Tampereen hautaustoimistot

touko2015

Tampereen Hautauspalvelu Oy Juhani Mäkipää - kallis ja omaisen mieltä pahoittavaa sanankäyttöä. Ei ollut tarjolla edullista puuarkkua muutoin kuin maalaamattomasta raakalaudasta. Kun soitin, että vainajan kuljetusmaksun hoitokodista kylmiöön voi laskuttaa ja että löysin mieleiseni arkun muualta, minulle tokaistiin, että heidän mielestään suomalainen pitää haudata suomalaiseen arkkuun eikä virolaiseen.

9

4290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hsrrsby

      Hautauspalvelu on oikeassa. "suomalainen pitää haudata suomalaiseen arkkuun"

      • kioto

        Epäilen kyllä suuresti ns. suomalaisten arkkujen suomalaisuusastetta. Toisekseen, jos vainaja menee tuhkaukseen, arkun alkuperällä ei liene suurtakaan väliä.


      • hyvätieto

        Hyvä tietää että virolaiseenkin arkkuun voi haudata, huomenna menemme valitsemaan arkkua ja jos virolainen arkku hienompi otamme todellakin sen.


      • clen
        kioto kirjoitti:

        Epäilen kyllä suuresti ns. suomalaisten arkkujen suomalaisuusastetta. Toisekseen, jos vainaja menee tuhkaukseen, arkun alkuperällä ei liene suurtakaan väliä.

        Mitä merkitystä arkun materiaalilla on arkun hautaustapaan? Ei mitään! Kaikki myytävät arkut (ehkä kartonkiarkkuja lukuunottamatta) soveltuvat molempiin hautausmuotoihin. Lopputulos on sama. Hienot koristellut arkut omaisten/saattoväen lohduksi. Vainajan on yhtä hyvä/huono olla kalliissa tammiarkussa, kuin perus kunta-arkussakin.


    • Pentti.S

      Suomalainen kateus on pahin synti.

    • Marttha

      Kyllä pitäisi löytyä ns. "kuntamalli" joka byroosta. Sellainen halvin vaihto-ehto, pahviloota. Niissä omaisemattomat, mm. pulsut poltetaan. Käy vallan mainiosti, tuhkaukseen ehdottomasti paras. Miksi pitäisi polttaa melko kalliin mottihinnan omaavaa puuta näissä bileissä? Siksi, että yrittäjät elävät....

      • Anonyymi

        Pahviarkkuja ei ole enää käytössä. Olivat liian hataraa tekoa.


    • Suntiosiippanen

      Pahvilaatikkolinjalle en oikein lähtisi, se on vähän jopa vainajaa halventavaa. Se hajoaa helposti kuljetuksissa ja arkua joudutaan kuitenkin säilyttämään krematorion kylmätiloissa, niin aika ikävää sieltä on levinnyttä pahvilaatikkoa teippailla kokoon. Nesteet ja hajut tulee aika helposti siitä läpi ja ollaan epämiellyttävissä tilanteissa. Lisäksi painavampi vainaja pahvilaatikossa on riskaapeliä hommaa kuljettaa kun laatikko leviää. En suosittele. Krematorion uuniin pitää saada asiallisesti ehjä arkku. Edullisia perusarkkuja löytyy kyllä hautaustoimistoista.

    • Ihmeissäni

      Olin tossa kuolinpesän hoitajana eräälle henkilölle jolla ei ollut itsellään omaa varallisuutta ja jonka avopuoliso ei voi maksaa laskuja jotka mielästäni ovat kohtuulliset ei sisällä kestityksiä eikä muitakaan no sen verran tietty että kukka laite kylläkin .Nyt haluaisinkin tietää minkälaisen arkun saa ja hautajaiset 450 eurolla jonka tampereen kaupunki myöntää hautajaiskustannuksiin maksimissaan kaikkinen kuluineen ja arkun ostoon varattoomalle henkilölle. ? Osiko pieni tarkastelun paikka tässä asiassa ? Tuohan on todella törkeää ja kun ajatellaan kuka maksaa jäljelle jäävät kustannukset joku ulkopppuolinenko ? Mutta bointtina tässä on se että ihmiset hyvä jos teiltä kuolee lähiomainen joka on varaton niin ottakaa ihmeessä yhteyttä tampereen sosiaaliasemaan jos tamperelainen niin he järjestävät hautajaiset sopimusfirman kanssa 450 eurolla.Sillä saa arkut ja hautajaiset ja muistolaatat joo..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe