Nykyinen hintataso

roomaan

olen käynyt Roomassa n. 3v sitten ja nyt menossa uudelleen. Mikä on nykyinen hintataso, onko niin kuin Suomessa vai korkeampikin. Ennenkaikkea mietin ruoan hintaa kaupassa ja ns. perus ravintoloissa/trattoorioissa?

Pakolliset nähtävyydet on käyty, joten pääsylippuihin ei paljoa mene rahaa, metrolippuihin jonkin verran. Mutta silti mietityttää paljonko varata 2 viikon elämiseen, kun yksin matkustaa. Visa on tietysti mukana hätätilanteiden varalle. Hotelli on hyvällä paikalla vatikaanin rajalla ja varmaan paljon käyn trasteveressä syömässä, se oli ainakin 3v sitten edullisempi ja paljon kodikkaampi uin ydinkeskusta

11

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 987755

      Hintataso Roomassa ei ole kummoisesti muuttunut, mutta Trastevere on. Olin tänä keväänä Trasteveressä parin vuoden jälkeen, ja paikka on ryssien kyllästämä. Hinnat ovat nousseet älyttömästi.

      • Roomaa

        Niinkö? Kas kun en Trasteveren vieressä asuneena ja siellä usein liikkuvana ole huomannut mitään erityistä "ryssien" kyllästämistä niin Trasteveressa kuin muuallakaan Roomassa.
        Ruokakauppojen hintataso on alle Suomen hintojen, aika paljonkin, riippuu tietysti siitäkin mitä ostaa enkä tosin itse ole asunut vuosiin Suomessa, mutta ei siellä varmaan hinnat ole ainakaan paljoa laskeneet. Roomassa asuessa ruokakaupan lasku yhdeltä henkilöltä kuukaudessa noin 200 euroa sisältäen viinit ja kaiken muun antanee vähän osviittaa. Italian viime vuosien heikko taloudellinen tilanne on pitänyt hinnat varsin hyvin kurissa, kahvin saa edelleen alle eurolla ja cappuccinon eurolla, kun ei pahimpiin turistirysiin eksy. Valinnan varaahan Roomassa riittää.


      • Perugia

        Olin tämän vuoden huhtikuussa Trasteveressa pari yötä hotellissa. Venäläisten määrä on kyllä kasvanut paljon, amerikkalaisia on myös hurjasti.
        En ostanut ruokaa kaupoista, hotellissa vaikeaa kokata, mutta ravintoloiden hinnat olivat nousseet muuhun Roomaan verrattuna.
        Tästä syystä Trastevere on menettänyt osan aiemmasta kiehtovaisuudestaan, ainakin minulle.


    • Roomaan

      Kiitos vastauksista, Harmillista tuo Trasteveren muuttuminen. Yksin kun matkustan, niin joka ilta ei varmasti tule ulkona syötyä, joten myös ruokakauppoja ja kauppahalleja tulee varmasti käytettyä

    • dfggf

      Ruokakaupoissa hintataso selkeästi Suomen hintoja alempi. Ruokakaupoissakin toki turisteille suunnattuja kinkku-, juusto- jne. italialaistuotepaketteja, joiden hinta huima, mutta muuten hintataso edullinen. Ruokapaikkoja löytyy eri hintaluokista. Metroliput 1,5 euroa/ kappale, jos yksittäin ostaa. Museoissa ja nähtävyyksissä pääsyliput kohtalaisen kalliita, noin 10-15 euroa/ kappale ja ne ovat samaa luokkaa oli kyseessä minkätason paikka tahansa. Joitain ilmaisia museoita löytyy, samoin kirkkoja ym., joihin pääsee maksutta. Vaatteet, kengät ja muut tavarat kalliita ainakin keskustan turistikaupoissa.

      • Viime_kesänä

        Keskustan vaatekaupoista voi tehdä hyviäkin löytöjä, kun ei osta ensimmäisestä paikasta vaan vertaa hintoja. Hinnat vaihtelevat aika paljon. Miesten hyvälaatuisia paitoja oli edullisesti esimerkiksi 23 Baullari'ssa.


    • 7988876

      Trasteverestä on myös helppoa käydä mäen päällä Villa Lantessa. Kauniit maisemat, ja suomalainen opas kertoo historiasta. Talo sinänsä ei ole kummoinen, kaunis kuitenkin.

    • Roomaa

      Villa Lanten vieressä Gianicololla Piazza Garibaldilta on todennäköisesti parhaat maisemat yli Rooman. RAI käyttää paikkaa usein kuvauksissaan. Amerikkalaisia Trasteveressa on aina melko paljon johtuen siitä, että heillä on yliopisto Monteverden puolella ja monet myös asuvat Trasteveressa tai Monteverdessa. Tuo turistien määrä sijoittuu Trasteveressakin lopulta hyvin pienelle alueelle ja alueella on myös vahva paikallisasutus. Parin kulman päässä pahimmilta turistikaduilta hinnat ovat aivan normaalit ja esimerkiksi kuuluisassa Viale Trasteveren Ai Marmi pizzeriassa saa loistopizzaa reilusti alle kympillä. Asiakkaista suurempi osa italialaisia kuin turisteja, joita tietysti Rooman ja Trasteveren tyyppisestä paikasta myös löytyy paljon.
      Eikä tarvitse mennä kuin Trasteveren aseman "taakse" Viale Marconille, niin turisteja ei juuri paljoa näy ja hinnat ovat aivan normaalia roomalaista tasoa. Viale Marconi ympäristöineen on hyvä ostoskatu, josta löytyy melkein kaikkea, eikä todellakaan millään turistihinnoilla. Roomassakin kun kuitenkin suurin osa on ihan tavallista väkeä eikä turisteja, ja niitä paikallisia on noin viisi miljoonaa, joten tarjontaa ja palveluita kyllä riittää.
      Jostain syystä vain suurin osa turisteista pyörii jatkuvasti niiden samojen muutaman korttelin alueella ja valittaa sitten, kuinka paljon oli muita turisteja, hinnat korkeita ja ruoka huonoa. Lienee aika selvää, että hullu ei ole se joka pyytää vaan...

    • Kysyjä

      Kiitos vinkeistä :-) lisääkin saa laittaa...pari viikkoa aikaa lähtöön. Odotan jo Rooman lämpöä. Kaikki ovat kauhuissaan matka-ajankohdasta, pahimmat helteet ja paikalliset lomalla. Minua se ei haittaa. Puistot ovat avoinna, ruokakauppoja löytyy ja kirkkoihin voi pujahtaa hellettä pakoon. Tietysti varasin hotellin jossa on ilmastointi. Pari yötä käyn napolissa shoppaamassa ja fiilistelemässä

    • Doasromansdo

      Yksi ihminen voi illastaa edullisesti jopa noin 15 eurolla, kunhan osaa valita sopivan paikan eli kaukaa turistipoluilta! Capuccino maksaa kahvilassa noin 1,5 euroa, ravintolassa olut 3 - 4 euroa, kokis lähemmäs 2 euroa. Kannattaakin ostaa aamiainen ja välipalat tavallisesta ruokakaupasta niin säästää pitkän pennin.

      Lue lisää yleistietoa Roomasta matkaasi varten osoitteesta:

      http://valimeri.com/italia/rooma

    • Roomassa

      Olimme Kesä-heinäkuun vaihteessa omatoimimatkalla Roomassa - vanhemmat sekä teini-ikäiset tytöt. Ihastumme kaupunkiin - "pakolliset" nähtävyydet tuli katsottua ja jonottaa ei juuri tarvinnut kun olin hankkinut etukäteen lippuja netistä. Shoppailua tuli harrastettua, mukaan tarttui vaatteita ja muutama laukku. Ruoka oli hyvää ja maksoimme illallisesta alku ja jälkiruokineen sekä viinit/limpparit
      70-90 euroa. Mielestäni edullista verrattuna Suomeen. Ruoka kaupassa oli halvempaa ja kivoja edullisia välipaloja sai pienistä ruokakojuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe