Myymälävartijaksi kesätyö

Kesätöihin

Oon alottamassa juhannuksen jälkeen myymälävartija kesätyöt ja kiinnostais tietää kokemuksia töistä. Kaveri joka aloitti jo toukokuun puolella samat duunit on hieman pelotellut minua. Minulla ei siis ole minkäälaista kokemusta vartiointityöstå ja tuntuu että 40h vartijakurssista puolet asioista olen jo unohtanut. Uskon pärjääväni hyvin sosiaalisuuteni ja rauhallisuuteni takia, mutta kokemattomuuteni kyseisestä ammatista pelottaa. Ikää 20v ja mies olen

19

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiikinä

      Onhan se pelottavaa työnnellä ostoskärryjä ja paimentaa nuorisoa lisäksi on hyvin suuri riski kuolla tylsyyteen.

      • eienäämyymälää

        Vaikka tuo ylläoleva olikin selkeä provosointi, se on kyllä ikävän lähellä totuutta. Jos olet saanut kohteeksi jonkun alepan tahi lidlin, niin ei siellä oikeasti ole muuta tekemistä kuin naurattaa kassatyttöjä ja siirrellä vääriin paikkoihin jätettyjä tuotteita paikoilleen. Jos jossain isommassa marketissa olet, niin homma on vähän iisimpää, kyttäilet kameroita ja teet rundia ympäri kauppaa. Kyllä se siitä lutviutuu.


    • tekemälläoppii

      Pahin asia ovat erilaisten aineiden käyttäjät. Onko työkohteesi lähellä asuntolaa tai jotain paikkaa, jossa hörhöt kokoontuu/majailee.. jos ei, niin ehkä haastavin asiakaskunta on pois laskuista. Nuo hörhöt ei välttämättä kaljaa varasta. Makean himoon hörhöt pöllii suklaata kahmalokaupalla.

      Toinen ryhmä on sitten yleensä nuoret juoksukaljojen pöllijät. Mäyräkoira reppuun tai takin alle, tai sitten ihan kädessä vaan, ja jalat alle.

      Kolmas ryhmä joissakin tapauksissa ovat kansallispukuiset naiset. Hameen alla koukuissa kulkee kaikki rakennussirkkeliä pienemmät, vaikkapa ilmakompressori, 20l moottoriöljyä, mäyräkoirakaljat...

      Miten niin unohtanut? Onhan sinulla se kirjallinen materiaali, jos tosiaan olet sen 40h käynyt. Sieltä ne löytyy lukemalla. Jos vartiointiliike on sinut pestannut, niin jospa saat jonkun kokeneen opettamaan sen kohteen? Kysy itse asiaa.

    • Loma123344877

      Myymälävartiointi voi olla kaikkea äärimmäisen tylsyyden ja kaupan henkilökunnan määrämien "nakkien" hoidosta aina täyteen sotaan juuri em. narkkareita ja juoksukaljojen viejiä vastaan.

      Riippuu ihan siitä että minkälainen putiikki sinulle määräytyy työkohteeksi. Asuinalue tai kaupunginosa jonne päädyt aika pitkälti määrää myös sen että minkälaista sakkia siellä tulee asioimaan niin hyvässä kuin pahassa.

    • Kesätöihin

      Alottaja vastailee! Elikkäs olisin menossa helsingin hakaniemeen johonkin lähikauppaan alepa, valintalo yms töihin. Eniten juuri jännittää se jos nimenomaan joutuu olemaan paljon tekemisessä nistien kanssa. Vaikka olenkin suht isokokoinen kaveri, niin kokemattomuus on se ongelmani. kaiken lisäksi tulen työskentelemään pääasiassa iltaisin.

      • turvahemmo

        Hakaniemeen :D eli yhteen pahimmista pärcreijistä :) onnea kesään! Siellä niitä narkkeja nimeomaan pyörii kahmimassa kaikenlaista..


      • pläääähh

        Ja minkähän kokoinen olet? Olet ilmeisesti -95 syntynyt? Itseluottamusta vaan!


      • Kesätöihin

        Juu -95 syntynyt olen . 193cm pitkä ja painoakin 92kg.


    • 18vvartija

      Täällä kans yks vartija duunit pian aloitteleva! Kiinnostais tietää ettå kannattaisko mun pyytää pääasiassa ilta vai päivävuoroja? Jos joku viitsii kertoa kumpi olis parempi

    • gfck

      No eipä ne narkitkaan tule ovesta sisään, jos seisoskelet oven/kassojen luona, ne valitsee sen toisen kaupan siinä vieressä. Ja muista, että vaaraa/hankaluuksia/maksukyvyttömyyttä olevat asiakkaat voi jo ovella ystävällisesti käännyttää.. On meinaan huomattavasti helpompaa kuin kaupassa. Muista kuitenkin tiedustella asiakkaan edustajalta asiaa.. Ja muista, että toimialueesi ei jatku kadulla sen pidemmälle, vaikka asiakas sanookin, että "vartijat tsekkaa sitten ton kadun kulman aina pari kertaa työpäivän aikana"

      Hörhöjä on nykyään vähän joka paikassa, ei Hakaniemi ole edes mikään paha paikka, Kalliossakin naamat tulee äkkiä tutuiksi ja osaat käsitellä näitä "vakioasiakkaita" sopivalla tavalla..

    • kauppias-

      Keskustelun tasosta ja aiheista käy hyvin ilmi vartijoiden ylivertainen älykkyys...heheheeheeee

    • turvallinentunne

      Minun mielestäni myymälä on hyvä paikka aloitella vartijan työtä. Tulet sosiaalisemmaksi,törmäät erilaisiin ihmisiin ja asioihin joka päivä. Opit esiintymään luontevasti ja toimimaan hankalissa tilanteissa ihmisten tuijottaessa. Tämän sivun provosoijat eivät näistä asioista tiedä mitään. Ihan liian vähän saavat kunnioitusta myymälävartijat. Ehkäiset rikoksia,opastat,autat,toimit ensiapu/palohälytys tilanteissa etsit kadonnutta lasta ja aina vartija on se keneltä voi KYSYÄ oli asia mikä tahansa.

    • kysyttyon

      Voihan sitä vartijalta kysyä mitä tahansa valitettavasti mistään eivät mitään tiedä.

    • K-kauppias54v

      Pullohuoneeseen,kärryjä keräämään ja roskia poimimaan minä laitan kaikki vartijat.Joskus on pullikoitu vastaan että ei kuulu vartijalle. Silloin soitto firmaan ja uusi vartija on tullut tunnin sisään.

      • Jjhhk

        Hah vähä hoono suomi kauppiaalla.. Itse tunnen oikeasti kauppiaan ja hän on sanonut ettei kannata palkata vartijaa myymälään. Normaali työntekijä voi tehdä nuo kaikki em. hyllytys ja kassalla. Pari miespuolista työntekijää saa yleensä näppärin hoidettua paremmin kuin vartija (yksin).


    • Nett1

      Miksi kauppias 54v sitten palkkaa vartioita kalliimmalla hinnalla jos tarkoitus on laittaa ne pullohuoneeseen ja roskia siivoamaan? =) Ei ole ihme että suomessa ei kauppa kannata jos ajatusmaailma on tuon tasoista =) Eikö tuon homman osaa joku muu?

    • totinentorvi

      Ensimmäiseksi stereotypian rikkominen:
      Vartijat eivät tee myyjien varsinaisia hommia (tässä vaiheessa osa lukijoista jo varmasti nauraa), eivät tee pullohuoneessa mitään, eivät siivoa, eivät kerää erikseen kärryjä myymälään.
      Korkeintaan koreissa voivat auttaa, jos myyjiä ei ole muutenkuin kassoilla sillä kriittisellä hetkellä.
      Kulkualueiden edessä olevat ylimääräiset esteet tietenkin hyvä siirtää sivuun.

      - Keskittyy omaan duuniinsa, eli valvoo ettei kukaan mitään varasta/näpistä ja pitää huolta asiakkaiden ja kaupan työntekijöiden turvallisuudesta.

      -Jos näet huoltoa vaativia rakenteellisia tai vastaavia vikoja kohteessasi, mitkä saattaa vaarantaa tai haitata ympäristö ja henkilöitä, ilmoita kaupan edustajalle.

      - Työ on asiakaspalvelua, joten yritä leikkiä vähän sosiaalista, mutta pidät asiallisen linjan ilman turhaa tiukkapipoisuutta.

      -Tarvittaessa neuvot asiakkaita mistä ne tuotteet taas löytykään, koska nehän vaihtavat paikkaa joka päivä. Jos et tiedä, neuvo myyjän luo.

      - Ole mieluiten vaivihkainen sivusta seuraaja kuin niskaan tai naamaan huohottava mulkkaava takiainen.

      - Ole paljon esillä myymälän puolella ja välillä leikit kameroiden eteen istahtamaan. Syöminenkin sujuu mukavasti niitä pyöritellessä.

      - Päätä tilanteen mukaan teetkö homman ennaltaehkäisevästi, eli huomautat asiakasta, että voisi maksaa punttiinsa jemmatut kaljat, ellei halua poliisilta sormenheilutuksia.
      Tai seurailet rauhassa, odotat ja kiinniotat näpistelijän.

      - Kiinniotettu takatiloihin, soitto poliisille ja tee tarkastus ettei vaarallisia esineitä tai aineita hänellä ole. Jos pullikoi, rauhoita tilanne.

      - Tilannetaju ja ihmistuntemus olisi hyvä omata.

      Myyjävartijat tai mitkä ovatkaan, ovat ihan oma juttunsa.

    • MonessaMukana

      Eräs kommentoija olisi jo sisäänkäynnillä käännyttämässä asiakkaan tavalliseen kauppaan, eipä onnistu, eikä ole portsarin työhön verrattavaa.

      En ole kuullut yhdenkään kaupan palkanneen ketään kaupan ovelle "valikoimaan" asiakkaita, vaan kaikki ovat tervetulleita. Tyylikkäät kuteet eivät aina todista maksukykyä/maksuhalukkutta, joten jäitä hattuun.

      Oikeaan paikkaan asiakas tuli, jos kuteet retalehtaa:). Ja jos ei maksa, niin voi saada "korut" ranteisiinsa. Pyri kuitenkin vartiointialan muihin tehtäviin, kärryjä osaa lykkiä ihan kouluttautumatonkin jannu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3841
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3625
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3602
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2271
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2229
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1766
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1433
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe