kotiutuminen

marsutin

neuvokaa miten saisin marsut kotiutumaan parhaiten saan marsut tänään

5

1366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autoinko

      Itselläni marsu kotiutui niin, että ihan vain puhuin rauhallisesti ja silittelin. Marsuja ei kannata silittää muualta kuin pään alueelta, marsuni ainakin hermostuu muuten. Eli kannattaa pitää marsuja vapaana niin että saavat tutustua sinuun itse, eikä niiden tarvitse pelätä sinua elleivät ole ihmisiin aiemmin tutustuneet. Häkkiin ne sitten tutustuvatkin itse ja siellä kannattaa olla jokin mökki tms jonne pääsevät piiloon ja turvapaikaksi. ;)

      • kukatietää

        Hei Autoinko! Ensimmäisen viikon ajan kannattaa olla ihan rauhassa ja jättää silittelyt vähemmälle. Annat vain tarpeeksi ruokaa ja vettä (muistathan, että heinää täytyy olla kokoajan saatavilla). Aluksi marsut lymyävät vain kopissa, eivätkä välttämättä viellä uskalla tulla syömään tai juomaan. Vaihda silti vesi ja ruoka jokapäivä, jotta marsut tottuvat tapoihisi. Kun ensimmäinen viikko on kulunut, voit alkaa jutella marsuillesi raihallisesti, ja silittää ns. "kopista käsin" (eli työnnät kätesi varovasti koppiin ja alat silitellä marsua varomasti. Tee näin vain vähän aikaa, jottei marsu säikähdä yhtäkkisiä silityksiä. Tämä tarkoittaa siis noi 1-2min. päivässä). Vähitellen voit ottaa marsun syliin, ja totuttaa se sylittelyyn. Ota marsu syliin rauhallisesti jutellen, ja niin, että marsu näkee lähestymisesi. Anna marsun ensin tarkastella kättäsi, ja sitten silitä sitä rauhassa. Ota se sitten syliisi ja istuudu lattialle. Silittele marsua sylissäsi, ja päästä sen hetken kuluttua takaisin häkkiin. Anna marsulle herkkunappula, tai porkkanaa sylittelyn jälkeen, jolloin se tietää tehneensä oikein. Toistä tätä kerran päivässä. Vähitellen marsusi alkavat tottua sinuun ja tapoihisi, ja sen huomaa siitä, että marsut uskaltavat liikkumaan, ruoka yön aikana kupista on vähentynyt ja juomapullo tyhjentynyt, mutta oikea kotiutuminen tapahtuu vasta marsun ensimmäisten iloisten kuikutusten aikana. Jos perheessäsi on muita jäseniä, anna heidän tutustua marsuihin vähän myöhemmin, vasta silloin, kun olet itse tutustuttanut marsut sinuun. (Ensimmäisen viikon aikana kannattaa myös olla niin, ettet tuo esim. ystäviäsi/tuttujasi huoneeseen, jotta marsut eivät mene ihmismäärästä sekaisin. On kyllä totta, että mitä enemmän ihmisiä marsusi tapaavat, sitä ihmisystävällisemmäksi ne tulevat, mutta marsulle ei kannata esittää edes kahta ihmistä kerralla, sillä marsu ei totu jatkuvaan ihmishälinään. Tutustuta marsu uuteen ihmiseen aina vähitellen). VINKKI! Kun annat marsuillesi ruokaa, naksauta sormiasi, tai tee suullasi joku ääsi, jotta marsut tottuvat äänen kuullessaan siihen, että ruokaa tulee. Voit myös laulaa jotain tuttua sävelmää marsuja ruokkiessasi. Itse käytän pilttipurkin kantta naksuttimena, ja se on toiminut oikein hyvinm. Vaikka ruokakupit olisivat jo häkissä, marsut tulevat syömään vasta tutun naksahduksen kuullessaan. Yritä myös osuttaa ruokkiminen samaan aikaan, jolloin marsut oppivat tietyn ajan, jolloin tietävät saavansa ruokaa, ja alkavat kuikuttaa iloisesti. Muistathan hoitaa marsujasi hyvin, ja rakastaa niitä niiden viimeiseen päivään asti. Marsu ei ole leikkikalu, joka tekee mitä haluat, mutta ovat mukavaa seuraa, esimerkiksi kivoja temppuja oppiessa, tai kun luet läksyjä tai kirjaa. Päästä marsu silloin lattialle ja anna sen tutkia paikkoja. Muistathan peittää sähköjohdot, jottei käy huonosti.

        -kukatietää


    • marsutyttö

      1. Kannattaa antaa marsun olla ihan rauhassa muutama tunti, jonka jälkeen voit rauhallisesti mennä marsun häkin viereen makoilemaan. Yritä matkia marsun ääntelyä aina kun se sanoo jotain. (marsut eivät voi vastustaa omia ääniään.)

      2. Huomenna voit varovasti antaa sen haistaa kättäsi ja yrittää silitellä sitä. Puhu ja rauhoittele marsua koko ajan että sillä olisi turvallinen olo.

      3. Ylihuomenna voit jo rakentaa sille jonkin laisen rampin pois häkistä ja houkutella sitä ulos esim. persiljalla. Kun marsu on kokonaan ulkona häkistä kehu sitä ja anna sille herkkupala. Toista tämä vaihe muutamana päivänä peräkkäin. Kun marsu leikkii se tarkoittaa että se on täysin rentoutunut.

    • kukatietäää

      Anteeksi. Tarkoitin, että hei marsutin, en hei autoinko. Luin väärin....

    • CavyJones

      Anna sen olla ainakin 5 päivää(suosittelen 7 päivää) ilman että nostat pois häkistä, sillä se saattaa tulla enemmän pelokkaaksi jos yrität "napata" sen väärin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe