Miten kiintymys toiseen selitetään fysiikan kautta

kakskyt-ja-risat23

Eli miten fyysiikan lakien kautta pystyn selittämään sen, että ihminen kiintyy toiseen ihmiseen? Miten fyysikot tämän näkevät - minkälainen fyysinen muutos saa ihmisen kiintymään johonkuhun ja miksi? Eli miten kiintymys on fyysisesti selitettävissä.

Osaisiko joku auttaa avaamaan tätä? Ei omat ajatuspalikat vielä riitä. Kiitos ja kumarrus.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiSokeastiUskova

      Siinä ihmisessä johon kiinnyt on vähän sellaista joka työntää sinua pois päin!

      Muissa ihmisissä on paljon enemmän sellaista mikä työntää sinua pois päin heistä!

      Äärimmäisen yksinkertaisen loogisen kaunista!

      :)

      • EiSokeastiUskova

      • OnSuurtaPaskaa

        Säälittävää avata aihe muka jonakin toisena että pääsisi selittämään työntymisfantasioitaan. Työnny takaisin osastoll... anteeksi talonmaalausprojektiin.


      • neukkunisti

        Kemiasta siinä on kyse. Ihmisen elimistöön humahtaa melkoinen "huumeannos" kehon omia aineita kun rakastuu.


      • kakskyt-ja-risat23

        Kiitos vastauksestasi. Mutta mikä tämän humahtamisen katalysoi, mikä toimi triggerinä? Mikä sen (kuten sanot), että kehon "omat aineet" humahtaa kehossamme jollekin eri tolalle, mikä sen humahduksen aiheuttaa?


      • 1ja4
        OnSuurtaPaskaa kirjoitti:

        Säälittävää avata aihe muka jonakin toisena että pääsisi selittämään työntymisfantasioitaan. Työnny takaisin osastoll... anteeksi talonmaalausprojektiin.

        Viestisi oli sinua itseäsi!


      • åoih
        kakskyt-ja-risat23 kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. Mutta mikä tämän humahtamisen katalysoi, mikä toimi triggerinä? Mikä sen (kuten sanot), että kehon "omat aineet" humahtaa kehossamme jollekin eri tolalle, mikä sen humahduksen aiheuttaa?

        Triggerinä toimivat hormoonit. Sopivassa iässä etsii rakastumiskohteita sen verran kiihkeästi, ettei juurikaan triggeriä tarvitse. Ihastuu vaikka vastakkaisen sukupuolen polkupyörään, jos muuta ei ole tarjolla.


    • FysiikanOpiskelija
    • al_jabr

      Rakastuminen on biologinen ilmiö. Se on ohjelmoitunut geenistöön. Geenivariaatiot sytyvät sattumalta esimerkiksi avaruussäteilyn, muun radioaktiivisen säteilyn, ionisoivan säteilyn tai kemiallisen prosessin vaikutuksesta. Ympäristö valitsee sattumoin syntyneistä geenivariaatioista lisääntymisen ja jälkeläisten hoidon kannalta sopivimmat.

      Rakastuminen on ollut eräitten lajien strategiassa hyödyllinen, joten sen ominaisuuden aiheuttavat geenit ovat periytyneet ja lisääntyneet populaatiossa.

      Kehossa geenit ovat aiheuttaneet kasvun, jossa rakkaus voi toteutua. Infoa kuljettavat sekä hermoston sähkökemialliset pulssit että hermoston ohjaamat hormonit. Hermoston mahdolliset pulssit siis aiheuttavat hormonintuotannon eräissä elimissä ja hormonit virtaavat veren mukana aiheuttamaan uusia hermosto- tai hormonivaikutuksia. Lopputulos on, että ihminen rakastuu.

      Rakastumisprosessikaan ei ole yksioikoinen. Siihen vaikuttaa, keitä on milloinkin tarjolla ja minkälaisiksi aivot heidät arvioivat. Hermo- ja hormonitoimintaa on siis erittäin runsaasti. Lopulta joku toiminta on voimakkainta ja rakastumisen kohde on valikoitunut. Jos se ei johda tulokseen, valikoituminen tapahtuu uudestaan.

      Biologia on kemiaa. Vaikka yksityiskohtia ei voikaan tietää, ei ole koskaan törmätty muuhun kuin kemiaan. Kemia taas on fysiikkaa, joka palautuu nimenomaan hiukkasfysiikkaan.

      On siis ajateltava, että keho on eräänlainen itsetoimiva ja ympäristöstä vaikutteita ottava kone silla poikkeuksella, että pienimmät tapahtumat ovat hiukkasfysiikan mukaisesti satunnaisia. Siksi koko prosessikin on yksityistapauksessa satunnainen, mutta lukuisissa tapauksissa noudattaa normaalijakaumaa, näyttäytyy siis kausaalisena.

      Voimme ennustaa, että useimmat ihmiset rakastuvat suunnilleen samantasoisiin, mutta emme voi ennustaa yksilön kohdalta mitään, ainoastaan todennäköisyyksiä.

      Kaiken pohjana on reduktio. Mutkikkainkin ihmisen käyttäytyminen redusoituu kemiaksi, mikä taas redusoituu hiukkasfysiikaksi.

    • Ei-voida-selittää

      Fysikaaliset voimat ovat veto- ja poistovoimia. Mitään sellaista fysikaalista vetovoimaa rakastumisen yhteydessä ei synny, joka vetäisi magneetin lailla rakastuneita osapuolia toistensa luokse. Jos sellainen vetovoima olisi todellinen, se vetäisi osapuolia toistensa luo jollakin sellaisella fysikaalisella voimavaikutuksella, joka pitäisi voida mittareilla havaita ilmasta rakastuneiden ollessa samassa huoneessa side silmilläkin, toisistaan tietämättä.

      Rakastumisilmiö on mentaalinen, eikä ole redusoitavissa fysiikkaan (joistakin rakastumisen fysikaalisista korrelaateista huolimatta). Rakastuneiden lähentyminen toisiinsa on seurausta siitä, että rakastuneet mielellään ohjaavat kehonsa toistensa läheisyyteen mm. kävelytoiminnon avulla. Mutta toki he voivat myös lähteä eri puolille maailmaa - he ovat siis täysin vapaita liikkumaan kuinka kauas toisistaan tahansa, vaikka viihtyvätkin ja tykkäävät olla toistensa luona.

      Uskomus "rakastuneiden käyttäytyminen redusoituu fysiikkaan/kemiaan" on todistamaton oletus, ja on täysin samalla viivalla Savorin mekanistisen poispäintyöntämismallin kanssa. Siitä ei ole mitään näyttöä. Se on materialistista uskontoa.

      • EiSokeastiUskova

        Uskotko vapaaseen tahtoon?

        :)


      • Liikkumavapaus
        EiSokeastiUskova kirjoitti:

        Uskotko vapaaseen tahtoon?

        :)

        Vapaa tahto ei taida olla mitenkään mahdollinen mekanistisessa liikeuniversumissasi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe