pian laistaa veroja ajamalla vähemmän.

Systemaattisesti lähes kaikki verojen korotukset iskee täysillä ja täysmittaisesti pienituloisen kukkaroon. Jos mitataan verojen vaikutusta ansioihin ja lisätään kulutusverojen nousu tuloveroprosenttiin, 2000 e/kk tienaavalla veroprosentti nousee hyvinkin 5-10%. Tosipientä palkaa tienaavalla vero saattaa jopa tuplaantua tai triplaantua.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahat_ulkomaille

      Ja työllisyys paranee. Siellä Fordin tehtaalla jossain ulkomailla.

      • FranzKafka2

        Isoimpia ja liki ainoita hyötyjiä tässä on tosiaan ulkolaiset autotehtaat, välittäjät ja uusien autojen kauppiaat. Nää ratkasut on niin kertakaikkisen nurinkurisia, että poru meinaa päästä, katsoo niitä mistä kulmasta hyvänsä:

        * Valtio ja valtaosa veronmaksajista häviää.
        * Tuetaan ulkomaisia yrityksiä.
        * Mikään ei tue ilmastonsuojelua, päinvastoin.
        * Tässä laitetaan super NETTO maksajaksi sen mukaan mitä vähemmän tienaat.
        * Verotetaan auton omistusta sen arvosta tai käyttömäärästä riippumatta, mikä on todella pässinpäätä.

        Eikö kukaan viisas poliitikko esim. Sipilä huomaa, että koko tää autoverokokonaisuus on järjetön ja puhalla peliä poikki. Jos kaikki (mitä pahoin pelkään) veron korotukset ja leikkaukset etenee samalla kaavalla, tässä tulee kyllä tosi kovat oltavat niille joiden tulot jää mediaanikeskitulon alle saati köyhät eläkelläiset ja työttömät, hu huh.


      • Uudistuksen_häviäjä

        Minulla on 20 vuotta vanha auto, jolla ajan muutamia tuhansia kilometrejä vuodessa. Sellaiseen käyttöön ei kannata hankkia uutta, vaikka hinnat putoaisivat puoleen. Käyttömaksun korotus merkitsee sitä, että joudun maksamaan veron paljon ajavien ja uusia ostavien sijasta. Tämä rangaistus tulee, vaikka autostani on aikanaan hankittaessa maksettu täysi autovero.


    • oikeitasäästöjäpeliin

      Turha kitistä autoja on muutenkin liikaa meidänkin perheessä kaks käyttöautoo ja yks harrasteauto! Myykää pois jollette pysty maksaan. Tosin valtion PITÄÄ keksiä OIKEITA säästöjä eikä näperrellä! Eli porukkaa kilometritehtaalle valtiolta ja kunnilta., ei näin pieni maa tarvitse 700 000 virkamiestä!

      • JalvonVeka

        Ne "oikeet" säästöt vaan menee tyyliin: Lakkautetaan kunnan puisto-osasto ja duunarit kortistoon. Palkataan tilalle Puistotöidenjohtaja (vähintään di) ja maisemointiarkkitehti. Työt tilataan valtuuston pj:n velipojan juuri perustamalta vihertyöfirmalta. Loppu hyvin, kaikki hyvin.


      • fksjkdjgklsd
        JalvonVeka kirjoitti:

        Ne "oikeet" säästöt vaan menee tyyliin: Lakkautetaan kunnan puisto-osasto ja duunarit kortistoon. Palkataan tilalle Puistotöidenjohtaja (vähintään di) ja maisemointiarkkitehti. Työt tilataan valtuuston pj:n velipojan juuri perustamalta vihertyöfirmalta. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

        Vihertyöfirman työntekijät ovat kieli- ja ammattitaidottomia thaimaan tuontiduunareita joille maksetaan 2 senttiä päivässä palkkaa ja firman verot kierrätetään keinottelulla veroparatiisiyhtiöiden kautta siten ettei Suomen yhteiskunta saa mitään vaan firman omistaja saa kaiken omaan taskuunsa, niin voitot kuin veronmaksajien selkänahasta nyljetyt tukiaisetkin.
        Kysyn tosissani että miksi tällaista kusipäiden hallitsemaa maata pitäisi puolustaa?


      • Yökkäysonparaspuol

        Kusipäiden maa rakentaa mahtavasti. Virastot ja asunnot eivät kestä terveellisinä tiloina kuin..., no pahimmillaan pari vuotta. Kyllä tätä kannattaa puolustaa.
        On jo kirves ja saha, pieni puolustustraktori, moottorisaha, kle täältä pesee.


    • mailimittaaja

      Uusien autojen myynti lähtisi lentoon, jos sovittaisiin säännöllisestä autoveron korotuksesta. Eli jos ostat tänään, niin säästät.

      Samalla myös käytettyjen autojen hintakehitys lähtisi oikeaan suuntaan. Nykyäänhän auton arvosta lähtee kolmannes, kun sen ajaa ensimmäisen kerran autoliikkeestä ulos. Kuitenkin autoon investoidaan sen käyttöiän aikana huikeita summia, jotta se palvelisi alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan – paikasta a paikkaan b siirtymisen välineenä.

      Käytetyn ja toimivan auton arvo pitäisi olla lähempänä uuden auton hintaa mitä nykyisin. Vähäpäästöisiähän autot ovat olleet jo 1990-luvun alusta saakka, joten uutta autoa ei voi perustella edes ympäristösyillä.

      Kansantaloudellisesti ei ole mitään järkeä suosia ulkomailta tuotujen autojen hankintaa. Auton käytön verottaminen on muutoin ihan järkevää, jos se sidotaan ajettuun matkaan, eikä auton käyttö- tai omistusaikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe