EF surkeaakin surkeampi

VarottavaYritys

EF Education First markkinoi jälleen koko opintovuoden kattavia kielimatkoja nuorille. Vaihto-oppilastoimintahan oli hetken jäissä mm. lukuisten julkisten riitojen vuoksi.
Tällä palstalla on usein viitattu vaihtariyritysten täysin kyvyttömään ja epäpätevään henkilöstöön "manitdzereihin", "apukoululaisiin", jotka pyörittävät tätä ahneeksi käynyttä bisnestä nuorten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kustannuksella.
EF on myös hyvä esimerkki täysin ala-arvoista toimintaa harjoittavasta yrityksestä em. liittyen:
Esim. nuorten turvallisuudesta ja ongelmatilanteiden ratkaisusta vaihto-oppilasvuoden aikana maailmalla on EF:llä vastannut nuori Taija Syrman marraskuusta 2008 helmikuuhun 2012. Syrman toimi EF:llä "Country Product Managerina" ja hän luonnehtii tehtäväänsä näin: "My responsibilities included directing and executing sales and marketing activities, budget control, recruitment and creating sales material for EF High School Year Finland. I was also responsible for crisis management and problem solving when exchange students were facing challenges abroad"(Linkedin). Tähän vastuulliseen tehtävään Syrmanilla oli jonkinlaista restonomi- hotellin receptionisti- ja ravintola-alan koulutusta.
Syrmanin kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään EF:llä kertoo riitaprosessien määrä kuluttajariitalautakunnassa sekä käräjillä. Pelkästään Helsingin kuluttajariitalautakunnassa ratkottiin näiden reilun kolmen vuoden aikana kolme juttua. Käräjillä riideltiin mm. "Vaihto-oppilas heitteillä" -ohjelmassakin nähdyn Merikukan tapausta.
EF on toistuvasti kieltäytynyt kommentoimasta tapauksia, mutta pöytäkirjat kyllä kertovat totuuden tämänkin huijarilafkan toiminnasta!!!

38

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EFtoimintaa

      Erään vaihto-oppilaan äidin kokemus EF:stä Taija Syrmanin vastuukaudelta:


      EF taas oikeuteen
      Sillä Lailla
      7.11.2012 16:04
      Olen lukenut ihmisten kokemuksista STS järjestöstä ja varoittaisin myös tästä toisesta kaupallisesta järjestöstä eli EF:stä (tuore tapaus)

      Oma lapseni palasi muutama viikko sitten takasin suomeen täysin epäonnistuneelta vaihto-oppilasvuodelta. Tätä vaihtoa ei siis kestänyt montaa viikkoakaan, koska lähtö oli nyt syyskuussa. Kysymyksessä oli kallein mahdollinen vaihto, jota lapseni oli odottanut jo vuosia.

      Kaikkihan siis alkaa sillä, että paikalliset henkilöt? etsivät host perheet ja koska vapaaehtoisia ei helpolla löydy, valikoituu perheiksi ihmisiä joille en antasi hoitoon edes kissaa.

      Kun tilanne on mikä on, alkaa nuori valittaa ja tähän EF on keksinyt oivan menettelyn... se on kirjallinen varoitusten antaminen ja uhkailu kotiin lähettämisellä. Kaikki laitetaan nuoren piikkiin, ja häntä uhkaillaan ja syytetään sopeutumattomaksi/vaikeaksi yms. Muutoin ei pidetä mitään yhteyttä. Oma lapseni olisi joutunut sopeutumaan host äidin mielialaongelmiin, saastaiseen taloon, häiriintyneisiin lapsiin, eristykseen ja kaiken huipuksi perhe meni konkurssiin. Ruokaa ei jääkaapista löytynyt eikä sitä tarjottu. Laihtui reilussa kuukaudessa viikossa viitisen kiloa.

      Koska minä en katso tällaista toimintaa sivusta, silloin kun pyynnöistä huolimatta järjestö ei tee asioille mitään. Otin lapsen siis kotiin itse. Olen eilen antanut toimeksiannon asianajajallemme, jotta hän tekee haastehakemuksen oikeudelle. Järjestö ei siis suostunut korvaamaan mynkään mennyttä vuotta, eikä myöskään järjestämään mitään muuta vaihtoehtoa. Heidän kehoitus oli viedä asia kuluttajariita lautakuntaan....hah haha hah DREAM ON EF

      Me ei todellakaan valiteta mihinkään lautakuntaan, vaan oikeudessa nähdään!

      Oikeudessahan he ovat näemmä olleet viimeksi 2010 ja tuntuvat viihtyvän siellä niin hyvin, että kyllä se minulle sopii. Tämä katsotaan perusteellisesti läpi, koska asianajajani mukaan tapaukseen liittyy heitteillejätön piirteitä yms.

      On todella valitettavaa, että vaihtoon lähtö on täysin tuuripeliä ja silloin kun onnistuu saamaan normaalin host perheen, menee kaikki hyvin. MIKSI, tämä on niin vaikeaa näille järjestöille?? tarkoitan, että jos perhe ei olekkaan soveltuva, niin miksi ei myönnetä ja auteta nuorta??? MIKSI silloin pitää ruveta pelaamaan likaista peliä alaikäisten nuorten kustannuksella. Onko tosiaan niin että järjestöt ovat niin rahan ahneita, että laskevat tästä tulevan vain kuluja. Ja onko niin, että koska uutta perhettä ei kertakaikkiaan löydy, niin silloin kiusataan nuorta äärirajoille jotta päästään tapauksesta eroon joko niin että nuori lähtee itse, tai sitten niin että hänet lähetetään pois sopeutumisongelmiin vedoten? eniten käy sääliksi nuoria, jotka joutuvat kokemaan kovia täysin syyttä. Nuoret, jotka valikoituvat näihin vaihtoihin ovat kuitenkin yleensä lahjakkaita, eivätkä todellakaan mitään "huligaaneja".

      No me mennään oikeuteen, thats it ja jos jollakin muullakin on tämän järjestön toimintaan liittyviä lisätietoja niin otan kertomuksia vastaan. Tsekkaan tätä palstaa ja seuraan keskustelua.

      Voimia niille jotka sinnittelevät kamalissa perheissä, toisella puolella maailmaa aivan yksin. Kotiin tulo on aina mahdollista, kenenkään ei pidä sietää huonoa kohtelua, tämä on minun mielipiteeni.

    • EFpääpiru
    • Murrrmurrr

      Kuinka hotelli- ja ravintola-alan koulutuksella vastataan vaihtarien ongelmista vaihdossa? Uskomatonta touhua! Käytännössä alaikäisten asioista päättävät ties ketkä. Turha sitten on ihmetellä, kun tulee jos jonkinlaista päätöstä ja varoitusta. Eikös Sts:nkin "johtaja" ole jostain lehtitalosta? Valituilta Paloilta? Näin muistan kuulleeni. Ei ole homma eikä lapset osaavissa eikä luotettavissa käsissä.

    • Vaihtaristaeroon

      Jo Syrmanin kaudellahan vaihto-oppilaiden surkeiden isäntäperheiden aiheuttamista ongelmista EF keplotteli irti pääsääntöisesti erottamalla vaihtarin. Eli tämä STS:n maajohtajan Mira Silvosen harrastama ja tunnetuksi tekemä käytäntö "vaihto-oppilaan perusteeton erottaminen" on ollut ongelmien ratkaisukeino jo kauan ja muissakin järjestöissä!!!

      • Äimistynyt

        Mitä, mitä? Luin uusiks jutun, kun en uskonut kerta lukemisella. EF sijoittanu parikymmentä vaihtaria vaatimattomiin oloihin johonkin periferiaan ja parakkeihin, missä jotkut kodinhoitajat ovat pitäneet sitten huolta näistä vaihtareista, jotka ovat siis alaikäisiä!? Ilmeisesti EF on vielä ollut sitä mieltä, että kaikki on sujunut hyvin, kun ei ole soviteltu vaan pitänyt käräjiltä asti hakea oikeutta.
        Onko tämä vaatimaton parakkimajoitus periferiassa EF:n käsitys tarkkaan valitusta isäntäperheestä?


    • Vaihtarikotimatkalle

      EF:n huonosti hoitamista kielimatkoista aiheutuneita riitoja käsitellään jatkuvasti ja jopa useampia samanaikaisesti niin kuluttajariitalautakunnassa kuin käräjilläkin!!! Tässä yksi esimerkki Taija Syrmanin "kaudelta":
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288338129197.html

    • MitenOnAnja

      EF:llä on tilastoissa eniten julkisia riitaprosesseja yhdessä toisen pahamaineisen ruotsalaisyrityksen, STS:n kanssa. EF on myös Suomessa päätynyt kuluttajariitalautakunnan MUSTALLE LISTALLE!!!

      EF:n toiminnasta Suomessa vastaavalle maajohtajalle Anja Salolle ei ole enää "kantrimanidtzeri"-titteli riittänyt, vaan hän on oikein "president"!!!!!
      Varmaankin ylpeänä kannat titteliäsi, Anja... ? Oletko yhtä ylpeä EF:n jatkuvista julkisista riitaprosesseista ja käräjöinnistä, jotka kertovat totuuden täysin ala-arvoisesta ja tasottomasta toiminnastanne nuorten parissa???!!!

      • joku.yolkku

        Kuvitteleeko joku oikeasti, että president Anja Salo käy tämmöistä palstaa lukemassa? Miksi hän tällaista lukisi?

        EF:n toiminnassa on moitittavaa. Mutta, se joka yhä uudelleen ja uudelleen aloittaa täällä haukkumisketjun, on kyllä sairas ja avun tarpeessa.

        Vaihteeksi voisi tuoda esiin tänään Turun Sanomissa olleen vaihtarijutun, jonka järjestelyt hoiti EF.


      • TolkkuaTosiaan
        joku.yolkku kirjoitti:

        Kuvitteleeko joku oikeasti, että president Anja Salo käy tämmöistä palstaa lukemassa? Miksi hän tällaista lukisi?

        EF:n toiminnassa on moitittavaa. Mutta, se joka yhä uudelleen ja uudelleen aloittaa täällä haukkumisketjun, on kyllä sairas ja avun tarpeessa.

        Vaihteeksi voisi tuoda esiin tänään Turun Sanomissa olleen vaihtarijutun, jonka järjestelyt hoiti EF.

        Niin, miksipä tosiaan yrityksen toiminnasta vastaavaa henkilöä kiinnostaisi oman yrityksen rikokset ja rötökset.. tai heidän nuoriin kohdistamansa törkeydet..?! Ei kiinnosta pätkän vertaa muu kuin raha, sehän nyt on nähty ja tullut monessa yhteydessä todistetuksi!! Mikäli johtoa missään määrin kiinnostaisi ja olisi halua kehittää toimintaansa, ei olisi tällaista tuhotonta määrää EF keissejä jatkuvasti lakimiesten ja oikeuden ratkottavana..!!

        Sanoisin, että sairautta on se, että aikuisena kohtelee työkseen alaikäisiä nuoria epäinhimillisesti ja traumoja aiheuttaen -Ei suinkaan epäkohtien esille tuominen ja niihin puuttuminen!!!

        Sen kun rahanahneina kekkaloitte ja briljeeraatte kuka minäkin presidenttinä ja managerina... Ala-arvoista roskasakkia olette kaikki niin mieleltänne kuin sivistystasoltanne!!!


      • VarkaatJaValehtelijat
        joku.yolkku kirjoitti:

        Kuvitteleeko joku oikeasti, että president Anja Salo käy tämmöistä palstaa lukemassa? Miksi hän tällaista lukisi?

        EF:n toiminnassa on moitittavaa. Mutta, se joka yhä uudelleen ja uudelleen aloittaa täällä haukkumisketjun, on kyllä sairas ja avun tarpeessa.

        Vaihteeksi voisi tuoda esiin tänään Turun Sanomissa olleen vaihtarijutun, jonka järjestelyt hoiti EF.

        Sairasta ja lopetettavaa on näiden järjestöjen toimintatavat.
        Tulla vielä tännekin palstalle haukkumaan huijaamiaan ja kaltoinkohtelemiaan perheitä ja vaihtareita!

        Eikö ole tullut tosi selväksi, että kaiken maailman presidentit ja kantrimanitzerit juuri täällä ahkerasti käyvät kuten sinäkin!


      • ohooho

        "Ala-arvoista roskasakkia olette kaikki niin mieleltänne kuin sivistystasoltanne!!!"

        Siinäpä sivistynyttä tekstiä!


      • TosiKuinVesiFaktaa
        ohooho kirjoitti:

        "Ala-arvoista roskasakkia olette kaikki niin mieleltänne kuin sivistystasoltanne!!!"

        Siinäpä sivistynyttä tekstiä!

        Omalla toiminnallanne ja kommenteillannehan olette sen osoittaneet, arvon "kantrimanidzerit" ja "presidentit"... !!!
        Aletaanko lataamaan ja linkittämään esimerkkejä?


    • RoskasakkiMikäRoskasakki

      Tässä esimerkkiä Sts:n ja EF:n palkattomista ohjaajista yms. sivistyksestä.
      Tuo roskasakki-nimityskin on sieltä armollisimmasta päästä näille saastoille eli järjestöille ja niiden itseminittämilleen ns. Johtajille.

      http://www.hs.fi/sunnuntai/a1342233506220

      • niinonniinon

        Suoraan sanoen samanlaista roskasakkia ovat sekä haukuttavat että haukkujat!


    • KannattaisikoVaroa

      EF toimintaa:
      Vaihto-oppilaita sijoitetaan köyhiin, likaisiin, moniongelmaisiin ja rikollisiin perheisiin, joissa he joutuvat mm. maksamaan oman ruokansa lisäksi vieläpä perheenkin ruuat. Heitä syyllistetään ja pakotetaan uhkailemalla allekirjoittamaan tunnustuksia, joissa ei ole mitään perää. Samalla tavoin uhkaillen vaaditaan allekirjoituksia kohtuuttomiin käyttäytymissääntöihin, joissa saatetaan esim. kieltää yhteydenpito omiin vanhempiin. Lopulta nuori saatetaan erottaa ilman minkäänlaista järjellistä syytä ja tylysti heittää lentokentälle...
      Samaa kaavaa noudattaa EF:n toiminta vuodesta toiseen. Ellette usko, tilatkaa vaikkapa kuluttajariitalautakunnasta muutama ratkaisu ja lukekaa!!!
      Kannattaa ehdottomasti perehtyä julkisiin asiakirjoihin, mikäli suunnittelee EF kielimatkaa!!!
      Ja lopuksi hieman tiivistelmää... Näin toimii rikolliset, varkaat ja henkisesti sairaat:
      http://trygghetforutvekslingseleven.com/2013/06/14/20092010-usa-ef-hostage-in-america-2/

    • Tämäköyllätys

      Totuuksia EF:stä ex työntekijöiden vinkkelistä:

      Feb 25, 2015 Helpful (10)
      “A Terrible Company ”
      Former Employee - Anonymous Employee
      I worked at EF Education First full-time (More than a year)

      Doesn't Recommend
      Negative Outlook

      The only pro is that I was able to realize the company is a joke and move on before I wasted much time there.
      Cons
      Incompetent management, poor training, no support, hostile work environment, low pay, self-congratulatory attitude for a low quality product.
      Advice to Management
      Grow up and treat your employees with respect.
      Helpful (10)

      • Tämäköyllätys

        Lisää tuoreita näkemyksiä:

        May 25, 2015 Helpful (1)

        “Go nowhere fast! ”
        Former Employee - ESL Teacher
        I worked at EF Education First

        Doesn't Recommend
        Negative Outlook
        Pros
        The students are a great mix from all over the world.
        Cons
        No room for advancement unless you kiss tail. The management was less educated than the teaching staff and had no idea what they were doing. I left when the new managemnt came in a year and a half ago.
        Advice to Management
        Learn to treat employees with respect, especially when they work for less than minimum wage because they love to teach. (considering take home work).
        Helpful (1)


      • Tämäköyllätys

        Alkaako fakta EF:stä pikkuhiljaa kirkastua?

        Oct 24, 2014 Helpful (1)

        “The worst leaders and higher ups a company could ever have. ”
        Current Employee - Anonymous Employee
        I have been working at EF Education First
        Pros
        The staff, for the most part was friendly And had a team spirit. (Not the school director who is extremely unprofessional and fake)
        Good International atmosphere.
        Cons
        The wrong people managing the business, so you have no inspiration to keep working here. The turn over rate is extremely high.
        The pay is below the market.
        No procedures, or trainings to advance in your path.
        Advice to Management
        There should be a supervision over the higher ups, since many things have happened putting in danger the safety of people in this place and no one is aware of these serious events.
        There is a learning curve in some of the managerial positions and you can notice this thru the lack of professionalism the school is ran.
        Bed bugs all over the place, wires and remodeling happening at the same time that classes are given.


    • EFvakuutusOnRiski
    • VAKAVAVAROITUS

      VAROITUS!!!!!
      Kaikkien EF:n kielimatkalla olevien tulee välttää allekirjoittamasta oheisen kaltaisia "lisäsopimuksia" oman etunsa ja oikeuksiensa nimissä!!! Pidättäytykää alkuperäisissä sopimuksissa!!!! Ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Danielle Grijalvaan CSFES.
      https://csfesdatabase.wordpress.com/2014/02/18/ef-foundation-for-foreign-study-agreement/

    • Varkaatjarikolliset

      State Department on puuttunut EF:n sääntöjen vastaiseen toimintaan jo vuosia sitten ja kouluja irtisanoutunut yhteistyöstä...!!!
      Järjestön vakiintuneen toimintatavan mukaisesti vaihtareita tuodaan yhä edelleen maahan ilman, että heille olisi järjestetty sopimuksen mukaisesti koulupaikkaa ja isäntäperhettä!! Rahat vaihto-oppilasvuodesta on kokonaisuudessaan peritty ennakkoon...
      Miksi kehitystä toiminnassanne ei tapahdu, President Anja Salo??!! Toiminnassanne on selkeästi havaittavissa täysin moraalittomat ja rikolliset piirteet!!!!
      https://csfesdatabase.wordpress.com/2015/01/13/2008-jun-03-agency-dumps-coordinators-of-foreign-teens/

      • EFvaihtarienkärsimyksiä

        EF "laatua" linkitetystä kirjoituksesta lainaten:
        "Counselors and school administrators in Fayetteville interviewed by the Arkansas Democrat-Gazette in December said foreign students associated with EF Foundation felt isolated, scared and appeared to be malnourished."
        Nuorten EF-vaihtereiden aliravitsemuksesta, pelosta ja yksinäisyydestä/eristyneenä olemisestahan on kirjoituksia monissa yhteyksissä!!


    • TörkeäErottaminen

      Näin toimii EF:
      https://csfesdatabase.wordpress.com/2013/09/20/20082009-usa-ef-pedro-acevedo-wants-to-know-why-he-has-to-leave/
      Vaihto-oppilas erotetaan täysin epäinhimillisellä tavalla perustelematta erottamispäätöstä millään tavalla...!? Pahimmilta traumoilta välttyäkseen vaihtari hakee lakimiesten ja Grijalvan avulla syitä EF:n toimintaan ja erottamispäätökseen...
      Esimerkki törkeästä toiminnasta, jossa jälkeen oli ajatuksena vain ja ainoastaan saada vaihtarin perheeltä rahat!!!
      Tällaisessa toiminnassa ei ole mitään puolusteltavaa!!!!

    • LisääEFtörkeyksiä
    • PedofiiliKoordinaatt

      EF:llä myös pedofiileja toiminnassa:

      "!!! Note: As per the resume of Jeffrey William Hodges III, he was an International Exchange Coordinator with EF Foundation.

      If you are a former exchange student who was hosted by this man, we ask that you please contact CSFES or Roanoke County Sheriff Gerald Holt. !!!"
      (Kopioitu CSFES:n sivuilta)

    • NuortenKustannuksella
    • VaroitusRuotsista
    • VarkaatjaValehtelijat

      Lisää EF kokemuksia.. Tällä kertaa esimerkki Ruotsista.
      Vaihto-oppilaaksi ensin suljettuun uskovaislahkoon ja käärmeiden sekaan rituaaleihin yms. sitten alkoholistiperheeseen sitten ahdistelun kohteeksi jne. KAHDEKSAAN eri perheeseen ja EF katsoi hoitaneensa oppilasvaihdon moitteettomasti!!!! Vikaa löytyi EF:n mukaan ainoastaan vaihtarin sopeutumattomuudesta (tälläkin kertaa!!)
      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11285028.ab

    • SosoEF

      "Haaveenasi EF kielimatka" oli EF:n henkilöstön tekemä avausketju tällä foorumilla. EF:n henkilöstö tarjoutui omilla sähköpostiosoitteillaan antamaan vastauksia ja vinkkejä EF:n kielimatkoista...!!?? Todella röyhkeää ja härskiä toimintaa!! Sitähän EF:n toiminta on... Onneksi ylläpitäjät poistivat koko ketjun havaittuaan, että foorumia käytetään mainostarkoitukseen..

    • PedareitaEFlläkin
    • ÄlkääEdesHarkitkoLähtöä

      Tässä myös niiiiiin tutulta kuulostava tarina vaihto-opiskelujärjestöjen tyypillisestä toimintatavoista!
      Kiesus sitä manipulointia tai manipuloinnin yrityksiä. Jos manipulointi ei riitä/tehoa, sitä tehostetaan ihan suorilla valheilla päin naamaa. Kuten tässäkin tarinassa, host-isä suuttuu näistä valheista. Ja vaihtarihan se loppujen lopuksi saa kaikki syyt niskoillensa, vaikka vaihtari/vaihtarin perhe on se, joka eniten tässä bisneksessä maksaa ja riskeeraa nuorensa terveyden ja hyvinvoinnin.
      Sama peli edelleen käynnissä. Järjestöt eivät mitenkään välitä muuttaa näitä toimintatapojaan. Roskajoukot tienaavat elantonsa tässä nuoria surutta hyväksikäyttävässä bisneksessä. Eli vaikka tämä tarina on aiemmilta vuosilta, niin asiat samalla, jollei jopa huonommalla tolalla!

    • Pääjehu
    • KANNATTAA_VAROA

      EF kuuluu ehdottomasti huonomaineisimpiin vaihtarijärjestöihin STS:n ja Exploriuksen rinnalla.
      EF lopetti muutama vuosi sitten vaihto-ohjelmien järjestämisen kokonaan, koska ei kyennyt niitä asianmukaisesti hoitamaan.
      EF:n omistaja Bertil Hult haluaa kuitenkin osuutensa näiltäkin markkinoilta, niinpä vaihtaritoiminta polkaistiin uudelleen käyntiin.
      EF:n ex vaihtarit kiertävät parhaillaan kouluilla ympäri Suomea mainostamassa vaihto-oppilastoimintaa ja etsimässä uusia uhreja.
      Mikäli missään määrin kiinnostutte vaihto-oppilas toiminnasta, hankkikaa ihmeessä tietoa EF:stä yrityksenä sekä heidän tavastaan hoitaa riitatapauksia, joita riittää!!!
      Suomessa ja Ruotsissa kuluttajariitalautakunnassa ruoditaan jatkuvasti EF:n huonosti hoitamia kielimatkoja.
      Ala-arvoisten järjestöjen tapaan myös EF syyllistää laiminlyönneistään vaihtarin vanhempineen pyrkien kaikin keinoin laistamaan korvaukset.

    • JymäytetäänköTeitäkin

      Kouluilla, ympäri Suomea kiertävät ex vaihtarit on valjastettu EF:n toimesta tähän manipulaatioon, jolla vaihtariohjelmia myydään. Nuoria käytetään siis hyväksi myös markkinoinnissa. Kyseessä on puhdas hyväksikäyttö, koska EF on myös esittänyt vaateet lupaamaansa korvaukseen!! Ajelusta ympäri Suomea, tehdystä työstä ja ajan menetyksestä ei korvata, ellei nuorilla ole turneensa päätteeksi esittää satojen nimien listaa vaihto-ohjelmasta kiinnostuneista!!
      EF:n pääjehuthan piileskelevät luonnollisesti toimistollaan, kuten myös näiden muiden ala-arvoisten ruotsalaisten vaihtofirmojen "manitzerit" (Explorius, STS). Näin vältetään ikävät kysymykset eikä tarvitse vastailla tällä palstallakaan esiin nostettuihin ongelmiin ja järjestöjen rikkomuksiin!
      Surkeaa toimintaa kerrassaan!!!!!

      • KannattaiskoSelvittää

        Viitisensataa vaihdosta kiinnostunutta pitää ex vaihtarien ilmoittaa Hultin toimistolle, jos meinaa saada edes sen olemattoman korvauksen tekemästään viikon työstä!!!
        Sitten alkaa EF pommittamaan näitä "kiinnostuneita" nuoria. Luvataan sitä elämän parasta vuotta ja muuta tuttua liirum laarumia kaikenlaisilla porkkanoilla.
        Kannattaa ihan oikeasti ottaa selvää ja olla varovainen tämän yrityksen kanssa!!! Kymmeniä ja kymmeniä juttuja kuluttajariitalautakunnassa ja käräjillä!!!


      • karvaatkokemukset

        Jonkun on varmaan tehtävä ilmaista työtä jotta voi rikastua niin että on yksi Ruotsin rikkaimmista ihmisistä. "11. Bertil Hult
        Affärsmannen Bertil Hult, 74, hamnar med sina 32 miljarder kronor på plats nummer elva på listan.
        Bertil Hult grundade 1965 språkkoncernen EF. Han har sedan 13 år lämnat det operativa i EF, som i dag drivs av hans söner." Myös muilla pahamainesten vaihtoyritysten omistajilla menee kyllä ihan hyvin.


    • EFvaroituksiaRiittää

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe