olenko huono mies jos eroan?

oikeasti_hyvä_mies

Tällainen tapaus lyhyeksi: Olen ollut suhteellisen hyvä mies, olen huomioinut puolisoni, pitänyt häntä hyvänä, hankkinut hänen kanssa kaksi lasta, olin synnytyksissä mukana ja olen osallistunut lasten hoitoon todella paljon. Ensimmäiselle lapsella oli koliikki ja hoidin hänet lähestulkoon yksin. Osallistun kotitöihin, teen ruokaa, siivoan, imuroin, pesen pyykit ja tiskit, pesen ikkunat, olen remontoinut meille kodin, rakentanut terassin ja korjannut ja huoltanut puolisoni auton, muistan kutsua häntä kauniiksi ja halata ja tukea häntä. Juon alkoholia ehkä kerran vuodessa, en katso TV:tä tai pelaa pelikonsoleita.

Ongelma: Puolisoni on täysi kusipää. Hän on jäänyt kerran pettämisestä kiinni, kaksi kertaa on paljastunut että hänellä on ollut nettideittiprofiili, ei arvosta mitään tekemisiäni, on todella epäsiisti. Valittaa ihan joka asiasta: jos esim. pyykit pitäisi hakea sisälle niin ilmoittaa sen huutaen eikä pyydä kohteliaasti tms.

On minussakin huonoja puolia, mutta uskon että olen oikeasti hyvä mies. Sain kuulla pettämisestä vasta raskauden aikana ja koin että lapseni ei ole tehnyt mitään väärää ja minun tulee olla hänen lähellä. Tämän takia jäin aikoinaan suhteeseen, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin puolisoni arvostaa minua yhtä paljon kun tiskirättiä.

Voinko tässä vaiheessa sanoa kiitos ja näkemiin ja sopia lasten huoltajuudesta. En haluaisi olla lapsistani päivääkään erossa mutta pelkään että onnettomuuteni heijastuu kohta heihin.

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakkossmiess

      Öö voit tehdä niin koska tahansa. Tuhannet ja taas tuhannet pati tekee niin joka vuosi

      • höppelisvaa

        mieti vielä eipä ihme että vaimo on epävarma jos olet itse muka noin täydellinen, hanki mukava harrastus että lapsivaimosi joutuu enemmän vastuuseen ...


      • kosto_kannattaa_AINA

        Älä eroa vaan ala kostamaan! Laitat nettideittiprofiiliin vaikkapa http://www.aviorikos.net sivustolle, vähät välität pyykeistä, syöt töissä hyvin joten kotona et tee ruokaa, ylistät muita naisia. Niin ja alat kattoa telkkaria ja pelaamaan jotain sotatietokonepelejä ja ehdottomasti peliseuraksi olutta ja kavereita.


      • Luuvitonen10

        Eukkosi kaipaa jännämiestä, joka vetää turpaan aina silloin tällöin!


    • JustTruth

      Sinuna olisin eronnut aikoja sitten.

    • Jämäkkyyttä

      Sinulla ei liene mitään vaikeuksia löytää itsellesi tasoisesi kumppani.Jätä nykyinen vaimosi ,ja hanki itsellesi sinua huomioiva ja arvostava uusi kumppani.Älä tuhlaa enää yhtään aikaasi epämukavan suhteen parissa.

    • nainenihananainen

      Mä haluun sut. Saanko?

    • loppuklisee

      Et ole huono mies. Et ole nuori ikuisesti, joten kannattaa mieluinen elämä. Lapsetkin tottuu kyllä ja aikuisina ymmärtävät, jos edes muistavat silloin enää aikaa jolloin isi ja äiti oli yhdessä. Nainen selvästi menettää erotessa enemmän kuin sinä.

      Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi.

    • hälyytyskellot

      "sait kuulla pettämisestä raskauden aikana".. oletko varma, että lapsesi ovat edes sinun biologisesti?! vaikuttaa siltä, et sun vaimo on tapapettäjä..nuo kiinnijäämiset on varmasti vaan jäävuoren huippu.

      oot liian kiltti ja toi sun akkas käyttää sitä hyväksi!

    • parisuhde

      Voi sua!Olet todellakin ansainnut parempaa.Paremman puolison.Olisipa mullakin tuollainen mies!Ei muuta kuin ero vireille,lapset siinä kärsivät ja ottavat mallia omaan elämäänsä kun kuuntelevat teidän elämää.Käyttäydyt asiallisesti,kaikki järjestyy parhain päin,pidä lasten kanssa puolesi,puolisosi yrittää varmastikkin käyttää heitä aseena erotilanteessa.Elämää ei kannata tuhlata huonossa parisuhteessa.

    • järkimiesz

      Olet varmaan ollut liiankin kiltti, kuvailemasi nainen tarvitsisi todellista kurinpitoa ja lainlukua, että osaisi elää edes puoleksi aikuisesti.

      Mutta sinun ei kannata persoonallisuuttasi muuttaa mokoman vuoksi, vaan erota ja etsiä parempi. Todennäköisesti "tajuaa virheensä" ja ruikuttaa perääsi siinä vaiheessa kun lähdet tai pian sen jälkeen, mutta kannattaa pitää pää kylmänä ja muistaa miksi olet lähtenyt - sillä todellista parannusta ei tule kuin pitkän ajan kanssa mikäli on sitoutunut muuttamaan elämäntapansa.

    • ghjkllkjn

      Ero ei tee kenestäkään ihmisestä huonoa.

    • Tremeloes

      Onko mahdollista herätellä kumppaniasi? Asettaa ehdot, että jos homma ei parane niin lähdet menemään? Kumppanisi on hyvin itsekäs, hän pitää sinua itsestäänselvyytenä, koska olet edelleen siinä vaikka hän kohtelee sinua kuin kynnysmattoa. Tee selväksi, että niin ei tule jatkumaan. Anna hänellä mahdollisuus tajuta käytöksensä, jos teillä on muitakin syitä kuitenkin olla yhdessä kuin lapsi.

    • bnbn

      Valitettavasti eroissa tulee nämä huoltajuuskiistat sitten kuvioon...ja voi olla, että näet lapsiasi vielä harvemmin tai tuleva mahd. ex-vaimosi tekee lapsista kiistakapuloita välillenne, alkaa vaatia mahdottomia elatuskorvauksia jne. eli lopulta astut ojasta allikkoon..kysymys: tykkäätkö, välitätkö vai peräti rakastatko vaimoasi?? Jos vastaat myöntävästi, olisi aihetta mennä vaikka pariterapiaan, perheneuvolaan tms., varata aika ja ensin yrittää muut mahdollisuudet ja ennenkaikkea keskustele vaimosi kanssa, mitä tunnet tällä hetkellä. Näytät tekevän vähän kaikkea kotona. Jospa nyt nostaisit itsetuntoasi siten, että alapa komentaa laiskaa vaimoasi ja näytäppä se kaapin paikka välillä itse. Olet liian kiltti ja vaimosi komentaa sinua mennen tullen. Sinunkin täytyy tehdä muutos käyttäytymisesi suhteen, älä jää ns. kynnysmatoksi ja älä ole liian nössö, se jopa ärsyttää toista. Ole mies ja nouse samalle tasolle vaimosi kanssa.

    • Odotanmuutosta

      Kerrot kauniisti tärkeistä asioista parisuhteessa. Arjen jakamisesta, puolison huomioimisesta jne. Miksi ihmeessä puolisosi on kiinnostunut toisesta suhteesta? Seksin takia? Miten se teillä pelaa? Pakko tunnustaa, että haluttomas ja seksuaalisesti vätyksen miehen vaimona, koko arvostus miestäni kohtaan on rapissut. Käyn koko ajan kierroksilla ja olen turhautunut odottaessani muutosta seksielämääämme. Ehkä teilläkin on näin? Voisiko olla?

      • mieti_vähän

        Loppuikäänsä ei kannata odottaa. Toinen osapuoli voi olla parisuhteessa ehkä vain taloudellisista syistä saadakseen hyvän elintason ja ilmaisen kotipalvelun.
        Se ei riitä suhteen perustaksi, parisuhteeseen kuuluu paljon muutakin, kuten rakkaus, seksi, toisen kunnioittaminen. Haluatko, että lapset oppivat elämisen mallin vanhempien riitaisesta suhteesta? Onko suhteenne aina ollut tälläinen?


    • oppeliini1

      Milloin tahaansa eroatte, tee KAIKKESI että saat pitää lapset.
      Voisiko vanhempasi olla tukenasi ja lasten kanssa kun olet toissä?
      Todista että lasten etua ajatellaen on parasta että he saavat asua nykyisessä kodissaan ja jatkaa jo hankittujen ystävien kanssa harrastuksiaan.

      On enemmän kuin todenäkoistä että naisesi liihottelee miehstä toiseen, lapsesi hänen kanssaan jäisi kauas taka-alalle. Raahata heitä vikottain paikasta toiseen taas on holtitonta.

      Ehkä voisit sallia naisellesi nähdä lapsiasi sinun läsnäollessa viikonlopulla muutaman tunnin kerrallaan.

      Kuten sanottu, hanki paras lakimies puoltamaan etujasi saadaksesi pitää lapset.

      Salli tuon naisen elää elämäänsä jota sinä et enää voi kunnioittaa (oikeutetusti) , kaukana lapsistanne ja sinusta.

      • kuulostaakotutulta

        Niin. Yh-mieshän on aina sankari ja ansaitsee kaiken mahdollisen tuen. Pitäisikö nyt todeta että olisi pitänyt valita kumppaninsa vähän tarkemmin eikä lisääntyä ensimmäisen tuttavuuden kanssa. Kaikki mahdolliset tuet haalii yh:na. Kukaan nainen ei ota yh-miestä todesta ja panopuuksi kelpaa korkeintaan.


    • minäpäden

      Kuules nyt hyvä mies. Älä jää hunoon suhteeseen vaan eroa.

    • rakkauskintärkeää

      Sinä kuulostat ap aivan mahtavalta mieheltä, mutta, mutta onkohan kaikki ihan noin miten kerrot. Nimittäin itse törmäsin jonkin aikaa sitten mieheen baarissa, joka kiinnostuneena rupesi juttelemaan. Selvisi, että hän oli eronnut ja mainosti myös kuinka oli tehnyt aivan hirveästi lähestulkoon kaikki kotihommat, hoitanut lapset, pieniä lapsia oli kaksi. Lisäksi hän kertoi olevansa yrittäjä, mutta hän oli aktiiviurheilija ja lähti urheilemaan aina aamulla ennen töihin lähtöä sekä vielä illalla. Eli tekiköhän todellakin niin paljon hommia kotona kuin mainosti, hohhoijaa. Mutta tässä lienee jutun juuri se, että kun mies tekee kotihommia se on joillekin miehille niin suuri ihme vielä nykypäivänäkin.
      Lisäksi ap:n viestistä ei käy ilmi, millaisia ongelmia heillä suhteessaan saattaa muuten olla. Eihän kukaan kävelevää kotitalouskonetta pelkästään haluaa.

      • jokuvaines

        Samaa mieltä. Tässä vain miehen ajatus ja näkökulma. Naisen kertoma tarina voi olla ihan erilainen.


      • warawr

        @rakkauskintärkeää ihan selvästi huomaa tuosta ajattelusta et on urheilija ja mainostaa sitä että on leuhka ite.. :/ näin intis tommosia urvia jotka oli muka ns parempia ku muut


    • ole_mies

      Ota avaimet pois ja potkaise muija pellolle.

    • rewarwer

      nii naisilla tuntuu olevan nykysi aika kova määräysvalta.. eikä mitään tapoja.. kaipa se on parempi antaa oppituntu heille kuin ilman jättää

    • elämäon9

      Et ole huono mies,itsekin olen useaan otteeseen ajatellut eroa,mutta tietyt syyt ovat sen vielä estäneet.Jos toinen ei arvosta sitä,mitä teet, hän ei ole arvoisesi kumppani Etsi uusi kumppani, heitä kyllä Suomen kokoisessa maassa varmaan riittää, onnea vaan etsintään.

    • eronnutäiti

      Jos eroaminen käy edes ohimennen mielessäsi, silloin on uskottava sisäistä ääntä vaikka kulissit olisivat kuinka hyvin pystyssä. MUTTA... eroaminen on aina kuitenkin riski! Jos puolisosi on kusipää, hän todennäköisesti kostaa erohalusi estämällä lasten tapaamisia niin paljon kuin kykenee. Neuvoisin sinua käymään perheoikeuteen erikoistuneen asianajaja luona kysymässä, miten kannattaa toimia jo ennen kuin laitat eron vireille. Suomessa äidillä on valtaa enemmän kuin uskotkaan, ja mulkvistin kanssa tulee ongelmia. Enpä haluaisi olla housuissasi. Tsemppiä. Muista: elät vain kerran.

    • enuskosanaakaan

      TÄÄ O PROVO TÄÄLLÄ KUKAA MITENKÄÄ JÄRKEVÄ KYSY MIELIPUDETTÄ OONKS MÄ HYVÄ VAI HUONOKUN EI TOISTA PUOLTA TARINASTA OLE KUULTU.
      EN USKO EKAN VÄITTEESEEN ETTÄ MIES ON HOITANUT KOLIIKLIVAUVA LÄHES YKSIN.EHKÄ JOS NAINEN ON OLLIT SAIRAS.OSAAKO AP VASTAT MITEN PIEN KOLIIKKI ALKOI JA MILLOIN MENI OHI.HAHHAHAHHHAHHAH SALLI MUN NAURAA.VALEHTELIJALTA AP ENEMMÄN KUULOSTAA.

      • eronnutäiti

        Ap:n tarina on kuin veljeni elämästä. Vaikka sinulla ei olisi olllut ap:n kirjoittajan ongelmia, ei se tarkoita ettei sellaisia olisi. Ihmisiä on erilaisia ja sinä olet satumaisen onnekas.

        PS. isoilla kirjoittaminen on "huutamista"


    • zxz

      ne on vaikeeta asioita .
      mutta luulen etttä ero on hyväksi .
      mutta muista että lapsia rakastatte kumpikin vaikka ero tulee .
      ne on viattomat siihen ....
      mitä vanhemmat päättää ..
      tosi on .

    • kyrppp

      provo mikä provo

    • Eroa

      Sinulla ei ole mitään velvollisuutta elää elämääsi epätyydyttävässä suhteessa. Maailma on sitäpaitsi hyviä naisia väärällään, jos vaikka ulkomailta alkaisit seuraavaksi katselemaan.

    • otajalähde

      Eroa vaan. Sopikaa yhteishuoltajuus. Kun on sinun vuorosi olla lasten kanssa, anna heille kaikkesi.

      Eihän tommosen kotkan kanssa voi kukaan elää.

    • jokumikä

      Et halua olla lapsistasi erossa. Miksi et itse hae lastesi huoltajuutta? Eron kyllä ymmärrän tuollaisessa alistavassa avioliitossa.

    • orpeli

      Totta kai voit erota. Ei kai lapsellekaan ole hyväksi se, että hän kasvaa perheessä, jossa hän saa sellaisen parisuhdemallin, että nainen saa olla törkeä pomottaja ja mies on alistuva hissukka. Ota ero, pidä elämäsi kurissa ja hanki lapsen lähihuoltajuus, jolloin vaimo voi jäädä etähuoltajaksi ja harrastaa siveetöntä elämää niin paljon kuin haluaa silloin, kun sinä hoidat lastanne.

      Voit soittaa kotikuntanne lastenhuoltajuussopimuksia tekevälle työntekijälle ja kysyä, että miten asia hoituu.

      Jos olet oikeasti sellainen mies, mitä kuvailet, niin saat kyllä kivan uuden parisuhteen ihan normaalistakin naisesta. Lähinnä ihmetyttää, että miksi hankit lapsen tuollaisen ihmisen kanssa, joka ei arvosta sinua tippaakaan

    • Tosta tulee sellanen mielikuva että te ette oo vaimonne kanssa sit kuitenkaan ne oikeat toisillenne? Ja haluatteko te kummatkin kuluttaa elämäänne huonossa suhteessa? Voishan sitä jotain terapiaa tms yrittää vielä jos haluaa? Uskon että saisit parempaakin.

    • realiteetintestaaja

      Järjestäkää niin, että lapsillanne on hyvä peruskoti, jossa te vanhemmat vuorotellen asutte ja elätte heidän kanssaan. Sillä tavoin lasten maailma järkkyy vähiten, onhan ihan tavallista että esim. toinen vanhempi on viikot matkatöissä. Aikuiset eivät kovin kummoista luukkua kaipaa asunnokseen, lämmin autotallikin kelpaa, pesuilla voitte käydä uimahallissa ja pyykkinne kerätä pestäväksi silloin kun on vuoro asua Lasten Linnassa. Muksut kasvaa äkkiä ja lähtevät opiskelemaan, sinulla on silloin vielä tikka päässä ja hampaat suussa, pääset baanalle! Akka on sen ikäisenä kyllä jo laho.

    • ihmettelenvain

      Et huono, mutta huonon valinnan tehnyt aikoinaan, miksi?

    • Ilona121

      Kannattaa erota. Siinä vaiheessa kun toinen ei arvosta, menee oma itsetunto. Meillä on vaan yksi elämä jota ei kannata hukata. Itsellä sama tilanne toisin päin, hoidan kaikki kotityöt, nurmenleikkuut ja remontointi hommat sillä välin kun mies pelaa tietokoneella yms.

      • koti-kulta

        Hmm. Otapa minut niin puolitan työs ja vaivas!


    • Päättäväisyyttä

      Eroa ja ota lapset itsellesi mikäli haluat ja saat. Mitä tuollaista vaimoa kannattaa enempää katsella?! Paremman tulevaisuuden ehdit saamaan ihan varmasti.

    • mekkk

      Yritäppä tehdä avioehto tai kunailla siten että on paljon velkaa asunnosta niin ei tartte niin hirveesti tasinkoa maksalla.

    • Tpolaris

      Ongelmasi on se, että nimität vaimoasi kusipääksi.

    • eroajaotauusi

      Mitäpä, jos laitat eron vireille ja lähdet kanssani treffeille? Minulle kelpaa kiltti mies!

      Tosin Itse olen rehellinen ja uskollinen, sekä huomaavainen. Olen nätti, keskipitkä, hoikka, pienirintainen nainen. Ja en halua olla miehen kanssa joka katsoo pornoa.

    • ehdotusl

      ngelma on jos ei ole pyytettömästi kiltti, ja itsensä takia elä elämää,
      vaan odottaa siitä palkintoa. Eli odottaa että toinen lakkaa olemasta kusipäinen oma itsensä, sillä että tekee hänelle palveluksia.
      Kannattaa tutustua aiheeseen nimeltä läheisriippuvuus ja alkaa kehittää itseään pois tietyistä käyttäytymismalleista. Voihan sitä toista aina syyttää ahdingostaan, mutta se yleensä ei johda muuhun kuin katkeroitumiseen.

    • erota

      Vaihtaisin oman mieheni vaikka heti sinuun! En ymmärrä vaimoasi, kuulostat " täydelliseltä" mieheltä. Vaimosi ei arvosta sinua, ollenkaan. Kokeiltaa pariterapiaa olisiko siitä apua? Tai eroa,

    • gfhgfhgdhdf

      Ette ole alunperinkään olleet oikeat toisillenne, koska toisella on tarve pettää eikä hän arvosta sinua ollenkaan. Tuosta ei olisi pitänyt koskaan tulla pidempää suhdetta, vaikka ethän sinä tiennyt pettämisistä ajoissa. Jos kertomasi pitää paikkansa, lähde menemään kun on vielä elämää jäljellä. Lapsista tulee varmaankin taistelu, mutta et sinä voi tuohonkaan jäädä. Tuhoudut siinä ja sitten ei ole isää enää kuitenkaan.

    • kjnkjbjbk

      Nopeasti eroon vain mikäli asia on todellakin kuten kerroit. Tuollaiseen ei terapia tepsi. Ajattele hyvä mies itseäsi. Maailma on naisia pullollaan joten tuollaisen kanssa ei kannatta elämää tuhlata. Tulet vain katkeraksi ja ero tulee joka tapauksessa ennen pitkää.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe