Ärsyttää suomalaisten ohjelmistojen surkea taso

kypstynytkaatuiluun

Olen teollisuudessa nähnyt yhtä sun toista viritelmää ja kauhistuttaa niiden taso, vaikka tekijöinä olisi nimekkäitäkin yrityksiä. Lähes poikkeuksetta hirveimmät räkäisyt ovat aina olleet vb.netillä väännetyt softat, joiden toimivuudesta kukaan ei mene takuuseen. Jos laitan vaikka tekstikenttään vääriä kirjaimia niin ei koko paskan kuulu kaatua silloin!

Vai onko nämä ohjelmat suomenkielisyydestään huolimatta teetetty jossain intian peruilla?

9

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turpa_kiinni

      Tämä on vain ja ainoastaan asiakkaan vika. Ja jos sattuisikin, ettei olisi, niin silloin se on käyttäjän vika.

    • vb_on_kingi

      Varmaan jonkun itseoppineen virityksiä, joka ajattelee, että "ei tässä mitään koulutusta tarvita kyllä mä osaa ilmankin"

      Näitä itseoppineita virittelijöitä on paljon, jotka ei tiedä mitään ohjelmoinnin perusteista ja heille koko IT-ala on sama kun visual basic.

      • w4et3w444

        Ei jossain muka amatikorkeassa, oppineet jotain viistoista vuotta vanhaa juttua, ja tyhjänpäiväisiä fysiikan ja matikan kokeita tentineet. Sen sijaan että perehtyneet itse ohjelmointiin


      • 323pp

        Meillä on duunissa sellainen linux, rasberry, etc. virittelijä, joka tykkää harrastaa ohjelmointia vapaa-ajalla, ja eikä siinä mitään kun vaan ei raahaisi näitä virityksiään töihin!! Jos on jokin ongelma niin se aina tulee jonkun oman virityksen kanssa parin viikon päästä ja ylpeänä esittelee tuotoksiaan. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun nämä viritykset eivät ikinä toimi! Miksi? Koska koodausvälineet ovat täysin väärät, ei mitään ymmärrystä algoritmeista ja ei varsinkaan testauksesta. Lopputuloksena on vain suuri hämminki, sekaannus ja vihaiset käyttäjät työpaikalla, ja sitten joudutaan korjailemaan jälkiä talkoovoimin ja kutsumaan ammattilainen tekemään saman asian uudestaan ja tällä kertaa oikein. Kaikki tämä johtuu siitä, ettei ole koskaan saanut ohjelmointikoulutusta eikä ole kokonaiskuva hallussa, vaan on kotitarpeiksi viritellyt ohjelmoitavan lämpömittarin, joka mittaa kahvinkeittimen lämpötilaa, sen jälkeen luulee olevansa maailmanluokan ohjelmointitykki! :) Pelkää shittiä


    • maastamuuttaja

      Suomessa on pitkään oltu sen harhan vallassa, että tietotekninen taso olisi maailman huipputasolla. Huippuosaamista Nokian osalta vuosia sitten, mutta muualla softaosaaminen on korkeintaan keskinkertaista. Jopa naapurimaassa Virossakin ollaan osaamisessa vuosia edellä (sekä edullisempia) kuin täällä peräkylässä.

      • huippuosaaja

        Nokia ja huippuosaaminen samassa lauseessa? LOL! Ootsä kattonu millanen käkkyrä sybian oli?


    • menkää_lisääntymään

      Suomen huippuosaamiseen vaikuttaa ainoastaan suomalaisten määrä. Tämä siitä syystä, että länsimainen elämäntyylimme on kuta kuinkin vakioinut erilaisten ammattien kysynnän ympärillämme. Siispä ympäristö kannustaa tiettyyn asiaan vain tietyn määrän ihmisiä - eikä se muutu ihan sukupolvessa.
      Toisinpäin kun ongelman kääntää, niin voidaan sanoa, että maailman neroudesta voi suomessa asustaa enintään promille. Eivätkä suomalaiset suhteessa muihin mitenkään huippuälykkäitä ole: keskiarvoinen äo kun on 1,01 eli aika tarkasti sama kuin muuallakin. Sen sijaan on maita, joissa se on 1,2 - täältä siis löytyy kaksi neroa enemmän jokaista kymmentä meiltä löytyvää kohden!
      Toisaalta, älkää sittenkään menkö lisääntymään: Se kun johtaa elintilan rajoittumiseen vielä lisää, mikä taasen on tunnettu kimmoke pyrkiä eteenpäin..

    • 12-2

      Ei ohjelmien tekeminen ole mitään rakettitiedettä. Tiedon 3-4 kerrosta kuormasta syöjistä tekee vaan Suomessa asioista kalliita. Töitä kyllä koodariportaassa tehtäisiin enemmänkin mutta kun laskutettava tuntihinta räjähtää kattoon kun suomalaisen koodarin 10% kustannusosuuden päälle pitää laskea rakenteiden kustannukset.

      Lieneeköhän tavallisella pienellä ohjelmistoyrityksellä mitään asiaa Kansalliseen palveluväylään https://confluence.csc.fi/display/Palveluvayla/Etusivu

      Eiköhän se tulla estämään joillain laatujärjestelmien vaatimilla yrityssertifioinneilla ja monimutkaisilla rekisteröintimenettelyillä ja vaativilla dokumentaatiovaatimuksilla.

    • ex-vbisti

      Olin kerran töissä, jossa käytettiin vb:tä. Pahinta oli se, että itse devausympäristö kaatuili useita kertoja viikossa mystisesti eikä muulla kielellä saanut tehdä asioita. Toiseksi pahinta oli se, että pomo ei antanut korjata ohjelmistojen tärkeitä virheitä vaan uutta koodia piti tuottaa vanhan päälle.

      No, potkuthan siitä tuli. Onneksi kotona voi luottaa vakaaseen Ubuntuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe