Paska talo

sarvikasvaaotsaan

Ostin riskillä 50-luvulla rakennetun talon, joka on osoittautunut todelliseksi pommiksi. Siihen oli tehty kuntotarkastus, jossa oli löydetty hometta vähän. Kuntotarkastuksessa luki jotenkin niin, että vasta rakenteiden purkamisen jälkeen nähdään remontin laajuus. No, rakenteita on purettu, ja paskaa löytyy joka paikasta. Kauppakirjassa on maininta, että rakennus on huonossa kunnossa. Nyt se onkin osoittautunut täysin lahoksi. Tietääkö kukaan, minkälaisia mahdollisuuksia on hakea korvauksia ko. rakennuksesta? Vituttaa niin hemmetisti, vaikka sen halvalla sainkin. Jos olisin tuollaiseksi paskaksi havainnut heti, niin nyt olisi uusi rakenteilla. Niin, ja meidänkin puolesta kävi paikalla rakennustarkastaja, joka ei huomannut mitään.

26

994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remonttimies1

      Mikä on halpa, tontti liittymät perustukset jos maksoit niin oli halpa, hihat heilumaan kyllä kaikista talon kuntoon saa, töitä enempi kuin uudessa kun purkutyö on hidasta tehdä.
      Noista wanhoista Ei koskaan pidä maksaa "uuden hintaa".

    • oletkovarma

      Oletko aivan varma, että kyseessä on home?
      Noihin vanhoihin taloihin on ruiskutettu eristettä joka tyhmemmän silmissä voi näyttää honeelta on sellaista valkoista mössöä. Ei todellakaan ole hometta.

      • Siis.sitä

        ihmeellistä uretaania, joka on valkoista tai keltaista veteen sekoitettua jauhetta kun on vuosien saatossa kuivunut, ja valunut alas seinien väliin.
        Reikiä seiniin ja lattioihin, ja ihmeainetta reistä eristeeksi. Sillä eristeellä ei ollut muuta virkaa, kuin myyjän kukkaron paksuuntuminen, kaikki muu oli vain lumetta.
        Jos talossa todella on hometta, niin johan sen terve hajuaistikin kertoo missä on vika. Ja pitää osata "lukea" se, onko puu lahoa. Jos tuota kyseistä eristettä on aikoinaan laitettu, niin jokaisessa pystyrakenteessa on se vesivauriolta näyttävä raja, mutta rakenne on kuitenkin kuiva.
        Ensisijaisesti joku hyvän hajuaistin omaava kylään, ja haistelemaan sisätilojen ilmaa, sillä ei se homeen haju karkaa minnekkään vaan on ja pysyy.


      • oppikaa_jo

        Aivan,suosittelen ostajan ensin hengittämään raikasta homeentuoksua aamuisin noin 20vuoden ajan ennenkuin tekee mitään.....ihossa voi näkyä pieniä mustia pilkkuja mutta mitä pienistä..Onnittelen sitä joka kusi sua lämpimät aamukuset silmiisi...


    • ikäviähommia

      Eipä siinä oikein kuulosta olevan perusteita lähteä korvauksia hakemaan. Jos kauppakirjaan on merkitty heikko kunto ja olet sen allekirjoittanut kuntotarkastusraportin näkemisen jälkeen, niin kyllä se vastuu on hyvin pitkälti siirretty ostajalle. Luulempa että tuohon suuntaan tilanteen kertoo kuka tahansa lakimies. Vaatimukset tietenkin voidaan esittää, mutta niiden saaminen on jo todella vaikeaa.
      No, riippuu tietenkin paljonko olet siitä mennyt maksamaan ja kuinka suuri on tontti ja sen arvo, niin kannattaa miettiä kumpi tulee halvemmaksi ja/tai järkevämmäksi, kokonaan remontoiminen vai jyräys ja uuden rakentaminen. Sen ikäisissä on aina omat riskinsä. Itsellä oli onneksi niin tuttu tarkastusraportin tekijä, että sain saman tilanteen väistettyä hänen kehotuksellaan. Itseasiassa hän soitti ja sanoi että älä missään nimessä koske tähän taloon. Se raporttikin on sen mukainen että myyjä ei saa siitä edes tontin hintaa. Joskus voit saada täysin totuudenmukaisen raportin, sitä kannattaa uskoa...

    • pellepyypersjalka

      Aloitushan on täys trolli. Ihan pelle.

    • sarvikasvaaotsaan

      Kiitos vastauksista! Maksoin tontin liittymät ja ehkä parikymmentätuhatta ylimääräistä. Plus sitten asumiskulut jotka nyt tämän paisuneen remontin takia tulee. Onko kenelläkään tietoa siitä, paljonko vanhaa voi korjata niin ettei sitä lasketa uuden rakentamiseksi ja joudu noudattamaan uusia rakentamismääräyksiä?

      • remonttimies1

        Samat mitat täyttävä ja kantavat rakenteet pitää vastata vähintään vanhaa, paljon saa/voi korjata taloa.


    • Kesällätarkenee

      Myyt eteenpäin, aina hulluja löytyy...Toiset ei niin pidä väliä ja viihtyvätkin vähän rähjäisessä kodissa. Ja tosiaan, 1970-luvulla laitettiin vaahtoa seiniin: huomaat pieniä porausreikiä ulkoseinässä (puutapit päällä).

      • sarvikasvaaotsaan

        Ei onnistu, sitä on jo niin paljon purettu. Enkä muutenkaan tiedä kuinka olisin yöni nukkunut seuraavat 5v kun olisin pelännyt että koska ne ongelmat sieltä löytyy ja paljonko joudun maksamaan. Täytyy vaan toivoa, että pankki on myötämielinen korjauslainoille.


    • faktoja

      Kannattasko purkaa koko paska ja rakentaa uusi

    • onneavaan77

      Siinähän velkanen raadat...

      • tuhnujentuhnu

        TuHHNUA naurattaa vahingoniloisesti aina, kun muulille sattuu vahinkoja.

        ettäs sellaisia tuhnuja.


      • köyhätinisijät
        tuhnujentuhnu kirjoitti:

        TuHHNUA naurattaa vahingoniloisesti aina, kun muulille sattuu vahinkoja.

        ettäs sellaisia tuhnuja.

        Vain tuhnut ostaa alle 2012 vuoden taloja!


    • rakentelija3

      Että voisit pyytää myyjältä vastaantuloa niin takuu on viisi vuotta, sen jälkeen takuut raukeaa. Se on myyty huonokuntoisena mutta kuitenkin asuinkuntoisena. Jos ostosto on alle viisivuotta niin ensin yhteys myyjään , myyjälle paikalle katsomaan. Senjälkeen esität ostohyvitystä. Kun hinta oli halpa niin alennustakin saa korkeintaan vähän. Sulassa sovussa kannattaa neuvotella, ei kannattane mennä lakitupaan.
      Ennenkuin jatkat remonttia niin kannattaa selvittää kannattaako sen remppa vai pitääkö purkaa. Kannattaa pyytää pätevää rak.mestaria avuksi.

      • Mineriittiseinä

        Aina ja kaikkia vanhoja rakennuksia remontoidessa ja purkaessa pitää ottaa huomioon asbestivaara. Ammattitaitoisia kartoittajia on onneksi olemassa, esim. www.haitta-ainekartoitus.fi


    • 900008

      Ostit RISKILLÄ talon jonka tiesit huonokuntoiseksi. Siitä huolimatta valitat ja yrität syyttää jotakuta toista. Itse olet tunaroinut, PISTE.

    • Palomestari123

      Ylivakuuta ja tuikkaa tulee

    • lukihäiriöinen

      "Kuntotarkastuksessa luki jotenkin niin, että vasta rakenteiden purkamisen jälkeen nähdään remontin laajuus. No, rakenteita on purettu, ja paskaa löytyy joka paikasta. Kauppakirjassa on maininta, että rakennus on huonossa kunnossa. Nyt se onkin osoittautunut täysin lahoksi. Tietääkö kukaan, minkälaisia mahdollisuuksia on hakea korvauksia ko. rakennuksesta?

      -Nyt on kuule aikas tarkkaa mitä sielä lukee .

      Jos selkeästi ostit riskillä ja halvalla niin kuin kuvasitkin eli riskillä ja kuntotarkastuksessa on maininta (vasta purkamisen jälkeen nähdään laajus)

      Eli joko ostit sen riittävän halvalla tai sitten et ,ja kaupakirjassa on maininta huonossa kunnossa ja pitäisi purkkaa ja selvittää laajuus.

      Jos se oli halpa niin pidä vaan kiipenäsi,kuntotarkastuksessa oli löydetty hometta,tällöin ostajan tulee olla vähintäänkin varovainen ja tutkia lisää.

    • eurojaeurojalisää

      Riitauta vaan, kokemusta on. Jos vikoja ei ole pikkutarkasti eritelty niin euroja ropisee. 1 ota yhteyttä myyjään ja vaadi kauppasumma takasi, jos ei suostu niin 2. Yhteyttä asianajajaan ja hän laittaa haasteen menemään. Tässä vaiheessa soppari monesti jo syntyykin.

      • älä-usko

        Ei mene sitten noin alkuunkaan.Puhut täyttä paskaa,tiedän koska on kokemusta tuosta touhusta.Tämä kaveri kun tekee näin häviää 100-0! Ja maksaa kalliisti siitä.


      • myyjänä99

        On komemusta myyjän puolelta. Ja kyllähän nuo pikkuperkeleet rahan ottaa.


    • Rikas_tuhnu

      Hahaaahahahhhhhaaaaaa......syksy tulee ja ihana homeen tuoksu leviää kotiisi....nauti maan tuoksuista ääliö!

    • surkee_suomi

      Ei kukaan,korostan kukaan tervejärkinen osta taloa missä on vähänkin gyprokkia! Gyprokkitalot pitäisi polttaa kaikki! Yleensäkin kaikki alle 2010 vuoden talot on täysin paskoja!

    • sielläsyy

      Ihme mies kun et kuitenkaan syytä persuja talokaupastas ?

    • edullisestitietoa

      Minulla on kattava tietopankki ja kokemusta asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe