Muonioon uusi kunnanjohtaja

tunturilappikehittyy

Kolari, Kittilä ja Enontekiö vaihtavat kunnanjohtajaansa. Muonionkin pitää vaihtaa kunnanjohtaja. Kaikki neljä Tunturi-Lapin kuntaa pitää saada uudet dynaamiset matkailun ja kaivannaisteollisuuden ymmärtävää kunnanjohtajaa. Muonio on jäämässä tästä kelkasta ja nyt on aika vaihtaa Muonionkin kunnanjohtajaansa. Nykyinen on saanut esittää saavutuksensa mutta onko mitään saanut aikaan?
Missä viipyvät ne Muonio-kyltit jotka hän lupasi ensitöikseen laittaa kunnan nykyisten kylttien tilalle?
Tervetuloa Muonioon kyltit on nähtävästi vaihtuneet Tervemenoa Muoniosta-kyltteihin.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täytyyollataukki

      En usko, että sillä paranee.
      Muoniolle on aikoinaan tarjottu esim. lentokenttää ja monia muita isoja työllistäjiä. Vain autotestaus tuli ja jäi. Ei muita.
      Ei ole kelvannut.
      Ei edes markkinamiehet tulleet aikoinaan Muonioon sen nuivan suhtautumisen takia.
      Muoniolla olisi paljon parannettavaa yhteistyö-ja neuvottelutaidoissa.
      Silloin kyllä tulisi vaihtaa nämä nykyiset neuvottelijat aivan muiksi henkilöiksi kuin nykyään.
      Tämä suunnaton kateus ja viha ja yhteistyökyvyttömyys tappaa koko
      Muonion.
      Pelkkien kylttien avulla ei Muoniota enää nosteta tästä suosta.
      Mainekkin on kiirinyt ettei tänne kukaan täysjärkinen edes hae.

      • vaihdavapaalle

        Luoteis-lappi tänään,Muonion elinkeinotoiminnan hitauden vuoksi proteesi ja hammastekniikkaat erikoistuneet yrittäjät perustivat yrityksensä Kolariin. Suuri menetys Muoniolle. Miksi Muonioon perustettiin elinkeinosihteerin virka vuoden vaihteessa? Muonion kh.käsitteli edellisessä kokouksessa elinkeinosihteerin palkankorotus vaatimusta joka oli suuruusluokkaa 900 euroa kk. Korotus olisi maksettu v.2015 alusta taanehtivasti. Kunnanjohtaja esitti korotusta ja kh.puh.joht. myös. Oliko kh.tietämätön talouden tasapainottamisohjelmassa olevasta rektyrointi kiellosta,kielto koskee tarpeettomia virkoja. Muoniolla ei ole tällä hetkellä kunnanjohtajaa,joten (vaihtaminen) ei onnistu niinkuin ketjun aloittaja toivoo kirjoituksessaan.


      • optimistikuitenkin

        Kuka on elinkeinosihteeri ja mikä on hänen toimenkuva? Nyt kun liikuntaa tulee kouluihin lisää ,joko on varaa palkata liikunnanope vai perustetaanko avustajan avustaja virka? Tai lisää niitä turvamiehiä yläkoululle vai mitä he ovatkaan?


      • Niinpä_niin
        vaihdavapaalle kirjoitti:

        Luoteis-lappi tänään,Muonion elinkeinotoiminnan hitauden vuoksi proteesi ja hammastekniikkaat erikoistuneet yrittäjät perustivat yrityksensä Kolariin. Suuri menetys Muoniolle. Miksi Muonioon perustettiin elinkeinosihteerin virka vuoden vaihteessa? Muonion kh.käsitteli edellisessä kokouksessa elinkeinosihteerin palkankorotus vaatimusta joka oli suuruusluokkaa 900 euroa kk. Korotus olisi maksettu v.2015 alusta taanehtivasti. Kunnanjohtaja esitti korotusta ja kh.puh.joht. myös. Oliko kh.tietämätön talouden tasapainottamisohjelmassa olevasta rektyrointi kiellosta,kielto koskee tarpeettomia virkoja. Muoniolla ei ole tällä hetkellä kunnanjohtajaa,joten (vaihtaminen) ei onnistu niinkuin ketjun aloittaja toivoo kirjoituksessaan.

        Kiinnitin samaan huomiota. Eikä ollut ensimmäinen kerta, kun elinkeinopuolen hitauden takia joku yritys onkin mennyt naapurikuntaan. Ei nykypäivänä ihmiset jää odottelemaan viikkotolkulla vastauksia sähköpostiin. Elinkeinopuoli jää lapsipuolen asemaan, kun hoidetaan petokorvauksia.


    • johtajaksiheti

      Miksei muoniolla ole kunnanjohtajaa?

    • utkuhauki

      Puhuivat tuolla elinkeinoilijat että Lapiolahdesta tehdään uusi kunnanjohtaja. Oli miten oli mutta tehkööt heti niin aina parempi.Kuka on nykynen,ei ole paljo näkynyt julkisuudessa?

    • töihin

      Ei mitään uutta kunnajohtajaa,päättäjät vaan haaveilee tuoretta pulla ja kokouspalkkioita. Kunnanjohtaja panee alamaiset töihin ja jos työ kö työ ei maistu,niskuroinnista kenkää. Nytkin iso porukka lepää,menisivät vaikka harkkaamaan kunnan ympäristöä kun talonmiehiä ei ole. Ympäristöt on ryöttiä.

    • Taantumuksestaulos

      Kolarin, Kittilän ja Enontekiön kunnat ovat vaihtamassa kunnanjohtajaa. Muonion kunnanjohtaja hoitamaan ohessa kuntaliitoksena mainittuja kuntia. Ainoastaan näistä kunnista Muonion kunnanjohtaja täyttää huippu pätevyyden, koska muissa kunnissa ovat johdossa olevat nyt lähinnä kieltokouluun verrattavia pätevyytenä, joiden jatkokoulutukset ovat olleen aivan väärään suuntaan ja mitä hyötyä olette luulleen saaneenne. Sittenkin kuntaliitoksena lähikunnat liittyvät Muonioon.

      • Pätemättömyydenhuippu

        Voi kyllä täyttää huippupätevyyden mutta ei vielä kahdessa vuodessakaan ole pystynyt sitä pätevyyttä näyttämään.
        Koskahan se alkaisi näkyä.


      • kkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaa

        Taas Kalevi houraa


      • Kuntaongelmista
        kkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaa kirjoitti:

        Taas Kalevi houraa

        Mitä järkeä on valita kunnanhohtajan virkaan. Virassansa, toimessansa täysin palvellut muun alan eläkeläinen. Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä tai Kolarissa. Pahinta usein on, että maksaa veronsa toiseen kuntaan, tai ainakin eläkkeelle jäädessään. Muonion kunnalle nostan hattua, että sinne valittiin virkatutkinnollaan kunnallistamalle kunnanjohtajaksi pätevä. Silloin jos olisin valitsemassa Muoniossa kunnanjohtajaa, varmasti tarkistelisin kunnallisellaan työ kokemuksen, tutkinnon ja tulokset. Kunnanjohtajaksi, en varmasti valitsi uskonnon johdon alalta maalikkosaarnaajaa. Hän voisi sillä alalla olla hyvinkin pätevä. Mainituista kunnista löytyy varmasti pätevämpiä kunnanjohtajaksi omaan kuntaansa, vaikka ei omaisi kunnallesi tutkintoa.


    • tupakkalaki

      Vaihtoon vaan vaikka koko pontso

    • ulkoistaminenjess

      Kunnanjohtajan palvelut ostopalveluna?

    • kysyväeitieltäeksy

      Kuntalain määräaikojen valtakunnallinen valvonta Pohjois-Suomen AVIn toimialueella (Pohjois-Suomi)Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut valvontapäätöksiä koskien kunnanjohtajien työtehtävien mukaisten määräaikojen noudattamista kunnissa. Kuntaliitto pyytää kunnanjohtolain 92 §:n perusteella kunnilta kaksi kertaa kalenterivuorokaudessa tiedot kunnanjohtajista säädettyjen työtehtävien noudattamisesta. Ensimmäinen valtakunnallinen tiedonkeruu toteutettiin 1.4. – 30.9.2014. Kuntaliiton erityislakimies luovutti keräämänsä tiedot Sisäministeriön lupa- ja valvontavirastolle (Siira) ja Valvira siirsi edelleen kunnanjohtamislain 3 §:n 5 momentissa säädetyn toimivaltajaon mukaisesti Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle valvonta-asioina mahdollisia toimenpiteitä varten. Tiedonkeruun perusteella Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueen seitsemässä (5) kunnassa / kaupungissa (Kuusamo, Kempele, Liminka, Muhos, Muonio) oli ongelmia noudattaa kuntalain 3–8 §:ien mukaisia suoritteita. Kansainvälistä pormestaripäivää juhlistetaan Kuusamossa kansalaisjuhlalla keskiviikkona 8.4.2015 klo: 14.00 Helluntaiseurakunnan ruokasalissa (Osoite: Uusikatu 78) sekä samana iltana klo:19.00 Itä-Suomen pormestarien hyväksi järjestettävällä "Saman taivaan alla – Ith Himlako Teelal"- hyväntekeväisyyskonsertilla (Helluntaiseurakunnan seurakuntasalissa, 2.krs). Kaikille avoimet ja ilmaiset tapahtumat on järjestetty vapaaehtoisvoimin Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston pormestariasiain neuvottelukunnan, Oulun Helluntaiseurakunnan ja Pohjois-Suomen Pormestarit ry:n välisenä yhteistyönä. Kansalaisjuhlan juhlapuheen pitää valtakunnallisen romaniasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja kunnallisneuvos S.Niityranta. Puheen aiheena on Suomen kuntien historia ja yhteiskunnallisen aseman kehitys. Helsingin yliopiston kuntalain lehtori Henry Lusto puhuu kokouskulttuurin, kulttuurin yleensä ja historian merkityksestä sekä asemasta kunnallisessa päätöksenteossa. Rajaseutuyhteistyön kehittämisen elinolosuhteista ja ihmisoikeuksista puhuu valtiotieteen maisteri ja projektipäällikkö Saimi Engbrits Helsingin Diakonissalaitoksen avustusta yli rajojen perustamasta päiväkeskus Dagensista..
      Lisäksi eri tahot voivat esittää tilaisuudessa oman tervehdyksensä kunnanjohtajille.
      Päivätilaisuuden lopuksi on ilmainen kahvitarjoilu. Illan "Saman taivaan alla – Ith Himlako Teelal"- hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät mm. You Tube ja Auvon kinkerikuoro. Vapaa pääsy, liput 25 euroa. Ruokasalissa on lisäksi esillä kaikille avoin kunnanjohtajien historiaa ja kulttuuria esittelevä näyttely torstaista perjantaihin 9.-10.4.2015. Näyttelyyn tarjotaan vapaaehtoisten opastamia käyntejä. Kouluryhmien varaukset vahtimestarin puh. 049-2833 871. Kuntalain mukaisesti määräaikojen valtakunnallinen valvonta siirretään Pohjois-Suomen AVIn toimialueelta (Pohjois-Suomi) Ouluun.

      • Tainnueksyäjo

        Tainnut Kysyväeitieltäeksy jäädä keväthuumassa lääkkeet ottamatta, kun samaa tekstiä monessa paikassa.


    • himmeekuuppa

      Entä sitten?

      Mikä oli asiasi?

    • Kalekummolalainen

      Kauanko kunnanjohtaja ÄsHoo on ollut virassaan? Mitä on saanut aikaan? Valtuuston ja hallituksen työskentelemisessä ei voi yksin syyttää luottamusmiehiä vaan pitää kiinnittää huomiota virkamiesjohtoon. Ketä kuuluu kunnan johtoryhmään? Olisi mukava tietää moniko heistä on muoniolainen. Kertokaa tällä palstalla jos joku tietää. Onko Muoniossa asiat OK? Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto on aivanperseestä.

    • Eipolitiikaa

      Ainoa kirjoitus joka tähtää tulevaisuuteen! Elinmahdollisuuksia kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe