SAK on iilimato

Ransiitti-90

SAK ym. ay-pomot voisi myydä Venäjälle, näin Suomeen tulisi työrauha. Kehä kolmosen sisäpuolella kun ei tunneta yrittäjän ja työntekijän arkea. Yrittäjät leimataan rikkaiksi, joilla on rahaa veroparatiisissa. Todellisuus on toisin. Yrittäjä kiinnittää talon pankkilainaa vasten, että saa yritykseen toimintapääomaa, rahaa konehankintaan tai tuotantotiloihin, työpaikkojen luomiseen. Työntekijä ymmärtää tämän, mutta Ay-pomot ei. Ay- pomot haluavat lypsää yrityksen kuiviin, yrittäjän velankin. Lopputulos konkurssi ja työntekijä jää työttömäksi. Onko tämä työntekijän etu?

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkikäteen

      on se vaan hyvä kun suomessa on ay-liittoja muuten täällä olis 2xenemmän työttömiä ja loput tienais 8€ tunnis/48h viikos ilman lomia ym.

    • lololollololol

      Voi vitun ääliö . Mitä viina aivoihis tuo

    • ööliölle

      Vain lapualla voi olla tuallasia ääliöitä valitettavasti

    • SakOnPetos

      SAK ON HUIJAREIDEN PESÄKOLO. Ammattiliitot ovat yksityisiä yhdistyksiä ja niiden ainoa tarkoitus on varastaa rahaa palkansaajilta. Ammattiliitot eivät maksa veroja ollenkaan itse.

    • yhteisymmärrys

      älä vaan rupia työn antajaksi jos se nuan on vaan riistä niitä jokka maksaa sulle palakkaa??
      vitun ääliö.

    • GAJAHAGAFDDS

      Kylmllon kumma juttu MTK on ihan ok Mutta SAK on IIlimato en Ymmärrä Moni maajussi käy vieraalla töissä nauttii SAK: n neuvottelemista eheroosta ja saa palkkaa jonka SAK on saanut työntekiöille neuvottelemalla silti pitää mollata SAK:ta EN YMMÄRRÄ

    • puikkohitsaaja

      SAK ei maksa kellekään muulle kuin omille pomoille palkkaa. Jos joku käy toisella töissä ja sopii palkan yrityksen kanssa, ei se ole SAK:n ansiota. Turha tulla hakemaan provisiota SAK:lle ja johtajapalkkiota yhdistyksen johtoporukalle.

      • sakmtkek

        Aika tyhmä kommentti. Muuta ei voi sanoa.


      • persunhölinää

        Ilmeisesti et ole työssä. Elät yhteiskunnan laskuun. Rikas et ainakaan ole, vaikka yrität sitä esittää. Et ole rehellinen yrittäjä. Yrittäjät ymmärtävät työntekijöitään paremmin kuin sinä tämän otsakkeen aloittaja.


    • vrilmainen

      Vain kommunisti voi ajatella, SAK on isäni ja toivoni. Voiko joku vielä tänä päivänä olla niin punasilmäinen, että on venäjän oppien puolustaja, vaikka naapurivaltiossa näkee kuinka asiat menee. Jos Venäjämalli, eli SAK kiinnostaa, miksi ette lähde venäjälle paremman palkan, sosiaaliturvan ja vapauden maahan?

      • fjpskfop

        Tämä nykyinen näennäiskapitalismi on paljon lähempänä toteutunutta kommunismia kun moni ymmärtääkään. Duunarille annetaan vain sen verran että pysyvät hengissä ja työkykyisenä ja sitten on tämä valtaa pitävä etuoikeutettu ryhmä jotka kähmivät kaiken itselleen. Mitenkäs tuo eroaa kommunismista?

        Jos et itse vielä ole käsittänyt miksi pitää olla SAK ja MTK yms. etujärjestöt niin mietippä asiaa uudelleen. Ihminen on ahne ja itsekeskeinen luonnoltaan ja jos valtaa on niin ei välitä vähääkään miten muut tulevat toimeen. Meillä täällä Suomessa on olemassa liitto nimeltä EK ja sen johtoporras joka on karkein esimerkki siitä miten valta sokaisee ja mikään ei riitä, vaikka omassa kassassa olisi jo miljardeja ja osa kansasta näkee nälkää. Ainoa keino pitää kaaos loitolla ja epäsosiaalisen käytöksen lisääntyminen jotenkin kurissa on vallan tasapaino eri intressipiirien (lue: liittojen) välillä.


      • vaalittaitaatulla

        Täälläkö ne asiat hyvin on, tuskin kaikilla. Porvarit on ikäviä ne kyykyttää mutta tämä hallitus onneksi kaatuu omaan itsekkyytensä!


    • yrittäjänäkin

      "SAK ym. ay-pomot voisi myydä Venäjälle, näin Suomeen tulisi työrauha", näinkö oletat? Olet täydellisen väärässä. Jos SAK nyt jostakin syystä menettäisi valtansa niin seuraavana EK:n "tappolistalla" olis MTK ja sen jälkeen minkä tahansa muiden alojen yrittäjät alkaen pienimmästä päästä.

    • Yrittäen

      STTK Antti Palola ei luvannut laskea 14.000€ kuukausipalkkaa. Onko hän suurituloinen vai pienituloinen? Vuosia jo toimineena Yrittäjänä vuosituloni oli 2014 14.000€, joten olenko minäkin suurituloinen?

      • näinseon

        Palkkatulo on pienempi osuus rikkaitten tulolähteistä. Sitä he jaksaa huutaa yliverotetuksi. Osinkovero on heidän pääansiomuoto. Siitä ei enää verokarhu otakkaan kuin oliko se nyt 28 prossaa. Sitten on ne verokeinottelijat jotka ei maksa veroa lainkaan. Suurimmat yritystuen saajat kuten esim. Nolia, Metso ja vaikka Fortum vievät rahansa ulkomaille piiloon maksamatta veroja Suomeen lainkaa. Veroneuvojat opastavat näitä veronkiertoon. He itse kutsuvat sitä verojärjestelyksi. Miksi näille yrityksille maksetaan edelleen yritystukia. Kysyn vaan. Se on rikkaiden tapa osallistua hyvinvointivaltion ylläpitoon. Jos ei olisi SAK:ta Suomessa olisi täällä vain orjatyövoimaa. Vapaaehtoisesti Häkämiehen joukko maksa palkkoja. He vain vaatii työntekijöitä nöyryyteen.


      • sivutuloa

        Totta se on. Palkkatulo suurituloisilla on sivutuloa. Osinko- ja pääomatulo on pääasiallinen tulonlähde. Siitä ei sitten veroa peritäkään kuin nimellisesti. Jo 4000-5000 euroa tienaava palkansaaja maksaa sivutulosta veroa 60 prosenttia.


    • palolakin

      SAK:n johtajat esimerkki ahneudesta. Ylisuuresta palkkatulosta ei edes ay-pomot ole valmiit luopumaan. Esimerkin näyttää Palola, ei köyhä vaan ison palkan saaja.

      • tuumailijja

        juuri niin. ay johtajat eivät ole vaatimassa isotuloisten palkanpudotuksia koska he itse kuuluvat samaan porukkaan ja se iskisi `saavutettujen etujen slouganiin´ ja hokemaan ´mies on palkkansa ansainnut´. Väittäisin että useimmat todella isopalkkaiset yritysjohtajat eivät todellakaan ole palkkansa arvoisia.


    • Ayrikasjosolis

      Osa isopalkkaisista kunnan, valtion ja yritysten henkilöistä ja yrittäjistä on julkisuudessa kertonut, että he voivansa lahjoittaa osan palkasta tai palkkiosta hyväntekeväisyyteen. (Presidentti taisi toimia jo muutama vuosi sitten samalla tavalla). STTK:n Palola ja SAK:n Lyly ei pidä tästä. Tämä kuvaa hyvin ay-pomojen ahneuden asennetta, kenenkään ei saa luopua ylimitoitetuista eduista!

      • 1790

        Jos nämä isopalkkaiset lahjoittaisivat osan palkastaan niin vähemmän he veroa maksaisivat siksi sen pitää tapahtua veronkorotuksella ettei tule lahjotus vähennyksiä, elikkä verotulot laskisi.
        Presidentin palkan lasku koituu suoraan valtion kassaan, ei maksa veroa = pienemmät menot.


    • dafsafdsaf

      Laittaisin samaan nippuun Mtk:n ja Ek:n. Täysin turhia epäonnistuneitten poliitikkojen suojatyöpaikkoja. Viljelijätkin voisivat itse neuvotella kaupan kanssa hinnan tuotteistaan. Ap voisi edes käydä ulkona välillä, viikkokausia kun makaat sohvalla, alkaan uo sinun aloituksesi olla aika surkeita.

    • Sakpoispalkkakupilta

      SAK on ihmeellinen laitos. Siellä hyväpalkkaiset virkamiehet kaikilla lomaherkuilla varustettuna määrittelee pk-yrittäjien työntekijöiden palkat ja edut, tietämättä yrittäjän palkanmaksukykyä. Ehdot ovat niin kovat, että nuoret pk-yrittäjä eivät tohdi sitoutua näihin ehtoihin. Työntekijän ottamisesta on tehty liian iso riskiksi. Ehdot voivat ajaa yrityksen konkurssiin. Yrittäjäperheen talo, mikä on yritystoiminnan lainojen vakuutena joutuu myyntiin ja perhe tuuliajolle.

    • Teollisuustyöntekijä

      Lapuallakin voisi siirtyä jo nykyaikaan siitä Vihtorin aikakaudesta. Venäjä tuskin on nykyisin kommunistinen vaan jonkinlainen oligarkkien hallitsema rikkaiden paratiisi. Kova hinku siihen suuntaan on myös Suomessa. Palkkatyötä tekevien ei saisi tienata mitään ja mitään oikeuksia ei saisi olla. Rikkaita varten on Suomessa pääomaverot, hallintarekisteri pörssissä ja nyt sitten vielä Portugali jne. Itse olen sitä mieltä, että verokalenterien julkaisu pitäisi sallia. Siitä näkisi jo jotain tuloista.

    • duuunari

      Kuka teistä on iilimato ja elää veronmaksajien rahoilla? Vastaan: MTK ja maanviljelijät, joiden tuloista 60% tulee veronmaksajilta. Miettikääpä sitä. Nykyinen SSS-hallitus on leikkaamassa kaikilta muilta, myös pieneläkeläisiltä, mutta ei maanviljelijöiden tukirahoista.

      • Tietoa_kaivataan

        Tukiaisilla on käytännössä myös muita tarkoituksia kuin pelkää tuotannon tukemista/ylläpitoa. Valtapolitiikkaa osaksi. Äänestä minua niin minä jne.
        Minusta pitäisi sen pelkän Kepu/MTK-propagandan lisäksi tuoda julkisuuteen laskelmat siitä kuinka kotimaista on kotimaiseksi sanottu. Tuotantopanokset on monesti ulkomaista alkuperää:
        Koneet, laitteet, polttoaineet, lannoitteet ja torjunta-aineet. Niin että mikä sitten lienee sen kotimaisen osuuden määrä.
        Kotimaista lienee alkutuotannon ja jalostuksen työpanos,
        Lisäksi kuljetukset, myyntityö jne.
        Laskelmia tästäkin asiasta olisi kiva nähdä, eikä pelkkää "se on täysin kotimaista" lausahduksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe