Kiertäjäkalvosinoireyhtymä

Kädetön

Hei, minkälaista hoitoa olette saaneet ko. sairauteen ja mikä on auttanut?
Toissapäivänä aamulla herättyä olkapään seutu ja koko käsivarsi niin kipeä, että oli pakko hakeutu työterveyteen. Lekuri epäili kiertäjäkalvosinoireyhtymää ja määräsi tulehduslääkettä (Atcoxia) ja 3 pv sairaslomaa.
Nyt on toinen päivä takana, eikä särky ole helpottanut, päinvastoin eilen illalla ja yöllä se oli aivan sietämätöntä. Otin 1g parasetamolin, jonka avulla sain ehkä 2 h nukuttua. Missään asennossa ei ole hyvä olla, seistessäkin käsivartta vihloo, eikä luonnollisesti ko. kädellä voi tehdä yhtään mitään.

Ylihuomenna pitäisi olla työkunnossa, vaikea uskoa tällä hetkellä.
Onko kellään kokemuksia Atcoxia-lääkkeestä, kuinka kauan kestää kunnes alkaa vaikuttaa? Vasta muutama päivä näiden kipujen kanssa, ja olo on sietämätön.

Teen päätetyötä, en ole omasta mielestäni nostellut mitään painavampaa, mikä olisi voinut tämän aiheuttaa.

32

1315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piippana

      Onkohan siinä repeämä? Mulla oli repeämä ja lopuksi jännekin jo poikki. Kipujen ja lääkkeiden kanssa elin vuosia, aina jokunen lyhyt pätkä sairaslomaa. Viimein se leikattiin. Nyt ollut kymmenen vuotta täysin oireeton.
      Monenlaiset lääkkeet kokeiltiin, myös sinun mainitsemasi. En huomannut eroa eri lääkkeiden välillä. Joskus auttoivat, toisinaan niihin kipuihin ei auttanut mikään lääke.
      Itse tein ja teen edelleen fyysisesti rasksta työtä. Lääkärit kyselivät olinko kaatunut tai muuten loukannut olkapääni. En löytänyt syytä kipeytymiseen. Tultiin siihen tulokseen että kysymyksessä on rakenteellinen heikkous.
      Tiedän mitä kipu on ja mitä sen kanssa eläminen on. Se rassaa, kuluttaa, kalvaa ja lopulta vie koko ihmisen. Kivulle jää aina toiseksi. Mutta jos olkapäässä on leikkauksella korjattava vika niin sinne pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti. Ei vuosien päästä niinkuin mulle kävi.
      Kertoilepa miten jakselet, pystytkö olemaan töissä ja helpottivatko kivut.
      Hyvää kesän alkua!

      • Arto_l

        Itselläni leikattiin kiertäjäkalvosimen repeämä noin vuosi sitten. Leikkaus itsessään sujui hyvin, mutta siitä toipuminen olikin jo toinen juttu. Leikkauksen jälkeen oli yötäpäivää särkyä 24/7 noin kolmen kuukauden ajan, ja särkylääkkeitä napostelin kuin karkkipussista. En olisi koskaan mennyt ko leikkaukseen, jos olisin tietänyt, mitä edessä on. Leikkauksesta kulunut nyt kohta vuosi, eikä käden liikerata palautunut vieläkään samaksi, kuin mitä ennen oli.


      • ortopedin_vastaanotolle

        Syynä voi olla myös "ahdas olkapää" jossa tietty jänne puristuu kättä sivulle nostettaessa luiden väliin ja tulehduttaa jänteen ja joissain tapauksissa alkaa kuluttamaan jännettä.
        Kunnollinen tutkimus ortopedin tekemänä ja ultraäänitutkimus kertoo jo paljon tilanteesta. Kokemusta molempien olkapäiden leikkauksesta ja vuoden kuntoutuksesta ja nyt olkapäät jälleen kunnossa.


    • kädetönnä

      Kiitos piippanalle. Sain 3 päivän kipuilun jälkeen käsivarteen kortisonipiikin. Lisäksi sain uudet lääkkeet (Panacod), ja kipuun lisäksi neuvottiin ottamaan 1g panadolia enintään 3 krt / pv. Kortisoni auttoi nopeasti kipuun, mutta lääkäri varoitti että apu voi olla vain väliaikainen. Olen siis ollut taas töissä ja odottelen, palaako kipu vai oliko se tuolla hoidettu. Pientä vihlontaa tietyissä asennoissa on edelleen, mutta sen kanssa pystyy olemaan, saan jopa nukuttua. Tämä on kuulemma yleinen yli 50-vuotiailla, mutta itse en ole vielä 40täkään..

      Miten ihmeessä olet kestänyt kipujen kanssa vuosia, nuo muutamat päivätkin oli niin tuskallisia ettei voi kuvitella sitä jatkuvana?

    • piippana

      Mukava kuulla että kipu on helpottanut. Monen monta kortisonpiikkiä mullekin pistettiin. Hyvä lääke ja auttaa nopeasti. Järeät ja hyvät lääkkeet olet saanut. Mulla myös Panacod ja lisänä oli Burana. Alle nelikymppisenä mullakin vaiva alkoi. Ja ei ne kivut jatkuvasti olleet sietämättömiä. Oli ns. "parempia aikoja" mutta aina siellä olkapäässä se pieni kipu tai vihlonta tuntui. Se viimeinen vuosi ennen leikkausta oli sitten luku erikseen, käsi oli lähes kokonaan pois pelistä, jänne oli silloin jo niin rispaantunut ja viimein kokonaan poikki. Silloin ei vielä hoitotakuuta ollut ja tutkimuksiin pääsy kesti. Mutta sitten kun viimein pääsin kirurgin juttusille niin pääsin leikkaukseen pikavauhtia.
      Hyvää ja kivutonta jatkoa sinulle. Uskon että noilla lääkkeillä kipu on hallittavissa ja kortison auttaa ja sen voi tarvittaessa uusia. Kirjoittele taas kuulumisia!

    • Rullahiiri

      Jos teet päätetyötä, hommaa Roller mouse, eli rullahiiri. Totetuutelu kestää muutaman pääivän, mutta sen jälkeen et luovu siitä. Minulla loppui vaivat siihen.

    • RULLAATTORI

      MINULLA ON KYLLÄ RULLAHIIRI, MUTTA VAIVAT EIVÄT LOPU SIIHEN. kÄDET NOUSEE VYÖTÄRÖN TASOLLE.

    • kroonikko

      Täällä kärsinyt samasta vaivasta jo yli 15v !!

      Ensimm saikku kesti n 2 kk:tta. käsi ei noussut alkuun mihkään kyljestä. Yökipu oli todella kovaa, ei voinut yhtään maata, piti olla puoli-istuvassa asennossa.
      Taustalla oli vuosia kestänyt, ( työstä johtuvaa) pientä oireilua kunnes yksi päivä käsi jämähti kylkeen.

      Ultrassa todettiin kyseisen jänteen olevan voimakkaasti turvonnut.

      Vaiva uusiutui muutaman vuoden päästä, ja käsi ei ole enään noussut sivusuunnassa vaakatasoa ylemmäs.

      Pari vuotta sitten todettiin ultrassa myös repeämiä.

      Mitään ei ole tehtävissä, mikään ei auta, kaikki on kokeiltu.

      Muun tapaturman takia ollu siakulla jo 4 v ja olka rauhottunut, mutta jos olen nukkunut sen olan käsivarren päällä, niin kipuilee puolisen päivää.

      Omalla kohdallani taustalla on ollut olkaa rasittava työ, tosin työpaikan vak yhtiö ei sitä ksokaan myöntänyt!!

    • piippana

      Moi kroonikko!
      Ei vakuutusyhtiö myönnä että on työstä johtuva vaiva. Mullakin oli rakenteellista heikkoutta vaikka tein ja teen edelleen raskasta työtä.
      Oireet samat kuin mulla. Eikö pysty leikkaamaan? Se kyllä auttais, repeämän pystyy korjaamaan. Pitkä on sairasloma. Vai joko on muuttunut työkyvyttömyyseläkkeeksi?

    • tuskaton

      kaksi piikkiä kortisoni niin meikän tuhehdus psrani kokonaan.
      Kolmisen viikkoa oli väliä,

    • Anonyymi

      Minulla (47v mies) kipeytyi, rutisi ja napsui olkapää keväällä '19. Etsin sopivan lääkärin, sain suosituksen Harri Heliöstä ja Jyrki Halisesta. Päädyin Haliseen, kun oli sopivasti aikoja vapaana. Verrattaen epätieteellinen valintaperuste. Tutkimuksen ja varjoainemagneetin jälkeen löytö oli supraspinatuksen repeämä, n. 14mm taisi olla koko. Tullut osittain ahtaasta kanavasta sekä varmaan mailapeliharrastuksista (tennis, squash, sulkapallo ja golf) vuosien varrella. Ongelma ilmeni erityisesti tenniksessä, syötöt pahimpina.

      Halinen kertoi hyvin seikkaperäisesti tilanteen, vaihtoehdot ja myös mieleen jäi ajatus siitä, että 14mm fyysistä repeämää ei fysioterapia tai piikki korjaa. Ja parempi korjata sellaista, joka ei ole jo täysin irtipoikki. Tenniksen lopetin siltä kaudelta kesken toukokuussa, pelasin golfia kesän ja päädyin leikkaukseen elokuun alussa. Tämä siksi, että sai viettää normaalin kesän, alakierrossa golflyönnissä jänne ei ollut kipeä eikä oletettavasti revennyt juurikaan enempää. Samoin sain suosituksen "elokuu on hyvä aika, koska ensimmäiset viikot ovat vaikeimpia paidan käyttämisen kannalta". Valinta ajankohdaksi oli erinomainen.

      Leikkaus ei nyt tunnu yhtään miltään, joskin ensimmäiset kaksi viikkoa olikin sitten jääpaketin säännöllistä vaihtamista päivin ja öin. Panacodia kaksi tablettia, mutta sitten pelkästään normaaleita kevyempiä särkylääkkeitä. Pari viikkoa oli hankala nukkua säryn vuoksi, mutta sitten nukuin käsi tuettuna, hieman istuvassa asennossa. Hyvät jääpakettien vaihdot auttoivat paljon ja sitä tein todella tiheään alussa usean päivän ajan.

      Alun "mitään ei saa kädellä tehdä" jälkeen ja kun olin oppinut vasenkätiseksi (tietysti oikeakätisellä operoidaan oikea käsi), elämä helpotti. Pahinta oli ensimmäiset 2-3 viikkoa. Mutta sen jälkeen työ vasta alkoi.

      Kuukauden jälkeen fysioterapiaan ja useiden suositusten vuoksi onneksi uskoin ja sain tutustua Mikael Alleniukseen. Ehkä tärkein valintani. Toiseksi tärkein oli leikkaava kirurgi.

      Mikaelin luona fysioterapiassa käynti oli todella avartava kokemus. Oman harjoittelun merkityksen korostuminen, sitoutuminen - ja Mikael sparrasi. Myös henkisesti, kun kertoi realistisesti etenemistahdin odotuksesta. Ei liian nopeasti, ei liian hitaasti. Pieniä askelia. Todella pieniä. Ulostaivutuksen nollasta asteesta lopputulokseen 4-5kk.

      Mitä opin ja mitä pidän tärkeänä?
      - hyvä kirurgi
      - fyssari, jota uskoo ja joka motivoi
      - harjoitteet uskollisesti 4 krt päivässä 15-20min kerrallaan juuri ohjeiden mukaisesti
      - kun tuntuu siltä, että harjoitteet sattuu, niitä pitää varovasti jatkaa
      - kun tuntuu siltä, että tämähän rupeaa sujumaan ja voinkin vähentää harjoitteita, niin niitä nimenomaan EI pidä vähentää
      - fysioterapiakuntoutuksesta kohti kuntosalia ja jälleen ohjeiden mukainen kuntoutus. Ei liikaa, ei liian vähän. Ei oikaisua, ei vähättelyä. Verryttelyt. Pienet painot. Kasvavat painot.
      - usein tuntui "turhauttavalta", mutta sitkeästi päätin noudattaa kirjaimellisesti määrällisiä ja ajatellisia ohjeita, joita Mikael antoi.
      - Mikaelin luona kävin muistaakseni 7 kertaa - en enempää. Noudatin orjallisesti kaikkia hänen ohjeitaan ja käytin joka päivä - olinpa sitten töissä, kokouksessa, kotona tai missä tahansa - suositellun ajan venyttelyihin. Olen venytellyt kotona, toimiston sohvalla, lentokoneessa, junassa, neuvotteluhuoneessa USAssa, rannalla, marraskuun pimeydessä, autossa liikennevaloissa odottaessani valon vaihtumista, sängyssä, lattialla, uima-altaassa... Joka paikassa. Jos odotin junaa tai linja-autoa - venyttelin sen ajan. Jos olin hississä - venyttelin.

      Lopputulos?

      Leikkaus 3.8.2019 ja ensimmäinen golf-kierros ulkomailla 26.12.2019. Ensimmäinen tennispeli 6.2.2020. Golfin osalta varastin hieman, tenniksessä pidin tiukasti kiinni 6kk säännöstä.

      Pelasin golfia kuten kesällä aikaisemmin, en tuntenut mitään erikoista olkapäässä. Tennis helmikuussa sama asia.

      Nyt vuosi myöhemmin en enää muista koko asiaa - alkuverryttelyn ja olkapään venyttely on jäänyt ikuiseksi ystäväksi kuminauhoilla ja ilman. Se tapa ennen pelaamista on jäänyt enkä pidä sitä huonona. Samoin saan itseni kiinni olkapään venyttelystä edelleen, jos ei ole parempaa tekemistä.

      Mikä oli itselleni oppi? 6kk kuntoutus on todella otettava vakavasti. Ja juuri kun tuntuu, että "ei ole enää kipuja, tämähän on jo aika ok" ei missään nimessä pidä lopettaa. Se vie 6kk ja vastusta lisättävä ohjeiden mukaan pikku hiljaa.

      En pidä ko leikkausta hankalana. Pidän sitä työläänä prosessina. Mutta se on varmasti yksilöllistä. Ja kuntoutus vaatii työtä, sisua ja malttia. Olen nähnyt vierestä ystäväni, joka lopetti fyssarilla käynnin eikä juuri itse venytellyt - koska ei enää sattunut. Hänen liikeradat eivät koskaan enää palaa ja hän ei voi tauluja seinälle kiinnittää.

      Pidän suurimpana syynä loistavaan lopputulokseen itselläni suurta motivaatiota palata mailapeleihin - en tiedä mitä harrastaisin, jos niitä en voisi harrastaa.

      Jyrki Halinen. Mikael Allenius. Minä itse. Kiitos te kolme.

      • Anonyymi

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hienoa, hatunnosto. Tässä esimerkki siitä että myös itse pitää olla sitoutunut hoitoon. En kenenkään kipuja vähättele, itselläni samoja ongelmia - mutta tuntuu kuin osa vain odottaa että lääkkeet ja piikit tekee ihmeitä mutta itse ollaan passiivisia osapuolisia ja tyydytään vain valittamaan. Totta tietysti että yksityisellä prosessit etenevät kun lyö taalat tiskiin. Kunnallisella tarjotaan se lääkepurkki tai piikki. Kaikkea ei tietenkään fyssa korjaa mutta aktiivinen pitää itsekin olla. Tsemppiä kaikille!

        Kiitos. Halusin oman kokemukseni jakaa - jokainen ihminen on varmasti uniikki - mutta etukäteen olisin tuon tiedon halunnut tietää. Olisi asettanut odotusarvon. Puoli vuotta on pitkä aika. Mutta se ei vaadi kuin sitkeyden. Ja suhteellisesti ottaen koronaa on kestänyt jo vuoden. :)

        Tsemppiä ja sitkeyttä kaikille!


    • Anonyymi

      Sairas vaki-spämmäri iski tarpeelliseen vanhaan ketjuun. Se saa näistä päivälleen ns "tarkoitusta". Massa toisto.

      • Anonyymi

        Tuossa kävi niin, että kun olin kommenttini kirjoittanut ja painoin Lähetä-nappia, se antoi joka kerta virheilmoituksen. Poistuin, kirjoitin uudestaan, sama virheilmoitus. Olen lähettänyt ylläpidolle viestiä, ett poistaa nuo kaikki, joita ei virheen vuoksi edes pitänyt ilmestyä. Jostain ne siihen kuitenkin tulivat.


    • Anonyymi

      Lääkäri sanoi ettei kiertäjänkalvon repeämistä voida leikata omassa tapauksessani.
      Ikää jo yli 80v.
      Haluaisin asua omassa talossa nämä loppuvuoteni. Raskaisiin töihin olkapää ei enää luonnu. Itseasiassa molemmissa olkapäissä on vioittununeet kiertäjänkalvot. Toisessa liian monta osumaa saaneet.

      Uskon että suomessa on kymmeniätuhansia kässtään rampoja, etupäässä mieshenkilöitä.

      • Anonyymi

        Harmillinen tieto tuollainen. Toivottavasti saat apua raskaisiin töihin kuitenkin jostain. Tunnistan ajatuksen siitä, kun itse kuulin joutuvani leikkaukseen ensimmäinen ajatus oli:"Miten käy tenniksen ja golfin?". Jos jotain haluaa tehdä - raskaita töitä, pelejä ja mitä tahansa - ja se otettaisiin pois. Olisi harmillista.


    • Anonyymi

      Keikkalääkärikin sanoi, ettei vanhan miehen laaja-ala-aisen kiertäjänkalvon repeämiselle ole perusteita leikkaushoitoon minun tapauksessani.
      Repeäisi uudelleen, ellen rauhoittaisi olkapäätä top-tykkänään. Ei se minulta onnistuisi, myönnän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2013
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1660
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe