Kuinka likainen läppärin tuuletin voi olla

abcabcabczzzzz

Läppäriä käytetty neljä vuotta lähes päivittäin monta tuntia päivässä.Samassa tilassa paistettu pannulla ruokaa neljän metrin päässä.Kuinka likainen tuuletin voi olla;siis ei ole puhdistettu koskaan kunnolla ,ei siis avattu konetta.
Kone ei enää käynnisty kuin satunnaisesti.Huollon mukaan emolevyssä vikaa.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuteneitiedä

      Sen tietää vain kun avaa koneen.

      • Puhdistettava

        Noissa olosuhteissa se voi olla todella likainen. Rasvaa menee ainakin ja pölyt siihen päälle, niin siinä tuskin on enään jäähdytystä ollenkaan!


      • pölynsuodattimet

        Eihän rasva haittaa mitään, päinvastoin. Laakereita pitääkin rasvata, tuuletin toimii kuin uusi.
        Lähinnä kissan- ja koirankarvat saavat tuulettimen hidastumaan ja lopulta pystähtymään viimeistään 2-3 vuodessa, jos huoneistossa on kotieläimiä. Kannattaa tehdä vanhoista nylon sukkahousuista pölynsuodattimet ilmanottoaukkojen eteen.


      • ridiculous_väite

        No kuule, eipä se rasva pääse sinne laakereihin, ne on suojattu, hönöpää. Ja sukkahousuista menee pöly läpi, sais olla jotain 10 micronia pölysuoja ettei menis pöllyä sisään. Vai luuletko, että vasta villakoirat on pölyä?


      • pölynsuodattimet

        Eivät ne laakerit ilmatiiviitä ole. Minne ilma pääsee, pääsee myös pienet rasvapartikkelit.
        10 mikronin imureista tuttuja HEPA-suodattimia puolestaan ei ole missään ATX-koteloissakaan joissa on pölynsuodattimet. Normaalit pölynsuodattimet tai nylon-sukkahousut riittävät ihan hyvin pc koneisiin, ja ovat paljon parempia kuin ei suodatinta ollenkaan.


    • hot-s-pots

      Läppärin lämmöt voisi katsoa, silloin kun se satunnaisesti käynnistyy.

    • täynnä_passkaa
    • Ropelin siivet voivat näyttää tuulessa hulmuavilta viiksiltä, mutta eipä se vielä mitään: itse radiaattori, jossa lämmön pitäisi haihtua läpivirtaavaan viileään ilmaan saattaa näyttää siltä kuin tarkoituksella oltaisiin pakattu radiaattorin jäähdytyslevyjen väliin taatusti ilmaa läpäisemätön kerros hienoa villahuopaa.

      Emolevy voi tosin olla jo lopullisesti hajalla, joten tieto säännöllisen puhdistuksen välttämättömyydestä saattaa olla tullut liian myöhään.

    • Niin, itse pölyhän ei sinällään yksinään sitä vahinkoa aiheuta, erittäin merkittävä tekijä on piirin ja jäähdyttimen välissä oleva tahna, joka ajan ja korkeiden lämpötilojen myötä kuivuu ja kovettuu aiheuttaen huomattavan lämpötilan nousun ja siten hajoamisen. Ne tahnatkin tulis vaihtaa hyvin monissa tapauksissa, sillä noissa viittä-vaille-ääritapauksissa pölyn poisto auttaa kyllä jonkin verran, mutta tahnojen vaihto on se merkittävin.

      "Emolevyn" hajoaminen hyvin useasti tarkoittaa itseasiassa vain ja ainoastaan sillä olevaa näyttispiirin ylikuumenemisen takia. Niistä tosin aluksi menee vain itse heikot juotokset, jotka ovat uudelleenpallotettavissa joko kunnon laitteistolla tai uunittamalla. Oikeasti kärähtäneitä näyttiksiä taasen on aika vähän.

      Toki "emolevyn" hajoaminen voi viitata myös piirisarjaa ja itse emolevyyn, mutta harvemmin näin. Niissä ylikuumenemisongelmaisissa läppäreissä (esim. HP DV7 ja vastaavat) ongelmat pääosin olivat näyttiksessä. Noissa ed. mainituissa HP:issä huoltotoimenpide oli tehty aivan älyttömäksi ihan prossunkin osalta - koko läppäri pitää purkaa ja se on tehty mahdollisimman vaikeaksi, epäkäytännölliseksi ja aikaa vieväksi, siinä missä monella kilpailijalla kyse oli neljästä ruuvista ja viidestä minuutista.

      • pcmuseo

        Ei uunia läppärin emolle. Tuhosin uunittamalla nc6000:n emon. Ennemmin kuumailmapuhaltimella lämpöä pohjois-sillalle. Korjasin juuri G62-b16SO ja tx2590eo:n emot tuolla kuumailmapuhallin konstilla. Noissa yhteistä NB:n integroitu AMD(ati) näyttis.
        t:p


      • herrajumala
        pcmuseo kirjoitti:

        Ei uunia läppärin emolle. Tuhosin uunittamalla nc6000:n emon. Ennemmin kuumailmapuhaltimella lämpöä pohjois-sillalle. Korjasin juuri G62-b16SO ja tx2590eo:n emot tuolla kuumailmapuhallin konstilla. Noissa yhteistä NB:n integroitu AMD(ati) näyttis.
        t:p

        Uunia? Herran jestas mitä ohjeita täällä annetaan!


      • pcmuseo kirjoitti:

        Ei uunia läppärin emolle. Tuhosin uunittamalla nc6000:n emon. Ennemmin kuumailmapuhaltimella lämpöä pohjois-sillalle. Korjasin juuri G62-b16SO ja tx2590eo:n emot tuolla kuumailmapuhallin konstilla. Noissa yhteistä NB:n integroitu AMD(ati) näyttis.
        t:p

        Joo, oikeassa olet, liikaa komponentteja ja erilaisia kiinnityksiä noissa. Tuli noi uunittelut mieleen vaan Nvidian näyttiksistä (G80, G92)

        Eipä ole kyl tullu noita läppäreiden integroituja korjailtua edes kuumailmapuhaltimella sen takia, että mikäli noita päätyy ottamaan ja kaikki muu on kunnossa, yleensä niistä vehkeistä saa osissa ihan ok hinnan verrattuna korjaamisen vaivaan / aikaan / riskeihin. Toki noita omaks huviks voi tehdä, mut lähtökohtaisesti "ei tule kuvaa hurisee"- tapauksista en maksaisi juuri mitään.

        Kunnollisella reflow asemalla liukuhihnatyöllä ja kunnon määrillä varmaan oliskin kannattavaa puuhaa korjata noita. Pl. tosiaan ne HP:n purku/kasaus. Kyllähän sekin sitten menee rutiinilla, mutta on harvinaisen veemäiseksi tehty.


      • pcmuseo

    • oivariini.olla
    • pcmuseo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe