Rytmihäiriöitä 30vuotta

KatkaMoonix

Olen 41 v nainen ja kärsinyt rymihäiriöistä murkkuiästa asti. Ei se pelko ole hävinnyt mihinkään vaikka näinkin kauan olen niistä perkeleistä kärsinyt.on ollut holtterit ja verikokeet ja kaikki pitäisi olla kunnossa.ei elimellistä vikaa.kukaan lääkäri ei ole ottanut asiaani vakavasti kun olen kertonut että päivittäiset rytmärit ovat pilanneet elämän iloni.lääkitykseni on emconcor 2.5mg kerran tai 2 päivässä
siitä huolimatta niitä helvetin rytmäreitä on.olis ihana nauttia edes päivä ilman että pelkää kuolevansa

10

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tomtilitom

      Yritä aajatella niin, että jos se olisi hengenvaarallinen rytmihäiriösairaus, olisit kuolut jo. Mikseivät lääkärit ole määränneet elektrofysiologista tutkimusta? Onko kyse lisäreistä vai mistä?

    • janppa_tuominen

      Valitettavasti lääkäreidenkin mahdollisuudet ovat rajalliset. Eli kyse ei ole aina välinpitämättömyydestä, vaan yksinkertaisesti siitä ettei mitään hoitoa ole.

      Itsellä Emconcor on tuonut sydämensykkeen "pintaan" ja se tuntuu monesti häiritsevänä vuoteessa. Sterssin alla lyönnit hidastelevat tai edistävät. Helpottaa, kun hyväksyy ne ja luottaa elämän jatkuvan.

    • AST62

      Nainen 53 v, flimmeri todettu huhtikuussa, ollut varmaan pitkään vaihdevuosien "tykyttelyn" myötä. Tuli yskä mitä luulin astmayskäksi ja lisäsin symbicortia, jaksaminen loppui kuin seinään, (väsymys syksystä lähtien, keväällä huimaus, itkuinen ääni, makuaistin muutokset, närästys) ja työterveyslkr totesi flimmerin. Viikko sairaalassa, epäiltiin myös TIA, aivoverenkiertohäiriötä, maksa-arvot myös korkealla. Siitä alkoi lääkitys: digoxin, emconcort, marevan, lotardan, spironolactone. Kuoleman- aivoveritulpan pelko oli suuri pari päivää, sitten helpotti vähän. Lotardan jäi pois kun verenpaine heitti yläpaine 80-90, elektiivinen rytminsiirto viime ke ja silloin jäi myös digoxin pois, pe iltapv alkoi flimmerioireita ja illalla sairaalaan, la yritettiin rytminsiirtoa taas kardioversio, ei kääntynyt, 25 h päivystyksessä maksamista!! Lkr oli välillä lähettämässä osastolle, sitten taas halusi katsoa jos kotiutetaan ja illalla taas osastolle, itku ei ollut kaukana, kuinka vältät stressin ja nukut hyvin kovalla päivystyspedillä... Alkoi kiroiluttaa ja hoitajat olivat ihania. Yöllä klo 1 onneksi rauhalliseen huoneeseen ja palautettu lääkitys emconcor, digoxin spironolactone, marevan, lotardan, magnesium. Odottelua, miten tästä, yrittävätkö kääntää elektiivinen kardioversio vai? Painoa olen pudottanut 8 kg, ruokatottumukset muutettu vielä terveellisemmiksi, alkoholia maustettu äitienpäivänä, liikuntaa epätietoisesti kävelyä ja puuhastelua jaksamisen mukaan, samoin töissä jaksamisen mukaan. Enemmän kaipaan vielä yksilöllisiä ohjeita ja yhtä omaa lkr, jolla kaikki asiat tiedossa...

    • aitova

      Kokeileppa erilaisia magnesiumtuotteita,sitraatit ja glysinaatit imeytyy parhaiten.Magnesiumkloridiöljy iholle levitettynä auttaa paikallisesti mm.kipuihin ja turvotuksiin.

      Länsimainen elämäntapa aiheuttaa magnesiumin puutoksesta johtuvia vaivoja,esim,valkoinen sokeri,alokholi,lääkkeet,kuluttavat elintärkeitä magnesiumvaroja..

      Sata vuotta sitten ruuasta saatiin 70% enemmän magnesiumia,kuin nykypäivän raffinoidusta ja liian pitkälle puhdistetusta ruuasta..

      Tohtori tolosen sivuilla on paljon tutkimuksia magnesiumin tärkeydestä satoihin elintoimintoihin ja sen puute altistaa lähes kaikkiin "elintasosairauksiin" rytmärit mukaanlukien..

      nm.vielä on elämää jäljellä

      • sldfjsd9

        Katos, "tohtori" Tolonen itse tuli tänne myymään pillereitään? Hassua kuinka joka vaivaan löytyy kovin yksinkertainen rohto ja kas kummaa "tohtori" sattuu myymään just sitä. Ja mitä vakavampi sairaus on kyseessä, sitä innokkaammin myydään. Epätoivoinen ihminenhän on tämmöisten helppoheikkien paras kaveri.


      • 0309
        sldfjsd9 kirjoitti:

        Katos, "tohtori" Tolonen itse tuli tänne myymään pillereitään? Hassua kuinka joka vaivaan löytyy kovin yksinkertainen rohto ja kas kummaa "tohtori" sattuu myymään just sitä. Ja mitä vakavampi sairaus on kyseessä, sitä innokkaammin myydään. Epätoivoinen ihminenhän on tämmöisten helppoheikkien paras kaveri.

        Magnesiumin puutos on suhteellisen yleinen, eikä siihen tarvita tohtori Tolosta sitä kertomaan. Yksipuolinen ruokavalio, kofeiini, stressi ovat muutamia syitä magnesiumvajeeseen, jota on hankala todeta esim. testeillä.

        Tolosen magnesium on muuten huonosti imeytyvää oksidia, joten sen voi jättää suosiolla kaupan hyllylle ja ostaa esimerkiksi Hankintatukun sitraattia:
        http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

        Tai jos haluaa käyttää iHerbiä, tässä olisi pari esimerkkituotetta
        http://eu.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tablets/691?rcode=gsw705

        http://eu.iherb.com/Solgar-Magnesium-with-Vitamin-B6-250-Tablets/14071?rcode=gsw705


    • rauhallisuus

      Minä sairastan harvinaista sydänsairautta,joa sydän on mennyt pariinkin otteeseen kammiovärinään kesken lenkin,ja olen herännyt tienposkesta rytmihäiriötahdistimen antaman defilaation jälkeen.Kuitenkin olen jatkanut säännöllistä ,aamullista sauvakävelyä,harrastustani,koska koen että se on hyväksi minulle.Puolen tunnin lenkki omaan tahtiini ,välillä pysähdellen on minulle sopiva,tunnin lenkki on liikaa.Lasi viiniä tekee yöunesta levottoman,samoin jos ei ehdi päivällä levätä,tai on muuten jotain erilaista ohjelmaa.Säännöllinen,rauhallinen päivärytmi on hyväksi.

    • Kapa_40

      Aika tavalla tutulta kuulostaa aloittajan tarina. Itsellä myös about saman verran ikää (olen tosin mieshenkilö), rytmihäiriöitä, lähinnä lisälyöntisyyttä, ollut noin 30 vuotta. Sydäntä tutkittu pariinkin kertaa, viimeksi vuonna 2012, kun tuli pari vuotta kestänyt jakso jolloin lisälyöntejä oli todella paljon.
      Kuitenkin tuolloinkin tehdyt tutkimukset, useat ekg:t, ultra, holter eivät antaneet viitteitä mistään varsinaisesta sairaudesta, sydäntä jopa luonnehdittiin erittäin hyväkuntoiseksi, vaikka sitä ei uskoisi vaivan ollessa pahimmillaan.
      Mitään kunnolla toimivaa lääkitystähän tähän ei valitettavasti ole, beetasalpaajien apu aika mitätön, samaten magnesiumeista tms. luontaistuotteista en ole saanut sen kummempaa vaikutusta, mutta käytän niitä ihan muuten kohtuudella jotta tärkeitten aineitten saanti varmistuu. Tambocor- lääkettä voidaan määrätä silloin jos lisälyöntejä yli 10 000 päivässä ja riski että häiritsevät pitemmän päälle sydämen toimintaa.
      Isäni, joka nyt kasikymppinen, on kärsinyt samantyyppisestä vaivasta ja hänellä kuuskymppisenä oli alkanut vaiva helpottaan selvästi. Joten jossain määrin 'sukuvikaa' rytmihäiriötaipumus lienee.

      Vaikka joskus pelkää että henki lähtee kun kunnolla muljuaa, niin todennäköisesti henki ei kuitenkaan lähde tämän vaivan seurauksena, vaan aikanaa jostain muustä syystä meillä kaikilla:)

    • ytr2

      Olipa hyvä että tämä rytmihäiriökeskustelu tuoreena, sillä itse olen kans aivan uuvahtanut näihin kammiolisälyönteihin. Olen 45-vuotias nainen ja tätä ollut 5-vuotta. Jostain syystä nyt viimeinen kuukausi on ollut pelkkää lisäyöntiä, kun nostan käsiä ylös tulee lisälyönnit, kun kumarrun eteenpäin, kun juon kylmää tai kuumaa jne...tuntuu että koko rintakehä välillä kipeä. Kävin eilen filmissä, eihän siinä tietenkään mitään ollut. Kerran on saatu päivystyksessä kunnolla nauhalle lisälyönnit. Holter on tehty ja verikokeita otettu. Mulle sisätautilääkäri muutama vuosi sitten sanoi, että on varma että mulla oli lievä kilpirauhasen tulehdus, kokeissa ei näkynyt mitään kuitenkaan. Mulla propral ja Emconcor, siis tällä hetkellä otan Propralia, en tietenkään samaan aikaan. Propral ei laske niin paljon verenpainetta. Mutta eihän noista muuta hyötyä kun että vievät vähän tunnetta pois. Vaikka kuinka toitotetaan näiden hyvänlaatuisuudesta, niin kyllä tämä vaivaa silti.

    • bsalpaajat

      Hei! Itselläni myös ollut n. 30 vuotta erilaisia rytmihäiriöitä lähinnä *muljahduksia* jotka todella ärsyttäviä. Nyt on alkanut makuulla tulla tykytystä ikänkuin löisi nopeammin ja samalla näköjään ovat kirotut vaihde-vuodet alkaneet. Minulla on myös paniikkihäiriö joka tuo lisää ahdistusta. Tykytykseen on nyt Emconcor CHF 2,5 mg 1/2-1 tbl päivässä otan siis puolikkaan aamuin illoin mutta muidenkin kannattaa huomioida se seikka, että jos mitään elimellistä vakavaa löydy niin kyllähän tykytykset aiheuttavat monelle myös paniikkiahdistusta joka siten taas lisää oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe