"Ongelmakoira" haukkuu, hyppii ja nirsoilee

Koirakuriin

Moi kaikki!
Meille tuli n.kk sitten kotia vaihtanut reilun vuoden vanha paimenkoira/spanielimixuroas. Vaihtoi kotia koska on niin energinen eikä tullut aiemman kodin muiden koirien kanssa juttuun. Koira on käytännössä täysin kouluttamattomana tullut meille.
Nyt on muutama asia, joissa haluaisin viisaampien neuvoja.
Ensimmäisenä haukkuminen. Eli miten sais kitkettyä pois ihmisille, toisille koirille haukkumisen? Sisätiloissa ei haittaa kun asumme maatilalla. Mutta ulkosalla ihmiset pelästyvät kovasti kun on niin kuuluva ääni.
Sitten hyppiminen. Hyppii kaikkien vieraiden päälle ja ihmiset valittavat siitä. Ollaan yritetty mm. Väistymistä ja selän kääntämistä mutta vielä ei ole tuloksia. Mieheni on sitä mieltä että pelkkä "ei hypi" pitäisi toimia mutta itse olen eri mieltä, minua vasten ei hypi niin paljon kun olen kääntänyt selkää. Jossain oli neuvona myös koiran tassujen kevyt puristaminen kun se hyppii, mitä mieltä?
Sitten meillä myös nirsoillaa . On vissiin tajunnut ettei muita koiria enää ole joten on varaa valita, olevinaan. Yhtenä päivänä maistuu naksut, yhtenä koiranmakkara ja yhtenä ei mikään ole hyvä?! Mitä neuvoja?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4610

      Tohon haukkumiseen auttaa vain aika. Koulutuksen ohella. Eli kun koira tulee aikuiseksi siinä kolmen ikävuoden paikkeilla, niin ei enää jokainen vastaantulija ole niin ihmeellinen että sitä kannattaisi kommentoida. Opeta sille käskysana, vaikka nouhau, kuten meillä. Käsieleellä tehostat sitä. Joko sormi suun eteen tai kämmenillä osoitat alaspäin \_ _/painavaa liikettä. Jälkimmäinen meillä.
      JOS koiralla on jotain remmirähjän oireita, mistä et kyllä puhunut mitään, niin nimeä kaikki vastaantulijat. Keksi nimi ellet tiedä sitä. Ota koira vierelle jo hyvissä ajoin, heti kun itse huomaat vastaantulijan mutta koirallasi ei ole vielä aavistustakaan siitä. Puhu paljon, se auttaa kaikessa.

      Hyppimiseen auttaa tietysti se että koiran ollessa hihnassa, ei sitä päästetä liian lähelle vastaantulijaa. Kun itseä vasten pomppii, niin laittaa kämmenellä koiran pään päälle hyppyeston. Kun ei pääse pomppaamaan niin kyllästyy melko nopeasti. Kummassakin tapauksessa suullinen kehotus olla hyppimäti.

      Nirsoilusta voi päästä irti sillä että antaa ruoan olla vaikka viikon kupissa kunnes maittaa. Kysyy vain päivittäin että odotatko että siihen kasvaa sinipilkkuista hometta vai vihreäpilkkuista? Ei koira itseään nälkään tapa. Ja toisaalta, ainahan voi etsiä sen parhaan herkun joka menee aina alas ja tarjota sitä vaikka loppuiän. Tai ainakin kunnes kyllästyy.

      Ihan normivuosikkaalta tuo minusta kuullostaa. Ei muuta kuin päätät millaisen koiran haluat sen olevan aikuisena ja alat koulata sitä haluamaasi suuntaan. Varo liikaa lepsuilua, mutta varo myöskin liiallista kuria, muista että se on aika pentu vielä. Luottamus hyvä, kontrolli paras.

    • kengurutalo

      Hyppimisen poisopettamisessa tulisi myös huolehtia ettei koira edes pääse hyppimään. Ei siinä kielloilla ole mitään tehoa jos jo hypitään. Kun se ensimmäinen hyppy pitäisi estää. Kotoväen kanssa riittää se selän kääntäminen ja äkäinen murahdus. Ja ystävällinen vastaanotto kun koira tulee rauhallisesti. Vieraiden tullessa koira hihnaan ja istumaan ja palkataan siitä käytöksestä. Jonkinverran menee aikaa ennenkuin koira saa oman käytöksensä hallintaan, innostustahan se vaan on. Meillä ainakin ihan näillä konstein saatu tassut pysymään maassa, kärsivällistä opettamista.

    • baltasa

      Meillä auttoi huomioimattomuus vinkumista ja hyppimistä vasten toinen vaihtoehto on kanavoida negatiivinen toiminta johonkin muuhun esimerkiksi lenkille ottaa kannetavaa koiralle pallo,satulalaukku tai kevyt taakka vedetäväksi ja aina kun aloittaa neg. toiminnon vahvistaa keskity sanaa namilla tai äänenpainolla. Kotona täytyy myös harjoitella namilla tai lelun avulla perusttelevaisuutta sekä vahvistaa yhteistä sidetänne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe