Rovaniemi aikoo lopettaa kuntalisän ja..

KotiÄippäRovaniemeltä

Tämän päivän Lapin Kansassa kerrottiin Rovaniemen mahdollisesti lopettavan kotihoidontuen kuntalisän. Samana päivänä paljastettiin, että subjektiiviseen päivähoito -oikeuteen tulee rajoitukdis. Rovaniemeltä perusteltiin kuntalisän lopettamista mm. sillä, että kuntalisä ei ole vaikuttanut päivähoitopaikkojen tarpeeseen.

Pistetään vaan rahat jalkapallokenttiin ym turhuuksiin.

17

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alma66

      Eiköhän vanhempien pitäisi kustantaa lapset itse joita on elämään tuonut. Miksi ain huudetaan yhteiskuntaa apuun. Kasvatin ja koulutin Roin kaupungin lähellä viisi lasta yhteiskuntakelpoisiksi ihmisiksi. Ovat nykyään akateemisissa ja ylemmän toimihenkilön tehtävissä. Lainaa piti ottaa jotta sai koulut suoritettua loppuuun. Eikait yhteiskunnan tehtävä ole kouluttaa myöskään ulkomaalaisia opiskelijoita.

      • penaali

        Tismalleen näin!


      • glendora85

        Ne onkin monesti juuri nämä akateemiset jotka vievät lapsensa päiväkotiin heti äitiysloman päätyttyä, että pääsevät jatkamaan uraa! Mielestäni teidän hienojen akateemisten ei kannattaisi lapsia tehdä, kun sitten hoidatatte ne vierailla!
        Terveisin ap


    • VitunKoukkunokka

      Ja miksi pitäisi maksaa vielä jotain kuntalisää? Valtaosa nykyajan lapsiperheistä on sosiaalipummeja jotka ovat tekoeron tehtyään ruhtinaallisen sosiaalituen piirissä. Heti kun lapsi syntyy niin pariskunta "eroaa" ja kaupunki maksaa sen jälkeen molempien kulut sosiaalitoimen puolesta. Ei ole huolta vuokrista eikä sähkölaskuista ja tämä muka "yksinhuoltaja" pumpaa sosiaalista vielä käyttörahaa tonnin-pari kuussa. Äijälle maksetaan se tyhjä kämppä missä ei asu ketään, kunhan on kirjoilla siellä ja nauttii täyttä sosiaalitukea. Todellisuudessa nuo loiset ja paskasikiöt asuvat samassa porukassa koko ajan eli huijaavat tukia yhteiskunnalta. Tässä Keskustan lähelläkin asuu eräs loisporukka joka huijaa sosiaalia jo toisessa polvessa.

    • Nytkeittää

      Kyllä minä hoitaisin lapsiani mieluusti kotona, mutta miten se on mahdollista jos hoitolisä on vajaa 400€ kk? Miten siitä maksat asuntolainan, auton ym menot ja ruuan? Ei se vaan ole mahdollista. Nyt ei tarvi edes pohtia olisiko ollut mahdollista äitiysloman jälkeen jäädä kotiin jos tuostakin vähästä jää kuntalisä pois..!

      Mikä siinä on että rovaniemellä keksitään virkoja johtajille ja kaupungin "kermaa" on maalaiskunnan ajoilta tuplamäärät ja ketään ei irtisanota ja sitten etsitään tämmösistä säästöä. Laittasivat ne turhat korkeapalkkaiset keksimällä keksityt virkamiehet pois niin nousisi se talous. osuispa salama jonku päättäjän päähän ja kirkastais ajatuksen juoksua, ei ole todellista että kaikki meidän hyvinvointia päättävistä asioista on jotain oman rahapussin lihottajia joilla ei ole enää eded kaukaisessa ajatuksessa se että jotkut elää normipalkalla tai yrittää selvitä niillä vähäisillä tuilla.

    • Nytkeittää

      Kyllä minä hoitaisin lapsiani mieluusti kotona, mutta miten se on mahdollista jos hoitolisä on vajaa 400€ kk? Miten siitä maksat asunnon, auton ym menot ja ruuan? Autokin on pakko olla koska keskustan lähelläkän olevat vuokrat on nikn sikahintasia että ei toivoakaan, pakko asua syrjemmässä. Ei se vaan ole mahdollista. Nyt ei tarvi edes pohtia olisiko ollut mahdollista äitiysloman jälkeen jäädä kotiin jos tuostakin vähästä jää kuntalisä pois..!

      Mikä siinä on että rovaniemellä keksitään virkoja johtajille ja kaupungin "kermaa" on maalaiskunnan ajoilta tuplamäärät ja ketään ei irtisanota ja sitten etsitään tämmösistä säästöä. Laittasivat ne turhat korkeapalkkaiset keksimällä keksityt virkamiehet pois niin nousisi se talous. osuispa salama jonku päättäjän päähän ja kirkastais ajatuksen juoksua, ei ole todellista että kaikki meidän hyvinvointia päättävistä asioista on jotain oman rahapussin lihottajia joilla ei ole enää eded kaukaisessa ajatuksessa se että jotkut elää normipalkalla tai yrittää selvitä niillä vähäisillä tuilla.

    • HYVÄ-ETTÄ-RAHAT

      PALAUTETAAN NIIDEN OIKEILLE OMISTAJILLE, PERKELE SENTÄÄN !!! Elättäkööt itse kersansa jos niitä tekevät, prkele.

    • valistusta

      Lapsia ei ole pakko tehdä tänne pahaan maailmaan!!! Avioliitto voi olla yhtä onnellinen ilman lapsiakin. Onko se jokin elämän "status", että niitä pitää olla. Olen ihmetellyt, kun sitten niitä pitäisi yhteiskunnan kasvattaa. Eiköhän se kuulu vanhemmille (eikä opettajille). Jättäisivät tekemättä, jos ei ole rahaa tai jaksa niitä opettaa kunnon kansalaisiksi. Ei tarvitse ruikuttaa kuntalisiä, väsymystä, kun lapset eivät anna nukkua eikä lapsilisiä ym. kun ei tee lapsia. Säästyy monelta murheelta. Täällä on ihan tarpeeksi noita ns. Vanhempien vahinkoja ja ilkivallan tekijöitä joka lähtöön. Ajatelkaa vähän kannattaako omien mielitekojen vuoksi lapsia tehdä kärsimään velkaiseen valtioon. Kannattaa ajatella useamman kerran. Nykyään on hyvät ehkäisyvalmisteet!!

    • MitäVittuaToimittaja

      Alkoholisteilta, narkkareilta ja sosiaalipummeilta lisääntymiskyky sekä miehiltä että naisilta leikkauksella pois. Hyvin helppo ratkaisu ja yhteiskunnalle tulee mittavat säästöt.

      Mitä maksaa vuosittain noiden hylkiöiden keskenään naiminen yhteiskunnalle?

      • Mummo-ja-vaari-hoitaa

        Ihmiset , jotka eivät pysty huolehtimaan edes itsestään tai
        omista asioistaan alkoholin ym. takia tekevät lapsia.
        Lapsi saatetaan maailmaan sen hetkellisen nautinnon takia , minkä
        se tuottaa omalle itselle.


    • tahdontietää

      Lopetetaanko mamujen tukia vai ei?

      • ota-ite-selvää---

        -------------------------------


      • kotiäippä1

        Samaa mietin minä! Mikä helvetin velvollisuus niitä on täällä elättää ja kouluttaa.


    • SinustaIlmoitetaan

      kotiäippä1 on itse maailmanlopun sosiaalipummi ja vielä huijaa tukia väärillä tiedoilla sosiaalitoimistosta. jäät kiinni "yksinhuoltaja-mätisäkki.

      • kotiäippä1

        Voi että naurattaa, kotiäippä1 ei nimittäin ole yksinhuoltaja vaan onnellisesti elelee eikä ikinä ole sossussa asioinut. Mutta en silti yksinhuoltajia moittisi mätisäkeiksi, kun yksin lapsistaa huolehtivat.


      • kotiäippä1

        Jäi pois, siis onnellisesti suhteessa elelee.


      • Jotakin-itkee
        kotiäippä1 kirjoitti:

        Jäi pois, siis onnellisesti suhteessa elelee.

        kuitenkin, vaikka "onnellisessa suhteessa elelee"....

        joopajoo....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe