Monetan keräilyrahojen arvo

TorppariAnttila

Herätän tässä uudelleen keskustelun rahapaja Monetan tuotteista.
Siis onko niin, että tämän yrityksen rahoilla, uusilla ja vanhoilla ei ole käytännössä mitään keräily- tai myyntiarvoa ?
Luin aikaisempaa viestiketjua jossa tämmöistä puhuttiin vakavasti. Olen itse yksi "uhri" ja olisin kiinnostunut onko muutamilla seteleilläni ja kolikoillani mitään todellista arvoa, en siis ole sijoittanut suuria summiaa, mutta kuitenkin...
Pidän outona sitä että ko yritys voi jatkaa toimintaansa, eli on laillinen ja normeja ja lakeja noudattava yritys, muutenhan toiminta lopetetaan viranomaisten toimesta.
Eräs toinen rahojen myyjä sanoi tylysti, ettei Monetaa osteta, myy Torissa, siis onko Monetan rahat jotenkin eri asia kun muut keräilyrahat ?
Toivon asiallisia vastauksia, nämä trollipuheet saa olla omassa arvossa !

6

4088

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • make100000000

      omalla kohdalla kävi ainakin huonosti.aikoinaan ostin ja keräsin ensimmäiset (12) euro hopeakolikot.joka euro maasta 1 kolikko nimellisarvo väliltä 1/2 -25€. kolikot muistaakseni maksoi noin 50 € kpl paitsi 1 mikä maksoi 125€ lopulta päätin myydä ne pois.netissä 1 tarjous tuli olikohan 20€. sitten kaupassa tarjosin maksuksi ostoksista mutta ei sinne kelvannut edes nimellis arvosta.myös pankissa kävin turhaan.lopulta annoin kolikot veljenpojalle.

      • maailmamuuttuu

        Niinpä, minäkin meinasin silloin alkuvuosina hairahtaa johonkin monetan kolikkotarjoukseen. Onneksi kolikoita oli vain rajallinen määrä ja jäin ilman. Eli silloin taisivat vielä muutkin noihin tarjouksiin uskoa.


    • Kerräilijä

      Kylläpä tuo Moneta pitää aika reilua ylihintaa rahoille. Jos sieltä ostaa, niin ei varmaa tule saamaan ikinä rahojaan takaisin. Onhan se tosin vaivatonta keräilyä, kun posti tuo kotiin melkein joka viikko paketin laskun kera. Itse en kyllä maksaisi niistä tuotteista penniäkään. Jos viitsii selailla huutokauppoja ja alan liikkeitä, niin saa varmasti halvemmalla. En suosittele tuolta ketään ostamaan yhtään mitään.

      • TorppariAnttila

        Niinpä, jos pelkästään keräilee, niin luultavasti tietää mitä ostaa, kuten minäkin. Keräilyinto vaan loppui muista syistä, joten siksi haluan päästä eroon niistä muutamista hankkimistani rahoista. Toki saamani info Monetasta on vaikuttanut myös.


    • Onhan niillä Monetan myymillä kolikoilla toki sama arvo kuin vastaavilla muiden myymillä. Niitä ostaneen kannalta ainoa ongelma on, että kukaan ei maksa niistä vapailla markkinoilla läheskään samaa hintaa kuin Moneta otti ne myydessään.

      Varsinkin euromääräiset juhlarahat ovat olleet Monetalla niin kalliita, etteivät ostajan perillisetkään saa niistä todennäköisesti ostohintaa pois, vaikka säilyttäisivät kolikkoja sata vuotta. Eri maissa on myös lyöty euroajan juhlarahoja niin suuret määrät ja pakattu monet niistä jo rahapajalla kapseleihin tai muovikalvojen väliin, että keräilijöiden ja kauppiaiden varastot ovat täynnä huippulaatuisia kappaleita.

      Oma hintaa alentava tekijänsä on, että juhlarahat käyvät maksuksi vain lyöntimaassa. Toisin sanoen esimerkiksi ranskalainen juhlaraha ei ole käypää rahaa meillä, eikä suomalaisten kauppojen tarvitse (eikä kannata) ottaa sitä vastaan.

      Poikkeuksena vain kahden euron erikoisrahat, joilla on täysi ostoarvo.

      Jos haluaa ostaa euroajan juhlarahoja, kannattaa tilata niitä vaikka saksalaisilta alan liikkeiltä, joilla on postimyyntiä. Saksasta saa myös ostaa sikäläisiä uusia juhlarahoja heti myyntiin tulon jälkeen nimellishinnalla postikuluilla, toisin kuin Suomesta ja monista muista maista. Nimellishinnalla myydyissä vain on määrärajoitus hamstrauksen estämiseksi.

    • harrastenumismaatikko

      Kyllä noilla Monetan rahoilla voi olla positiivistakin arvokehitystä. Myyvät paljon kuitenkin samoja rahoja kuin muutkin keräilyrahaliikkeet. Aikanaan myivät Monacon Grace Kelly rahaa noin 400 eurolla. Nykyisin hinta on 2000 eurosta ylöspäin. Osa rahoista on hyviä sijoituksia. Osa ei. ei keräilyrahat sinänsä eroa muusta sijoittamisesta. Tietääkseni valtaosa ei edes harrasta rahojen tai jonkun muun keräilyä bisneksen ja arvon nousen takia. Keräilijöitäkin on monenlaisia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe