Olenko hullu, laiska ja läski, vai jotain muuta.

hulluläskilaiskajatyhmä

Eli olen 37-v. nainen ja mulla on ollut yli kymmenen vuotta erinäisiä "oireita", jotka ovat pahentuneet ajan kuluessa. Luettelen kaikki mitkä äkkiseltään mieleen tulee:

- väsymys, tällä hetkellä nukun vähintään 15 h/vrk, jos mun ei ole ihan pakko tehdä jotain. Kaikki tuntuu ylivoimaiselta. Olen alkanut lääkitsemään itseäni amfetaminiilla, kun v*tuttaa jatkuva väsymys. Toimii jotenkin, pysyn hereillä. Ja odottelen, että posti tuo tilaamani T3 lääkkeet, Cytomel 50 mg, jotka tilasin ilman reseptiä netistä. Äidille ja useilla muilla suvun naisilla todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Mutsilla ainakaan ei Thyroksiini toimi. Lisäksi se syö hirveät määrät ja vaikka mitä lääkkeitä. Oon seurannut t4 vs. t3 kiistaa, eikä huvita mennä lekuriin. Ainakin kokeilen toimiiko cytomel. Ohjeet käyttöön otan netistä.
- lihominen, laihduttaminen on mulle tänä päivänä lähes ylivoimainen juttu. Paino ei putoa, vaikka syön 1000 kcal/vrk terveellistä ruokaa monena pienenä ateriana, sekä harrastan liikuntaa. Liikkumisesta on tullut pakkopullaa. Toisin oli joskus ennen. Ei jaksa enää yrittää. Paino on tällä hetkellä normaalin ylärajoilla. Myöskään pirin veto ei laihduta, tosin tulee dokailtua.
- masennus, johtuu suurelta osin edellisistä. En liiku kämpiltä, ellei ole pakko. Ei huvita tavata ihmisiä. Oon todella epäsosiaalinen nykyään.
- ärtyneisyys, joka johtuu varmaan ihan kaikesta paskasta.
- hiusten lähtö, - ihon kuivuminen, - matala verenpaine ja pulssi ( 110/60 55/min) - kylmät sormet, varpaat ja nenä mut silti älytön hikoileminen, - keskittymiskyvyn puute, en enää pysty lukemaan kirjoja, - ummetus, - ilmavaivat, - tummat silmän aluset, olleet tosin aina vähän tummat.

Kotilääkärit ja vaikka lääkäritkin, mikä on diaknoosi? Apua kaivataan.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittajaedelleenkin

      yksi oire vielä:
      - seksihaluttomuus

    • Fyt

      Kilpirauhasen vajaatoiminta. Mene nyt ainakin sinne lääkäriin. Thyroxin auttaa useimmilla vajaatoimintaan, mutta joillakin se ei ole riittävä hoito. Ensin pitäisi kuitenkin verikokeilla todentaa tuo vajaatoiminta. Älä missään nimessä käyttele netistä tilattua T3-lääkettä omin päin, vaarallista. Tosin jos jo pirtiäkin vetelet, niin vaarat tuskin pelottavat. Olikohan tää trolli?

      • Thyroxin_auttaa_jotain

        > Mutsilla ainakaan ei Thyroksiini toimi.
        Mutta saattaa hyvinkin toimia sinulla. Noin selvillä oireilla PITÄISI päästä lääkitykseen. Valitettavasti enimmäkseen hoidetaan viitearvoja, ei potilasta. Lääkäri kuittaavat usein valehteluksi kaikki oireiden kuvaukset, jos ollenkaan kuuntelevat.


      • aloittajaedelleenki

        En oo trolli. Ja ihan tosissani oon. T3:n käytöstä on olemassa opas, ja sitä ajttelin noudattaa, CT3M systeemiä noudattaa. Jos ja kun meen lääkäriin, niin arvoja tod.näk. tarkkailtas aluks, pitkäänkin?? Ja jos meen kunnalliseen, niin mistä sitä tietää minkä koulukunnan lääkäri osuu kohdalla.
        Joo ei pelota kokeilut. Elämä tällee on niin perseestä. Miten kaikki voikin olla niin ylivoimaista. Tahdonvoimalla on tullu duunit ja opiskelut hoidettua. Ja välillä suosiolla työttömänä. Ajatellu, että kyl tää masis ohi menee. Nyt vasta kun fyysinen kondis on huonontunut, on tullu mieleen, että jos tää onkin jotain muuta.
        Kiitos, kun ootte kommentoineet! Ja mulla ei sit oo lapsia, jos joku on sitä miettinyt.


      • cytomel_on_ok

        >> Älä missään nimessä käyttele netistä tilattua T3-lääkettä omin päin, vaarallista<<
        Cytomel on USA:n "Liothyronin" eli ihan turvallinen oikein annosteltuna. On vaan turhan paljon eli 50 ug yhdessä pillerissä. Lio-pillerissä on 20 ug. Tuo 50 ug on jo jatkuvan käytön "ylläpitoannos" (mm. John Kennedy) ja T3-lääke pitäisi jakaa kolmeen tai neljään ottoon vuorokaudessa. Alempana on erään kilpparispesialistin otto-ohje. Siinä on neljä ottoa päivässä


      • aloittajaedelleenkin

        Jep, jaan sen pillerin pieniin osiin. Taloudellisista syistä tilasin noit 50 ug. Ja 4-5 kertaa päivässä.


    • selvä_vajaatoiminta

      Taitaa taas olla mikrogrammat vaihtuneet milligrammoiksi. T3 aloitetaan vaikkapa allelinkitetyn mukaisesti viidellä...kymmenellä (5...10) mikrogrammalla:
      https://drive.bitcasa.com/send/_gY9BTeaIj9L3FpU4A2-VfNxQrnR5gOAYXWmKWvxOYuL
      Positpakettia ehkä odotat turhaan, tulli tietääkseni vaatii reseptin. Jos nyt ylipäätään EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta sallitaan tuonti:
      http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/laakkeet/netti-tilaaminen/index.jsp
      Jotkut kai ovat saaneet tullin läpi koostumukseltaan vaihtelevia naudan ja sian kilpirauhasesta tehtyjä "ravinne"valmisteita, joissa on milloin mikäkin määrä kilpirauhashormoneja.
      Reseptin kirjottavasta lääkäristä ja muustakin voi saada hyvää vinkkiä Facebookin vertaistukiryhmistä. Kunhan vakuuttuvat että et ole valviran vakoilija.

      • aloittajaedelleenkinn

        Joo sekasin meni, eli Cytomel 50 mikrogrammasia tilasin. Maksaa muuten 15€ 50 kpl. Enemmän kun ostaa niin halvempia. Ja ei mee tullin kautta koska tulee EU:n sisältä. Oon ennenki tilannu sieltä jotain laihdutuslääkkeitä, jotka kiellettiin Suomessa jokunen vuosi sitten. Sibutramiini niissä vaikuttava aine. Jos jotain kiinnostaa, niin ne toimii. Vie siis ruokahalun. Teho heikkenee kyl pikkuhiljaa. Suomessa kiellettiin varmaan siksi, että oli tosiaan toimivia.
        Jos se cytomel toimii, niin meen hommaamaan reseptin. Ja joo testeihin pitää jossain vaiheessa mennä. Mut testaako ne edes terveyskeskuksessa sitä T3 vajetta?


    • postimyynti-T3

      > ei mee tullin kautta koska tulee EU:n sisältä.
      ??? Varaudu päinvastaiseen kun on kysymyksessä lääke. Sadat FB-ryhmäläiset MATKUSTAVAT ulkomaille kun eivät muuten saa Liothyronin'ia. Hampurista postitse tilaten tullille esitettävä resepti

      • aloittajaedelleenkin

        Saatan saada jonkun tuomion lääkeainerikoksesta jos jään kiinni. Tai siis saan.


      • masislääke_tai_burana

        Koululääketieteen endokrinologiltakin saat "tuomion" ja juuri sen mitä viestiketjun otsikossa ennakoit ! Diagnoosi on valtaosalle pahastikin oireisia potilaita melkein mitä tahansa muuta kuin kilpirauhasen vajaatoiminta.
        Endoja kannattaakin välttää. Viime vuonna tv-ohjelmassa esiintynyt vajispotilas kuulemma sai lääkityksen alkuun psykiatrilta...


      • aloittajaedelleenkin

        Näin saman ohjelman ja katsoin youtubesta muutaman lisää. Samaa mieltä, ei kannata mennä endokrinologille! Ihme touhua. Tai onko se mitenkään ihmeellistä, että halutaan määrätä ihmiselle 12 eri lääkettä 1-2 sijaan. Olisi aika naivia ajatella, ettei (jotkut) lääkärit hyötyisi useiden eri lääkkeiden määräämisestä.


    • koekoekoe

      Onko sulta ikinä otettu kilppariarvoja? Nyt olisi kyllä korkea aika, ennen kuin teet mitään "omatoimikokeita". Peruskilpparikokeet saat varmaan TK:sta sen enempiä selittelemättä, eikä se edellytä mitään jatkoa. Mutta saat tiedon siitä missä mennään.

      • labroihin_mars

        > Onko sulta ikinä otettu kilppariarvoja?
        Jep, kannattaisi. Arvauskeskuksestakin saa edes TSH ja T4v.
        Cityterveys kuulemma näitä ottaa edullisesti. Hki, Tre, Vaasa, Kouvola ja Oulu. Jyväskylä avaa kun saavat toimitilat kuntoon


      • aloittajaedelleenkin

        Ei oo otettu. Ja olishan se fiksua käydä kokeissa, vaikka omatoimisesti lääketestin tekisikin. Pitää tsekata Cityterveyden sivut!


      • labroihin_mars

        > Cityterveys kuulemma näitä ottaa edullisesti.
        Bongasin T3v-mittauksenkin. 14e (2775 S-T3-V). http://cityterveys.fi/hinnasto/
        Ei saa kelakorvausta jos oma-aloitteisesti mittauttaa. PS. Maksettava kortilla.


      • aloittajaedelleenkin

        Joo mä katoin kanssa! Taidan selvitä alle 50€, vaikka otattaisin kaikki kilpirauhastestit. Ei paha, ja tulokset tulee päivässä tai parissa. Kiitos vinkistä! :)


    • kombinaatiohoito

      oon nyt huomannut tätä trendiä, että jengi menee suoraan t3-lääkkeille tai haluaa mennä, vaikka koko tautia ei oo kukaan ehtinyt edes todeta? Ei se ihan oikeasti oo mikään automaattisesti auvoa tuova juttu, joka parantaa naps kaikki. Usean tutkimuksen mukaan kombinaatiohoito t4 t3 on kaikkein tehokkain ja jäljittelee kehon omaa tuotantoa parhaiten - onkohan sun äiti kokeillut sitä? Itse eka testaisin kombinaation ja sit jos on ihan pakko, nii menisin vast monolle (huomattavasti vaikeampaa annostella ja vaikea löytää hoitoa tyroksiinin alentuminen kokonaan viiterajoista ulos lisää myös kasvaimien kehittymistä).jos itse lääkitset itseäsi monolla niin pidä huoli lisämunuaisista, raudasta ja lisäravinnepuolesta. Oma hoitoni kusi ilmeisesti magnesiumin puutteeseen. Jos tyroksiini ei toimi niin silloin pitäis fysiologista eli kombinaatiohoitoa kokeilla eka, ei mono-terapiaa!

      • aloittajaedelleenkin

        Mä meen testeihin tällä viikolla, ja tulokset saatuani mietin mitä pitäis tehdä.. Ja tuun sit tänne kyselemään neuvoja :)
        Mun mutsi vetää just ne lääkkeet, mitä lääkäri on sille määrännyt, eikä kysele tai kyseenalaista. Se on sitä mieltä, että joka vaivaan on olemassa pilleri, eikä esim. näe syytä muuttaa elämän tapojaan.
        Joo pitää tosiaan perehtyä asiaan, siis lisäravinteet ja ruokavalio muutenkin. Vähemmillä hiilareilla voin paremmin. Ja kiitos sinulle! Ja kiitos muillekin vastauksista! Teistä on todella ollut apua!


    • hoitovalinta

      Apropos neuvot ... Parhaat saat tietysti yli kymmenen tuhannen jäsenen kilppariryhmista Facebookissa. Siellä on myös tieteellisiin tutkimuksiin hyvin perehtyneitä ja toiset seuraavat ulkomaisiakin potilasyhteisöjä.
      T4 vs T3 -pohdinta on valintaa vaivattoman hoidon ja parhaan lopputuloksen välillä. Suomessakin tiedetään että pelkkä T4 ei palauta terveiden ihmisten arvoihin. Suurin haitta on vaihteleva vaikutus kehon eri kudoksissa ja vaihteleva jarruvaikutus dejodinaasiin. Etuna vaivaton annostelu kerran päivässä.
      Kun potilas pidetään tarpeeksi pitkään ilman hoitoa, ilahtuu hän pienistäkin oireiden vähenemisestä. Ruotsalainen lääkäri arvioi 70 prosentilla oireiden jatkuvan ja niinikään ruotsalainen kyselytutkimus vähintään 87,2 prosentilla:

    • aloittajaedelleenkin

      Cytomelia syöty yli 2 viikkoa. Ne tosiaan tipahti postiluukusta, eikä jäänny mihinkään tulliin tai muualle. Viikon jälkeen väsymys oli poissa ja muutenkin ihan älyttömän hyvä olo!!!! Kaikki mainitsemani oireet on hävinneet jo näin lyhyessä ajassa. Mutsi tilasi kanssa cytomelia, mutta ei oo vielä saanut niiyä. Todellakin suosittelen ihan jokaiselle kokeilemaan. Helvettiäkö ootte kaikenmaailman kusipää-lääkäreiden armoilla! Oon tehnyt pihatöitä niin innolla, etten oo edes netissä ehtinyt roikkua. En tosiaankaan oo trolli, jos joku sitä epäilee.

      • Cytomel_on_Liothyronin

        > Cytomelia syöty yli 2 viikkoa. Ne tosiaan tipahti postiluukusta
        Onnittelut, kävipä tuuri :-)Monet joutuvat T3-lääkkeen saadakeen ihan ulkomaille asti matkustamaan. (Kotimaassahan kunnolisen lääkärin luokse joutuu usein matkustamaan satoja kilometrejä.)
        Kreikasta tapahtuva reseptin ja lääkkeen haku on yleistä:
        http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/05/susanna-joutuu-hakemaan.html
        Jonkin maakuntalehden kilpirauhaskirjoituksen kommentissa vilahti että valviran vainoama Tiina Keldrima hoitaisi nykyään Virossa. (Keldrima oli se eka ilmiannon vuoksi oikeutensa menettänyt. Kahdesti voittanut hallinto-oikeudessa tuomariäänin 3-0.)
        Erään paikallislehden mukaan erilaisia reseptejä Virossa saa melko helpolla ja monesta paikasta


      • aloittajaedelleenkin

        Cytomeliä on helppo tilata. Googlaa cytomel eu ja sieltä ne löytyy :) Eu:n sisäinen posti ei mene tullin kautta, joten suhteellisen riskitöntä. Ja lääkkeet huomattavasti halvempia muualla.
        T3:ea ei haluta määrätä, koska sen jälkeen ei tarvita muita lääkkeitä, ja lääketehtaat ja lobbarit eivät hyödy. Reilu systeemi!!!
        En voi muuta, kuin suositella ottamaan oma terveys omiin käsiin. Mä en luota enää lääkäreihin.


      • itse_tiedät_parhaiten

        >> En voi muuta, kuin suositella ottamaan oma terveys omiin käsiin. Mä en luota enää lääkäreihin. <<
        Jep, samaa mieltä. Pysyväisluonteisesti ihmettelen vinkujia tyyliin "lääkäri määräsi 125ug, uskaltaisinkohan kysymättä vähentää 100 ug:aan?"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe