Pääministeri Sipilän ensimmäinen hallitus

Juha_Sipilä_Ensimmäinen

Ministeriydet on nyt sitten jaettu ja hallitusohjelmaa hiukan vilautettu. Juha Sipilä on itseoikeutettu pääministeri mutta miksi Soini ei kelvannut valtiovarainministeriksi? Stubb vei sen paikan ja Soini joutui ulkoministeriksi. Syitä voi vain arvella mutta kertokaapa oma mielipiteenne miksi näin kävi?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selväähäntuo

      Olisiko Soinilta rahkeet riittäneet talouden pitoon, se ei tunnetusti ole hänen vahvin puolensa. Siinä olisi myös joutunut selittelemään kannattajilleen päätöksiä, jotka ovat aivan vastakkaisia persujen vaalilinjausten kanssa.
      Stubilta tuo valtion talous käy varmaan helpommin, ja saa sitten sylkyä päälleen, kun leikkaukset alkaa purra kunnolla.
      Soini tykkää matkustella, siinä on hyvä, kun ei tarvia paska-asioita kansalaisille selvitellä, kaikenlaisia Kreikka-paketteja.

      • Sipiläonpomo

        Suomen vastuut EVM:ssä.
        EVM on Luxemburgiin rekisteröity yksityinen osakeyhtiö.

        Valtioneuvosto hyväksyi 28. kesäkuuta 2012 sopimuksen Euroopan vakausmekanismin perustamisesta. Eduskunta antoi hyväksyntänsä sopimukselle 21. kesäkuuta 2012.

        Suomen osuus EVM:n pääomasta on noin 1,8 prosenttia, mikä vastaa noin 12,6 miljardin euron osuutta. Vastuu voi nousta, jos eduskunta hyväksyy EVM:n osakepääoman korotuksen. EVM voi vaatia Suomea maksamaan 11,14 miljardia euroa EVM:n tappioiden kattamiseksi tai sen maksukyvyttömyyden välttämiseksi. EVM:n aiheuttamien riskien mittaluokkaa ei voida arvioida tarkasti

        Olemme maksajia (jos EVM niin vaatii) teimme sitä tai tätä. Oli puikoissa Soini, Stubb tai Sipilä. Eroasimmeko EU:sta? Rikkoisimmeko Urpilaisen (valtioneuvoston hyväksymä) allekirjoittaman sopimuksen. Tässä vaihtoehdot pelille "Soini sitä, Soini tätä".

        Oikeustieteen tohtori Kari Uoti arvioi, että valtiovarainministeri Jutta Urpilainen oli esteellinen päättäessään Euroopan vakausmekanismin osakkeiden merkinnästä.


    • arvelia

      Todennäköinen syy on, että Stubb ei kelvannut Presidentille Ulkoministeriksi, eikä Soinin tarvitse olla avainministeri, kun Kreikkaa rahoitetaan.

    • SenhänTiesiPöljäkin

      Mikään ei siis muutu yhtään. Sama peli jatkuu. Kansan käsi on riittoisa. Sähkövero nousee. Auton käyttövero nousee jne......
      Lisää on tulossa, saatte nähdä. Siis veroja kansalle.
      Saman olisi tehnyt sossut ja vheriät jne..
      Mikään ei siis muutu koskaan.
      Onneksi en ole äänestänyt ketään koskaan. Enkä äänestä.

      • Lyhyestinäin

        Mitä odotit? Mannaa taivaalta?
        Tätä kurjuutta riittää lapsillemme asti.
        Jaamme varojamme ympäri maailmaa velkaa ottamalla. Toivottavasti se edes loppuu, kunnes olemme taas kykeneviä antamaan apua.


      • TeootitteNäinköKävikin

        No kun en oottanut mitään. Akat ne oottaa sen jälkeen ko ovat saaneet sitä mulkkua mekkoonsa autuaina orgasmissaan terskan kutinasta.
        Eikö mennyt jakeluun. Te ootiitte Sipilää ihmepelastajana autuaina luulossanne jeesustellen.
        Olette tyhmä idiootti.
        En ole äänestänyt ikinä. Eikö se jo kerro kaiken.


    • VainoHulluMurhaaja

      On se jumalauta vastenmielisen kieron rotan näköinenkin tuo ruma vainohullu stalin.
      Teemalla doku menossa mielisairaasta massamurhaajasta. Hyi saaaaatanaaaaaa....

    • KarkuriKarkaaAina

      Viimeksi Soini karkasi koko hallituksesta pakoon. Nyt hän karkasi valtiovarainministerin raskasta vastuuta koska pelkäsi kansaa. Rintamakarkuri on aina rintamakarkuri. Tosin selitykset ei auta neljän vuoden päästä. Kansan tuomio tulee olemaan julma.

    • Silmänkääntäjät

      Huvitti tuo autoveron "laskeminen." Mitä merkitystä köyhälle on jos 30 000 euron auton saakin 28 000 eurolla? Ei mitään, koska hän ei koskaan pysty hankkimaan autoa pätkätöillä eikä varsinkaan työttömyyskorvauksilla.

      Tuo autoveron alennus korvataan nostamalla autonkäyttömaksua eli vuosittain perittävää veroa. Se koskee kaikkein kipeimmin juuri köyhiä koska tuo maksu nousee myös niissä muutaman satasen romuissa mitä he ovat saaneet irti.

      Aikamoinen silmänkääntötemppu hallitukselta. Ja Timo Soini hymyili telkkarissa että heidän ehdotuksensa meni läpi, autovero laskee...

    • odotettavissaoleva

      Jokainen omilla aivoilla ajatteleva ihminen ymmärsi autoveron poisto puheista kyllä, että tällaisessa tilanteessa ei valtio voi luopua 1 miljardista verotuloja. Tilalle korvaavia veroja on saatava täysmääräisenä, kai se nyt oon ollut selvää tyhmemmällekin.
      Ajatelkaa kuinka paljon kyseiset verot olisi nousseet, mikäli autovero oltaisiin poistettu kokonaan.

    • SanansyöjätVastuuseen

      Ei näköjään ollut niille jotka persuja äänestivät. Äänestäjillähän ei ole kuluttajansuojaa, toki se kuittausmahdollisuus tulee sitten neljän vuoden päästä. Soinin pakeneminen ulkoministeriöön ei poista persujen eikä hänen vastuutaan koko vaaliohjelmasta. Jos nimi on alla sopimuksessa niin se on ja sillä selvä. Aiheesta mainio kolumni:

      http://yle.fi/uutiset/pekka_ervasti_soini_pakenee_ulkomaille/8022181

      • vähänjopahuvittaa

        Persut on huomanneet hakea ääniä kurjilta, semmoisilta jotka ei viitsi, tai kykene ajattelemaan syy/seuraus suhteita. Ei kai tuossa muuta selitystä ole.
        Persuilla on oppositiossa ollut tosi raflaavat puheet, ei ole tarvinnut vastuista välittää, nyt se aika on ainakin toistaiseksi ohi. Näinkö sitten se kurja-osa äänestäjistä jättää taas äänestämisen, kun nekin huomaavat, että mitään muutosta käytännön politiikassa ei ole tulossa. Ei kurjille kukaan tule vapaaehtoisesti antamaan tulonsiirtoina sen enempää kuin on pakko.
        Historiasta sellaisia taitekohtia ovat vallankumoukset, mutta niissäkin on kurjallisto aina painettu äkkiä takaisin kyykkyyn.
        Persut taas ei ole mitään vallankumousta tekemässä, kunhan itse pääsivät valtaan, siinä se tasoittuu persu-puolue muiden kaltaiseksi. Se kävi itse asiassa tosi nopeasti.


      • Kivinentie

        Uskon, että tulee Ervastille muuta ajateltavaa, kun iso pyörä alkaa pyörimään.

        "Yle uutisten politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti on jättänyt esimiestehtävänsä ja siirtynyt politiikan erikoistoimittajaksi.

        Ervasti kertoi tiistaina Markkinointi&Mainonnalle, että siirron taustalla ei ole mitään muuta kuin että lähestyn journalismin käytäntöä ja etäännyn byrokratiasta”.
        Johtopäätös: Ulko-ovi kutsuu!

        Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.
        Tullessaan tehtäväänsä toukokuussa 2010 Kivisen kuukausipalkka nostettiin aiemmasta 16 500 euron tasosta 25 000 euroon. Toissa vuonna Kivinen tienasi Ylestä noin 400 000 euroa.


      • susihuonoYLE

      • exKesätoimittaja

        Persuilla näyttää olevan kaikilla mielenkiintoinen kriteeri siitä onko toimittaja hyvä vai huono. Jos toimittaja ihmettelee persujen vaalilupausten pettämistä ja arvostelee heitä siitä niin toimittaja on huono. Jos hän kehuu persuja jollain tavalla niin se tekee heti toimittajasta hyvän.

        Ei se näin mene täällä todellisessa elämässä. En pidä itsekään Pekka Ervastin jutuista aina, ja poliittinen suuntauskin on ihan toisella laidalla. Silti hänelle on pakko nostaa hattua: Hän on erittäin ammattitaitoinen ja osaava toimittaja. Lisäksi olen huomannut että iän myötä hänellä on pahimmat särmät hioutuneet ja häntä on jopa miellyttävä kuunnella asiaohjelmissa.


    • MikäänEiMuutu

      Kuitenkin asia on näin. Jos sossut kommuunivihreineen ja ruottalaisineen olisivat hallituksessa köyhiltä otettaisiin vielä enemmän. Kansan käsi on karttuisa.
      Mikä sen olisi muuttanut. Sama peli jatkuisi.
      Vassut olisivat vielä enemmän köyhän maaseudun kimpussa rokottamssa köyhää kansaa. Muunmuassa kiinteistöveroa, polttoaineveroa, alvia jne jne korottamassa
      omassa hyvyyskiimassaan rypien.

    • PuolueetonMies

      Nämä "jos he olisivat hallituksessa" väitteet ovat aina yhtä ihmeelistä luettavaa. Mistä tietolähteestä sait tietosi? Ettei vain ihan omasta päästäsi? Vertailukohtaa kun ei tällä hetkellä ole koska Vihreät ja vasemmistopuolueet sekä RKP ovat oppositiossa.

      Vertailukohta löytyy sen sijaan noin neljän vuoden takaa. Silloinen Kataisen hallitus teki huomattavasti maltillisempia leikkauksia eikä köyhiltä viety tuhkiakin pesästä. Silloiset opposiopuolueet Perussuomalaiset ja Keskusta kauhistelivat kuinka köyhiä nyt kurmuutetaan. Varsinkin Perussuomalaiset kunnostautuivat hallituksen haukkujina ja huutelivat eduskunnassa pilkka-ja välihuutoja vasemmistopuolueille kuinka ne ovat unohtaneet köyhät. Timo Soini nauraa röhötti ja piti puheita kuinka "työmiehen pitää saada kopsu välillä" eikä viinanhintaa saa korottaa.

      Nyt sekä Keskusta että Perussuomalaiset ovat hallituksessa ja leikkauslistat ovat maagisen kovat. Nyt onkin sitten näilläkin puolueilla toinen ääni kellossa. Puhutaan yhteisvastuusta, talkoista, kaikki mukaan ja blaa blaa blaa. Nyt se onkin Suomen asialla olemista kun köyhiltä viedään tosiaan ne tuhkatkin pesästä.

      Poliitikoissa on kaikissa, puolueista riippumatta sama valuvika. Valta juovuttaa ja kaikilla ovat periaatteet roskakorissa kunhan vain saa istua ministeriautossa. Näin on käynyt myös "politiikan uudistajille" eli Perussuomalaisille. Samaa paskasakkia hekin näkyvät olevan kuin kaikki muutkin, ei mitään eroa, ehkä hiukan vielä kierompia ja sillä selvä.

      • Tunnistettu

        Kommunisti


      • PuolueetonMies
        Tunnistettu kirjoitti:

        Kommunisti

        Sinulla on poika vielä paljon oppimista. Ota aluksi selvää mitä kommunisti tarkoittaa ja palataan sitten asiaan. Kysäise vaikka oletetulta isältäsi?


      • HaisetteKommunistilleok
        PuolueetonMies kirjoitti:

        Sinulla on poika vielä paljon oppimista. Ota aluksi selvää mitä kommunisti tarkoittaa ja palataan sitten asiaan. Kysäise vaikka oletetulta isältäsi?

        Te olette kommunisti.
        Oletteko hinttikin sen lisäksi. Menkää hinttaroimaan niitä puoluetowereitanne komunisti.


      • TiedoksiLoiselle
        HaisetteKommunistilleok kirjoitti:

        Te olette kommunisti.
        Oletteko hinttikin sen lisäksi. Menkää hinttaroimaan niitä puoluetowereitanne komunisti.

        Jos sinä täytät mainitsemasi kriteerit niin älä toki samaista muita normaaleja ihmisiä omaan surkeuteesi.


    • PaljonHyvääkinLuvassa

      Joka tapauksessa on hyvä että vasemmiston rosvot ainakin on poissa varastamasta kansalta loputkin ruokarahat omiin pyrkimyksiinsä.
      Kyllä kansa tietää ne sutkit paskanpuhujat aivopestyt lihavat persereijät.
      Onhan siellä jo paljon hyvääkin esitetty kuten pienennetään liitossa olevien järjettömiä työttömyyskorvauksia. Eikö työ maistu heille sillä 9euroa/päivä kuten muillekin työttömille.
      Kaikille kuuluu samanpienoinen korvaus jne.

    • Ennustajaeukoille

      Helsingin Sanomat teki aukeaman jutun vuonna 1968. Aiheena oli silloisen Keskustapuolueen lopullinen tuho ja kuihtuminen pikkupuolueeksi. Alan parhaita "asiantuntijoita" oli haastateltu ja kaikilla oli lehden mukaan sama lopputulos: Koko Keskustapuolue kuolee pois muutaman vuoden sisällä. Perusteena oli maaseutujen väkimäärän pieneneminen kaupunkiin muuton myötä ja äänestäjäkunnan ukkoutuminen ja kuoleminen pois.

      Nyt elämme vuotta 2015. Juuri pidetyissä eduskuntavaaleissa Suomen Keskusta oli ylivoimaisesti suurin puolue. Hetki sitten eduskunta äänesti Keskustan Juha Sipilän pääministeriksi. Keskusta on ollut johtava hallituspuolue useaan otteesen 2000-luvullakin ja pääminiteripuolueena jo kolmannen kerran tällä vuosituhannella.

      Ihan hyvin puolueelta joka kuopattiin Helsingin Sanomien jutussa jo vuonna 1968. Onnittelut pääministeri Juha Sipilälle, Suomen Keskustan puheenjohtajalle.

    • YlenLoispesäkeSiivota

      YLE on se kallis loispesäke. Sieltä loiset pois ja karsia turhaa paskaa pois ainakin 97 prosenttia ohjelmasta.
      Säästöä sieltä miljardeja esim. sairaiden ja vanhusten huoltoon.

    • ZiesusMikäValinta

      Ennen eduskunnan puhemiehestä huokui kokemus ja arvovalta. Nyt tuosta keskenkasvuisesta räkytttäjästä huokuu vain itseriittoisuus ja typerä omakehu.

      Eikö persuilla tosiaankaan ollut parempaa vaihtoehtoa?

    • TäysosumaKolumni
    • nytonmahiksia

      Nykyisessä tilanteessa on positiivista se, että vasemmisto on kokonaisuudessaan oppositiossa, se antaa ainakin mahdollisuuden saada maan suunta käännettyä nousuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe