mustelmilla

tiipiitii

Kävin siis kokohieronnassa uudella hierojalla ja teki välillä tosi kipeääkin. (Sanoin asiasta tilanteessa)Nyt olen aivan mustelmilla. Toki auttoikin jumeihin mutta onko tavallista ja "normaalia" että ihan mustelmille asti menee?? Ihoni on kylläkin hyvin herkkä

4

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hierojamie

      Mustelmat ei kuulu hierontaan.

    • Koulutettuhieroja

      Kyllä voi tulla mustelmia. Ei toki jos hieroja on sellanen voimaton siveliä.. Joka ei edes käytä hankaus ja puristusotteita. Triggerpisteiden käsittelystä myös voi hyvinkin tulla. Ei ole vaarallista

    • Moikka, koska joku hassun hauska ja selvästikin hyvällä mielikuvituksella varustettu henkilö päätti ottaa käyttöön tuon käyttämäni nimimerkin, niin jouduin nyt sitten virallisesti rekisteröitymään tällekin foorumille.

      Pääsääntöisesti hieronnasta ei kuulu tulla mustelmia, eikä sen tule tuntua liian kivuliaaltakaan. Hieronnan tarkoitus on usein rentouttaa lihaksia ja palauttaa niiden normaali pituus tai elastisuus. Hieronta ei myöskään ole voimalaji, vaan tekniikkalaji, jossa joudutaan miettimään ja käymään läpi asiakkaan tarpeet ja toiveet sekä hieronnan tavoitteet.

      Näin ollen ajatus siitä että "jos ei se tunnu miltään, niin ei se voi kyllä tehotakaan" tai "otetaan nyt sen verran reilulla voimakkuudella, että tunnet saaneesi kunnon hieronnan, etkä mitään taputtelua/sivelyä", niin mennään kyllä metsään pahemman kerran. Kukanenkin toki osaamisensa ja näkemyksensä mukaan.

      Tämän takia pidän erittäin tärkeänä, että ihmiset valitsisivat ja kävisivät ammattitaitoisten ja koulutuksen saaneiden hierojien luona, pelkkä koulutetun hierojan titteli ei tosin tee asiakasta vielä autuaaksi, mutta se on ihan hyvä lähtökohta. Hierojan kokemus alalta, lisäkoulutukset ja muiden asiakkaiden antama palaute ovat näinä päivinä oikein näppäriä valintakriteereijä, kun uutta hierojaa on etsimässä ja ne pitäisi löytyä aika helposti jo hierontayrityksen nettisivuilta.

      Ja muistaa kannattaa, että kun olet käynyt kokeilemassa muutaman kerran hierontaa samalla hierojalla, niin sen jälkeen kannattaa vasta tehdä niitä johtopäätöksiä, että oliko se hieroja hyvä vai huono. Kyse on kuitenkin yhteistyöstä ja jos tuntuu, että kemiat ei synkkaa yhteen ollenkaan, niin silloin varmaankin kannattaa kokeilla jotakuta toista. Hoitomuotoja ja hierojia on valtava määrä, joten juuri sen oikean löytäminen voi olla joskus todella kiven alla.

      Ihmiset ja heidän kehonsa ovat yksilöllisiä, joten näiden edellä mainittujen hieronnan perusperiaatteiden lisäksi tulevat mukaan sitten ne poikkeukset. Toisille tulee mustelmia herkemmin tai heillä voi olla lääkitys, joka altistaa mustelmille. Se ei ole kuitenkaan mikään hieronnan päätavoite, että runnotaan asiakas siihen kuntoon, että tuntuu ja näkyy vielä päivien jälkeenkin.

      Hieronnassa voidaan käyttää kyllä voimaa, teräviä/syvempiä otteita ja joskus se saattaa tuntua myös todella kivuliaaltakin, tällöin onkin sillä yhteistyöllä ja kommunikoinnilla todella suuri merkitys.

      Jos asiakkaan kipukynnys ylitetään pyrkii keho suojaamaan kudoksia vaurioilta ilmoittelemalla juurikin kivun tuntemusten muodossa tai jännittämällä niitä lihaksia entisestään.

      Jos koet, että hieronta on auttanut vaikka sait mustelmia ja se tuntui kivuliaalta, mutta loppuen lopuksi ihan hyvältä, niin ensi kerralla voit pyytää ottamaan vähän kevyemmin. Jos hieroja ei toiveitasi kuuntele, niin sinä maksavana asiakkaana teet sen ostopäätöksen ihan itse.

      Lyhyesti siis, jos koet että saavutetut hyödyt ovat haittoihin nähden suuremmat, niin varmaankin sitten jatkat samalla hierojalla. Voithan toki kokeilla jotakuta toistakin ja jos ei kevyempi käsittely tai muunlaiset tekniikat auta, niin ainahan voit hyvin palata sille hierojalle, jolta sen avun ensimmäisellä kerralla sait.

      Terveisin
      Toni Ilola
      Koulutettu hieroja, sosionomi AMK
      www.studioeudokia.fi

    • 1hoitaja

      monet eivät ole vuosi kausiin hierojalla jollain liika lihas kireys saattaa tehdä mustelmat jos yhdellä hoito kerralla yritetään saada lihas jumit auki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe