Kesälomatekemiset

Lottahhh

Mitäs mä voisin tehdä kesälomallani? Jos joku nyt keksis aikuiselle hyvää tekemistä, kun lapsiakaan ei ole. :) KIITOS!!

29

76

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirurgilinkvisti

      "Hyvä tekeminen" on aika suhteellinen käsite. Tiedän ihmisiä, joille hyvä tekeminen on postimerkkien keräilyä tai vanhojen ampumahiihtokisatallenteiden katsomista. Miten olis vaikka semmoinen, että 1. mieti, mitä haluaisit tehdä 2. pohdi, onko haluamasi tekeminen mahdollista ja 3. tee sitä juttua. Jotkut tykkää matkustella, toiset lukea, kolmas etsii geokätköjä, neljäs tirkistelee uimarannalla, viides tekee risusavottaa...

      • kiitihih

        Pidä itsestäsi hyvää huolta liikkumalla syömällä terveellisesti nukkumalla riittävästi. Pidä huoli läheisistä vanhemmista ystävistä anna aikaa ja apua tarvittaessa ... jussiloma meni näin ja varmaa pääloma pestessä mattoja


    • fdadfs

      mee hässimään

    • Jotain_unohtumatonta

      Hanki kesä suhde. Tee selväks ettei ole tarkoituskaan ryhtyä mihinkään vakavampaan vaan ainoastaan tyydyttää molempien / ainakin omat tarpeesi aina kun tekee mieli. Varsinkin jos olet nainen niin homma on kesäaikaan melkoisen helppoa. Laitat vähän "kevyempää" päälle ja meet johonkin terdelle muutamalle. Saat taatusti valita ehdokkaista parhaan. Toinen ehdotus on että heittäydyt estottomaksi ja ilmoittaudut johonkin kummalliseen harrastukseen mukaan....tankotanssi kurssi (esim. vertical club)

    • Cee-Lila

      Ihmettelen jos Lottahhh ei keksi tekemistä kesälomallaan. Minulla on nykyään ainainen loma, ei lapsia, muita kuin aikuisia, ei ole silti puutetta tekemisestä. Jos olet sinkku, mene vaikka jollekin läheiselle tanssilavalle. Kyllä niissä sinkkujakin käy tanssimassa, saattaa löytyä jopa mukava kesäheila, jos ei vakituista halua, kuten edellinenkin kirjoittaja kertoo. Asia mutkistuu, jos et osaa tanssia. Laita nettiin hakusanaksi mieliharrastuksesi nimi, niin eiköhän sieltä löydy vaikka mitä. Vaikka pitsinypläystä Raumalla tai flamencon alkeiskurssi Turussa, Tampereella taikka Helsingissä:-)

    • Öyestä

      Voi teitä (vastaajia). Aloittajan tapauksessa ei kyse ole mitä ilmeisimminkään niinkään tekemisen puutteesta, vaan siitä, että mikään ei oikein tunnu kiinnostavan. Ja aloittaja: älä sure, teitä on paljon. :/

      Vastauksissanne on siis aivan turha viitata siihen, että "valitse se tekeminen joka kiinnostaa" tai "mieliharrastus" :/

    • raatajaukko

      raada kesämökilla 10h päiviä,hitto ku on kivaa vettä sataa ja hyttysiä riittää!!!!
      ja työt ei lopu ikinään,vuodesta toiseen samaa.

      • Cee-Lila

        Loistava kommentti sinulta raatajaukko:-))

        Jos omistaa mökin, niin työt eivät lopu. Itikoita riittää. Luitko Hesarin itikankarkottimista, olisiko niistä joku sopiva sinun mökillesi, edes siihen hetkeen kun lepäät päivän töistäsi nauttien mahdollisessa huvimajassasi taikka makkaranpaisto/lihanpaistogrillisi ääressä?


      • raatajaukko

        kyllä siihen verannan istujaisiin karkottajat löytyy,ja johan sitä ittekkii haisee ku mummolan huussi kosteessa radetun päivän jälkeen!


    • tee kuule traktorin etukuormaaja,, saat jotakin näkyvää aikaan,, ja on vähän haastetta kehissä jottei oo niin yksviivasta,,ja vielä kohtu liksan

    • anmunkaikkikestää

      Jos on noin vaikaaa, älä jää kesälomalle, normaalille ihmiselle tuo ei ole ongelma.

    • Talven

      Jos olet nainen (nimim..päätellen).. ota "kesämies" ja astuta itseesi sillä yöt ja teetä sillä kesämiehelläsi päivisin kaikki halonhakkuut, ymm.. työt maksata kauppalaskut Baarireissut taksi, jne..
      Kyllä se kiimassaan net hoitaa jos on ollut poikamies selibaatissa talven??

    • makkarata

      NY VOIS RILLATA..

    • TiuTuHti

      Kierrä muutamia museoita, joita maassamme riittää. Valitse kaikkein kummallisimpia yhdistelmiä. Aloita katsastamalla museot.fi jossa listattuna eteläisimpiä osumia. Sitten siihen rinnalle hauskoja kesätapahtumia lähimaastossa ja kauempaakin. Junalla pääsee tapahtumiin mukavasti ja tällä hetkellä aika edullisestikin. Heittäydy juttusille tuntemattomien kanssa. Voit saada vinkkejä kivoista kohteista ja vaikka kutsun johonkin muuhun kivaan. Omassa lähitaajamassakin voit olla turistina. Lähdet kiertelemään paikkoja jalkaisin tai hyppää bussiin, jonka reitti on ihan vieras.. Mielikuvitusta kehiin vaan. Tässä toivottavasti toimivia ideoita alkuunpääsyysi.
      Suomi on kiva maa kesäisin myös.

    • laiva

      voi tehdä vapaaehtoistyötä se antaa paljon itselle voi avustaa leireillä voi ulkoiluttaa vanhuksia. voi mennä torille. olla vanhuksen ystävä.

    • KakkaPurkissa

      kumapiseenkin suuntaan piilariaurinkolasit päässä ilman seiskaa. Sanovat että > on unelmien täyttymys. Niin onkin, mutta 20-vuotta sitten 1000cc pärrä olisi sallinut <> tämän. Nyt sitten hartiat kuin ladon ovet, onko > sitten enää unelmien täyttymys? No ei ole. Nyt sitten ei ole enää piilariaurinkolasejakaan. Kiitti siis v:sti.

      • NäinMeilläMaaseudulla

        Olin tuolla likkojen kanssa lämpimästi ja kylmästi <, joka käytännössä likkojen juttujen kanssa oli 10 ja sieltä likkojen joukosta sitä olisi ollut helppo lähteä, mutta nyt he = te veditte minut miesten porukoihin joista sitten pitäisi ylittää jordania. Teidän pitää ylittää jordania, minä olen jo toisella puolen.


      • JärkiäläJätä

        Nyt mulla on musta tussi joka ravistuttaa maksa-arvoja, lihoan, saan diabeteksen ja vunkkaan. Unelmien täyttymys al'a kepu.


    • TätiTomera

      Miltä paikkakunnalta on noin avuton-Alma ?
      Katso kotipaikkasi nettisivuja. Tapahtumaa riittää ja minä aloin jo varhain kunnostella kotia, ja myöhemmin sitten jatkoin vanhempieni kodin raivausta. Ulkopuolinen silmä havaitsee tarkemmin.
      On myös kesäyliopistoja, joissa vois tieto karttua. Muitakin kesäkursseja harrastusten puitteissa tai hanki sellainen harrastus.
      Mutta ennen kaikkea "Hanki oma elämä" !

    • Lomailijaguojoö

      Jos ei mikään kiinnosta niin älä tee mitään! Kyllä se siitä sitten aukeaa. Ei aina tarvitse tehdä jotain.

    • tarttistehräjotain

      johan on vastauksia...itellä miehenä sama ongelma,ketään kavereista ei ole samaan aikaan lomalla,vettä tulee ja yksin on vaan niin vitun tylsää tehdä kaikkea koko ajan...on tosi helppoo sanoo et mee sinne ja mee tänne ku ei se yksin meneminen kiinnosta... pitäs ennemmin perustaa yksin eläjille joku saman henkisten sivusto esim melojat ja muutenkin erähenkiset,eiks niin?? meitä on tosi paljon,pitäis vaan kohdata jossain :)

      • svuge

        Onhan noita yhdistyksiä ja seuroja olemassa. Esim. melojat ja eränkävijät järjestävät ohjattua toimintaa ja jos innostuu, voi liittyä yhdistykseen. Käsittääkseni myös kalastusseuroja ja metsästysseuroja on paljon, jotka ovat nimenomaan miesten juttuja.

        Netissä on keskusteluryhmiä erilaisten aihepiirien osalta (esim. tässä Suomi24:ssäkin on sinkut, on autoista kiinnostuneita jne).

        Sinkuille on olemassa esim. Eurosinkut, joissa käsittääkseni ollaan paljon liikkeellä kaveripohjalta. Jos omalla kotipaikkakunnalla ei ole vielä Eurosinkkujen toimintaa, niin ainahan sen voi itse käynnistää.

        Eräs kaveri meni huvikseen heittelemään petanque-palloja taloyhtiönsä nurmikolle. Ensiksi mukaan tuli pikkulapsia, mutta muutaman viikon päästä paikalle oli tullut eri ikäisiä miehiä. Nyt käsittääkseni he heittelevät petankkia ainakin kerran viikossa tiettyyn aikaan ilman mitään erillisiä kutsuja tai sopimisia. Paikalle tulee ne, jotka ehtivät. Sadesäällä saattavat istua turinoimassa katoksen alla. Ei siis pidä aina odotella, että joku muu käynnistää tekemiset, vaan voi ihan itsekin tehdä niin.


    • kekkeiki

      kyllä tekemistä löytyy
      olen ollut ns.lomalla huhtikuun alussa,
      ja aion jatkaa niinkauan kuin elän.
      työt saavat tehdä kuka ne on keksinytkin.

    • parivinkkkiä

      Tee itsellesi pitkä lista tekemisiä, joista voit valita vähintään yhden joka päivälle, niin ei tarvitse pelätä, että loma menee hukkaan. Valitse vähän sään mukaan (osa näistä hellesään juttuja, osa kaatosateen juttuja):

      - käy kesäterassilla juomassa yksi. Juttele. Yleensä kivoilla säillä saa hyvin juttukaveria. Voit myös kysyä, että saako tulla tähän pöytään istumaan, kun ei ole itsellä ketään juttukaveria

      - fillaroi. Mene sellaisia reittejä pitkin, joissa et ole aiemmin fillaroinut. Ota kartta tai älypuhelimen kartta käyttöön, jos pelkäät eksymistä

      - katso kotikaupunkisi ja lähikaupunkien kesätapahtumat esim. kesäteatterit, festarit, kesämuseot. Joskus vaikkapa pikkupoikien jalkapallo-ottelukin voi olla kivaa vaihtelua ja juttukaveria löytyy kentän laidalta. Buffet-teltasta voi ostaa vaikka kahvit. Yhteislaulutapahtumiakin on jossain. Myös kirkoissa on joskus ei-niin-hengellisiä konsertteja.

      - käy torilla. Usein torilla saa myös kahvia edullisesti. Viitseliäämpi versio on käydä ostamassa mansikat itsepoimintatilalta

      - tee ainakin yksi retki metsään

      - ui järvessä

      - tee sudokua tai ristikkoa

      - siivoa vaate- ja keittiökaappeja yksi hylly kerrallaan esim. yksi hylly per päivä

      - lue vähintään yksi kirja lomasi aikana. Jos romaanit ei kiinnosta, lue vaikka runokirja, matkaopas tai sarjakuvakirja

      - käy ainakin kerran kylässä tai ainakin jos sinulla on joku ystävä, johon et ole ollut pitkään aikaan yhteydessä, niin soita hänelle.

      - mene junalla tai bussilla jonnekin. Mieluiten sellaiseen paikkaan, jossa et ole ollut pitkään aikaan. Keksi sieltä joku paikka, jossa haluat käydä esim. Savonlinnasta torilta lörtsyjä, Turussa linna, Hämeenlinnassa keskiaikafestarit.

      - soita kaverit läpi että löytyisikö joku muukin innokas tekemään jotain. On myös erilaisia risteilyitä tai muita kotimaan matkoja, joissa on usein myös yksin matkustavia

      - on erilaisia tuettuja lomia. Peruutuspaikkoja voisi vielä löytyä. Kirkolla on myös yksinäisille tapahtumia esim. Lapin vaelluksia.

      - mikä kiinnostaa sinua? Sitä voi käydä vaikka löytöeläintalossa katsomassa kissoja, vaikkei itse pystyisi kissaa hommaamaan. Kauniita maisemia voi myös bongailla

      - omistatko kameran? Entä kännykkäkameran? Kuvaa joka päivä joku juttu, mitä olet tehnyt kesän aikana. Kuva voi olla vaikkapa kuva omista jaloista sen jälkeen, kun olet liottanut niitä vadissa, raspannut karstat pois kantapäistä ja lakannut kynnet kauniiksi. Sillä tavalla huomaat, että olet sinä ainakin jotain saanut aikaiseksi

      - onko joku taito, jonka haluaisit oppia? Netti on täynnä ohjeita esim. virkkaamiseen, askarteluun, hiusten letitysvinkkejä, polkupyörän korjausohjeita. Avoimessa yliopistossa on myös kursseja. Joissain ravintoloissa on kokkauskursseja, lankapuodeissa neulontaopetusta jne. Kuulemma aikuisten värityskirjojen värittäminen on uusi trendi, joka poistaa stressiä (entisaikoina tehtiin ristipistotöitä samaan tarkoitukseen).

      - onko joku yhdistys, johon haluaisit liittyä? Sukuseura, liikuntaseura, poliittinen järjestö, vanhusten ulkoilutukseen keskittyvä hyvinvointiyhdistys? Sitä kautta saa ehkä helpoiten kavereita muuhunkin tekemiseen, koska sellaisissa ihmiset ovat yleensä aktiivisia ja heillä on voimia muuhunkin kuin kotona makailemiseen.

      - kokeile uusia reseptejä. Tee vaikka yksi uusi ruokalaji tai leivonta per viikko. Tai osta vaikka uusi hedelmä vihannesosastolta kokeeksi.

      - kirjoita elämäntarinaasi paperille tai tekstinkäsittelyllä tietokoneelle. Muista varmuuskopiointi vaikka muistitikulle

      - joissakin työväenopistoissa voi ilmoittautua jo kesällä syksyn kursseille. Tutustu tarjontaan. Sieltä voi saada myös vinkkejä tekemiseen esim. piirtämistä, askartelua, puutöitä.

      - tee ilmoitus nettitreffipalstalle. Voit hakea myös ystävää, jos et ole etsimässä parisuhdetta.

      - lue paikallislehtiä siis niitä, joita kannetaan ilmaiseksi kotiin. Siellä on usein paras valikoima kotialueen tapahtumista. Vaikka olisi miten mitätön tapahtuma, mene rohkeasti mukaan. Moni ei ole käynyt koskaan kotialueensa museoissa. Ehkä voisit kokeilla vaikka yhtä museoa per vuosi.

      - vaihda kotona huonekalujen järjestystä. Puisia huonekaluja voi myös kevyesti hioa ja maalata. Kotioloissakin se onnistuu, kun suojaa ympäristöä muovilla. Itse ajattelin opetella tapetoimaan tänä kesänä.

      - lainaa videovuokraamosta joku lempielokuvasi tai joku ihan uusi tuttavuus. Netissä on keskustelupalstoja ym. elokuvista, joista voi etsiä itselle vinkkejä. Usein DVD-elokuvia voi katsella ihan tietokoneen kautta, jos tietokoneessa on DVD-asema.

      - oletko tutustunut jo ilmaiseen Spotify-ohjelmaan? Entä Youtubeen? Etsi uutta musiikkia ja uusia videoita.

      - onko sinulle tuttuja Twitter ja Facebook? Entä Instagram, Skype ja Pinterest? On paljon erilaisia ohjelmistoja tai sovelluksia, joiden parissa saa myös aikaa kulumaan. Esimerkiksi Twitterin käyttö ei vaadi sitä, että sinulla pitää olla ystäviä, vaan voit lähteä ns. nollasta liikkeelle

      -

    • tapioviinaa

      ryyppäät koko loman!takuulla vittumasen kova rapula kun meet töihin!

    • onnenmuruja

      Tämä kysymys taisi olla vitsi tai vain ns. keskustelunavausjuttu ja hyvinhän siihen tartuttiin. Tai ,en tiedä ? Voihan se ollakkin ettei joku osaa/uskalla/tiedä mitä tehdä vapaalla .Uskomattomalta se tosin kuullostaa. Katsele pilviä ,lepää ja hengitä .Sitten suuntaa ihmisten ilmoille . :)

    • ollaanvaan

      Miksi kesälomalla pitäs aina jotain t hdä, tai miettiä minne mennä ym.. eikö loma ole sitä varten ettei tedhdä mitään rentoudutaan? Ei suunnitella mitään vanan tehdään sitten kun tehdään.. yks kaks.
      Kyllä lomalla sitten pulpahtaa esille asoita, kun alkaa pitkästyttämään, liika suunnittelu on vaan pahasta.

    • tuohitorwi

      Nimimerkki " parivinkkiä", voe helevata mikä urpo !

      Tuhlaa itte lomas opettelemalla tekemään pajupilli.
      Jos se vielä onnistuisi soimaan niin sitten jatka oppia tekemällä sellanen joka pieremällä viheltää.

    • Kyllä varmasti kaikki keksii jotain tekemistä, mutta kuten tuossa joku jo totesikin, ei ole kiva tehdä yksin mitään ja jos ei ole tosi laaja kaveripiiri, ei ole montaa yhtä aikaa lomailevaa kaveria, joka ehtisi seuraksi. Uskaltaakohan tähän mainita (koska joku jo kohta huomauttaa, että mitäs sitä pitää asua korvessa...tms.) sitä, että jos asuu kaupungin keskustan ulkopuolella eli kodista poistumiseen tarvitaan joka tapauksessa auto, lomatekemiset ovat vielä varmemmin kiven alla. Lähteä nyt yksin johonkin kurvailemaan...ei kivaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe