Pinnatkaa hyvät ihmiset!

SallaKo

Täällä useampikin kertoo kärsivänsä kovasti kiusaamisesta ja harkitsevansa itsemurhaa. Eikö kuitenkin kannattaisi ensin kokeilla pitää vähän lomaa koulusta? Ihan omalla luvalla. Varmasti lakikin suojelee kiusattua, niin että ei voi olla pakko mennä kiusaajien rääkättäväksi. Karatkaa vaikka kotoa mieluummin kuin että tappaisitte itsenne! Jos on muut keinot jo kokeiltu. Kyllä se itsemurha on ihan vihoviimeinen juttu, eikä ole takeita että se olotilaa parantaa. :(

Ihan varmasti joku aikuinen on tukenanne, jos suoraan sanotte ettette jaksa nyt kouluun mennä. Kun eihän siitä opiskelustakaan semmoisessa paikassa varmaan mitään tule, niin sitten se on vaan sitä kiusaajien rääkättäväksi menemistä. Ei koulua tätä varten ole perustettu.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trollit

      Olin jo kirjoittamassa jotain hyvää mutta sitten tajusin että oletkin se sama trolli joka kirjoittaa paskaa joka postauksessa. Jumala olkoon vain kanssasi, kannattaisi häipyä jo.

    • kiusattu_aina

      Turha puhua asioista mistä et tiedä...

    • varmastiauttaa

      mikä idiootti sä oikeen oot? etkö tajua että koulua on pakko käydä joka päivä jos ei halua numeroiden tippuvan ja jäävän luokalle?? ja "karatkaa vaikka kotoa" jos saan kysyä niin mitä vittua tämän luulet auttavan? ei ne vanhemmat sille voi sen enempää tehdä jos koulun henkilökuntakaan ei voi auttaa.

      • SallaKo

        Just kävi naapuri kylässä, jonka lapsi on jäämässä kotiopetukseen, tosin ei kiusaamisen takia mutta kuitenkin. Sellainenkin vaihtoehto on olemassa, jos ei halua ajautua esim. viiltelyyn tai muuhun itsetuhoiseen toimintaan kiusaamisen takia. Esim. tässä voivat vanhemmat olla tukena, toivottavasti ovat.


      • SallaKo

        Luokalle jääminen on varmaan pienempi paha kuin itsemurha? Toi mun alotus oli tarkotettu niille, jotka täälläkin ovat miettineet jo itsemurhaa.


      • niinkös
        SallaKo kirjoitti:

        Luokalle jääminen on varmaan pienempi paha kuin itsemurha? Toi mun alotus oli tarkotettu niille, jotka täälläkin ovat miettineet jo itsemurhaa.

        Joo, kaikki itsemurhan ajatukset menee varmasti pois kun joutuu vielä yhdeks ylimääräiseks vuodeks kouluun, vanhempien tuki ei sitten enää autakkaan tässä vaiheessa. Ainoot ihmiset jotka voi tehdä jotain kiusaamiselle ovat kiusaaja ja kiusattu.


      • SallaKo

        Ei kotiopetukseen siirtymisestä mitään ylimääräistä vuotta tule. Helpommin se luokalle jääminen sille kiusaajalle tulee, kun kotiin jäänyt oppilas saa vihdoin keskittyä rauhassa oppiaineisiinsa. Ja mitä väliä yhdellä ylimääräisellä kouluvuodella olisi? Ties kuinka moni käy kymppiluokan ja pitää sitten vaikka kuinka monta välivuotta, varmaan varsinkin siellä kiusaajapuolella. Mukavahan se on, jos opiskelee omissa oloissaan ja saa tehdä mitä haluaa siinä sivussa. Ei mene aikaa koulumatkoihinkaan, saa nukkua pidempään, opiskella siihen aikaan kuin itselle parhaiten sopii... ei tosiaan mitään väliä millään lisävuodella. Silloinkin voi tehdä mitä haluaa!

        Millähän asialla sinä niinkös olet? Toivotko, että koulussa riittää kiusattavia?


      • SallaKo
        niinkös kirjoitti:

        Joo, kaikki itsemurhan ajatukset menee varmasti pois kun joutuu vielä yhdeks ylimääräiseks vuodeks kouluun, vanhempien tuki ei sitten enää autakkaan tässä vaiheessa. Ainoot ihmiset jotka voi tehdä jotain kiusaamiselle ovat kiusaaja ja kiusattu.

        Kiusatun ei todellakaan kannata haaskata kalliarvoista aikaansa vähäiseenkään kanssakäymiseen minkään idioottien kiusaajien kanssa, jääkööt he omaan arvottomuuteensa!


      • SallaKo

        Tää idiootti pistää sulle nyt tämmösen linkin: http://kotikoulu.net/

        "On huomattava, että oppivelvollisuus ei merkitse pakkoa käydä koulua eli velvollisuutta osallistua perusopetuslain mukaiseen opetukseen. Oppivelvollisuus voidaan täyttää hankkimalla perusopetuksen oppimäärää vastaavat tiedot muulla tavalla, esimerkiksi kotiopetuksessa."

        Eli tää on täysin mahdollista niin vanhemmille kuin koulun henkilökunnalle. Se on ihan omasta tahdosta kiinni. Kiitos.


      • niinkös

        Ja vanhemmilla varmasti riittää aikaa tuollaiseen, varsinkin jos ovat vielä työssäkäyviä. Niin ja kavereita löytyy varmasti. Tuo on muutenkin aika omituinen konsti kiusaamisen lopettamiseksi, että laitetaan kiusattu pois koulusta...


    • JJSSMJGGT

      Koulukiusaaminen on Suomessa, 2000-luvulla, TEHOKKAIN KEINO SYRJÄYTTÄÄ lapset ja nuoret jo perusopetuksesta. Seuraavaksi voidaankin lopettaa koko PK , ja yhä harvempi saa todistuksen ja tulevaisuuden opiskelijamaailmassa.
      Itsemurha ei ole oikea ratkaisu. Kiusattuja/ henkisen ja fyysisen väkivallan uhreja on koulussakin kasvava määrä. Pistä siis hanttiin kiusaajille ja mene/menkää kouluun! Jos ilmoitat asiasta poliisille sinulla pitää olla todisteet väkivallasta.

      • SallaKo

        Monesta kiusatusta ei ole laittamaan hanttiin kiusaajille. Aika epärealistinen ehdotus yksin jätetylle, aralle ja ujolle oppilaalle, jota vastassa on lauma kookkaampia kiusaajia ja joita luokat hiljaiset arkajalat eivät uskalla vastustaa.
        Jumalan kanssa toki kaikki on mahdollista, mutta lienee silti viisainta toimia tässä kohden maalaisjärjellä.

        Kouluihin tarvittaisiin joku järkevä psykologi ja kiusattujen turvana oleva asiantuntija, joka järjestäisi tätä kotiopiskelua kiusatuille. Tai toki mieluummin järjestäisi kiusaajat kotiopetukseen, mutta jos se ei onnistu niin sitten kiusatut. Ei ole mitään järkeä pakottaa kiusaajia ja kiusattuja viettämään aikaa lähellä toisiaan. Vois ottaa sen järjen käteen jossain vaiheessa Suomen koululaitoskin.


      • SallaKo

        Hiljaisilla arkajaloilla tarkoitin siis tässä niitä oppilaita, joita ei kiusata ja jotka eivät kiusaa, mutta jotka eivät myöskään auta kiusattuja.


    • 815

      Paras keino olisi, jos kaikki kiusaajat erotettaisiin koulusta ja pahimmat telotettaisiin.

      • SallaKo

        Kiusaajien erottaminen olisi erittäin tehokas ja yksinkertainen ja maalaisjärjen mukainen ratkaisu. Rauhoittaisi kummasti koko luokan ja koulun koulunkäyntiä ja eiköhän opettajankin elämä muuttuisi paljon kivemmaksi. Mutta ei, eihän näin voi toimia, se olisi aivan liian helppoa ja kivaa ja järkevää. Ei ole Suomessa mahdollista.


    • 1339

      Tää on tää sama SallaKo trolli joka koittaa saada lapsia uskoon ja muutenki luulee olevansa joku jeesus noilla positiivisilla kommenteillaan.Kyllä ainaki meiän luokalla yhen tyypin kiusaaminen loppu ku otettiin kaikki kiusaajat vanhempien kanssa rehtorin puhutteluun.Jos näin ei tapahdu niin kyllä se kiusattu voi vaikka koittaa ystävystyä jonkun kanssa joka haluaa nostaa käytösnumeroaan(varma tapa saada nostaa ainaki yhellä numerolla kaveri käytti ala-asteella)

      • SallaKo

        Tietenkin tuo on se ensisijainen vaihtoehto ja siitä on kyllä tällä palstalla puhuttu riittämiin. Mutta on myös tapauksia, joissa tämä toimintamuoto ei jostain syystä onnistu. Lue kertomuksia tältä palstalta, niitä kyllä löytyy! Tilanteita, joissa esim. opet ei usko ja kiusaajat ovat itse tukioppilaita tai KiVa-tiimissä tms. Tai tiedä sitten syistä. Jos kiusaaminen olisi aina helposti lopetettavissa, tuskin kukaan kiusattu puhuisi viiltelystä tai itsemurhasta, saati tekisi sitä.

        Jumala on pelastanut minut ja monta muuta elämän pimeydestä ja hädästä ja siksi haluan tästäkin mahdollisuudesta kertoa. Ketään en pakota.


      • SallaKo

        Ite tunnen henkkoht yhden kiusatun, jonka opettaja NAUROI kun kiusattu pyysi apua. Mitään apua ei saanut vaikka vanhemmatkin tietoisia, kiusaajia oli jotain 15 johonki väliin. Tää kaveri just löysi seurakunnasta kivan yhteisön itselleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe