Kysy kampaajalta

kanPaaja

Moi, olen lappilainen kampaaja ja vastaan tässä juurikin sinun mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin hiuksista ja semmosesta! Antaa palaa!

86

2412

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksikysymys

      Testaako kampaajat koskaan omatoimisesti onko asiakas allerginen sille hiusvärille, mikä aijotaan käyttää?

      • kanPaaja

        Yleensä konsultoinnissa kysytään/käy ilmi onko asiakkaalla ollut aiempia oireita kyseisestä hiusväristä. Jos on, niin tehdään allergiatesti. Nykyään kampaamossa käytettävät hiusvärit ovat kuitenkin hellävaraisempia kuin ennen, ja ainakaan minun uran aikana ei ole sattunut vielä yhtään allergiatapausta. -ap


    • yrjööööööööööööööö

      Miksi monet kampaajat leikkaavat kuin automaatit....ovat tympeitä,asiakkaan ehdoktuksille immuuneja.

      • kanPaaja

        Kampaajan käytös on hyvin persoonakohtaista, jotkut kampaajat saattavat olla hiljaisia, jolloin käytös vaikuttaa tympääntyneeltä. Joskus saattaa olla myös huono päivä, mutta sitä ei pitäisi koskaan purkaa asiakkaisiin. Avaa rohkeasti suusi, ja kerro jos kampaaja tekee jotain väärin.


      • Ruuhkahiukset

        Olen elämässä asioinut monella kampaajalla enkä ole ikinä tavannut kuvatunlaista "automaattia".


      • Anonyymi
        kanPaaja kirjoitti:

        Kampaajan käytös on hyvin persoonakohtaista, jotkut kampaajat saattavat olla hiljaisia, jolloin käytös vaikuttaa tympääntyneeltä. Joskus saattaa olla myös huono päivä, mutta sitä ei pitäisi koskaan purkaa asiakkaisiin. Avaa rohkeasti suusi, ja kerro jos kampaaja tekee jotain väärin.

        Juuh vastaan ihan muutaman vuoden myöhässä. Tuo lause "avaa rohkeasti suusi jos kampaaja tekee jotain väärin", aiheuttaa allergisen reaktion minun pääkoppaani, mutta sisäpuolelle. Olen rohkeasti avannut suuni ja sen jälkeen on hyvin hankala saada edes minkäänlaista hyvitystä, saatikka että kohtelu olisi ainakaan parantunut, päinvastoin. Yleensä virheen huomaa vasta parin pesun jälkeen ja jos olet kalliisti maksanut esim hiusväristä ja se valuu lavuaariin jo niin varhain, saa kampaajalta vastauksen että sulla on niin huono hiuslaatu tms. Toinen kampaaja pystyy asian hoitamaan mutta kyllä se ketuttaa maksaa tuplahinta hommasta. Eikä hyvä kampaaja näytä koskaan asiakkaille omia huonoja päiviään. Ei minunkaan ammatissani se ole millään lailla hyväksyttyä. Totuus on, että hyvin harvoin saa mitään hyvitystä, aina löytyy tekosyy virheelle.


    • Mietteitä

      Olen tehnyt noin kahden kuukauden sisään neljä värinpoistoa, viimeisin tänään. Huomenna minulla olisi kampaaja mutta mietin että ottaakohan väri nyt hiuksiini koska "värinpoisto avaa hiussolmut" joihin väri kai tarttuu? Tuleekohan hiuksistani minkä väriset, värjään siis blondista vaalean ruskeaksi

      • kanPaaja

        Jos hiuksista on poistettu väriä, eli tehty valkaisukäsittely liian usein, voi olla että yrittäessä värjätä hiuksia tummiksi, väri ns. "huuhtoutuu" hiusten läpi eikä tartu niihin. Tällaisissa tapauksissa hiukset ovat kuitenkin hyvin huokoiset ja katkeilevat, joskus jopa purkkamaiset. Jos hiuksesi ovat suhteellisen hyvässä kunnossa (kaksihaaraiset ok), värin pitäisi tarttua niihin huoletta.
        Kampaajan pitäisi huolehtia oikea pigmentöinti ruskeassa, usein jos valkaistua hiusta alkaa värjäämään ruskeaksi, väristä saattaa tulla vihertävä, koska väristä puuttuu vihreää pois taittava punainen. Punaisen värin voi lisätä joko aluksi esipigmentoimalla (värjäämällä hiukset aluksi punaiseksi), tai sekoittamalla ruskeaan väriseokseen värin sekoitusvaiheessa.


    • arghhhhhhhhhhhhh

      Anna mun nyt nauraa! Kyllä normaalilla järjellä erottelee hiljaisen ja tympeän.

      • kanPaaja

        Kuten sanoin, käytös riippuu kampaajasta itsestään. Joillakin voi olla mielen päällä jotain muuta sillä hetkellä kuin asiakas, pitkä päivä takana tai jotain muuta. Kampaajatkin ovat ihmisiä, mutta se ei oikeuta heitä kohtelemaan asiakasta huonosti. Tämän tarkemmin en osaa sinulle selittää miksi kampaajat käyttäytyvät kuin käyttäytyvät.


    • hiushilleri

      "Ymmärrätkö" rikotun polkkatukan? pyysin kampaajaltani sellaista ja ei tiennyt mikä se on.
      Yritin siinä sitten sitä selvittää parhaan kynkyni mukaan, kuvaa sitten ei ollut mukana. Nyt hiukset hieman pitemmät, mutta mikä on sellaisen hieman pidemmän "rikotun" hiustyylin nimi.
      (hän ei siis kertonut mikä hänen mielestään havittelemani leikkauksen nimi on.)

      • kanPaaja

        Ymmärtääkseni "rikottu polkka" tarkoittaa pituudeltaan leukalinjan-hartioiden välillä olevaa mallia, johon on tehty kevyt kerrostus ja leikkauslinjaa on kevennetty.
        Varsinkin mallinmuutosleikkaukseen on aina hyvä ottaa havainnollistavia kuvia mukaan tai katsoa paikanpäällä olevista lehdistä vaikka useampikin kuva, joista yhdistellen yleensä voi soveltaa asiakkaan toiveenmukaisen leikkauksen. Kannattaa näyttää kampaajalle toivottu pituus käsin ja selventää, haluaako hiuksiin kerrostusta/porrastusta/muutamia vuoltuja suortuvia kasvoja kehystämään/otsista yms. Useimmilla kampaajilla ei haittaa yksityiskohtainen selittäminen haluamastasi mallista, vaan se helpottaa huomattavasti asiakkaan ymmärtämistä ja kampaajan työtä.


      • Ovatkokampaajat

        normaalia enemmän seksin perään? Tämmöinen huhu elää,että kovasti ovat villejä sen perään!


      • kanPaaja

        Varmasti tapauskohtaista, en voi mennä yleistämään.


      • aaahlääkärit
        Ovatkokampaajat kirjoitti:

        normaalia enemmän seksin perään? Tämmöinen huhu elää,että kovasti ovat villejä sen perään!

        Sairaanhoitajat ne on kovia munahaukkoja....


      • liianlyhyt
        aaahlääkärit kirjoitti:

        Sairaanhoitajat ne on kovia munahaukkoja....

        Voisitko siirtyä kauemmaksi,- se, mihin tukeudut ei ole varsinaisesti käsinoja.


    • siilit

      Miltä millikoneen värinä tuntuu?

      • kanPaaja

        Itselleni en ole päässyt millikonetta testaamaan mutta uskoisin että se tuntuu kevyeltä värinältä päänahassa. Heh.


    • mietteitä

      Kävin tänään kampaajalla. Olen siis aiemman viestin lähettänyt ihminen siis eilen tein värinpoiston ja tänään kävin kampaajalla tarkoitin. Kampaaja värjäsi hiukseni vaalean violteiksi ja huomenna olisi tärkeä päivä joten voinko ostaa vielä yhden värinpoiston ja vaalentaa uudestaan vai kannattaisiko itse ostaa se vaaleanruskea ja värjätä sillä? Hiukseni ovat kampaajankin mielestä hyväkuntoiset..

      • kanPaaja

        Oliko vaaleanvioletti epätoivottu tulos? Kotivärinpoistoa en suosittele, mutta voit halutessasi kokeilla kuumapesua, jolloin värin pitäisi haalistua kevyesti, eikä lopputuloksesta tulisi niin epätasainen mitä todennäköisesti kävisi värinpoistolla. Kuumapesu tapahtuu sekoittamalla valkaisu/värinpoistojauhe, kehite-emulsio/hapete, shampoo ja vesi keskenään (kaikkia yhtä paljon). Levitä kuiviin hiuksiin ja tarkkaile vaikutusta. Pese pois shampoolla kun hiukset näyttävät sopivalta.
        Jos haluat ruskeamman lopputuloksen värjäämällä, kannattaa ostaa väri jossa on sävynä kevyt kupari. Kupari (=oranssi) taittaa violettisuutta pois jolloin lopputulokseksi pitäisi tulla ruskea.


    • mietteitä

      Kiitos vastauksesta! Ostin garnier värin 9.0 ja väristä tuli todella ihana!

      • kanPaaja

        Hyvä juttu!


    • raitaapukkaa

      Ajattelin mennä raidoittamaan tukkani ja kampaajan netti sivuilla ovat vaihtoehdot osaraidoitus sekä raidoitus. Mitä eroa näillä on?

      • kanPaaja

        Osaraidoitus tulee nimensä mukaisesti johonkin osaa päätä, esimerkiksi pääliosaan/otsikseen/sivulle. Pelkkä raidoitus tarkoittaa yleensä kokopään raidoitusta.


    • raitaapukkaa

      Mitä eroa on raidoituksella ja osaraidoituksella?

      • kanPaaja

        Ks. edellinen vastaus.


    • raitaapukkaa

      Kiitos vastauksesta! Hyvä kun olet tehnyt tällaisen keskustelun ni saan vastauksia askarrutaviin kysymyksiin! :)

      • kanPaaja

        Ole hyvä! Ajattelin että tämmöinen keskustelu auttaa asiakkaita ja kampaajia ymmärtämään paremmin toisiaan. :)


    • m4iju

      Moi!
      Mulla on punaiset hiukset ja askarruttaa vähän tämän hiuisvärin ylläpitäminen.
      Minulle on kasvamassa juurikasvua (oma hiusvärini on maantien vaalea) ja haluaisin värjätä tuon juurikasvun pois.
      Parturissa kun kävin, hän sanoi että jos laitan suoravärin niin ainoastaan kannattaa laittaa se tyveen.
      Miten tässä kannattaisi menetellä?
      Ostin punaisen shokkihiusvärin, jolla meinasin raidoittaa kotona hiuksia. Miten tämä onnistuu? Tiedätkö missä myytäisi raidoitushuppuja? Entä tarttuuko tuo shokkiväri jo ennestään punaiseen hiukseen? Tarkoituksenani olisi hieman kirkastaa tuota sävyä kun tuo oma punaiseni on alkanut haalistumaan.

      Kiitoksia paljon jos vastaat kysymyksiini! :)

      • kanPaaja

        Tyvivärin levittäminen kotona on haastavaa, mutta mahdollista. Laita aluksi kaksi peiliä siten, että näät pääsi taakse. Käytä apuna siveltimen päätä/kampaa/nokkapullon nokkaa ja osita hiukset neljään osaan; otsalta niskaan ja korvalta korvalle. Aloita värin levitys näistä jakauksista, eli levitä väri tyvelle jakauksien mukaisesti, jotta hiukset pysyvät osioissaan. Etene yksi hiuslohko kerrallaan tekemällä n. sentin paksuinen jako vaakasuoraan ja levittämällä väri tyvelle. Voit nostaa hiusosion pääsi päälle ja jaottaa seuraavan sentin paksuisen osion. Aloita pään yläosasta ja etene kohti niskaa/otsaa. Googlettamalla löytyy hahmottamista helpottavia kuvia.

        Raidoitushuppuja myydään hyvinvarustetuista tavarataloista ja ruokakaupoista, joissa on kosmetiikkaosasto. Voit käyttää raidoituksessa huppua tai folioita. Huppuraidoissa huppu laitetaan päähän kuin myssy, ja hiuksia ongitaan hupun läpi virkkuukoukulla. Väri levitetään hupun päälle hiuksiin ja vaikutusajan lopuksi väri huuhdellaan pois ennen hupun poistamista.
        Folioraidoitus on teknisesti haastavampaa ja enemmän aikaavievää. Pähkinänkuoressa silloin otetaan kamman avulla hiuksista osiot, jotka halutaan värjätä, levitetään niihin väri, ja laitetaan folion sisään vaikuttamaan. Jos haluaa ohuet ja tasaiset folioraidat, kannattaa pyytää joku avuksi.

        Shokki- ja suoravärit tarttuvat jo värjättyyn hiukseen. Suoravärit tarttuvat hiukseen sähkömagneettisella varauksella, jolloin hiuksen kunto ei vahingoitu. Suoravärin voi levittää huoletta koko päähän jos tahtoo, eikä raidoitusta tarvitse. Color maskit ovat loistokeino pitää yllä kirkkaaksi värjättyä hiusta.


      • Minähaluaisin

        tutustua parturikampaajaan seksimielessä. Onko korrektia esittää toive hiustenleikkuun jälkeen esim jättämällä puhelinnumero kampaajalle ja pyytää treffeille? En haluaisi loukata ja moni kampaaja on vain niin hot!


      • kanPaaja

        Ei treffeille pyytämisessä/puhelinnumeron jättämisessä mitään vikaa ole, mutta henkilökohtaisesti en välttämättä arvostaisi, jos asiakas kysyisi suoraan seksiä.


    • Ullaliina

      Hei! Olen 69- vuotias nuorekas ( ainakin omasta mielestäni) mummeli, joka taas kerran joutui pettymään permanenttiin. Otan sen tukkaani vain kerran vuodessa, mutta silti nykyisin käy aina niin, että hiukseni kuivuvat ihan kamaliksi.
      Tilanne on tällä hetkellä se, että monta kertaa päivässä joudun suihkuttamaan tukkaani hoitosuihketta. Hiukseni ovat melkein tasapitkät ja ulottuvat n. 5 cm korvien alapuolelle. Väriä en ole enää laittanut tukkaani kahteen vuoteen, vaan annan harmaitten tulla näkyviin.
      Nuorempana ei tällaista ongelmaa ollut, vaikka otin permanentin kaksi kertaa vuodessa ja väriä laitettiin usein sekä kampaajan, että itseni toimesta. Kysynkin, onkohan olemassa sellaista permanenttiainetta, joka on tarkoitettu ikääntyneiden hiuksille? Voisin suraavalla kerralla ehdottaa sitä kampaajalleni.

      • eheiiii

        Ei ole.


      • Ullaliina
        eheiiii kirjoitti:

        Ei ole.

        Onko tämä kampaajan vastaus kysymykseeni ?


      • kanPaaja_on_häipynyt

        Ei ole, sillä kampaaja on keskustelussa nimimerkillä 'kanPaaja'


      • kanPaaja

        Kuten jo aiemmin vastattiin, valitettavasti ei ole olemassa harmaille ja ikääntyneille hiuksille olevaa permanenttiainetta. Harmaantumisen myötä hiuksien kunto ja laatu muuttuvat huomattavasti ja se, mikä joskus tuntui sopivalta, ei enää harmaille hiuksille sovi. Harmaille hiuksille suosittelen kevyintä mahdollista permanenttiainevahvuutta ja tarpeen mukaan pidennettyä vaikutusaikaa.


    • platinumruby

      kävin parturis värjäyttämäs hiukset tänään ja nyt iltaa myöten juuret on muuttunut jotenkin koviksi mytyiksi. (Talvella märillä hiuksilla pihalle-efekti) johtuuko se siitä että jos kampaaja on huuhdellut huonosti vai?

      • kanPaaja

        Kyllä, todennäköisesti kampaajalla on jäänyt huuhtelu tekemättä kunnolla (joko väri, shampoo tai hoitoaine). Tällaisissa tapauksissa kannattaa joko pestä tai huuhdella hiukset uudelleen kotona jottei aineet pääse tukkimaan pään huokosia. Myös kampaajalle on suositeltavaa käydä kertomassa, jottei kyseinen tapahdu toista kertaa.


    • sdrgtyj

      Kerro meille se, miksi monille kampaajille on hankalaa hahmottaa mittayksiköitä. Kun pyytää tasaamaan latvat (eli 2-3 cm ja myös sanoo sen että max 2-3 cm) niin lähtee 15cm, ja 5-8cm on teidän mielestä noin 20 cm eli 1.5 VUODEN kasvatustyö. Vai ettekö hahmota mittayksiköitä? Vai onko se joku salaliitto? Vai onko jotkut (monet) vaan huvikseen niin ilkeitä? En uskalla tulla tasaamaan latvojani koska en halua aloittaa kasvatusta alusta, kun ette vissiin tiedä paljon on se 2 cm ettekä usko vaikka näytän sormilla.

      • kanPaaja

        Joissain tapauksissa on välttämätöntä ottaa hieman pyydettyä enemmän. Jos esimerkiksi hiusten latvat ovat katkeilleet epätasaisesti, on suositeltavaa leikata muutama sentti lisää, jotta latvoista tulisi tasaiset. Etkai halua käydä siistimisessä ja huomata kotona että hiuksissa on edelleen kuivia latvoja, joita ei saanut leikata pois?
        Joskus käy vain niin että kampaaja yksinkertaisesti leikkaa huomaamattaan liikaa. Vahinkoja sattuu kaikille, eikä kyseessä ole salaliitto tai tahallinen ilkeys. Jos näin käy, on kampaaja velvollinen korvaamaan epätoivotun tuloksen esimerkiksi antamalla alennusta tai lahjoittamalla tuotteen kaupanpäälle (kaikki kampaajat eivät kuitenkaan näin tee).
        Muistathan kuitenkin, että kampaajat ovat käsityöläisiä ja samanlaisia ihmisiä kuin kaikki muutkin. En yritä puolustella ammattitaidottomia kampaajia, mutta yleistys, että kaikki kampaajat ovat huonoja eivätkä osaa senttimetrejä, on turhaa.


    • Lupauksia.ei.petetä

      Mihi vittuu se kanPaaja lähti?? Lupas vastata kysymyksii mut ei kuitenkaa vaivaudu eea kattomaan palstaa...

      • Noeikaisen

        tänne asumaan tarvii jäädä?


      • kanPaaja

        Heh, täällä ollaan. Teen joka päivä töitä, joten aina en kerkeä käydä vastaamassa kysymyksiin.


    • mnkjxngkjd

      Mitä eroa on huippuraidoilla ja folioraidoilla?

      • oliskohuppu

        Huippuraidat??


      • kanPaaja

        Mikäli "huippuraidoilla" tarkoitat "huppuraitoja", ero niiden ja folioraitojen välillä on seuraava: Huppuraidat ovat hyvin ohuita raitoja, jotka saadaan hiuksiin ns. "sikinsokin", toisin kuin folioraidat laitetaan rivi kerrallaan. Huppuraidat tulevat yleensä ainoastaan hiusten pääliosaan ja niitä laitetaan tavallisesti vain lyhyisiin hiuksiin. Folioraidoilla on mahdollista saada raidoista näyttävämpiä ja monet kampaajat ovat huomanneet niiden olevan helpompia. Folioilla saadaan tehtyä tyviraidoitus, mikä on hyvin haastavaa, ellei mahdotonta, tehdä hupulla.
        Yksi syy hupputekniikan katoamiseen on ehkäpä myös se, että muutamat asiakkaat ovat kertoneet hiusten poimimisen hupun läpi olevan kivuliasta (hiukset poimitaan hupun läpi virkkuukoukun avulla).


      • HupUlla

        Hienoa :) nyt sain nimen omille raidoilleni; huppuraitojahan ne.
        Sopivat tyyliini tosi hyvin eikä niiden laitto edes tee kipeää.
        Olen ollut tyytyväinen kampaajani aikaansaannoksiin, mutta en ole koskaan miettinyt nimeä tälle raitayylille.
        Nyt sekin selkisi.


    • Kohtatukaton

      Hei Kampaaja olen vaihdevuosi-ikäinen nainen ja tukka lähtee päästä. Päälaelta hiukseni ohentuneet ja vähentyneet, kun laitan tukkaa ponnarille joudun tekemään töitä tosissani ettei kaljut läntin näy. Mitä suosittelisit, että saisin pelastettua hiukseni ? Olen tilannut itselleni lääkärin ko vaivan takia jos vaikka kilpirauhasissa olisi vika mutta olen valmis kokeilemaan ihan mitä tahansa, että saisin pitää omat hiukseni. Pelasta minut :)

      • ihotautilääkäriauttaa

        Ulkoisesti sua ei paljoakaan voi auttaa, no se sun tilaamasi lääkäri tietää rohdot.


    • ExLibris

      Hei! Entinen anorektikko toivoisi apua hiusongelmaan!

      Onko kokemusta palautuvatko hiukset entiselleen ikinä? Nykyisin todella ohut, katkeileva, kuiva ja hamppumainen kuontalo. Puolet hiuksista hävinneet. Kaksi vuotta teininä sairastin. Nyt Olen ollut terveenä sen 9v ja hiukset eivät ole edelleenkään palautuneet ennalleen. Onhan tämä haitta aika pientä mm. sisäelinvaurioiden sun muiden rinnalla (osteoporoottinen luusto, bradykardia, munuaisvaivat ym.) mutta onko vinkkejä?

      Olen sisältänyt ruokaani rasvahappoja, otan myös vitamiinilisää. Ainoa positiivinen asia tässä että akne lähti heti veks kun syöminen loppui. Nyt ihokin vain kuiva ja sitä saa rasvailla joka käänteessä..

      Ennen päänahka hyvin rasvoittuva ja hiuksetkin olivat runsaat . Miten voin tilannetta parantaa?

    • Mäkäräänen

      Hyvä lappilainen kampaaja. Miksi ihmeessä kerrot vastaavasi kysymyksiin kun et kuitenkaan niin tee. Olisi ihan reilua tulla kertomaan, että olet lopettanut vasaamisen niin ei tarvitsisi turhaa odottaa vastauksia. Sääsket syököön sinut.

      • seontöissä

        Tuolla ketjun yläpäässä hän kertoo tekevänsä töitä joka päivä ja ei aina kerkee vastaamaan.


    • vitriinikaappi

      ^Jospa aloittajalla on töitä, ja muukin elämä kuin suomi24:n keskustelupalstoilla pyöriminen joka ainoa päivä? Jos on tärkeää saada vastaus niin kai sitä voi hieman odottaa, ja googlekin on keksitty. ;)

    • Jaahas132

      Olen menossa piakkoin kampaajalle ja en tiedä yhtään minkälaiset hiukset minulle sopisi joten ajattelin sanoa että hän saisi ''vapaat kädet''.
      Tekevätkö kampaajat silloin hiukset jotka sopisivat parhaiten tälle?
      Mitä jos hän tekeekin minun mielestäni rumat hiukset?

      • iyläpää

        Kysyin kerran kampaajalta "Miksi hiukset harmaantuvat"
        Hän ei osannut vastata ja kerroin hänelle, että Yläpäässä on kaikki surut ja alapäässä kaikki ilot".
        --------------------


    • viileejavaalee

      Ihana tilaisuus. Miksi aina vaaleille tarjotaan raidoiksi jne. sinistä tai vaaleaa ? Miksei esim. tummaa violettiä tms. ? Olen niin kyllästynyt, jos jotain "näyttävää" niin vihreää.

    • Kotiparturi

      Paljonko jätät kampaaja miesten hiuksien pituudeksi milleinä, kun leikkaat siilitukkaa tummissa hiuksissa ja päänahka ei saisi näkyä? Kuinka lyhyeksi uskaltaa ajaa?

    • täifriikki

      Puhdistetaanko käyttämänne kampa, sakset, koneet aina asiakkaan jälkeen? Vai kammataanko hiuksiani edellisen asiakkaan käyttämällä kammalla?

      • kanPaaja

        ¨Kammat, sakset, harjat ym. välineet puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.


      • bwrbwr
        kanPaaja kirjoitti:

        ¨Kammat, sakset, harjat ym. välineet puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.

        älähän nyt sentään puhu potaskaa! Vai että harjat desinfioidaan JOKA asiakkaan jälkeen??!?! Phumattakaan muista välineistä!!! Kertaakaan en ole nähnyt mitään tuommoista! Senkun vaan istut tuoliin ja menoksi!!


      • Puhdastaon
        kanPaaja kirjoitti:

        ¨Kammat, sakset, harjat ym. välineet puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen.

        Monissa paikoissa on kymmeniä harjoja ja kampoja, aina otetaan uusi ,kun asiakas vaihtuu, ja illalla ne pestään ja desinfinoidaan, ja koneen muoviosat myös, itse konetta ei voi pestä, koska se toimii sähköllä, mutta desillä voi pyyhkiä.


    • Apuatarvitsen

      Onko olemassa väriä ,joka poistaisi "keinotekoisen" värin ja jättäisi oman alkuperäisen värin jäljelle? Jos ei niin, kauanko voi mennä oman värin kasvattamisessa ja voiko sitä nopeuttaa mitenkään? :)

    • Rasvatukka

      Kun lopetin blondaamisen en saa pestyä enää hiuksiani puhtaaksi. olen kokeillut montaa erilaista shampoota. kalliimpia ja halvempia. Mikään ei ole toiminut. Syväpuhdistava shampoo on ollut ainoa jolla olen saanut hiukset pestyksi mutta silloinkaan en täysin puhtaaksi ja sitä ei viitsisi käyttää kuin sen kerran viikossa. Pesutottumuksia muutoin en ole värimuutoksen jälkeen muuttanut shampoo ( Pesukertoja, tapaa ym ) Hiusten pesemättömyys kohdistuu nyt omaan väriin ja tummennettuihin kohtiin eli ei ole eroa näissä. olen todella ihmeissäni tästä muutoksesta joka tapahtui heti sen jälkeen kun aloitin hieman tummentamaan hiuksiani.

    • mietteliästytsy

      moi! värjääkö kampaajat alle 16-vuotiaiden kulmia ja ripsiä? :)

    • bbebgbberrergerer

      värjäsin kotivärillä puoli v. sitten ja sain jonkun oudon reaktion. Mitään oiretta eiollut päänahassa, eikä niitä mitä pakkauksessa varoiteltiin, vaan keho ikäänkuin kuumeni ja sydän alkoi hakkaamaan voimakkaammin, eli koin jotain rytmihäiriö tyyppistä. Se oli tosin melko lievä mutta jäi jotenkin kehoon,hengenahdistukseksi (lieväksi, ei niin että olisin mennyt lääkäriin). Uskallanko värjätä taas jos otan toisen värinumeron. Se oli joku Loreal vaalea. Entä jos kampaaja pistää värin, voisitteko tehdä niin ettei väri kosketa päänahkaa,kuten olen nähnyt tv:ssä ne foliot on juurissa?

    • kaljupäinen

      mitä tekisit jos sinulta lähtisi paljon hiuksia vuosien ajan, eikä ongelma poistu? EN luota enää mihinkään ulkoisiin aineisiin, joten älä edes ehdota,epäilen myös jotain pahaa sairautta. kuitenkin haluan jotain vinkkiä, esim. oisiko permanentti, tai joku tietty kampaus hyvä? Valitettavasti otsasta näkee kun kalju vähän kiiltää, joten korkea otsakampaus ei toimi.Olen nainen, pitkät suoratt latteat hiukset. Oisko hiusklipsit ja lisäkkeet hyvät?

      • Lääkäriauttaa

        Osta peruukki ja tilaa aika ihotautilääkäriin.


    • mustapää

      Minulla on mustat pitkät hiukset oma väri maantienharmaa, Miten saisin parhaiten tehtyä hiuksistani esim platinan harmaat, leikkaamatta hiuksiani kuitenkaan lyhyemmiksi.

    • kymysys

      Viimeksi kun kävin Hairlekiinissa Oulussa, olisi tehnyt mieli pyytää treffeille, oli niin ihastuttava tyttö ;)

    • suututtaa

      Mikä on kampaajan mielestä "ei leikata paljon". joo otetaan sentti ,Sakset käy 5 kertaa samassa kohdassa ja tukka on ihan puli lyhyt kun lähdet ulos.

    • evlit

      miksi kampaamot ovat juorupesiä

    • Pusumies

      ..;;))) Sinule " KamPaaja" sanon rehellisesti : Kysyn aina parturissa käydessäni VOISITKO LISÄTÄ HIUKSIA PÄÄLAELLENI JOITA LEIKKAAT TAKAA JA SIVUILTA..;;)))??

    • hiustyylii-hukassa

      Moi, jos haluan kampauksen joka hämää katsojan silmää pakenevalta hiusrajalta ja harvenevalta kruunualueelta, eikä saisi päätä näyttämään kapealta ylä-osasta. Niin millainen moinen kampaus mahtaisi olla, jos hiuksilla pelivaraa 20 centtiä jokasuuntaan?

    • Blondithiukset

      Hei! Minulla on luonnostaan melko vaaleat hiukset, eivät siis mitenkään maantienväriset. Olen ottanut useita kertoja kuitenkin vaaleita raitoja hiukan piristämään ja elävöittämään väriä. Nyt on kuitenkin käynyt niin, että latvat ovat melkolailla kokonaan vaaleat ja päätin luopua kokonaan raidoista (jotka muuten takkuunnuttavat hiuksia hirvittävästi). Olisiko jokin muu keino hiukan kirkastaa omaa väriä? Kiitos, jos jaksat vastata vielä tähänkin=).

    • ainasamajuttu

      miksi niskatukka nyrhitään lyhyeksi kuin kanan pyrstö...

    • Ihastun aina kampaajiin enkä sen takia uskalla käydä parturissa kovin usein. Ongelma on paha ja haittaa elämää, kun ei pysty pitämään hiuksia siistinä. Onko mitään neuvoja, mitä voin tehdä tähän ongelmaan?

    • rulla-tukka

      No minäpä kysyn kähertäjältä myös.
      Paljonko painaa kilo hiuxia ... ?

    • lempikampa

      Semmosesta vaan, että miksette hommaa omaa kampilemppaajaa?

    • Lille1234

      Voiko latteiden hiusten tyveä nostattaa tyvikohotuksella tai jollain muulla konstilla? Millainen on käytännössä pehmennys pitkiin hiuksiin?

    • BlondiTeiniTyttö

      Olen teiniikäinen tyttö jolla on aika paksut blondit hiukset, kouluaikoina tapaan käydä joka ilta suihkussa koska hiukseni rasvottuvat hyvin nopeasti. Eräs kampaaja on sanonut että minulla on kuiva hiuspohja mutta en sitten saannut selville miten sitä hoitaa jotta se ei olisi kuiva... Olen myös huomannut että minulta putoilee/lähtee paljon hiuksia päästä, se on todella pelottavaa kun herää aamulla ja harjaa hiukset niin yhtäkkiä harja on täynä hiuksia... Voitko auttaa!! Johtuuko tämä kuivasta hiuspohjasta, miten saan sitä hoidettua kuntoon???
      Arvostaisin apuasi!

    • Kysyjä

      Moikka, kuinka vaaleat pitää hiusten olla jotta voi laittaa vihreän värin? Minulla on nyt lilat hiukset ja haluaisin ne vihreiksi? Kiitos! :)

    • esme34

      Elikkäs haluaisin tämän väriset hiukset:

      http//www.amazon.co.uk/Schwarzkopf-Live-Color-XXL-Mystic/dp/B00ZIFI3PQ/ref=pd_sim_194_4/279-3639385-4168602?ie=UTF8&refRID=1AAHKFAR62JFWN3RA5GE

      tolla värillä kerran värjäsin ja ei näkyny hiuksissani.
      Hiusten värini on sekasorto, ruskea punaisella vivahteella ja osittain tumman violetti.
      Punanen puskee läpi vaikka vuosi siten tehtiin väripesu.

      Niin nyt oon ajattellu, että pitäskö tukkaa vaalentaa jotta tämä väri näkyisi. Haluaisin värjätä kotona vaikka juuri tuolla samalla värillä, mutta pitäisikö pohja olla vaaleampi?

    • essu4

      Elikkäs haluaisin tämän väriset hiukset:

      http//www.amazon.co.uk/Schwarzkopf-Live-Color-XXL-Mystic/dp/B00ZIFI3PQ/ref=pd_sim_194_4/279-3639385-4168602?ie=UTF8&refRID=1AAHKFAR62JFWN3RA5GE

      tolla värillä kerran värjäsin ja ei näkyny hiuksissani.
      Hiusten värini on sekasorto, ruskea punaisella vivahteella ja osittain tumman violetti.
      Punanen puskee läpi vaikka vuosi siten tehtiin väripesu.

      Niin nyt oon ajattellu, että pitäskö tukkaa vaalentaa jotta tämä väri näkyisi. Haluaisin värjätä kotona vaikka juuri tuolla samalla värillä, mutta pitäisikö pohja olla vaaleampi?

      Kyselkää jos tarvii lisätietoa

    • Tietämätönnnnn

      En tiedä voiko tähän enää vastata mutta yritetään :D
      Voiko color maskilla tehdä ombre värjäyksen hiuksiin, joita ei ole koskaan ennen värjätty? (on kyllä laitettu vaaleita raitoja kestovärillä parisen kertaa) Hiukset ovat vaaleat ja ombren tulisi olla ruskea joka sitten vaalenee latvoihin. Esim. Ariana Granden hiukset vuonna 2014 :D Jos ei pysty, miten hiukset voisi värjätä kyseisen laiseksi mahdollisimman vähällä tuholla/tavalla jossa ei vahingoiteta päänahkaa ja hiuksia ''pahoilla'' aineilla tai ''laiteta verenkiertoon ja aivoihin pahoja kemikaaleja''?
      Kysyisin vielä että miten hiukset kasvaisi mahdollisimman paksuksi/pitkäksi ja vahvaksi nopeasi ilman lisäravinteita yms. pitääkö hiuksia leikata säännöllisesti vai pitääkö niiden ''antaa kasvaa''? kiitos jo etukäteen jos vastaat :)

    • Apuatarvitseva111

      Moikka ! Toivottavasti huomaat ja vastaat tähän vielä!

      Onko sama asia jos kampaaja leikkaa latvoja tai kun itse leikkaa niitä. Tarkoitan sitä, että onko "itseleikkaamisella" ja huonojen latvojen poisleikkuulla sama vaikutus kuin kampaaja leikkaisi ne? Vai kärsiikö hiukset jotenkin siitä ? Minulla on vähän pörröiset latvat ja ajattelin tasoittaa ne koska itse lopputulokseen ja siisteyteen olen tyytyväinen. Mietin vain auttaako se hiusten kuntoon vai onko se turhaa? Mitä suosittelisit kuiviin ja "hamppusen" näköisiin latvoihin. Itse kuitenkin suoristan useasti hiukset ja olen värjännyt useasti niitä, aina luonnollisen blondilla värillä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe