Nuolinäppäimet ei toimi

Aino-avuton

Hei vaan! Tietokoneeni kannettava on Asus. Näppäimistössä on nuolinäppäimet kahdessa paikassa, numeroiden seassa sekä omina nuolinäppäiminään. Kissa istui näppäimistön päällä ja sai koneen hiukan sekaisin. Nuo erilliset nuolinäppäimet eivät toimi kuten ennen. Avoinna olevalle sivulle on ilmestynyt vilkkuva kursori, joka liikkuu nuolinäppäimillä. Niillä ei voi enää liikuttaa sivua ylös ja alas, vaan sivu pomppii kursorin siirtyessä.

Mikä avuksi? Yritin etsiä ohjeita, mutta mikään ei auttanut. Kiitos, jos joku keksii mitä nappulaa pitäisi painaa, että asia korjaantuu.

13

6877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikaratkaisu

      Jospa koettaisit suorittaa koneellasi täydellisen kylmäkäynnistyksen eli sammuttaisit koneen täydellisesti ja käynnistäisit sen sitten hetken kuluttua uudelleen. Täydellinen sammuttaminen tarkoittaa sitä, että katkaiset uloskirjautumisen jälkeen myös virrat koneestasi.

    • kannuboy

      Koneen uudelleenkäynnistys auttanee, kissa on varmaan painanut Numlock näppäintä jonka painaminen auttaa sekin.

    • Aino-avuton

      Numlock auttaa vain noihin numeronäppäimissä oleviin nuoliin, mutta ei erillisiin nuolinäppäimiin. Onko muita neuvoja? Miten tuon vilkkuvan kursorin saa pois?

      • manuAll

        Olisiko käyttöohje jotain?


    • 4-14
      • 4-14

        Aloituksessa jäi epäselväksi missä ohjelmissa "ongelma" esiintyy, joten tarkempaa ohjetta en jaksa väsätä.


      • Aino-avuton

        Kiitos vastauksesta! Niinkin yksinkertaisesti kuin F7 painamalla ongelma korjaantui. Nyt ei vilku kursorit avoimilla nettisivuilla ja nuolinäppäimet toimii kuten ennenkin.


    • AlasJäävätNäppäimet

      http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-xp/help/using-stickykeys

      Alas jäävien näppäimien käyttäminen
      Koskee Windows XP:tä
      Alas jäävät näppäimet -toiminto on tarkoitettu käyttäjille, joiden on vaikea pitää kahta (tai useampaa) näppäintä alhaalla samanaikaisesti. Kun pikavalinta vaatii näppäinyhdistelmää (esimerkiksi Ctrl ), alas jäävät näppäimet mahdollistavat yhden näppäimen painamisen kerralla useiden näppäimien samanaikaisen painamisen sijasta.

      Piilota kaikki
      Alas jäävien näppäimien käyttöönottaminen hiirellä

      Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Ohjauspaneeli.

      Varmista, että olet ohjauspaneelin perinteisessä näkymässä, jossa näet kaikki ohjauspaneelin kuvakkeet. Jos et ole perinteisessä näkymässä, valitse ohjauspaneelin vasemmasta ruudusta Vaihda perinteiseen näkymään.

      Avaa Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkuna napsauttamalla Helppokäyttötoimintojen asetukset -kohtaa. Napsauta Näppäimistö-välilehteä ja valitse sitten Käytä alas jääviä näppäimiä -valintaruutu.

      Avaa Alas jäävien näppäimien asetukset -valintaikkuna napsauttamalla Asetukset-kohtaa. Valitse haluamasi asetukset valitsemalla valintaruudut tai poistamalla valintaruutujen valinnat. Napsauta OK-painiketta, napsauta OK-painiketta uudelleen ja napsauta sitten Sulje-painiketta sulkeaksesi ohjauspaneelin.

      Alas jäävien näppäimien käyttöönottaminen näppäimistöllä

      Tuo Käynnistä-valikko näkyviin painamalla Ctrl Esc (tai Windows-logonäppäintä). Avaa sitten ohjauspaneeli painamalla C-näppäintä.

      Varmista, että olet ohjauspaneelin perinteisessä näkymässä, jossa näet kaikki ohjauspaneelin kuvakkeet. Jos et ole perinteisessä näkymässä, siirry ohjauspaneelin vasempaan ruutuun ja valitse Vaihda perinteiseen näkymään painamalla ensin Sarkain-näppäintä ja sitten Enteriä. Siirry nuolinäppäimillä Helppokäyttötoiminnot-kohtaan ja paina sitten Enteriä.

      Valitse Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkunan Näppäimistö-välilehden Käytä alas jääviä näppäimiä -valintaruutu painamalla U-näppäintä.

      Paina S-näppäintä päästäksesi Asetukset-kohtaan. Näyttöön avautuu Alas jäävien näppäimien asetukset -valintaruutu, joka sisältää seuraavat asetukset:

      Valitse Käytä pikanäppäintä -valintaruutu painamalla U-näppäintä. Näin voit ottaa alas jäävät näppäimet käyttöön tai poistaa ne käytöstä painamalla Vaihto-näppäintä viisi kertaa.

      Valitse Poista lukitus painamalla VAIHTO-, CTRL- tai ALT-näppäintä kahdesti -valintaruutu painamalla P-näppäintä. Näin voit lukita Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäimen tai Windows-logonäppäimen, jos painat sitä kahdesti peräkkäin.

      Valitse Poista Alas jäävät näppäimet -toiminto käytöstä, jos kahta näppäintä painetaan samanaikaisesti -valintaruutu painamalla T-näppäintä. Näin voit poistaa alas jäävät näppäimet käytöstä, kun Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäintä tai Windows-logonäppäintä ja jotain toista näppäintä painetaan samanaikaisesti.

      Valitse Äänimerkki VAIHTO-, CTRL- tai ALT-näppäintä painettaessa -valintaruutu painamalla M-näppäintä. Näin voit ottaa käyttöön äänimerkin, kun Vaihto-, Ctrl- tai Alt-näppäintä tai Windows-logonäppäintä painetaan, kun se lukitaan tai kun se vapautetaan.

      Valitse Näytä alas jäävien näppäinten tila -valintaruutu painamalla S-näppäintä. Tämä näyttää alas jäävien näppäimien kuvakkeen tehtäväpalkissa, kun ne ovat käytössä.

      Poistu Helppokäyttötoimintojen asetukset -valintaikkunasta painamalla Enteriä kahdesti.

      Sulje ohjauspaneeli painamalla Alt F, C.

      • JosPainaa

        Vaihtonäppäintä 5 kertaa niin tuo menee päälle mutta Ok vielä lisäksi


    • Anonyymi

      haluan nuolinäppäimen pienemmäksi

      • Anonyymi

        Linuks ei yleensä toimi.


    • Anonyymi

      Kätevimmin sivuilla liikkuu ylös ja alas sivu kerrallaan Pause Up ja Pause Down näppäimillä

      • Anonyymi

        Eipä toimi linukseissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe